greene3 20.06.05, 13:30 Czy ktoś wie, gdzie w Poznaniu tanio drukują - mam do wydrukowania pracę magisterską i przerażają mnie koszty. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Tawananna* Re: Poznań - tanie wydruki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.05, 15:40 A ile wychodzi Ci z tych wyliczeń? Dużo masz stron do wydrukowania? Ile byłoby dla Ciebie "tanio"? Brałaś pod uwagę wydrukowanie we własnym zakresie (jeśli nie masz drukarki, to kupno najtańszej - na wydrukowanie pracy powinno starczyć, można zainwestować ze znajomymi;))? Odpowiedz Link Zgłoś
greene3 Re: Poznań - tanie wydruki 20.06.05, 15:53 mam drukarkę, ale atramentową, więc zakup papieru i wydruk kosztowałby mnie więcej niż w punkcie na laserze i jakość gorsza. Znalazłam już punkt za 15 gr, ale może są jeszcze tańsze...??? No i oprawa. tam gdzie drukują za 15 gr za oprawę chcą 15 zł - dużo, nie?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tawananna* Re: Poznań - tanie wydruki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.05, 16:07 Greene, a jakiej firmy drukarkę masz? Catridge do Canona kosztuje niecałe 10 zł - może wyjść całkiem tanio. Jakość niestety jest jaka jest :( 15 groszy to drogo, słyszałam o punktach za 10 groszy. Na os. Czecha w LO XVII pracownia komputerowa po lekcjach służy jako kafejka internetowa, drukować też można było i coś kojarzę, że strona kosztowała właśnie 10 groszy - ale musiałabyś sprawdzić. No, i nie wiem, w jakich ilościach drukują - ja nie miałam bardzo wiele. A patrzyłaś w tym dużym punkcie ksero naprzeciwko Okrąglaka, koło McDonalda? Nie mam pojęcia, czy w ogóle można tam drukować, ale ceny ksero mają konkurencyjne;). Duży punkt ksero, druk, oprawy itd. jest też na Nowowiejskiego. Z cenami opraw nie orientuję się, wydaje mi się, że 15 zł to średnia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tawananna* Re: Poznań - tanie wydruki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.05, 16:21 Tzn. chyba Nowowiejskiego - po zastanowieniu się nie jestem już taka pewna;). Odpowiedz Link Zgłoś
greene3 Re: Poznań - tanie wydruki 20.06.05, 17:21 dzięki Tawananna, chyba faktycznie oleję jakość i zakombinuję ze swoją drukarką. Ale jeszcze sprawdzę ten punkt przy McDonaldsie Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: T-800 Re: Poznań - tanie wydruki IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 21.06.05, 16:06 Wydrukuj jedną kopię a resztę na ksero. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tawananna* Re: Poznań - tanie wydruki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.05, 17:15 Tylko z jakością ksera bywa gorzej niż z wydrukami:/. Ciężko znaleźć taki punkt, gdzie na pewno skserują bez dodatkowych pasków, kropek i innych "zakłóceń". Ale pomysł dobry, powinno wyjść taniej:). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: T-800 Re: Poznań - tanie wydruki IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 22.06.05, 15:11 Gość portalu: Tawananna* napisał(a): > Tylko z jakością ksera bywa gorzej niż z wydrukami:/. Ciężko znaleźć taki > punkt, gdzie na pewno skserują bez dodatkowych pasków, kropek i > innych "zakłóceń". 1. Można znaleźć punkt z dobrą kserokopiarką. 2. A nawet jeśli kopia nie będzie najlepszej jakości - to kogo to obchodzi, kto czyta te prace? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ingrid Re: Poznań - tanie wydruki IP: *.180.169.196.fdl.wi.charter.com 20.06.05, 22:02 Tak, Nowowiejskiego kolo Starego Kina :) Albo może warto popytać znajomych z roku ktorzy nie sa z Poznania, może ktoś wydrukowałby ci znacznie taniej u siebie w miejscowości? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tawananna* Re: Poznań - tanie wydruki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.05, 23:12 Pytać zawsze warto :), choć z moich obserwacji wynika, że chyba w dużych miastach jest jednak najtaniej - bardzo dużo osób korzysta z usług typu ksero, konkurencja też jest duża i opłaca się prowadzić punkt nawet przy niskich cenach. Do takiego wniosku doszłam ostatnio, kserując u siebie w mieście za 30 groszy za stronę... po iluś stronach skapitulowałam i cudem znalazłam tańszy punkt za jedyne 20 groszy;) (dla niezorientowanych nie-Wielkopolan: ceny w Poznaniu: 10- 12 groszy to standard, można poszukać i za 8:)). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fafik Re: Poznań - tanie wydruki IP: *.promax.media.pl 21.06.05, 21:16 przy niepodległości, obok ae i budynku pkp chyba I, malutki punkcik, mozna negocjować ceny. ładna oprawa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paweł lis Re: Poznań - tanie wydruki IP: *.icpnet.pl 18.01.17, 11:37 ulica Zielona 5 przy rynku, wszyscy moi znajomi tam drukują bo jest najtaniej Odpowiedz Link Zgłoś