Dodaj do ulubionych

Elektronika a Informatyka pomóżcie

IP: *.olsztyn.mm.pl 20.02.05, 17:11
czesc w tym roku wybieram sie na studia do niedawna bylem przekonany ze moim
przyszłym kierunkiem bedzie elektronika jednak od bardzo wielu ludzio slysze
ze jest to jeden z najtrudniejszych istniejacych kierunków studiów co wy o
tym myslicie? a moze jednak informatyka? w gre wchodzi tylko polibuda
Gdańska :)
Obserwuj wątek
    • Gość: Richelieu* Re: Elektronika a Informatyka pomóżcie IP: *.zyg.brewet.pl 20.02.05, 17:35
      Trudna jest dla tych, którzy nie są przekonani co do kierunku studiów. Jeśli
      całe technikum nic innego nie robiłeś tylko lutowałeś rezystory i wolałeś
      dłubać w hardzie niż w sofcie
      • Gość: Radek098 Re: Elektronika a Informatyka pomóżcie IP: *.olsztyn.mm.pl 20.02.05, 18:13
        niestety nie ucze sie w technikum tylko w ogulniaku a moja wiedza z obydwu
        dziedzin nie wykracza poza program nauczania w szkole sredniej
        • Gość: mingan Re: Elektronika a Informatyka pomóżcie IP: *.gda.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 20.02.05, 18:25
          musisz bardzo naprawde być przekonany że lubisz elektronike jak chcesz na nią
          iść jak myślisz o PG to zapewne ETI cie interesuje ( san studuje na pg
          automatyke robotyke) i musze ci ostrzeć że samej elektroniki dopiero
          zaświadczysz na trzecim roku więc wtedy może być zapuźno jak okaże się że nie
          jest to co lubisz bardziej neutralna jest informatyka jednocześnie jest
          trudniejsza ( eti+ matma) więc naprawde musisz kochać matme i być pracowitym bo
          inaczej zmarnujesz rok, ewemtualnie zostaje ci elektrotehchnika na WEiA na moim
          wydziale tam tak strasznie nie jest:) ewemtualnie moje GG#1692070 odezwij się to
          może ci coś poradze
          • Gość: TorV Re: Elektronika a Informatyka pomóżcie IP: *.devs.futuro.pl 05.03.05, 20:04
            Moim zdaniem na ETI najtrudniejsza jest Automatyka i Robotyka - bardzo
            interdyscyplinarny kierunek, choć ze wskazaniem na elektronikę. Sam studiuję
            inf. (V rok). Jeśli elektronika nie jest twoją pasją (tak jak moją inf.), to
            sobie odpuść, bo będziesz się tylko męczyć. Widziałem to u kumpli...
    • Gość: Madzia Re: Elektronika a Informatyka pomóżcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.05, 21:45
      Jeżeli kończysz liceum ogólnokształcące to wogóle się zastanów czy chcesz iśc
      na uczelnie techniczną - jeżeli chcesz to musisz się liczyć z tym, że to będzie
      ciężka praca (wiem z własnego doświadczenia)Ale jeżeli jestes ambitny to dasz
      rade - według mnie informatyka jest ciekawsza (elektronike w tym roku zdawałam
      4 razy pewnie dlatego tak sądze) Pozdrawiam i życze powodzenia na studiach :))
    • Gość: azi Re: Elektronika a Informatyka pomóżcie IP: 195.187.51.* 05.03.05, 23:03
      wybierajac infe na PW zapewne i tak zetkniesz sie z elektronika:D
      swoja droga kumpel konczyl LO i daje sobie rade na elektronice, uwazaj na fizyke, jesli konczyliscie ja w 2 LO...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka