Dodaj do ulubionych

prawo!! Koźmiński czy Łazarski??

08.06.05, 10:55

oczywiście wolałabym studiować na uw ale dopuszczam ewentualność że się nie
dostane w takim razie gdzie jest lepiej w koźm. czy łaz. ???
Obserwuj wątek
    • Gość: waw Re: prawo!! Koźmiński czy Łazarski?? IP: 195.42.249.* 08.06.05, 11:12
      polecam Koźmińskiego. Naprawde prestiżowa uczelnia niepaństwowa. Zapewne
      jeszcze kilka lat i zostanie uniwersytetem.
      • bela19 Re: prawo!! Koźmiński czy Łazarski?? 08.06.05, 11:19

wiem ale podobno jeśli chodzi o prawo to lepsze jest w łazarskim gdzieś tak
        kiedyś słyszałam
      • Gość: ddr Re: prawo!! Koźmiński czy Łazarski?? IP: *.man.busko.pl 08.06.05, 11:22
        tjaa a pozniej beatyfikuja rektora :)
    • Gość: mmm UW :) IP: *.acn.waw.pl 08.06.05, 11:52
      trudno powiedziec... mialem ten sam problem pare lat temu, tym bardziej, ze
      zabraklo mi paru punktow to dostania sie na UW. jakie wyjscie? zostal jeszcze
      jeden wybor, o ktorym poczatkowo nie myslalem... a ktory podsuneli mi znajomi...
      okazalo sie, ze to byl najlepszy wybor w moim zyciu. A dokladnie... poszedlem na
      studia wieczorowe na UW. Nie zrazaj sie nazwa - to nie sa studia wieczorowe w
      tym potocznym sensie, to sa studia dzienne za ktore po prostu placisz, a masz
      wszystko to samo co na studiach dziennych i wszystko prowadzone jest razem
      (wyklady, egzaminy itd). Wiec wybralem... zamiast placic kase i studiowac w
      szkole prywatnej co do ktorych mialem watpliwosci, studiuje na UW i naprawde
      jestem zadowolony. Pomysl tez nad tym, chociaz oczywiscie zycze Ci abys dostla
      sie na studia dzienne :) pozdrawiam
    • Gość: lukee1 żaden!!! tylko UJ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.05, 13:37
      • Gość: resource tylko UJ ?? tylko UW ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.05, 11:52
        ja mam wątpliwości wiele można poczytać na forach na temat obecnej tam sitwy
        szczególnie dotyczy to UW :/ bez odpowiednich pleców jest raczej ciężko,może
        kiedyś to sięzmieni,narazie :/
        z dwojga podanych do wyboru uczelni raczej koźmin, kampania marketingowa
        łazarskiego totalnie nietrafiona stworzyła raczej niepoważny image
        z tego tylko względu bym tam nie szedł ,na temat merytoryki nie wypowiadam sie
        bo na tym się nie znam
    • Gość: Bartek Re: prawo!! Koźmiński czy Łazarski?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.05, 22:21
      Z tych 2 to Kozminski.
      pozdrawiam
      • Gość: azi Re: prawo!! Koźmiński czy Łazarski?? IP: 195.187.51.* 08.06.05, 22:38
        Z tych dwoch to akurat lazarski...
      • eryq1 Re: prawo!! Koźmiński czy Łazarski?? 09.06.05, 09:38
        jak bym miał wybierać to koźmiński
        z uwagi na większą renomę uczelni i rankingi
        łazarski dużo stracił przez te kampanie reklamowe
        - dla mnie dołączył przez to do szeregu "szkółek"
        myslę że nie tylko ja to tak odbieram
        gdybym miał kogos zatrudniać raczej sceptycznie
        bym patrzył na absolwenta łazarskiego ... możliwe że kogoś tutaj krzywdzę sorry
        ale tak to widzę
    • Gość: marcelinka Re: prawo!! Koźmiński czy Łazarski?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.05, 18:07
      a ja ci radze łazarskiego sama jestem tam na prawie i całkiem całkiem
      • Gość: millo Re: prawo!! Koźmiński czy Łazarski?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.05, 08:30
        tzn co jest całkiem całkiem?
        uczyć się nie trzeba?
        można ściągać na egzaminach?
        :)
    • Gość: lege Re: prawo!! Koźmiński czy Łazarski?? IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 09.06.05, 18:38
      powiem tak... jezeli sie nie dostaniesz do dobrej uczelni panstwowej na prawo, a
      nie chcesz studiowac z jakis wzgledow np. wieczorowo (ktos juz tu pisal, zreszta
      slucznie, ze wieczorowe prawo na UW = dzienne platne), to odpusc sobie ten
      kierunek. Szkoda Twojego czasu i Twoich pieniedzy. Zaden Lazarski, zaden
      Kozminski - to sa szkoly typowo ekonomiczne (spojrz na status tych uczelni)...
      ale nawet to nie o ich status chodzi... ale o przyszlosc (w tym wypadku Twoja)
      Widze jaka rzeczywistosc jest wsrod prawnikow - nikt nie bedzie Cie traktowal
      powaznie jak bedziesz pokazywal dyplom Lazarskiego czy Kozminskiego jezeli
      chodzi o kierunek prawo. Jest przesyt ludzi ktorzy koncza prawo po samych
      uczelniach panstwowych i to uczelniach co do ktorych wiadomo, ze ksztalca bardzo
      dobrze (np. UW, UJ, UAM), wiec jezeli myslisz bardziej powaznie o swojej
      przyszlosci to wychylanie sie z dyplomem prywatnych uczelni, moze wzbudzic po
      prostu duzy smiech (bylem swiadkiem takiej sytuacji nie raz). Zaden dyplom Ci
      pracy nie zagwarantuje, ale mozesz dyplomem poprawic swoje szanse na pozniejsza
      - lepsza prace.
      • Gość: ktoś Re: prawo!! Koźmiński czy Łazarski?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.05, 08:44
        poczytałem wypowiedzi i mam drobną uwagę
        otóż nikt tutaj nie pokusił sie o sprawdzenie
        przedmiotów i specjalizacjiwykładanych na tych uczelniach.
        Byćmoże np. na koźmińskim wykładane jest prawo związane z ekonomią , szeroko
        pojętym biznesem itp
        wtedy nauka tam nabiera innego wymiaru. przyznacie chyba że nie wszyscy prawnicy
        muszą się znać na prawie rodzinnym,karnym,cywilnym itp itd
        wąska specjalizacja prawa na uczelni specjalizującej sie w pewnej dziedzinie to
        może być to. polecam temat do przemyśleń
        • Gość: jasna_79 Re: prawo!! Koźmiński czy Łazarski?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.05, 22:02
          Ekhm... na UW razem jest nas na V roku chyba ok. 600 osób - a każda ma swoją
          specjalizację. Sami określamy swój profil.

Nie trzeba studiować na Koźmińskim, żeby podatków nauczył Cię prof. Modzelewski
          i prof - dyrektor z KPMG, bankowego Gronkiewicz - Waltz, prawa konkurencji
          Prezes Cezary Banasiński. Na WPiA UW też mamy do wyboru rachunkowość, ekonomię
          (wykładają spece z Centrum A. Smitha).

Ja mam wąską specjalizację - taka zrobiona na UW to jest to.

Tylko wieczorowe, ze szczerego serca Ci radzę.
          Nie idź do szkółki, idź na studia :)
    • coconut1984 Re: prawo!! Koźmiński czy Łazarski?? 10.06.05, 10:54
      raczej kozminski, po prostu lazarski jest taki troche przereklamowany, mawia
      sie o nim "Łazarski 90210" skojarzenie z beverly hills oczywiscie i to chyba
      mowi samo za siebie
    • Gość: bela19 Re: prawo!! Koźmiński czy Łazarski?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.05, 22:17
      dzięki za rady napewno się przydały dały mi dużo do myślenia ale piszcie jeszcze
    • Gość: student uw Skoro i tak masz płacić to tylko wieczorowe na UW IP: *.chello.pl 11.06.05, 19:49
      Jak już ktoś wyżej napisał wieczorowe prawo na UW = dzienne płatne. Wszystko
      jest identyczne, prócz tego, że dajesz im 7200 za rok. Jeśli zdajesz na Uw, a
      rozważasz w razie czego płatną szkołę i stać Cię na to to nie widzę innej opcji
      niż po prostu pójście na płatne na UW.
      • Gość: millo Re: Skoro i tak masz płacić to tylko wieczorowe n IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.05, 08:26
        tylko po co szarpać się z przepełnionymi salami
        brakiem miejsc na fakultetach - za tyle kasy mogli by jednak zaoferować
        ciekawsze warunki nauki
        i jeszcze jedno - otóż mają być niebawem w dyplomach adnotacje o trybie w jakim
        zdobyty jest dyplom ...... dzienny koźmiński czy wieczorowe uw ???
        • Gość: wind Re: Skoro i tak masz płacić to tylko wieczorowe n IP: *.acn.waw.pl 13.06.05, 11:15
          przepelnione sale? ja mam srednio 15 osob na zajeciach. brak miejsc na
          fakultetach? jest ich tyle, ze jeszcze sie nie spotkalem aby zabraklo miejsca...
          chyba, ze chodzi o jakies bardzo oblegane, ale przez 3 lata mi sie to nie
          przytrafilo - bylem na tych zajeciach na ktorych chcialem. maja byc adnotacje o
          trybie nauki, ale nie na dyplomie, ale na suplemencie do dyplomu. a kazdy kto
          sie choc troche interesuje absolwentami prawa w Polsce doskonale sobie zdaje
          sprawe co to sa studia prawa - "wieczorowe" na UW. Poza tym jak znasz
          rzeczywistosc to doskonale wiesz co jest I etapem rekrutacji na lepsze praktyki
          i do pracy -? wlasnie to z jakiej uczelni jestes. Zdaje sobie sprawe, ze
          Kozminski i Lazarski zapewniaja praktyki... zreszta bardzo "fajne" mozna sie sie
          nauczyc robic ksero i to przez 2 tygodnie :P
          • Gość: gość Re: Skoro i tak masz płacić to tylko wieczorowe n IP: *.starwoodhotels.com / 195.145.214.* 13.06.05, 16:50
            nie każdy ma "plecy" albo potrafi zakuć do paskudnego testu na wstępnych
            na uw wczale nie jest tak łatwo sie dostać i koźmin jest niezła alternatywa
            to dobrze że jest coś opucz Uw
          • Gość: 100% racji tylko UW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.05, 22:07
            Przepełnione sale to pokutujący mit z okresu, zanim WPiA UW wybudowało
            Collegium Iuridicum II na Lipowej - a teraz buduje się jeszcze jeden nowy fajny
            budynek.

temida.wpia.uw.edu.pl/pl/index.php
      • Gość: głos rozsądku Re: Skoro i tak masz płacić to tylko wieczorowe n IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.05, 10:10
        nie wiem koleś co ty wyrabiasz ale temat jest chyba jasny
        "łazarski czy koźmiński ?"
        gdyby autor chciał opinie na temat uw to by zawarł to w pytaniu
        produkuj się gdzie indziej bo tutaj tylko spamujesz - netykieta facet, słyszałeś
        o tym.
        • Gość: w temacie w temacie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.05, 09:54
          od łazarskiego jak najdalej
          jeżeli już wybierać to koźmiński ew. uw ale tutaj jesty problem z exam wstępnymi
          kiedyś się nawet do tego szykowałem ale test jest koszmarny,ręce opadają-zero
          myślenia 100%pamięciówki i co to ma niby sprawdzić,z resztą całe uw ma wyjątkowy
          talent do formułowania zadań na egzaminach wstępnych, pojawiają się żeczy dziwne
          niemalże z księżyca a potem kilka osób dostaje 100% punktów - nie wierzę w takie
          cuda
          • Gość: milka Re: w temacie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.05, 13:22
            zdawałam w zeszłym roku nas italianistykę i działo się am dokładnie to o czym
            mówisz, zakres materiału był taki że absolutnie nie było możliwości nauczyć sie
            wszystkiego i zebrać maksymalną ilość punktów
            dziwne jest też że owi "geniusze" zaliczali na maksymalną ilość punktów również
            i wypracowania , śmierdząca sprawa
    • Gość: azi Re: prawo!! Koźmiński czy Łazarski?? IP: 195.187.51.* 15.06.05, 14:37
      Przepraszam, czy ktos mial juz doczynienia z absolwentem
      prawa, ktory ukonczyl kozminskiego?
      :]
      • Gość: :] Re: prawo!! Koźmiński czy Łazarski?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.05, 08:44
        zapewne podobne rozterki mieli robotnicy kładąc pierwsze 100m asfaltu na drodze
        gdzieś na początku zeszłego wieku :P albo twórcy HP budując pierwszą drukarkę w
        garażu :]
        o czym to niby ma ten argument świadczyć :P
    • Gość: alutka Re: prawo!! Koźmiński czy Łazarski?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.05, 09:19
      ja mam podobną rozterke ale byłam na spodkaniu informacyjnym w łazarskim
      ogólnie ładna nowoczesna szkoła ale po spodkaniu się zniechęciłam nie
      powiedzieli nic konkretnego tylko same głupoty
      • Gość: Jully Re: prawo!! Koźmiński czy Łazarski?? IP: *.acn.waw.pl 17.06.05, 11:03
        w sumie to nie spodziewalabym sie wiecej niz gadania glupot u nich... kiedys tez
        bylam na spotkaniu informacyjnym w Lazarskim i Kozminskim. Mialam podobny
        problem... jednak inaczej tam wyglada to jak opisuja ta szkole na rekrutacji, a
        inaczej w rzeczywistosci... praktyki ktore maja dac tyle doswiadczenia zmieniaja
        sie w obsluge ksero w sadzie, wykladowcy ponoc tacy super... widac ze wykladaja
        tam tylko dla kasy, patrzac sie na studentow z politowaniem... a ten strasznie
        wysoki poziom... heh smiech...
        fakt - poznalam z Lazarskim pare fajnych osob, to byla chyba jedyna zaleta tej
        szkoly. Oczywiscie ze szkoly szybko zrezygnowalam , jak zauwazylam jak wygladaja
        realia tej szkoly... :-| poza tym te reklamy tej szkoly... dno :-|
        Wydaje mi sie, ze Lazarski byl duzo duzo lepsza szkola pare lat temu niz teraz
        jest. A Kozminski wiele od Lazarskiego nie odbiega.

to co moge Ci radzic to postaraj sie dostac na uw, jak nie na dzienne to na
        "wieczorowe". bo to sa w sumie studia dzienne tyle ze platne. nie jestes
        przekonana? popytaj znajomych, studentow...
        ja pytalam sie o opinie adwokatow... powiedzialam szczerze, ze zalezy mi na tym
        kierunku, a nie mam "plecow", powiedzieli abym dala sobie spokoj z uczelniami
        prywatnymi. zaden lazarski czy kozminski... jestem teraz na UW. jestem
        zadowolona. pozdrawiam

• Gość: kulig Re: prawo!! Koźmiński czy Łazarski?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.05, 17:12
          ja jestm na koźmińskim i też nie narzekam
          uczelnia dokłada starań aby nas wszechstronnie przygotowaćdo zawodu i tak np. w
          ten piątek mamy spotkanie z Prokuratorem Generalnym -Andrzejem Kalwasem
          wystarczy tylko chcieć skorzystać z tego co jest dane do dyspozycji
          a opowieści o niskim poziomie kształcenia to między bajki można wsadzić ,poziom
          kształcenia jest taki jak należy
    • Gość: bela Re: prawo!! Koźmiński czy Łazarski?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.05, 15:48
      piszcie!!!!!!!!
    • Gość: mju Re: prawo!! Koźmiński czy Łazarski?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.05, 12:52
      koźmiński , bez wątpienia to dużo lepsza uczelnia niż łazar
      łazar z resztą jest dużo gorzej postrzegany medialnie co rzutuje dalej na
      karierę zawodową
      • Gość: :-) Re: prawo!! Koźmiński czy Łazarski?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.05, 16:53
        zgadzam się wiele wody upłynie zanim łazarski odzyska swój dawny image
        teraz wygląda to śmiesznie,zapewne mnóstwo kasy wsadzili w te reklamy a
        wizerunek mają conajmniej niepoważny jak na uczelnię wyższą
        • Gość: 12 groszy Re: prawo!! Koźmiński czy Łazarski?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.05, 10:07
          chyba nie rzecz w image tylko w poziomie ksztłcenia
          fakt że jeszcze koźmiński nie wypuścił absolwentów ale skoro dla innych
          kierunków prowadzi w rankingach to napewno tutaj nie nie spuści s tonu
          • Gość: gacek Re: prawo!! Koźmiński czy Łazarski?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.05, 17:56
            wiem od mojej bliskiej znajomej,która studiuje właśnie prawo na koźmińskim, że
            poziom jest tam naprawdę wysoki.nikt nie dostaje tam taryfy ulgowej, wiem że
            uczą się sporo i sesja jest prawdziwą sesją
            z drugiej strony nie dziwią mnie głosy sceptyczne, wszystko co nowe budzi obawy
    • Gość: joanna Re: prawo!! Koźmiński czy Łazarski?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.05, 21:33
      bierz koźmińskiego bez dwóch zdań,uczelnia nie jest najgorsza a najważniejsze że
      jest identyfikowana,prawie każdy słyszał o koźmińskim i to raczej w pozytywnym
      kontekście, nigdy nie było tam afer a to bardzo ważne kiedy zaczniesz staraćsię
      o pracę
      • Gość: joke Re: prawo!! Koźmiński czy Łazarski?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.05, 11:10
        a jest jeszcze co wybierać ?? :)
        do kiedy jest rekrutacja :) ????
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka