Dodaj do ulubionych

Akademia Ekonomiczna we Wrocławiu - studenci

IP: *.lubin.dialog.net.pl 23.11.04, 16:21
Witam serdecznie studentow AE we Wroclawiu. Mam nadzieje, ze na tym forum
znajdzie sie ktos taki.
Jestem studentka pierwszego roku (zaocznie)i pozukuje osob, ktore studiuja na
akademii i moglyby mi udzielic troche informacji (na temat egzaminow,
nauczycieli, moze ktos ma notatki na sprzedaz?). Niestety nie znam nikogo
takiego, wiec postanowilam napisac tutaj :)

Jezeli sie ktos znajdzie to prosze o kontakt na Marlinka3@wp.pl lub gg 2223034
Mam nadzieje, ze ktos sie odedzwie :)
Pozdrawiam!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: wro Re: Akademia Ekonomiczna we Wrocławiu - studenci IP: *.wroc.pl 24.11.04, 08:34
      cześć, ja też jestem z AE Wr. :)
      Na jakim kierunku jesteś?
      • Gość: Marlinka Re: Akademia Ekonomiczna we Wrocławiu - studenci IP: *.lubin.dialog.net.pl 24.11.04, 09:31
        Hej...
        Ja jestem na stosunkach miedzynarodowych a ty ? Na ktorym jestes roku?
        • Gość: Ania Spóźnialska Re: Akademia Ekonomiczna we Wrocławiu - studenci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.04, 17:42
          Czesc!:) Ja tez jestem na AE we Wrocku na stosunkach międzynarodowych i tez na
          I roku tylko, że wieczorowo :D Pozdrówka dla Marlinki
          • Gość: kana Re: Akademia Ekonomiczna we Wrocławiu - studenci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.04, 00:53
            Ja tez jestem na stosunkach zaocznie ale AE Kraków;) Pozdrawiam!
    • Gość: Marlinka Re: Akademia Ekonomiczna we Wrocławiu - studenci IP: *.lubin.dialog.net.pl 29.11.04, 19:35
      Witajcie :)
      Ciesze sie ze znalazlo sie kilka osob z Akademii Ekonomicznej...
      Nie wiem jakie jest prawdopodobienstwo, ze mamy zajecia z tymi samymi
      wykladowcami, ale piszcie, czy macie jakies wyklady od starszych kolegow, albo
      wiecie cos co moze pomoc w zaliczeniu :)
      Ja moge sie podzielic wykladami z Podstaw Zarzadzania z 1 roku, ktore mam w
      wersjii elektronicznej.
      Jak ktos chce, to niech pisze (Marlinka3@wp.pl), jednak oczekuje takze czegos w
      zamian.
      Co macie na matematyce ? Bo ja musze powiedziec, ze ten przedmiot na zaocznych
      jest totalnie olany. Na wykladach nie slyszalam o czym mowil wykladowca, bo
      gadal chyba do siebie, a na tablicy pisal jakies znaczki. Na cwiczeniach jest
      troche lepiej, ale zamiast miec 1,5h to po 20 min. juz jest koniec. Z
      tlumaczeniem tez nie jest najlepiej, bo profesor sadzi, ze to przeciez bardzo
      proste !! (ale ciekawe dla kogo, ja z jakiesj podprzestrzeni nic nie
      zrozumialam).
      • Gość: Ania Spóźnialska Re: Akademia Ekonomiczna we Wrocławiu - studenci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.04, 19:53
        hehehe czyżbyś matmę miała z niejakim p. Janaszakiem?!?!:> hm....bo już gdzieś
        słyszałam te formułki i napewno u niego na wykładach i ćwiczeniach :P hehehe
        laska, czym się przyjmujesz, przecież matma jest łatwa, matematyki nie można
        nie rozumieć! hihihi on cały czas to powtarza:P Nie jestes sama, ja tez z
        podprzestrzeni nic nie rozumialam, teraz na szczecie przeszlismy do macierzy,
        to przynajniej da sie opanowac:P
        nie mam żadnych wykładów z poprzednich lat, ale może będę miała historię
        gospodarcza, musze ja zdobyc, bo inaczej po egzaminie:/ u naszego wykładowcy
        nie da sie notowac....
        pozdrawiam ;)
        • Gość: Marlinka Re: Akademia Ekonomiczna we Wrocławiu - studenci IP: *.lubin.dialog.net.pl 29.11.04, 22:00
          Hej, dzieki za slowa otuchy, w koncu ktos cos pozytywnego mowi, bo u mnie w
          grupie wszyscy zalamani :(
          Wyklady mialam z p.Rybickim, wiec z tego wynika, ze wiekszosc matematykow nie
          potrafi nic wytlumaczyc, ale z tego co slyszalam, to zawsze na 1 roku tak jest.
          Chca nas nastraszyc czy co ?
          Ja mam historie gospodarcza z p. Chuminskim a ty ? Sluszalam, ze egzamin u
          niego jest dosc trudny i trzeba znac duzo dat, wiec lanie wody na nic sie nie
          zda...
          • Gość: Starszy Re: Akademia Ekonomiczna we Wrocławiu - studenci IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 01.12.04, 23:14
            Dziewczyny wy przestancie jenczeć, tylko sie wezcie do nauki. Bo bedzie pogrom.
            Na Rybickiego radze uwazac - wymagajacy. Majacy z Janaszakiem niech dziekuja
            losowi. bo to prawie los na loterii - lagodny i mily. Jak ktos liczy na lanie
            wody z hist. gospod. to niech zapomni. ale przynajmniej sytuacja jest jasna.
            Prowadzacy wymaga to co wyklada.Ale jak ktos nie umie to 2 pewne. No i jest
            jeszcze mikro - ale to juz calkiem inna historia.
            • Gość: Marlinka Re: Akademia Ekonomiczna we Wrocławiu - studenci IP: *.lubin.dialog.net.pl 03.12.04, 15:58
              Czesc!
              Jakos nie potrafie sie jeszcze zacac uczyc. Dla mnie za wczesnie i jeszcze
              swieta sie zblizaja :)
              Ale nauki jest rzeczywiscie bardzo duzo. Podstawy zarzadzania, geografia,
              historia, prawo zawieraja bardzo duzo materialu, ktorego trzeba sie niestety
              nauczyc na pemiec.
              Jeszcze nie wiem jak ja to zrobie, ale moze mi sie zmiesci w tej mojej glowie
              to wszystko :)
              Z mikry mam p.Sapiel wiec na pewno nie bedzie latwo :(
              O rany! Jak ja bym chciala miec to wszystko juz za soba :))
              Pozdrawiam...
              • Gość: Ania Spóźnialska Re: Akademia Ekonomiczna we Wrocławiu - studenci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.04, 18:01
                Etam jakoś to będzie! Ja się uczę, bynajmniej próbuje. Eh...jak dobrze, że mam
                z Janaszakiem!:D A historie też mam z Chumińskim - na szczescie zdobylam juz
                wylkady i niektore ksiazki.....co tam swieta?! swieta sa co roku, nie uciekna~!
                nie te to beda nastepne! a sesja nie poczeka!
                Szczerze! To Marlinka współczuje Ci! Nie tyle wykładowcy z matmy, ale pani od
                mikroekonomii! co nieco slyszlama o niej i te przerazajace w żylach
                opowiesci.... POzdrawiam serdecznie i szybkiego zmotywowania sie do nauki ;)
                • Gość: Marlinka Re: Akademia Ekonomiczna we Wrocławiu - studenci IP: *.lubin.dialog.net.pl 06.12.04, 20:48
                  Hej Ania !!
                  Mam male pytanko....masz geografie polityczna i ekonomiczna z p. Rynio ?
                  Bo jak tak, to chcialabym sie zapytac, jak wygladalo kolokwium. Jak sformuowane
                  byly pytania? Opisowo?
                  Musze nauczyc sie calej ksiazki, a to jest potwornie nudne. A jak bym cos
                  wiedziala to juz bardziej wiadomo jak sie uczyc i wtedy mozna niektore rzeczy
                  poopuszczac.
                  Dzieki i pozdrawiam !
                • Gość: Marlinka Re: Akademia Ekonomiczna we Wrocławiu - studenci IP: *.lubin.dialog.net.pl 06.12.04, 20:49
                  Sorry maly blad. Malo byc "geografia polityczna i gospodarcza"
                  • Gość: Starszy Re: Akademia Ekonomiczna we Wrocławiu - studenci IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.12.04, 22:38
                    Koleżanki czy wy aby dobrze wybrałyście studia. geografia nudna, historia
                    nudna, mikroekonomia takoż, ze o matematyce nie wspomne. Czy wszystko nudne i
                    niestrawne na tych studiach. Czy moze jest cos ciekawego - napiszcie co wam sie
                    podoba. Niech bedzie jakis akcent optymistyczny bo zniechecicie innych
                    kandydtatow.
                    • Gość: Ania Spóźnialska Re: Akademia Ekonomiczna we Wrocławiu - studenci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.04, 01:19
                      Do Starszego!
                      A kto tu narzeka?! Jak już powinneś użyć liczby pojedynczej....Coś się czepiasz
                      bardzo Kolego :>
                      Poboba mi sie geografia, filozofia, podstawy zarządzania, prawo gospodarcze
                      bardzo!......czasami zastanawiam sie czy nie powinnam wylądować na
                      prawie....coz moze kiedys w przyszlosci....
                      Pozdrawiam i życzę bardziej wesolego i kolorowego spojrzenia na swiat, ktory
                      nie jest taki szary jak sie wydaje....
                  • Gość: Ania Spóźnialska Re: Akademia Ekonomiczna we Wrocławiu - studenci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.04, 01:11
                    tak, mam GPG z Rynio! Mialam juz jedno kolo z geografii, drugie mam w polowie
                    stycznia...nam podzielila material na dwie czesci...a Wam nie?!?!
                    Straszyla, ze beda pytania problemowe, ale nie bylo tak źle...czesc pytan byla
                    z ksiazki czesc z wykladow....pytan za bardzo nie pamietam jakie byly....
                    • Gość: Marlinka Re: Akademia Ekonomiczna we Wrocławiu - studenci IP: *.lubin.dialog.net.pl 07.12.04, 09:15
                      Szkoda, ze nie pamietasz zadnego pytania :( nam nie podzielila na dwie czesci,
                      tylko calsc mamy w styczniu.

A co sie odnosi do nudy. To jak najbardziej, dla mnie wiekszosc przedmiotow
                      jest nudna, bo raczej mi sie nie przyda w przyszlosci. Podoba mi sie jedynie
                      jezyk i podstawy prawa. Kidys lubilam tez informatyke, ale w tym semestrze,
                      mialam ja tylko raz, bo tak ulozono plan, ze moja Pani profesor jest w innym
                      miescie, gdy ma miec zajecia z nami.
                      Filozofia jest jeszcze ciekawa, ale zawsze mam ja bardzo pozno w niedziele i
                      musze wczesniej wychodzic, bo mam ostatni pociag do domu.
                      Zawsze lubilam tez matematyke, ale trafił mi sie taki wykladowca i
                      cwiczeniowie, ze w komplecie do siebie nie pasuja, czyli nic nie mozna
                      zrozumiec.
                      Mam nadzieje, ze w nastepnych latach bedzie lepiej, bo pierwszy rok, to raczej
                      nieciekawie sie to wszystko ulozylo.
                      Pozdrawiam !
                • Gość: studentka Re: Akademia Ekonomiczna we Wrocławiu - studenci IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.01.05, 23:22
                  ja studuje stosunki, ale w Walbrzychu. Tez mam hist. z dr Chuminskim- BARDZO
                  inteligentny wykladowca! Nie wiem jak udaje Mu sie tak dokladnie pamietac o
                  niektorych szczegolach! Jeden z niewielu wykladow, z ktorych cos wynosze.

Tylko jak bedzie na egz?;/
    • Gość: KP Re: Akademia Ekonomiczna we Wrocławiu - studenci IP: *.wroc.pl 10.01.05, 09:26
      macie może testy dr Wudarzewskiego z zarządzania z AE Wroc.?
      Ponoc są dostępne gdzieś na necie.
      mam za miesiąc egzamin, a podobno te testy są strasznie
      zakręcone :-(

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka