sam16 16.09.09, 02:24 Bardzo mnie cieszy postawa prezydenta i jego partii. Nikt tak nie potrafi celnie uderzac jak Kaczynscy. Nie napisze w kogo uderzaja bo moga zmienic taktyke a to by bylo wbrew interesom Polski i Polakow. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
yatyter Prezydent i PiS grają Katyniem 16.09.09, 02:38 Kaczynscy i PiS to sa konie trojanskie miedzynarodowki komunistycznej majacy na celu sklocenie Polski z sasiadami. Nie udalo sie z Nimacami to teraz probuja z Rosja. Na szczescie nawet ci ktorzy na nich glosowali przejrzeli na oczy i widza,ze z nimi Polsce nie jest po drodze. Odpowiedz Link Zgłoś
przejrzysty Prezydent i PiS NIE grają Katyniem 16.09.09, 04:18 Nie panie Wojciechowski: prezydĘt i Brat nie grają Katyniem. Oni tą tragedią bezczelnie wycierają swoje mordy. Dzięki Katyniowi mogą zaistnieć w mediach, mogą nawet ugrać parę procent w sondażach, bo antyrosyjskie fobie w Polsce są bardzo silne. Kaczyńscy nie raz pokazali, że bez skrupułów wykorzystują narodowe tragedie i ważne rocznice do własnych celów. Przypomnę tylko historię sprzed dwóch lat, kiedy to prezydĘt chciał przesunąć wręczanie ważnych odznaczeń z 11 listopada na październik, na tydzień przed wyborami. Na szczęście wtedy zbuntowali się niemal wszyscy, na czele z osobami nominowanymi do odznaczeń, i Lech musiał zrezygnować z tej hucpy. Jestem całkowicie przekonany, że 70 rocznica tragedii katyńskiej zostanie bezceremonialnie wykorzystana w kampanii wyborczej Lecha. Ale nie mam też wątpliwości co do tego, że 3/4 społeczeństwa nie da się na to złapać i odpowiednio "podziękują" prezydEtowi przy urnach wyborczych. Odpowiedz Link Zgłoś
szabo Re: A Niesiołowski? 16.09.09, 10:41 Akurat w tym przypadku Niesiolowski mowi rzeczy ryzykowne z PR-owskiego punktu widzenia i raczej niepopularne. Jakze ma sobie tym morde wycierac? arseno napisał: > On już nie wyciera sobie mordy? Odpowiedz Link Zgłoś
bugmenot2008_2 Re: A Niesiołowski? 18.09.09, 01:35 tym że mówi rzeczy przeciwne do PIS. Wcześniej taktyka zdawała egzamin, ale tym razem się przejechał - problem dotyczy rzeczy fundamentalnych i ludzi wk... że facet zapomniał co sam na ten temat uważał jeszcze 2 lata temu. PS. Analogicznie do spprawy rządu Olszewskiego : Niesioł głosował przeciw odwołaniu rządu, ale dzisiaj tego żałuje i uważa za błąd (bo dokładnie przeciwnie uważają Kaczory) Odpowiedz Link Zgłoś
janina38 Re: Prezydent i PiS NIE grają Katyniem 16.09.09, 18:13 Bardzo celne uwagi.Po wyborach miałam nadzieję,że już z nimi będzie spokój.Jaro pół roku kombinował i teraz co tydzień podrzuca minę, mającą poruszyć naród.Nie zauważa,że coraz mniej osób interesuje się jego konowaniami szczuciem jednych na drugich.Skąd u tych bliźniaków tyle agresji i złej woli.? Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek2784 ..inaczej zachowali się w sprawie Jedwabnego 16.09.09, 04:40 ..to jest żenujący pojedynek "elyt" III Rzeczpospolitej. Zbrodnia przemilczana przez aliantów, przez komunistów i przez 20 lat III RP, nagle staje się tematem żenujących wystąpień tych "elyt" które wyrażają zgodę na rezygnację z polskiej suwerenności i kolonizację Polski przez globalizm spekulacyjny. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: ..inaczej zachowali się w sprawie Jedwabnego 16.09.09, 06:23 > "elyt" które wyrażają zgodę na rezygnację z polskiej suwerenności i > kolonizację Polski przez globalizm spekulacyjny. Oczywiście jak nazwę Ciebie komuchem to nie będziesz wiedział dlaczego? > ..to jest żenujący pojedynek "elyt" III Rzeczpospolitej. Zbrodnia > przemilczana przez aliantów, przez komunistów i przez 20 lat III > RP, Katyń za IIIRP przemilczany.... tja..... Pomniki ku czci ofiar Katynia prawie na każdym cmentarzu, oficjalnie działająca organizacja Rodzin Ofiar Katyńskich... przemilczany. Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro-bis Rzygac mi sie chce..... 16.09.09, 06:34 jak widze co Kaczynscy od lat w Polsce wyprawiaja i najgorsze jest to ze ciagle maja wiernych adoratorow.... Odpowiedz Link Zgłoś
czarny-misio Kaczyńskim zwisa Polska 16.09.09, 07:24 nie mają rodzin, nie mają potomków, chcą pozostać w historii i pozostaną u boku hitlera, stalina i kim ir sena, tak zostaną zapamiętani Odpowiedz Link Zgłoś
altspringe Prezydent i PiS grają Katyniem 16.09.09, 06:51 Oto skutki wychowania michnikopodobnego. Ten biedny dziennikarz już nic nigdy nie zrozumie Odpowiedz Link Zgłoś
miguell Re: Prezydent i PiS grają Katyniem 16.09.09, 10:03 altspringe napisał: > Oto skutki wychowania michnikopodobnego. Ten biedny dziennikarz > już nic nigdy nie zrozumie O tak A ty jako członek oświeconej sekty znasz jedyną słuszną prawdę. Gdyby KAczyńskim zależało na uczczeniu Katynia to nie wplataliby tego w wojenkę w sejmie albo po cichu ustaliliby tekst wyważonej uchwały Projekt PiS natomiast został szeroko opublikowany w gazetach i dotyczył tego, że żołnierz radziecki niósł pożogę i ludobójstwo. Będąc rosjaninem i mając kogoś z przodków, który poległ na tych terenach walcząc z hitlerowcami, pomyślałbym, że polacy to kolaboranci Nie można stosować takich uogólnień szczególnie wobec ludzi, którzy bardziej niż my wycierpieli ze strony stalinizmu Odpowiedz Link Zgłoś
aekielski Prezydent i PiS grają Katyniem 16.09.09, 07:21 i nie tylko.Wszystko co może poróżnić Polaków między sobą oraz z innymi narodami jest wodą na tryby pisowskie.Zaciekłość z jaką zwalczają wszystko co nie po ich myśli budzi obawy co do intencji PiS.Moment w którym PiS w wyborach osiągnie absolutną większość będzie końcem demokracji w Polsce.Zaczną się polowania na komuchów i innych innowierców.Młodzieżowe bojówki będą walczyć już nie tylko 13 grudnia pod domem generała.Przy wsparciu służb specjalnych,radia i telewizji,IPN zrobią wreszcie porządek.Będziemy mieli silne państwo pod silnym przywództwem.Tarcza antyrakietowa oraz 48 F-16 zapewnią nam potęgę w Europie.Powstanie nie IV ale 1000 letnia RP. Odpowiedz Link Zgłoś
pioro111 Prezydent i PiS grają Katyniem 16.09.09, 07:35 W którejś z odsłon niekończącej się polemiki z oskarżeniem Polaków o “bierność” wobec Holokaustu Piotr Skwieciński proponował, aby wyobrazić sobie, jak by się zachowywali Żydzi, gdyby to Polaków, a nie ich, okupant w tak szczególny sposób prześladował. W kontekście rocznicy 17 września przypomnę, iż nic sobie nie musimy wyobrażać. Na wschodnich terenach Rzeczypospolitej tak właśnie było: wywożono Polaków, a mniejszości narodowe, w tym Żydzi, żyły w poczuciu bezpieczeństwa (że złudnego, miało się okazać dopiero potem). Jak reagowali? Różnie. Część donosiła, wskazywała NKWD, gdzie ukrywa się rodzina polskiego policjanta czy oficera – czy to z nienawiści do Polaków, czy z wiary w komunizm, czy dla rabunku prześladowanych. Część próbowała pomagać. Ogromna większość może i milcząco współczuła, ale chowała się po domach i odwracała wzrok, oddychając z ulgą, że to nie ich dotyczy. A inna część jak Błochin i Berg wynalazcy mordowania ludzi za pomocą spalin samochodowych strzelała Polakom w tył głowy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
przemyslaw47 Re: Prezydent i PiS grają Katyniem 16.09.09, 13:18 do pioro111 Bardzo dawno temu nieżyjący już przedwojenny policjant, powiedział mi, że 17 września na ruskich czołgach jako przewodnicy siedzieli Żydzi.Mieli oni nawet gotowe listy Polaków których ruscy aresztowali./finał to oczywiście Katyń/ Czy jestem antysemitą..- NIE! Czy jestem rusofobem...- NIE! Dzielę ludzi na mądrych i tych drugich. "Elyty" - śmichu warte te ichnie występy!kłótnie! Świat się z nich śmieje! Co dziennie "nowa premiera" polskiego bagienka politycznego. 17 września nie.. ale 18 pójdę na cmentarz żołnierzy radzieckich i zapale lampkę na pierwszym grobie.Bo cóż jest winien żołnierz? Zawsze winni są politycy.Oni wysyłają do Iraku, Afganistanu kapelani nawet błogosławą!Ci giną!...już 13 a ilu jeszcze? Odpowiedz Link Zgłoś
slavik222 Prezydent i PiS grają Katyniem, a Żydzi holokauste 16.09.09, 07:46 Kochaj Bliźniego... Odpowiedz Link Zgłoś
szabo Re: Prezydent i PiS grają Katyniem, a Żydzi holok 16.09.09, 10:43 a Ty grasz w grzybobranie, chlopczyku Odpowiedz Link Zgłoś
pioro111 Prezydent i PiS grają Katyniem 16.09.09, 07:49 Aleksander Sołżenicyn pisał, że kierujący egzekucjami na naszym poligonie kapitan Josaj Berg wynalazł ruchome komory gazowe, zwane u nas "duszegubkami" - przypomina ojciec Kaleda. - To pomysłem Berga było wprowadzenie rur wydechowych specjalnych ciężarówek przewożących skazańców do wewnątrz samochodów. To z artykułu w GW Moskiewski Katyń!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mikewaw Prezydent i PiS grają Katyniem 16.09.09, 07:51 Fragment o Skąpskim wyjątkowo załgany. Po wypowiedzi okazało się, że a) Skąpski wypowiadał się we własnym imieniu, a nie w imieniu Rodzin Katyńskich b) grupa WAŻNYCH działaczy Rodzin Katyńskich odcięła się od wypowiedzi swojego prezesa i brutalnie zarzuciła mu publicznie ignorancję c) okazało się, że sam Skąpski kilka miesięcy temu mówił o potrzebie nazywania tego mordu ludobójstwem, więc to co teraz robi jest zwyczajnie bezczelne Warto wspomnieć, że Skąpski został całkiem niedawno zdemaskowany jako TW. Odpowiedz Link Zgłoś
4dagome1 Re: Prezydent i PiS grają Katyniem 16.09.09, 08:54 mikewaw napisał: > Fragment o Skąpskim wyjątkowo załgany. > Po wypowiedzi okazało się, że > a) Skąpski wypowiadał się we własnym imieniu, a nie w imieniu Rodzin > Katyńskich > b) grupa WAŻNYCH działaczy Rodzin Katyńskich odcięła się od > wypowiedzi swojego prezesa i brutalnie zarzuciła mu publicznie > ignorancję > c) okazało się, że sam Skąpski kilka miesięcy temu mówił o potrzebie > nazywania tego mordu ludobójstwem, więc to co teraz robi jest > zwyczajnie bezczelne > > Warto wspomnieć, że Skąpski został całkiem niedawno zdemaskowany > jako TW. re>>>>>>>> Nastronie inrnetowej Rodzin Katynskich jest wyraznie napisane ,że to ludobójstwo .To prezes nawet nie przeglądał swojej strony internetowej .Czy chciał lizac dupę rudym padalcom Odpowiedz Link Zgłoś
fields1 Panie Wojciechowsk, Pańskie rozterki są śmieszne 16.09.09, 08:13 "Jeśli prezes Federacji Rodzin Katyńskich Andrzej Skąpski mówi nie po myśli PiS, że Katyń nie był ludobójstwem[...]" Przepraszam, czy dobrze rozumiem, że o tym czy coś jest czy nie jest ludobójstwem decyduje prywatna opinia przewodniczącego ? A gdyby myślał odwrotnie ? Też by go Pan cytował ? Redaktorze, te sprawy ściśle reguluje prawo. Niestety, niezgodnie z Pana pragnieniami to jednak jest ludobójstwo. Chyba strawestuję premiera Oleksego: Panie redaktorze, Pański umysł jest k(...)a ostry jak brzytwa. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
b52h Re: Panie Wojciechowsk, Pańskie rozterki są śmies 16.09.09, 08:13 dyskutujesz z padalcem, a to obciach Odpowiedz Link Zgłoś
fields1 Re: Panie Wojciechowsk, Pańskie rozterki są śmies 16.09.09, 08:14 Dlatego właśnie skończyłem. Odpowiedz Link Zgłoś
inv28 Re: Panie Wojciechowsk, Pańskie rozterki są śmies 16.09.09, 15:09 O tym, czy coś jest ludobójstwem, czy nie, rzeczywiście nie decyduje prywatna opinia przewodniczącego Federacji Rodzin Katyńskich. Nie decyduje o tym również prywatna opinia, żadnego z braci Kaczyńskich, ani nawet służbowa opinia Prezydenta Kaczyńskiego, czy Premiera Tuska. Nie decyduje o tym także uchwała Sejmu, ani opinia IPN. Nie wiem, kto może zaklasyfikować tę zbrodnię, jako ludobójstwo. Z pewnością musi to być jakaś międzynarodowa instytucja: może ONZ, Trybunał w Hadze, albo jeszcze ktoś inny. Nie słyszałem, żeby ktoś zainteresowany taką klasyfikacją składał jakieś wnioski w tej sprawie np do Trybunału w Hadze. Jeśli się mylę, to proszę o sprostowanie. Nic mi tym bardziej nie wiadomo, o tym, żeby jakaś międzynarodowa instytucja zalasyfikowała tę zbrodnię, jako ludobójstwo. Więc jeśli nie ma takiego werdyktu, a wniosek nie został złożony, to może ci, którzy dziś najgłośniej o tym krzyczą powinni taki wniosek przygotować? Jestem przekonany, że wtedy uzyskają odpowiednie poparcie. No chyba, że wcale nie chodzi im o załatwienie sprawy, tylko o istnienie powodu do krzyku... Odpowiedz Link Zgłoś
janina38 Re: Panie Wojciechowsk, Pańskie rozterki są śmies 16.09.09, 18:22 Dziękuję za wyważoną wypowiedź.Dlaczego jest ich tak niewiele,przeważają chamskie, napastliwe, urągające wszystkiemu czego nas uczono w przyzwoitych domach.Czyżby nastała era chamstwa nieobyczajności, w których przodują ci z górnych półek? A gdzie podziała się inteligencja, nie posiada dostępu do sieci? Odpowiedz Link Zgłoś
bugmenot2008_2 Czy cos jest ludo... 18.09.09, 01:46 Pierwszy był trybunał w Norymberdze sądzący hitlerowców, który uznał tę zbrodnię za ludobójstwo (zgodnie z intencją radzieckich prokuratorów, którzy Niemcom tę zbrodnię przypisali). Odpowiedz Link Zgłoś
grba Prezydent i PiS grają Katyniem 16.09.09, 08:28 A sklerotyk, amnezjonista Stefan Niesiołowski z PO "popisał się"... Kiedy pomyslę sobie o moich dwóch wujach zabitych na Brygitkach we Lwowie; o policjancie z Halicza zastrzelonym zaraz po wejściu sowietów; o wysłanych do łagrów z których uratowało się dwóch chłopaków i poszło do Andersa, a jeden wrócił do Polski z Syberii dopiero w 1958; o zesłanych do Kazachstanu... "pierwsza zima i połowy ni ma"... zaczynam gardzić tym naszym sejmem i redaktorem Wojciechowskim "toże"... Odpowiedz Link Zgłoś
acc4 PIS znowu pokazuje miejsce w szeregu Polakom: 16.09.09, 08:56 My tu wy tam gdzie ZOMO, my z AK wy z NKWD, my za Polską wy za ZSRR. Kaczyńscy skłóciliby nawet aniołów w niebie. Odpowiedz Link Zgłoś
grba Napyerdalanka trwa mać 16.09.09, 17:25 Wojna między PiS i PO od dawna jest wojną totalną i nikogo, niczego nie oszczędzi, nikomu i niczemu nie daruje. Liczy się tylko partyjne logo, a więc na bok można odłożyć rozum, zdrowy rozsądek. Odpowiedz Link Zgłoś
janina38 Re: Napyerdalanka trwa mać 16.09.09, 18:29 Tak chętnie obciążamy za awantury PO na równi z PIS. Czy naprawdę nie zauważacie,że wszystko zaczyna się od wypowiedzi Prezesa a potem wtórującemu mu młodszemu bliźniakowi.Jeżeli PO nie odpowiada na zaczepki, nie tłumaczy się z idiotycznych pomówień, włącza się chór PISowskich gadaczy ( nawet z udziałem intelektualistki Nelli) ,że zarzuty są słuszne, PO sprzedaje, rozdaje, męczy, nie wywiązuje się albo za mało albo za dużo. Ludzie, dziwię się,że PO znosi to tak jak znosi. Odpowiedz Link Zgłoś
4dagome1 Prezydent i PiS grają Katyniem 16.09.09, 08:59 poczytajcie o tym niezalezna.pl/article/show/id/25195 wiele sie wyjasni Odpowiedz Link Zgłoś
grisza14 Gdyby rynsztok mogl mowic, to Gazeta Wyborcza 16.09.09, 09:17 wychodzilaby w wersji dzwiekowej.Naszczescie mamy TVN WSI i tam gada.Wojciechowski, pozdrowienia dla wujaszka Stefanka z Upsali. Odpowiedz Link Zgłoś
sam_gaz grisza14, to co tu robisz,SB-cka zdziro !? 16.09.09, 10:14 pozdrowienia dla wujaszka ,twojego i Kaczynskich, Kiszczaka! Odpowiedz Link Zgłoś
fields1 Re: grisza14, to co tu robisz,SB-cka zdziro !? 16.09.09, 13:25 To Kiszczak jest kuzynem Michnika ?? Odpowiedz Link Zgłoś
szabo a gdzie jest Upsala? Jakas sala na gorze? 16.09.09, 10:52 grisza14 napisał: > wychodzilaby w wersji dzwiekowej.Naszczescie mamy TVN WSI i tam > gada.Wojciechowski, pozdrowienia dla wujaszka Stefanka z Upsali. Odpowiedz Link Zgłoś
grisza14 Moze byc Uppsala, w kazdym razie tam 16.09.09, 11:14 gdzie przed sprawiedliwoscia chowa sie niejaki wujcio Stefek Szwedowicz. Odpowiedz Link Zgłoś
yanfhowah Re: Gdyby rynsztok mogl mowic, to Gazeta Wyborcza 16.09.09, 17:09 zdrastwuj grisza ty znowu nasluchal sie glupot na zebraniu komsomolu???? Odpowiedz Link Zgłoś
arseno Prezydent i PiS grają Katyniem 16.09.09, 09:45 To Gazeta Wyborcza gra Katyniem!!! wystarczy przeczytać kilka ostatnich artykułów... cóż za bezczelność! Odpowiedz Link Zgłoś
sam_gaz Kaczynscy chcą utopić Polske w szambie... 16.09.09, 10:12 te małe skunksy, zrobią każde świnstwo byle Polska została zniszczona Odpowiedz Link Zgłoś
grisza14 Re: slavik222.. w Katyniu zamordowano wiele Żydów 16.09.09, 10:22 Mieszkal w Warszawie pewien pulkownik UB pochodzenia zydowskiego, ktory chodzil do czasu powstania IPN w niezasluzonym blasku slawy jako ocalaly z pogromu katynskiego.Co dalej to wiemy.To twoj ojciec? Odpowiedz Link Zgłoś
sam_gaz grisza14 , wam SB-kom,bycie świnia, to pikuś... 16.09.09, 10:36 napisałem prawde, którą znam między innymi z biuletynów IPN, a ty brudna świnio,w stylu SB nurzasz wszystko w szambie.. Mój ojciec zginął w 1955 z rąk orawców UB, twoich kumpli i rodzine.. Odpowiedz Link Zgłoś
kontener10 Re: slavik222.. w Katyniu zamordowano wiele Żydów 16.09.09, 10:39 grisza14..typowy bełkot funkcjonariusza SB... Odpowiedz Link Zgłoś
fc_pl Kto mi wyjaśni? 16.09.09, 11:00 Od dawna mieszkam za granicą, więc może dlatego nie rozumiem - po co wam kolejna uchwała, ustawa czy co tam jeszcze, po raz kolejny odgrzebująca sprawę sprzed 70 lat? Nie szkoda wam czasu i energii na życie przeszłością? Czy bez tej uchwały zatracicie tożsamość i zapomnicie kim jesteście? Odpowiedz Link Zgłoś
grisza14 Re: Kto mi wyjaśni? 16.09.09, 11:19 Jak Gazeta Wyborcza mowi, ze to jest niepotrzebne, to polski instynkt podpowiada, ze to jest niezbedne.Na szczescie sa jeszcze dokumenty, relacje historyczne i mniej wiecej wiadomo, kto byl kim w komunistycznej partii zachodniej ukrainy.I czego tam szukal. Odpowiedz Link Zgłoś
grisza14 Re: Kto mi wyjaśni? 16.09.09, 11:24 www.rp.pl/artykul/363470_Negacjonizm_po_polsku.html Odpowiedz Link Zgłoś
sam_gaz grisza14.. nie powołuj sie na biuletyn SB.. 16.09.09, 11:56 bękarcie komuny... Odpowiedz Link Zgłoś
fc_pl Re: Kto mi wyjaśni? 16.09.09, 13:48 O czym ty człowieku rozmawiasz? Zadałem proste pytanie a ty mi o jakiejś KPZU bredzisz. Odpowiedz Link Zgłoś
s.szechter Re: odpowiem pytaniem, po co wam YadWaszem? 16.09.09, 11:50 np. po co, po co wycieczki do Auszwic... zaorać, zapomnieć Odpowiedz Link Zgłoś
turbo_troll Re: żydki już dawno powinni wybaczyc i prosić o wy 16.09.09, 12:06 baczenie za Morela i innych morderców ale nie za dużo kasy by stracili a do tego jeszcze nieuczciwa konkurencja też chce wyszarpnąć to co jej się nie należy.... Odpowiedz Link Zgłoś
sam_gaz turbo_troll .. Biblia pełna jest Żydów... 16.09.09, 12:44 od Mojrzesza do Jezusa i Jego Rodziny.. Ale Biblia dla ciebie ,to też zło, bo żydowska,nie ? Odpowiedz Link Zgłoś
fc_pl Nie zrozumiałeś mnie 16.09.09, 13:46 Miejsca kultu czy pamięci ok, nie mam problemów ze stawianiem pomników etc. Ale czy Kneset co chwila płodzi ustawy, że Holocaust był tym a nie czym innym? Odpowiedz Link Zgłoś
barnaba444 fc_pl , to jesteś też i turbo-troll ???? 16.09.09, 14:05 fc_pl napisał: > Miejsca kultu czy pamięci ok, nie mam problemów ze stawianiem > pomników etc. Ale czy Kneset co chwila płodzi ustawy, że Holocaust > był tym a nie czym innym? głupek ? Odpowiedz Link Zgłoś
fc_pl Re: fc_pl , to jesteś też i turbo-troll ???? 16.09.09, 14:12 > głupek ? Nie rozumiem? Odpowiedz Link Zgłoś
inv28 Re: fc_pl , to jesteś też i turbo-troll ???? 16.09.09, 15:16 Pisz do niego bardziej zrozumiałym językiem. Nie wiem, czy wie co to Kneset. Odpowiedz Link Zgłoś
adrem63 Bitwa o ludobójstwo 16.09.09, 13:21 Jak widać w Sejmie rozegrała się prawdziwa bitwa o ludobójstwo. Na szczęście nie było ofiar w ludziach chociaż poseł Niesiołowski został ranny (medal za odwagę). > Po kilku dniach dzikich kłótni PiS przystał wczoraj na uchwałę, w której Katyń określany jest jako "zbrodnia wojenna" z zakamuflowaną wzmianką "o charakterze ludobójstwa".< No tak, tylko nie wiadomo co z tego. A jeśli jednak ludobójstwo to co z tego miałoby wynikać ? Odpowiedz Link Zgłoś
fagusp Żygać mi się chce od tej matrylologii 16.09.09, 13:31 Ile można żyć przeszłością? Mamy XXI wiek a wychodzi na to, że nie ma nic ważniejszego niż to, co wydarzyło się 70 lat temu. I to ku...kie jodłowanie, żeby wszyscy wokół skamlali, jacy byli wobec nas be. Szkoda że nasi posłowie nie wezwali Szwecji do pokajania się za potop i Mongolii do wypłacenia odszkodowań za złupienie Legnicy. Odpowiedz Link Zgłoś
yanfhowah Re: Żygać mi się chce od tej matrylologii 16.09.09, 17:06 fagusp napisał: prosze cie nie prowokuj bo jak twoj post przeczyta kaczynski to sie dopiero zacznie,,;-)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
romaniewskipiotr Prezydent i PiS grają Katyniem 16.09.09, 14:00 Katyniem Gra wyłącznie Tusk i Niesioł. Reszta broni POLSKIEJ RACJI STANU. Odpowiedz Link Zgłoś
bandycki.uklad.po.wrocil Prezydent i PiS grają Katyniem 16.09.09, 14:19 Michnik ale ty z cynglami musicie nienawidzieć PiS i Prezydenta RP!!! Odpowiedz Link Zgłoś
przedwieczorny Drogi Panie. 16.09.09, 14:44 Wali Pan na odlew, ale i na ślepo. Używanie wyświechtanych argumentów z lamusa antypisowskiej retoryki "Wyborczej" jest bardzo łatwe ale nie świadczy dobrze ani o warsztacie ani o intelekcie autora. Odpowiedz Link Zgłoś
yanfhowah Prezydent i PiS grają Katyniem 16.09.09, 17:04 PIS i Kaczynscy napewno "wyskocza" z nowa propozycjia uchwaly na temat tej juz podjetaj o 17 wrzesnia,,,,wyraza swoje "nie do konca zadowolenie " i znowu beda grac na naszych narodowych uczuciach,,z okrzykiem kto nie jest z nami nie jest POLAKIEM,,(tylko czy oni sa Polakami na 100 %) www.polonica.net/Kim_sa_Kaczynscy.htm Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro-bis A co innego jeszcze Kaczynskim zostalo? 17.09.09, 11:16 gonia za swoim ogonem jak wsciekly pies. A poniewaz sie spasli dogonic go nawet nie potrafia.... Odpowiedz Link Zgłoś