Gość: china fun IP: 62.80.65.* 29.03.05, 14:58 Chce studiowac chinski. Czy ktos moze jest na czyms podobnym na UJ w K-wie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: aa Re: Chinski IP: *.crowley.pl 29.03.05, 16:31 Twój chiński, to zapewne sinologia się nazywa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asia Re: Chinski IP: *.cable.ubr06.newt.blueyonder.co.uk 29.03.05, 17:59 kochana/y to powazna decyzja poniewaz mam kilkoro przyjaciol z chin i ten jezyk jest bardzo trudny w porownaniu do jezykow europejskich a nawet porownojac go do japonskiego- jesli chodzi o wymowe, bo gramatyka podobno jest ok. ale z drugiej strony to powodzenia i mozesz tez zobaczyc na stronie bbc www.bbc.co.uk/languages/chinese/real_chinese/powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: china fan Re: Chinski IP: 62.80.65.* 30.03.05, 15:33 Stronka jest swietna! Wielkie dzieki! Zdaje sobie sprawe ze chinski to skomplikowany jezyk, ale dla chcacego nic trudnego. By the way wiem, ze "mij chinski" to sinologia.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: china fan Re: Chinski IP: 62.80.65.* 30.03.05, 15:34 Stronka jest swietna! Wielkie dzieki! Zdaje sobie sprawe ze chinski to skomplikowany jezyk, ale dla chcacego nic trudnego. By the way wiem, ze "moj chinski" to sinologia.... Odpowiedz Link Zgłoś
mmaupa Re: Chinski 30.03.05, 21:45 ni hao! Putonghua bu shi nan le! hao yun! Chinski, wbrew pozorom, jest bardzo latwym jezykiem. Nie ma nawet czasu przeszlego... Wymowa nie jest trudna, szczegolnie dla Polakow, bo duzo jest dzwiekow typu sz cz si ci dzi itp. Powodzenia!!! Acha, zdaje mi sie, ze jest sinologia w Poznaniu, ale glowy nie dam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asia Re: Chinski raz jeszcz stronka bbc IP: *.cable.ubr06.newt.blueyonder.co.uk 29.03.05, 17:59 kochana/y to powazna decyzja poniewaz mam kilkoro przyjaciol z chin i ten jezyk jest bardzo trudny w porownaniu do jezykow europejskich a nawet porownojac go do japonskiego- jesli chodzi o wymowe, bo gramatyka podobno jest ok. ale z drugiej strony to powodzenia i mozesz tez zobaczyc na stronie bbc www.bbc.co.uk/languages/chinese/real_chinese/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Chinski IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 30.03.05, 18:25 Na UJ jest tylko japonistyka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaala Re: Chinski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.05, 19:58 za to sinologia jest np. na UW. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adziusia Re: Chinski IP: 80.53.168.* 31.03.05, 09:56 Na UAM jest na pewno :] Odpowiedz Link Zgłoś