Dodaj do ulubionych

studia. te naj naj ;)

IP: 81.15.236.* 24.10.04, 10:12
Kto z Was uważa swoje studia za naprawdę ciekawe, nie chodzi mi tylko o
kierunek, ale także o samą organizację zajęć na uczelni, wykładowców:)
Wielu moich znajomych uważa, że ich studia to kompletna strata czasu..
Pozdrawiam z mroźnego, dalekiego wschodu ;),
Obserwuj wątek
    • eirenne Re: studia. te naj naj ;) 24.10.04, 11:34
      Ja:-))) Wszystko od początku do końca jest ciekawe:) Nawet im wybaczyłam
      śmieszmy przedmiot Części Maszyn ;-D
    • klymenystra Re: studia. te naj naj ;) 24.10.04, 12:43
      ja:) zachwycam sie wszystkim- poczawszy od produkcji dzwiekow, poprzez teorie
      gramatyczne az do literatury :)
      organizacja moglaby byc lepsza ale w sumie ten chaos wnosi ozywienie ;)
      pozdrawiam
    • Gość: Quille Re: studia. te naj naj ;) IP: *.ists.pl / *.ists.pl 24.10.04, 14:46
      moej są oczywiście przefajne :)) czuję się jak dziecko szczęścia - że właśnie te
      sobie wybrałam, i że jeszcze w genialności swojej się na nie dostałam :D
      • Gość: k. Re: studia. te naj naj ;) IP: *.bsk.vectranet.pl 24.10.04, 15:29
        Napiszcie, szczęściarze, co studiujecie i gdzie :)
        • klymenystra Re: studia. te naj naj ;) 24.10.04, 15:37
          romanistyka uj :)
          • Gość: k. Re: studia. te naj naj ;) IP: *.bsk.vectranet.pl 24.10.04, 16:51
            He, rzeczywiście, czego mogłam się spodziewać po stopce! :)
            Ech, imponuje mi takie zaangażowanie!
            • klymenystra Re: studia. te naj naj ;) 24.10.04, 21:35
              zaangazowanie nie jest czyms nabytym, wiec nie moze imponowac :) osobiscie
              jednak nie jestem w stanie zrozumiec ludzi ktorzy wybieraja kierunki nie
              kierujac sie pasja. przeciez robienie czegos co jest calkiem dalekie od
              charakteru czy amibcji jest na dluzsza mete strasznie niszczace. to juz lepiej
              od razu isc do pracy, a nie studiowac tylko dla papierka, skoro ze stuidow sie
              nic nie wyniesie. nie wierze w wiedze bez zaangazowania :)
              • Gość: Potiomkin Re: studia. te naj naj ;) IP: *.aster.pl 24.10.04, 22:28
                A widzisz...
                Przed lipcem tego roku kochałem politykę, uwielbiałem poznawać kolejne ideologie
                polityczne, bawiła mnie gra zwana władzą i jej wpływ na ludzi, interesowałem się
                strukturą państwową, ekonomią i gospodarką.
                No i co z tego, że dostałem się na NP na UW (dzienne), jeśli w ciągu tych kilku
                miesięcy otworzyły mi się szeroko oczy i zrozumiałem, że ze swoim
                libertariańskim zacięciem nie zajdę za daleko ani na UW jak i w przyszłości
                polskiej polityki.
                Socjalizm nas zniszczy ! A mi otworzył oczy, że jest on domeną na wyższych
                uczelniach. Nie spodobam się chyba egzaminatorom w czasie sesji...
                • klymenystra Re: studia. te naj naj ;) 24.10.04, 22:48
                  no tak... zapomnialam dodac jeszcze, ze wiele zalezy od szczescia :) poza tym-
                  nie wolno niczego skazywac na straty, jesli tego jeszcze nie stracilo- zawsze
                  jest szansa ze cos sie zmieni- na lepsze, oczywiscie :)
              • aerie_avariel Re: studia. te naj naj ;) 25.10.04, 10:40
                >osobiscie
                > jednak nie jestem w stanie zrozumiec ludzi ktorzy wybieraja kierunki nie
                > kierujac sie pasja
                Znam sporo osob, ktore wybraly studia kierujac sie pasja, a studia te pasje
                zniszczyly. Przyklady? Anglistyka i astronomia, oba na UJ.
                Jak widac nic nie jest takie proste.
                • Gość: k. Re: studia. te naj naj ;) IP: *.bsk.vectranet.pl 25.10.04, 11:54
                  dokładnie o to mi chodziło! o NISZCZENIE pasji. depatnie młodych umysłów ;)
                  • Gość: paula Re: studia. te naj naj ;) IP: 81.15.254.* 25.10.04, 20:29
                    zgadzam sie z poprzedniczka! ja studiowalam anglistyke, wybralam ja bo
                    byla 'miloscia mego zycia':)) niestety,milosc ta zostala zniszczona:((((
