Dodaj do ulubionych

Gdzie na ********MEDYCYNĘ ********???.....help

IP: *.osk.enformatic.pl 18.04.05, 15:29
Pytanko do studentów medycyny: gdzie najlatwiej sie dostac i skonczyc
medycyne? napiszcie co wiecie, jak gdzie jest itd. Dodam, że moi rodzice nie
są lekarzami, nie mam znajomosci i kasy na dawanie lapowek.
Obserwuj wątek
    • Gość: waw Re: Gdzie na ********MEDYCYNĘ ********???.....hel IP: 217.8.186.* 18.04.05, 15:39
      naprawde nie chciałbym abys mnie leczył/a ani moich bliskich
      • Gość: giaconda Re: Gdzie na ********MEDYCYNĘ ********???.....hel IP: *.osk.enformatic.pl 18.04.05, 16:25
        hehe, przeciez napisalam ze chce uczciwie sie dostac i skonczyc te studia, a
        nie ze nie chce sie uczyc, pocwicz czytanie ze zrozumieniem :)
        • Gość: waw Re: Gdzie na ********MEDYCYNĘ ********???.....hel IP: 217.8.186.* 18.04.05, 16:34
          cytuje: "gdzie najlatwiej sie dostac i skonczyc
          medycyne?" rozumiem, ze chodzi rowniez o to gdzie najłatwiej skonczyc. Dziekuje
          przeczytałem ze zrozumieniem
          • Gość: ADREM [...] IP: *.man.busko.pl 18.04.05, 17:12
            Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
          • Gość: giaconda Re: Gdzie na ********MEDYCYNĘ ********???.....hel IP: *.osk.enformatic.pl 19.04.05, 15:04
            chodziło mi o to, że nie chcę walczyć z korupcją, z którą i tak nie wygram;
            chcę spokojnie zacząć i skończyć studia na równi z innymi, bez względu na ich
            pochodzenie i status majątkowy (np. słyszałam, że w Krakowie tępią ludzi spoza
            miasta i zaprzyjaźnionego grona, a w Lublinie za wejście płaci się kilka
            tysięcy złotych, mam nadzieję, że to nie jest prawda); zamiast się czepiać,
            lepiej mi doradź, ehhhh typowo polskie zachowanie
        • Gość: Zenek Re: Gdzie na ********MEDYCYNĘ ********???.....hel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.05, 23:27
          Nie przejmuj się... waw to pewnie "nowy maturzysta" ;))Hehe proszę o łagodny
          wymiar kary ;).
          Co do medycyny to lepiej tam nie idź, bo dosyć już nam lekarzy narzekających
          jak im to ciężko, bo tyle lat ciężko studiowali, a teraz MUSZĄ brać w łapę ze
          względu na swoje skromne płace...
          Pozdrawiam!
    • Gość: kuba Re: Gdzie na ********MEDYCYNĘ ********???.....hel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.05, 19:30
      sugeruje Białystok ale tylko z opini zasłyszanych
      • Gość: ja Re: Gdzie na ********MEDYCYNĘ ********???.....hel IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 18.04.05, 20:18
        Bydgoszcz, ale tam się za wiele nie nauczysz
        • Gość: Ani Re: Gdzie na ********MEDYCYNĘ ********???.....hel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.05, 09:16
          Warszawa, ale nie twierdze ze latwo jest skonczyc;)jak sie uczysz to jasne jak
          nie to nieco gorzej...a znajomosci tak naprawde przydatne sa potem jak juz
          szukasz pracy, podobno...ale bez nich mam nadzieje da sie przezyc bo sama ich
          nie mam:)
    • Gość: ... Re: Gdzie na ********MEDYCYNĘ ********???.....hel IP: *.com / *.fookygroup.com 21.04.05, 14:11
      byle nie do Gdańska dobrze radze i pozdrawiam!
      • Gość: GOSCIU A dlaczego??????? IP: *.man.busko.pl 21.04.05, 20:29
        z
    • Gość: Ola Re: Gdzie na ********MEDYCYNĘ ********???.....hel IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 23.04.05, 08:14
      Ja wybralam medycyne we Wroclawiu. Napewno nie jest to uczelnia, na ktora
      najlatwiej mozna sie dostac, ale, jesli juz zostanie sie studentem to mozna
      przez wszystko przejsc. Warto pamietac, ze wybierajc te studia, nalezy myslec o
      przyszlosci: bede lekarzem, nie moge sie pomylic, musze umiec wszystko. Moze to
      zaskakujace, ale ja wlasnie takie podejscie popieram; bez sciag, lewych
      zwolnien, tym bardziej lapowek. Siedze i ucze sie, przezywam momenty zwapienia,
      ale to nie powod do pojcia na latwizne. Uwazam, ze 3 pierwsze lata na medycynie
      to czas wyciety z zycia towarzyskiego i nalezy sie szybko z tym oswoic!
    • juskl Re: Gdzie na ********MEDYCYNĘ ********???.....hel 23.04.05, 09:53
      Hej! studiuję w łodzi juz drugi rok no i jakos nie narzekam. Też się
      zastanawiałam gdzie zdawać no i wybrałam łodź bo tu przez kilka ostatnich lat
      było stosunkowo łatwiej się dostać, poza tym koszty utrzymania są niższe.. Nie
      wiem tylko jak zmieni sie to wzystko po całym tym zamieszaniu z nową maturą..
      Osobiście nie polecam poznania.. (chyba że lubisz zadzierać nosa..;)) Moi
      rodzice też nie są lekarzami i wierz mi:bez łapówki też można się dostać i to z
      drugim wynikiem. Serdecznie pozdrawiam i życze udanego wyboru.
      • Gość: medyk Re: Gdzie na ********MEDYCYNĘ ********???.....hel IP: *.osiedle.net.pl 23.04.05, 15:01
        hej! Ja studiuje na 3 roku na AM w Białymstoku. Powiem wam ze troche zaluje.
        Wolalbym chyba jednak w Warszawie, bo u nas jest strasznie duuuuuzo nauki
        teoretycznej. Sama sucha wiedza. Mam kolezanke ktora studiuje w warszawie i z
        jej opowiadan jest tam lepiej, bo wiecej maja cwiczen i takich praktycznych
        rzeczy. Maja takze jakies praktyki w wakacje za granica a moja uczelnie
        niestety nie ma :-( Powiem takze ze jest niemila atmosfera pomiedzy kumplami i
        profesorami. Jeden kolega drugiemu jeszcze kopie i wogole. Jest straszny wyscig
        szczurow. No ale nie zalamujcie sie. Jesli moge wam cos doradzic to idzcie na
        jakas lepsza uczelnie ktora ma wicej praktyk i wigole np. Warszawa lub Łodz.
        POWODZENIA
        • Gość: am bialystok Re: Gdzie na ********MEDYCYNĘ ********???.....hel IP: *.82-139.bia.tkb.net.pl 24.04.05, 12:33
          hmm napisales ze zla atmosfera miedzy kolegami a to chyba nie o samej uczeli
          swiadczy Ja jestem na pierwszym roku i grupe mam super i sobie pomagamy Nikt
          dolkow pod nikim nie kopie wiec widocznie zle trafiles
          Jesli chodzi o sama uczelnie... na pewno sa lepsze ale i tu nie jest zle Poza
          tym ciagle sa jakies zmiany jesli chodzi o program nauczania Zmiany wydaje mi
          sie na lepsze
          Ja tez nie mam rodzicow lekarzy Dostalam sie bez lapowek i na zajeciach nikt
          mnie nie pyta kim sa moi rodzice Tu nawet nie wiemy kto placi za te studia a
          kto jest na dziennych
          Ja slyszalam ze najlesze sa am w wawie i lodzi, ale bialostocka tez jest na
          niezlym poziomie A jesli chodiz o ilosc nauki U nas sa tacy ktorzy malo sie
          ucza jada na sciagahc Jak im sie nie chce nei przychdza na zajecia bo i tak
          maja lewe zwolnienia Ale komu zalezy zeby nie byc potem jakims konowalem to
          zakuwa Ktos wyzej napisal ze przez pierwsze 3 lata trzeba zapomniec o znajomych
          Mysle ze to przesada Jak sie dobrze czas zorganizuje wszystko da sie zrobic
          Wiem z doswiadczenia :)
          Pozdrawiam i zycze udanego wyboru
        • Gość: studentka Re: Gdzie na ********MEDYCYNĘ ********???.....hel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.05, 20:32
          czesc!jestem z 5 roku warszawskiej am.uczelnie chwale sobie bardzo-wysoki poziom
          nauczania, w wiekszosci przypadkow wiedza przekazywana w interesujacy
          sposob.poza tym jesli interesuje cie praca naukowa,to istnieje wiele mozliwosci,
          zeby zalapac sie na projekt badawczy.ogolnie duzo sie dzieje- konferencje,
          warsztaty itp. dodatkowo-plusem sa super obozy letnie(starogard gdanski,
          dzialdowo, mragowo i wiele innych)-swietne imprezki. minus- jest jednak wyscig
          szczurow, ale zaczyna sie ok.5roku.pozdrawiam i zycze powodzenia!
    • Gość: crackinette Re: Gdzie na ********MEDYCYNĘ ********???.....hel IP: *.pronet.lublin.pl 24.04.05, 19:52
      Myślę,że nasz system nauczania medycyny jest taki,że jakąkolwiek uczelnie
      wybierzesz w pewnym momencie i tak zaczniesz sie zastanawiac czy o to Ci
      chodzilo....chyba ze bedziesz tak zajeta nauka ze nie zauwazysz ze tak naprawde
      nie wiele jestes w stanie sama zrobic,a wielu lekarzom-asystentom w szpitalu
      tylko zawadzasz...:(
      ja studiuje w Lublinie,na 4 roku,sama uczelnia nie jest zla, studiowanie jest
      calkiem przyjemne;)
      tego co wszyscy opowiadaja o tych wszystkich lapowkach w ogole nie sluchaj,tez
      nic innego przed egzaminami nie slyszalam,wiem ze jest czesc takich osob na
      studiach ale miejsc na roku jest o wiele wiecej,podobno teraz ma byc jeszcze
      wiecej,a ludzie na medycyne sie znowu teraz juz tak nie pchaja i....maja racje:(
      cale zycie medycyna byla moim marzeniem i wiem ze jezeli tez tak masz to nikt
      Ci tego nie wybije z glowy,ale zastanow sie jeszcze dobrze...tak ladnie to
      tylko w serialach to wyglada
      ja pewnie nie zaluje, ze jestem na tych studiach,zaluje najwyzej tego ze nie
      chcialam robic nic innego
      a przy wyborze uczelni nie zapomnij wziac pod uwage miasta,ja nie zgadzam
      sie,ze na medycynie to nie wazne bo i tak zycia nie ma,to zalezy od czlowieka
      Lublin jest sympatyczny ale to nie jest jednak zbyt zywe miasto...
      powodzenia na egzaminach:)
    • Gość: can NIGDZIE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.04.05, 00:55
      no własnie nigdzie
      • Gość: giaconda Re: NIGDZIE IP: *.osk.enformatic.pl 26.04.05, 12:30
        hehehe, no niestety juz jestem zdecydowana, wiec gdzies musze isc, chyba ze sie
        nigdzie nie dostane :) dzieki za rady, kazdy podal inne miasto i je zachwalal,
        ehhhh dalej nie wiem co robic

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka