Gość: waw IP: 217.8.186.* 07.01.05, 09:44 czy statystyka jest dla was ciezkim przedmiotem? jesli nie to który przedmiot jest najciezszy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jk Re: statystyka w naukach społecznych 07.01.05, 11:11 odpowiem za jakis miesiac ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: waw Re: statystyka w naukach społecznych IP: 217.8.186.* 07.01.05, 11:20 a w obecnej chwili jak sie czujesz z tym przedmiotem? Odpowiedz Link Zgłoś
jk Re: statystyka w naukach społecznych 07.01.05, 11:22 w ogole sie z nim nie czuje, bo - tak jak wydawlo mi sie napisalem - jeszcze go nie mam, zajecia zaczna sie za ok. miesiac ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ani Re: statystyka w naukach społecznych IP: *.aster.pl / *.aster.pl 07.01.05, 20:14 statystyka to najgorszy przedmiot z jakim się zmagam na 1 roku socjologii. Okropność!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lul Re: statystyka w naukach społecznych IP: 62.233.214.* 07.01.05, 21:41 dla mnie (II rok psychologii) statystyka była najłatwiejsza. starałam się wszystko zrozumieć, nie zakuwałam niczego na pamięć. za to rozwojowka, brrrrrr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Richelieu* Re: statystyka w naukach społecznych IP: 195.117.90.* 07.01.05, 22:17 najcięższymi przedmiotami były te, których nie lubiłam i jednocześnie prowadzący nie potrafili sprawić bym polubiła, więc: praca socjalna gleboznawstwo statyka budowli wszelka matma to miód malina i palce lizać chyba, że prowadzący zechce inaczej Odpowiedz Link Zgłoś
gocha1111 Re: statystyka w naukach społecznych 08.01.05, 15:54 Statystyka jest łatwa, jesli rozumie sie po co ona jest. W naukoach społecznych jestr absolutnie nezbędna. I nie chodzi tu tylko o umiejetność wciskania poszczególnych klawiszy dla wywołania komend SPSSa czy STATISTIC'I, lecz zrozumienie sensu analizy wariancji czy regresji. Bez tego daleko nie zajedziesz ani w socjologii, ani w psychologii, ani w politologii. No może na kulturoznawstwie czy filozofii da sie bez tego obejść. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: statystyka w naukach społecznych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.05, 13:11 Statystyka nie jest tak ciężka jak ekonometria... Odpowiedz Link Zgłoś
czarna_jagodka Re: statystyka w naukach społecznych 09.01.05, 13:18 Ja nie powiem że była taka bardzo łatwa, ale jakoś specjalnie cięzka tez nie. Zalezy to jednak od tego o jakich naukach społecznych mówimy. Ja kończyłam ekonomię i miałam tej statystyki baaaardzo dużo, a do tego dość wymagającego profesora. W sumie był to jeden z większych przedmiotów w trakcie moich studiów. Zresztą na ekonomii było więcej przedmiotów podobnych do statystyki (ekonometria, matematyka, analiza rynku, itp.). Odpowiedz Link Zgłoś