                • Gość: oj, tak Re: studia. te naj naj ;) IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 25.10.04, 22:10
                  Oj, tak... same niedobre rzeczy sie slyszy o anglistyce na UJ, a mimo to ludzie wala tam oknami i drzwiami (ponad 20 os./miejsce). Na szczescie Krakow posiada jeszcze anglistyke na AP (ktora wcale taka zla nie jest, czego o samym AP juz powiedziec nie mozna) i zupelnie niezalezny i zupelnnie inny od anglstyki (na + oczywiscie) college na UJ-ocie.
                  • herbata.cytrynowa Re: studia. te naj naj ;) 31.10.04, 18:10
                    Zgadzam się z wami, że niektórzy potrafią zniszczyć pasję. Chodziłam do
                    Kolegium Karkonoskiego na j. niemiecki i aż zwątpiłam. Jednego jestem pewna.
                    Nie wrócę tam już.
              • Gość: sylwia_J Re: studia. te naj naj ;) IP: *.dobrafirma.com / *.internetdsl.tpnet.pl 31.10.04, 15:54
                tak to prawda, co napisallas. Dlatego warto wybierac kierunek ktory nas
                ciekawi, na ktorym mozemy rozwijac swoje dary (wazne, by sie zastanowic jakie
                mam, by pozniej sie nie rozczarowac). Ja sama moge sie cieszyc, ze trafilam na
                kierunek, ktory mysle jest odpowiedni da mnie, na ktorym moge sie rozwijac i
                chocdzic z checia na zajecia. Dodam duzo zalezy tez od tego jaki jest
                wykaldowca, jak prowadzi zajecia :-), pozdrawiam i zycze trafnych wyborow i
                wspanialych studiow :-)
        • quille Re: studia. te naj naj ;) 24.10.04, 22:55
          europeistyka UJ :)
        • eirenne Re: studia. te naj naj ;) 25.10.04, 08:12
          włókiennictwo
          wzornictwo
        • Gość: ania Re: studia. te naj naj ;) IP: router.ds* / *.us.edu.pl 29.10.04, 13:50
          Geografie na UŚ,jest przefajnie:)
    • dominok Re: studia. te naj naj ;) 26.10.04, 01:39
      prawo??
    • Gość: yonk Re: studia. te naj naj ;) IP: *.it-net.pl 26.10.04, 19:47
      moje!! czyli psychologia. nic mi się nie zniszczyło :) - wręcz przeciwnie,
      raczej rozwinęło [mam nadzieję że się będzie dalej rozwijało]. nie przeszkadza
      mi megachaos [czyli brak ok. 50 godz zajęć na planie] i minisale w podziemiach
      [bez otwieranych okien] i nawet już zaczynam wybaczać Stasiowi który mógł mi
      coś tam zdeptać, ale mu się nie udało!
      pozdrawiam wszystkich korzystających z tych samych minisalek :):)
      • Gość: k. Re: studia. te naj naj ;) IP: *.bsk.vectranet.pl 26.10.04, 20:22
        a gdzie tę psychologię?:)
    • Gość: eM Re: studia. te naj naj ;) IP: *.mpi-cbg.de 27.10.04, 16:31
      z perspektywy absolwenta - biotechnologia, Uj - pod kazdym nadmienionym wzgledem
      ... z malymi UJ-owsko-UE-owskimi zmianami programowymi zadajacymi klam rzymskiej
      maksymie - "prawo nie dziala wstecz" - ;-]
      • Gość: K. Re: studia. te naj naj ;) IP: 81.15.236.* 27.10.04, 18:41
        mam zamiar tam iść. myślę, że się nie dostanę ;). ale takie pozytywne opinie
        zawsze dopingują, silniejsza motywacja, którą wcześniej osłabiły statystyki ;)
        • Gość: yonk Re: studia. te naj naj ;) IP: *.it-net.pl 30.10.04, 11:50
          ale gdzie masz zamiar iść???? [bo nie wiem czy to było jeszcze do mnie]
    • Gość: Aga Re: studia. te naj naj ;) IP: 81.15.254.* 29.10.04, 15:26
      Moja socjologia UW - wymarzylam ją sobie, kiedy jeszcze bylam smarkata -
      marzenie się ziścilo, żadnych rozczarowań, jestem bardzo szczęśliwa i w pelni
      się realizuję na tym kierunku. Każdemu tego życzę z calego serca.
      • Gość: artek Re: studia. te naj naj ;) IP: 217.8.186.* 29.10.04, 15:28
        Wyzsza Szkola Zarzadzania Personelem w Wawie soecjalnosc Zarzadzania
        personelem, bardzo ciekawy program nauczania
    • Gość: xxx Re: studia. te naj naj ;) IP: *.is.net.pl / *.is.net.pl 31.10.04, 22:27
      a ja studiuje finanse, kierunek wybrałem bez przekonania, właściwie całkiem
      przypadkowo, dopiero potem mnie to zainteresowało i szczerze mówiąc bardziej mi
      się podoba taka kolejność niż wybór kierunku "z pasją" i bolesne rozczarowanie

pozdrowienia dla wszystkich "zadowolonych" i "rozczarowanych"
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka