Dodaj do ulubionych

Poznań - tanie wydruki

20.06.05, 13:30
Czy ktoś wie, gdzie w Poznaniu tanio drukują - mam do wydrukowania pracę
magisterską i przerażają mnie koszty.
Obserwuj wątek
    • Gość: Tawananna* Re: Poznań - tanie wydruki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.05, 15:40
      A ile wychodzi Ci z tych wyliczeń? Dużo masz stron do wydrukowania? Ile byłoby
      dla Ciebie "tanio"?

Brałaś pod uwagę wydrukowanie we własnym zakresie (jeśli nie masz drukarki, to
      kupno najtańszej - na wydrukowanie pracy powinno starczyć, można zainwestować
      ze znajomymi;))?

• greene3 Re: Poznań - tanie wydruki 20.06.05, 15:53
        mam drukarkę, ale atramentową, więc zakup papieru i wydruk kosztowałby mnie
        więcej niż w punkcie na laserze i jakość gorsza. Znalazłam już punkt za 15 gr,
        ale może są jeszcze tańsze...??? No i oprawa. tam gdzie drukują za 15 gr za
        oprawę chcą 15 zł - dużo, nie?!
        • Gość: Tawananna* Re: Poznań - tanie wydruki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.05, 16:07
          Greene, a jakiej firmy drukarkę masz? Catridge do Canona kosztuje niecałe 10
          zł - może wyjść całkiem tanio. Jakość niestety jest jaka jest :(

15 groszy to drogo, słyszałam o punktach za 10 groszy. Na os. Czecha w LO XVII
          pracownia komputerowa po lekcjach służy jako kafejka internetowa, drukować też
          można było i coś kojarzę, że strona kosztowała właśnie 10 groszy - ale
          musiałabyś sprawdzić. No, i nie wiem, w jakich ilościach drukują - ja nie
          miałam bardzo wiele.

A patrzyłaś w tym dużym punkcie ksero naprzeciwko Okrąglaka, koło McDonalda?
          Nie mam pojęcia, czy w ogóle można tam drukować, ale ceny ksero mają
          konkurencyjne;).

Duży punkt ksero, druk, oprawy itd. jest też na Nowowiejskiego.

Z cenami opraw nie orientuję się, wydaje mi się, że 15 zł to średnia.
          • Gość: Tawananna* Re: Poznań - tanie wydruki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.05, 16:21
            Tzn. chyba Nowowiejskiego - po zastanowieniu się nie jestem już taka pewna;).
            • greene3 Re: Poznań - tanie wydruki 20.06.05, 17:21
              dzięki Tawananna, chyba faktycznie oleję jakość i zakombinuję ze swoją
              drukarką. Ale jeszcze sprawdzę ten punkt przy McDonaldsie Pozdrawiam :)
              • Gość: T-800 Re: Poznań - tanie wydruki IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 21.06.05, 16:06
                Wydrukuj jedną kopię a resztę na ksero.
                • Gość: Tawananna* Re: Poznań - tanie wydruki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.05, 17:15
                  Tylko z jakością ksera bywa gorzej niż z wydrukami:/. Ciężko znaleźć taki
                  punkt, gdzie na pewno skserują bez dodatkowych pasków, kropek i
                  innych "zakłóceń". Ale pomysł dobry, powinno wyjść taniej:).
                  • Gość: T-800 Re: Poznań - tanie wydruki IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 22.06.05, 15:11
                    Gość portalu: Tawananna* napisał(a):

> Tylko z jakością ksera bywa gorzej niż z wydrukami:/. Ciężko znaleźć taki
                    > punkt, gdzie na pewno skserują bez dodatkowych pasków, kropek i
                    > innych "zakłóceń".

1. Można znaleźć punkt z dobrą kserokopiarką.

2. A nawet jeśli kopia nie będzie najlepszej jakości - to kogo to obchodzi, kto
                    czyta te prace? :-)
            • Gość: ingrid Re: Poznań - tanie wydruki IP: *.180.169.196.fdl.wi.charter.com 20.06.05, 22:02
              Tak, Nowowiejskiego kolo Starego Kina :) Albo może warto popytać znajomych z
              roku ktorzy nie sa z Poznania, może ktoś wydrukowałby ci znacznie taniej u
              siebie w miejscowości?
              • Gość: Tawananna* Re: Poznań - tanie wydruki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.05, 23:12
                Pytać zawsze warto :), choć z moich obserwacji wynika, że chyba w dużych
                miastach jest jednak najtaniej - bardzo dużo osób korzysta z usług typu ksero,
                konkurencja też jest duża i opłaca się prowadzić punkt nawet przy niskich
                cenach.

Do takiego wniosku doszłam ostatnio, kserując u siebie w mieście za 30 groszy
                za stronę... po iluś stronach skapitulowałam i cudem znalazłam tańszy punkt za
                jedyne 20 groszy;) (dla niezorientowanych nie-Wielkopolan: ceny w Poznaniu: 10-
                12 groszy to standard, można poszukać i za 8:)).
    • Gość: fafik Re: Poznań - tanie wydruki IP: *.promax.media.pl 21.06.05, 21:16
      przy niepodległości, obok ae i budynku pkp chyba I, malutki punkcik, mozna
      negocjować ceny. ładna oprawa.
    • Gość: paweł lis Re: Poznań - tanie wydruki IP: *.icpnet.pl 18.01.17, 11:37
      ulica Zielona 5 przy rynku, wszyscy moi znajomi tam drukują bo jest najtaniej
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka