Dodaj do ulubionych

filologia włoska

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.05, 21:54
w tym roku chciałabym zdawać na f. włoska na UJ i mam pytanko czy trzeba już
wsześniej super znać ten język czy wszystko zaczyna sie od podstaw( ja ucze
sie go od 3 lat ale obawiam sie że nie jest to wystarczająca wiedza a nie
chce zaczynac studiów na których sobie nie dam rady)
Obserwuj wątek
    • Gość: Tawananna* Re: filologia włoska IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 10.02.05, 22:02
      Na rekrutacji na UJ język włoski nie jest wymagany. Wnioskuję po tym, że albo
      zaczyna się wszystko od podstaw, albo ew. dzielą studentów na kontynuację i od
      podstaw i po roku-dwóch starają się wyrównać poziom. Na pewno więc dasz sobie
      na studiach radę. Zastanów się tylko, czy znasz włoski na tyle, by zdawać go na
      UJ, czy może bardziej opłaca Ci się wybrać (na wstępnych lub maturze, nie wiem,
      którą maturę zdajesz/zdawałaś) inny język obcy, który znasz dużo lepiej.
      • Gość: ttt Re: filologia włoska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.05, 09:09
        zdaję na maturze angielski
        • Gość: Alessandra Re: filologia włoska IP: *.elblag.cvx.ppp.tpnet.pl 11.02.05, 20:07
          ja też wybieram się na italianistykę na UJ:)
          miałam podobne wątpliwości, zasięgnęłam informacji ze źródła, czyli od obecnych
          studentek i dowiedziałam się, że języka wcale nie trzeba znać super, bo
          niektórzy na początku w ogóle nie mają o nim pojęcia;)
          jak idą przygotowania do egzaminu?
          pozdrawiam:)
          • Gość: tttt Re: filologia włoska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.05, 21:13
            jeszcze nie przeczytałam tych 5 książek bo chce to zrobić świeżo przed egz. , a
            tak po za tym to wcale nie mam zamiaru jakoś strasznie się przygotowywać -chce
            dobrze napisać maturę z polaka i anglika, a te ksiązki też jakoś przemęcze ale
            jeszcze jest za wcześnie
            • Gość: zly Re: filologia włoska IP: *.net.pl / *.net.pl 14.02.05, 19:42
              Buona scelta! In bocca al lupo! Saluti! :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka