Dodaj do ulubionych

Turystyka i Rekreacja

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.05, 19:21
Bardzo prosze o Wasze opinie na temat prywatnych polskich uczelni
prowadzacych studia na kierunku Turystyka i Rekreacja. Przede wszystkim
interesuje mnie sprawa praktyk zawodowych i poziom jezykow obcych (dotyczy
rowniez studiow zaocznych)
Pozdrawiam serdecznie i z gory dziekuje :)))
Obserwuj wątek
    • rr.richelieu Re: Turystyka i Rekreacja 03.04.05, 23:36
      Tyle tego jest w Polsce, że sprecyzuj lepiej region. Wśród najlepszych
      prywatnych nie ma takiej z turystyką.
      • Gość: waw wlasnie ze jest IP: 217.8.186.* 04.04.05, 10:06
        WSE Warszawa
        www.wse.waw.pl
      • Gość: Nicky Re: Turystyka i Rekreacja IP: *.org 14.04.05, 22:34
        W Poznaniu jest WSHiG,czyli Wyższa Szkoła Hotelarstwa i Gastronomii,gdzie obok
        hotelarstwa i gastronomii głównym kierunkiem jest Turystyka i rekreacja.Ma 22
        miejsce wśród uczelni niepaństwowych,a główną specjalizacją na T.i R. jest
        obsługa ruchu turystycznego,poza nią kilka innych.
    • Gość: Julia Re: Turystyka i Rekreacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.05, 11:29
      Wiem, ze takich uczelni w Polsce jest duzo. Na kazdej z nich sa jednak jacys
      studenci. Przede wszystkim do nich kieruje swoja prosbe. Napiszcie mi prosze,
      ktora z prywatnych uczelni "turystycznych" polecacie (np. ze wzgledu na dobre
      praktyki lub wysoki poziom jezykow obcych) a ktore zdecydowanie radziecie
      omijac z daleka (rejon nie ma znaczenia- prosze o opinie z calej Polski)
      Pozdrawiam i z gory dziekuje za pomoc.
      • Gość: mona Re: Turystyka i Rekreacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.05, 22:16
        Polecam Ci Wyższą Szkołę Turystyki i Ekologii w Suchej Beskidzkiej.
        Już po pierwszym roku można wyjechać za granicę na praktyki 1-, 3-, 6- cio
        miesięczne na Cypr, Kos, do Francji, Irlandii, Niemiec, Włoch, Holandii,
        Turcji, Hiszpanii. A jeśli chodzi o języki, to masz do wyboru: angielski,
        niemiecki, włoski, francuski a od przyszłego roku również portugalski.
        Dodam,że praktyki zagraniczne są dobrze płatne, trzeba znać dobrze język, mieć
        dobrą średnią i przejść rozmowę kwalifikacyjną. Szkoła zapewnia praktyki, każdy
        musi odbyć praktykę, jeśli nie w kraju to za granicą. Pozdrawiam.Ja jadę do
        Irlandii na trzy miesiące.
    • Gość: Gosia Re: Turystyka i Rekreacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.05, 00:49
      Polecam Turystyke w Wyzszej Szkole Gospodarki w Bydgoszczy -wlasciwie wszystko
      jak trzeba + bardzo fajne specjalnosci :-)
      Pozdrawiam.
    • Gość: Agnieszka Re: Turystyka i Rekreacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.05, 19:16
      jest tez na AWFie w Krakowie, studiuje tam na 3 roku.. nie polecam, jezyki obce
      porazka.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka