herrena 29.11.04, 21:56 pozdrowienia dla wszystkich!!! zastanawiam sie, czy jest u was mozliwosc zrobienia licencjatu w trybie mish, i jezeli tak, to czy rowniez sa do tego jakies minima programowe? bo nie moge sie tego dowiedziec u siebie... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
vilya1 Re: licencjat w trybie mish 29.11.04, 22:15 U nas jest koszmarny system: jeżeli na danym kierunku jest licencjat, to zrobić go trzeba, minima zaś są identyczne z kanonem tegoż kierunku. O czym przekonuję się i przekonywać będę jeszcze w roku przyszłym boleśnie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
herrena Re: licencjat w trybie mish 29.11.04, 22:21 bo mam taki problem: chce "zrobic" magistra z politologii i licencjat z dziennikarstwa. dziennikarstwo jest trzyletnie (tylko) ale zapewniaja mozliwosc kontynuacji na uzupelniajacych na politologii. wiec logiczne jest, ze jezeli by sie dalo, to moglabym olac minima na politologii (ktorych zreszta jeszcze nie ustalili), zajac sie naprawde ciekawymi rzeczami i pojsc trybem: licencjat z dziennik. i uzupelniaj. z polit. TYLKO ZE NIKT MI NIE CHCE POWIEDZIEC CZY TAK SIE DA!!! co myslicie? help... Odpowiedz Link Zgłoś
tawananna Re: licencjat w trybie mish 30.11.04, 00:32 W Poznaniu sytuacja jest o tyle specyficzna, że możliwość robienia licencjatu w ogóle jest rzadkością - większość kierunków to pięcioletnie jednolite studia, właściwie nie kojarzę nic z możliwością robienia licencjata (tzn. wśród kierunków będących w MISH). Myślę, że jeśli u Ciebie sa trzyletnie studia dziennikarskie (licencjackie) i kontynuacja po nich na politologii, nie ma żadnych przeszkód, żeby tak samo zrobić w MISH. Zwłaszcza, jeśli - a zgaduję, że tak jest - nie ma opcji kontynuowania dziennikarstwa do 5 roku. Nie spotkałam się jeszcze z sytuacją, żeby MISH-owcy musieli zrobić więcej od "zwykłych" studentów danego kierunku - nie widzę powodu, dla którego miałabyś robić pierwsze trzy lata politologii. Ale, rzecz jasna, to tylko moje przemyślenia i wnioski, zawsze lepiej wiedzieć to na pewno. Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
tawananna Re: licencjat w trybie mish 15.10.05, 10:42 Odświeżam, by wątek nie został zarchiwizowany ;). Odpowiedz Link Zgłoś