Dodaj do ulubionych

Pomóżcie znaleźć studia kosmetyczne!!!

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.05, 22:07
wie ktos może o jakiś studiach kosmetycznych w kraku???Bo ja w necie
znalazłam tylko jedną uczelnie:-(Moga byc prywatne.Jak coś wiecie to proszę
dajcie znać.
Obserwuj wątek
    • Gość: frankehehe Re: Pomóżcie znaleźć studia kosmetyczne!!! IP: *.pl 27.05.05, 22:10
      nareszcie ktos o kosmetologi!!!!:))))ale mnie interesuja w Poznaniu.ale mozesz
      sie podzielic informacjami na temat tego kierunku???czy masz moze znajomych na
      takim kierunku??bede wdzieczna!:))))
      • Gość: kleo20 Re: Pomóżcie znaleźć studia kosmetyczne!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.05, 23:26
        No wlasnie,nie mam znajomych na tym kierunku,ani za bardzo nie jestem
        zorientowana w tym temacie,ale chcialabym pojsc w tym kierunku.Moze ty masz
        jaieś ciekawe wiadomosci na ten temat?jesli tak to podziel się ze mną:-)
        Pozdrawiam
        • Gość: dd Re: Pomóżcie znaleźć studia kosmetyczne!!! IP: *.crowley.pl 31.05.05, 12:35
          A informatora to nie widziałaś nigdy?:) W Warszawie jest szkoła na Podwalu, i
          wiem, że w Łodzi jest dość dobra szk.
        • Gość: frankahehe Re: Pomóżcie znaleźć studia kosmetyczne!!! IP: *.pl 31.05.05, 18:31
          No to chyba nie pomoge:(((( bo ja praktycznie nic nie wiem o tym
          kierunku...wlasciwie to ciekawi mnie plan zajec.czy jest tam wiecej z farmacji
          czy moze z praktyki, tzn. zabiegi itp.znalazlam na stronie am w Poznaniu ze
          jest tam taki kierunek ale niestety jeszcze planu nie podali.jakas nieczasowa
          ta strona:((((( ale daj znac jak cos sie dowiesz:)
          • Gość: dd Re: Pomóżcie znaleźć studia kosmetyczne!!! IP: *.crowley.pl 01.06.05, 16:35
            Jeżeli chcesz sie nauczyć praktyki, zabiegi itp. to lepiej idź do 2-letniej
            szkoły policealnej np. na Racławickiej w Warszawie. Na studiach masz bardzo
            mało praktyki,
            więcej biologii, farmacji. anatomii itp
            • Gość: frankahehe Re: Pomóżcie znaleźć studia kosmetyczne!!! IP: *.pl 01.06.05, 18:25
              Te studia to chyba raczej ucza skladu kosmetykow:)))jak dowiesz sie czegos
              jeszcze wiecej na temat tych studiow to napisz:)) z gory wielkie dzieki:)a
              zdobylas(es) juz informacji o ktore pytalas(es) ?????przykro mi ze ja Ci nie
              moglam pomoc...pozdrawiam:)
              • jush_fakacje Re: Pomóżcie znaleźć studia kosmetyczne!!! 02.06.05, 11:22
                kosmetologia jest na Akademii Medycznej w Katowicach, W Państwowej Wyższej
                Szkole Zawodowej w Nysie (łatwo się dostać); w Krakowie - Studium Medyczne ale
                to już prywatne. Tyle wiem, bo to najbliżej mnie.
                • Gość: :) Re: Pomóżcie znaleźć studia kosmetyczne!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.06.05, 15:29
                  Hej!No to ja chyba moge wam pomóc :) Studiuje kosmetologie na ŚAM. Studia sa
                  ciekawe, sa zajęcia praktyczne z kosmetyki ale równiez dużo teorii. Przedmioty:
                  anatomia, fizjologia, chemia, biologia komórki, biofizyka, biochemia,
                  kosmetologia i kosmetyka, hiegiena, botanika, genetyka, farmakologia,
                  fizjoterapia itp. POZDRAWIAM
                  • Gość: frankahehe Re: Pomóżcie znaleźć studia kosmetyczne!!! IP: *.pl 02.06.05, 21:47
                    witam!:) a duzo jest egzaminow w semestrze????duzo wkuwania czy sa chwile
                    wytchnienia???? raczej zaliczysz te studia do trudnych czy bez wiekszego
                    wysilku???a nie orientujesz sie czy podobnie jest w Poznaniu na tym
                    kierunku????:) pozdrawiam
                    • Gość: kleo20 Re: Pomóżcie znaleźć studia kosmetyczne!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.05, 22:27
                      no wlasnie trudno tam jest z egzaminami??Bo ja slyszałam ze strasznie duzo
                      wkuwania,zwłaszcza chemii,a ztego jestem cienka więc już sama nie wiem...
                      • Gość: :) Re: Pomóżcie znaleźć studia kosmetyczne!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.06.05, 15:53
                        No wkuwania jest sporo :( Ja sama myslałam że bedzie lżej, ale z czasem da sie
                        przyzwyczaić :)
                        Jezeli zalezy Ci na pracy kosmetyczki i to Cie najbardziej interesuje to chyba
                        lepiej iść na studium, tutaj wymagana jest spora wiedza z przedmiotów czysto
                        medycznych, ale jeśli radzisz sobie z biologią i chemia na poziomie liceum to
                        nie powinno być źle :)
                        POZDRAWIAM
                        • Gość: frankahehe Re: Pomóżcie znaleźć studia kosmetyczne!!! IP: *.pl 03.06.05, 22:54
                          A na ktorym jestes roku???:)))Zamierzasz konczyc jeszcze jakies studium????
                          praktyki na ktorym sa roku???a ile tych egzaminow w semestrze??:))pozdrawiam:)
    • Gość: frankahehe Re: Pomóżcie znaleźć studia kosmetyczne!!! IP: *.pl 05.06.05, 20:30
      czekam z niecierpliwoscia na odpowiedz:):)
    • Gość: K Re: Pomóżcie znaleźć studia kosmetyczne!!! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 05.06.05, 21:05
      Ja studiuję na Podwalu w Warszawie. Nie polecam...
      • Gość: :) Re: Pomóżcie znaleźć studia kosmetyczne!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.06.05, 22:11
        Sorki że nie odpisuje na bierząco ale...SESJA :(
        Ja jestem na I roku, oby nie ostatnim ;)
        Po pierwszym semestrze był jeden egzamin (fizjologia) a teraz są 3
        (kosmetologia i chemia x 2), a właściwie 4 bo z kosmetologii jest egzamin
        teoretyczny i praktyczny z tym że ocena jedna :)oprócz tego jest kilka tzw.
        zaliczeń na prawach egzaminu (nie ma egzminu tylko kolokwium końcowe i ocene z
        niego wpisuja do indexu)
        Praktyki czekaja mnie juz w te wakacje i to cały miesiąc ;(
        To chyba tyle. W razie pytań piszcie. Postaram sie odpowiedzieć w miare szybko.
        • Gość: frankahehe Re: Pomóżcie znaleźć studia kosmetyczne!!! IP: *.pl 06.06.05, 15:53
          Do K: czemu nie polecasz???

A czemu teraz te praktyki???i gdzie one sie odbywaja??w jakims gabinecie
          kosmetycznym??trudne te egzaminy??wiecej jest chemii czy biologii na tych
          studiach??:)))dzieki za cenne informacje POZDRAWIAM
          • Gość: K Re: Pomóżcie znaleźć studia kosmetyczne!!! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 13.06.05, 09:49
            Dlaczego nie polecam Podwala?
            Nie wiem jak inne uczelnie, ale ta jest nie do końca przemyślana strategicznie.
            Owszem na pierwszym roku jest bardzo dużo chemi, ale też bardzo dużo kosmetyki,
            zarówno wykładów jak i ćwiczeń. Wszystko było dla mnie super ciekawe. Chemia
            trochę mnie męczyła, ale rozumiem, że pewne rzeczy trzeba przeżyć... Po I roku
            wybiera się specjalizację: Kosmetologia lub produkty kosmetyczne. 90% osób, w
            tym ja, wybrało kosmetologię. A tu zasadzka!!!!!!!!!!!
            Chemi jest więcej, wykłady z kosmetologii powtarzają się ( chyba nic nowego nie
            mogą wymyśleć), ćwiczenia z kosmetyki bez sensu rozplanowane w czasie.
            A przecież nie poszłyśmy na produkty kosmetyczne...
            Wogóle wszystko się powtarza i mamy wrażenie, że jest to już na siłę
            ciągnięte. Za takie pieniądze jakie się płaci szkoła powinna być na super
            poziomie, a tu nawet jakieś przeterminowane kosmetyki Firmy "KRZAK". cIĄGLE
            TYLKO CHEMIA I CHEMIA I CHEMIA.... A ja już na takim poziomie ledwo co ją
            rozumiem. Ja tylko chciałam być kosmetyczką z dobrym dyplomem. Nie poszłam
            specjalnie na produkty. Przecież w gabinecie teraz nie robi się emulsji czy
            miesza ziółek. Tak, owszem poznałam składy kremów i to jest fajne, ale BEZ
            PRZESADY!!!!!!!!! W tym czasie i za tą kasę mogłybyśmy zrobić certyfikat np. z
            peelingów kwasami AHA, albo nauczyć się nakładać tipsy, albo przynajmniej
            zrobić dobrze manicure.A tak to wszystko jest po łebkach.
            Tylko ta chemia jest ważna bo założyciel szkoły jest chemikiem i gó.. się zna
            na kosmetyce.
            A!!! I jeszcze nawet nie ma dobrej biblioteki...
            I jest jeszcze wiele, wiele takich zastrzeżeń. Nie tylko z mojej strony.
            O1 I jeszcze: Miejsc jest 60 a w tym roku przyjęto 200 osób i był problem z
            salami, wykładowcami i różnymi takimi sprawami organizacyjnymi. No ale co. Dużo
            kasy spłynęło na konto.
            Jeszcze jest problem i pytanie dlaczego płaci się za wrzesień skoro zajęcia są
            od października...

Wystarczy?
            Czy są jakieś pytania?
            Chętnie odpowiem
            Pozdrawiam
            K
    • Gość: frankahehe Re: Pomóżcie znaleźć studia kosmetyczne!!! IP: *.pl 11.06.05, 10:23
      Tak tylko pisze zeby ktos jeszcze zauwazyl ten temacik na forum i sie
      dolaczyl:))))))odpiszcie na pytanka......plose:)))pozdrawiam
    • diastema Re: Pomóżcie znaleźć studia kosmetyczne!!! 11.06.05, 13:29
      przy niektorych akademiach medycznych ( wydaje mi sie ze np we wroclawiu)
      powstal taki kierunek.
      • Gość: :) Re: Pomóżcie znaleźć studia kosmetyczne!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.06.05, 21:06
        Hej!
        Juz odpowiadam: praktyki po I roku są w gabinecie kosmetycznym. Na pytanie czy
        więcej jest chemiii czy biologii na tych studiach ciężko stwierdzić. Na
        pierwszym roku jest jej naprawde sporo, świadczy o tym choćby fakt że w sesji
        letniej są dwa egzaminy z chemi (chemia biologiczna i chemia surowców
        kosmetycznych). Potem jest jeszcze technologia kosmetyku, co tez jest ściśle z
        chemia związane (składniki, produkcja itp.) ale trudno mi powiedzieć czego jest
        więcej...
        pozdro
        • Gość: frankahehe Re: Pomóżcie znaleźć studia kosmetyczne!!! IP: *.pl 13.06.05, 16:21
          No ja akurat wolalabym sie dostac na dzienne...i do Poznania...bo chyba taki
          kierunek jest tworzony tam:))a jak myslicie mozna latwo znalesc prace po
          ukonczeniu takiego kierunku?????nie orientujecie sie ile taki kosmetolog moze
          zarabiac???:)))))troche glupie pytanie ale moze wiecie...a moze macie jakies
          plany po studiach??jakies dodatkowe kursy??chociaz to pewnie i tak bedzie
          konieczne.pozdrawiam:)
          • Gość: kajaix Re: Pomóżcie znaleźć studia kosmetyczne!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.05, 19:32
            Witam! ja konczylam kosmetologie w Poznaniu. Jestem bardzo zadowolona bo
            zdobylam naprawde duzo cennej wiedzy:) W przeciwienstwie do uczelni na Podwalu
            glownym przedmiotem nie byla chemia! Oczywiscie tez trzeba bylo sie jej
            wyuczyc....zaliczenia potem egzamin... Duzo osob mialo problem ze zdaniem ale
            moja opinia jest taka,ze trzeba do niej przysiasc i mozna zdac! Mialysmy bardzo
            duzo przedmiotow medycznych, a takze marketing, zarzadzanie itp.
            Oczywiscie z perspektywy czasu wszystko wydaje mi sie latwiejsze:) ale troszke
            zmagan bylo...obecnie jestem na studiach uzupelniajacych w Łodzi.Tutaj mam
            wyklady na farmacji, a takze na zdrowiu publicznym totez przediotow jest sporo!
            Sadze, ze warto studiowac ten kierunek bo daje on wiele mozliwosci...
            • Gość: frankahehe Re: Pomóżcie znaleźć studia kosmetyczne!!! IP: *.pl 13.06.05, 21:18
              Witam!! Studiowalas kosmetologie na platnych???bo chyba nie bylo w Poznaniu do
              tej pory dziennych na ten kierunek???probowalas juz moze znalesc prace po
              ukonczeniu studiow??bo jestem bardzo ciekawa jak jest ze znalezieniem pracy po
              tym kierunku.dzieki za cenne informacje.pozdrawiam!
              • Gość: kajaix Re: Pomóżcie znaleźć studia kosmetyczne!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.06.05, 22:09
                Tak studiowalam kosmetologie prywatnie...jak zaczynalam to byla tylko taka
                mozliwosc:)
                Ze znalezieniem pracy to bywa bardzo roznie...Oczywiscie zalezy to od osoby,
                szczescia, zainteresowan itp. Ja na razie pracuje w gabinecie kosmetycznym ale
                mysle o wspolpracy z lekarzem dermatologiem! Jesli bedziesz pracowac u kogos to
                nie jest tak kolorowo...sprawa wyglada inaczej gdy masz wlasny biznes.

• Gość: frankahehe Re: Pomóżcie znaleźć studia kosmetyczne!!! IP: *.pl 16.06.05, 15:36
                  Troche glupie pytanie teraz zadam....a ile zarabiasz czy zarabialas???bo ja w
                  ogole sie nie orientuje w tym:))))a naprawde chcialabym wiedziec:))jak nie
                  chcesz to oczywiscie nie pisz,ale bylabym wdzieczna:))
                  • Gość: frankahehe Re: Pomóżcie znaleźć studia kosmetyczne!!! IP: *.pl 18.06.05, 15:28
                    odpowie mi ktos na pytanko ktore zadalam wczesniej?????????plose:)))))pozdrawiam
    • Gość: mirka Re: Pomóżcie znaleźć studia kosmetyczne!!! IP: 80.51.180.* 19.06.05, 12:25
      Kraków, Wrocław i wiele wiele innych miast
    • Gość: frankahehe Re: Pomóżcie znaleźć studia kosmetyczne!!! IP: *.pl 22.06.05, 19:15
      odpiszcie bo niedlugo ten temacik wyleci:(((((((((pozdrawiam
      • Gość: Ola Poznań Re: Pomóżcie znaleźć studia kosmetyczne!!! IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 23.06.05, 18:45
        witam.właśnie postanowiłam sie dołączyć do tematu bo sama startuje na
        kosmetologie na AM.i tak prawde powiedziawszy to z tego co słyszałam to egzamin
        ma być tylko z predyspozycji do zawodu.Co do chemii (z tego co pisała laska z
        Wawy) to wiem że nie jest łatwo.od groma wzorów reakcji i jakichś pierdół nie
        związanych z kierunkiem,ale może sie myle.jak możecie to piszcie odnośnie
        egzaminu wstępnego.Pozdrawiam wszystkie kandydatki na AM (i nie tylko).
    • Gość: aska Re: Pomóżcie znaleźć studia kosmetyczne!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.05, 19:59
      wiesz studiów nie ma jesli juz to kosmetologiczne, trwaja ok 3,5 roku! tylko
      prywatne a na miesiac placisz ok 500zl nie oplaca sie masz wprawdzie po tym
      licencjat ale po co,nie ma wogole praktyk! lepiej isc na stydium policealne 2
      lata ok 200-350zl na miesiac dobre jest podobno na ul Krowoderskiej jakies nowe
      i na Wietora 9! podobno tez na sw Marka i jakies gorsze na Wybickiego ja tez
      sie wybieram, chyba na te na Krowoderskiej podobno najlepsze! pa pozdrawiam
      moze sie spotkamy razem na roku! kto wie
      • Gość: crewlewna Re: Pomóżcie znaleźć studia kosmetyczne!!! IP: *.lublin.ws 23.06.05, 23:03
        Hmmm ja jestem na 1 roku kosmetologii i mam praktyki co semestr, ale moze w
        Wawie jest inaczej (studiuje w Poznaniu). Ale nie zauważyam żadnej róznicy w
        praktyce miedzy kosmetyczkami po studium, z licencjatem czy z
        magistrem...wszystkie robia ten sam manikiur...
        • kari_na crewlewna ?!? 09.07.05, 21:57
          crewlewna??Gdzie Ty dokladnie studiujesz i na jakich zasadach sie to wszystko
          odbywa? bede wdzieczna za informacje... kari_n@o2.pl
          • Gość: crewlewna Re: crewlewna ?!? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.08.05, 21:44
            To mam refleks...no nic....nie wiem czy się przydam jeszcze...studiuje na
            WSZPZiU w Poznaniu. Na jakich zasadach odbywa się co?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka