Dodaj do ulubionych

Do zdających CEW z wos!

IP: 82.160.115.* 21.06.05, 14:26
Co sądzicie o dzisiejszym egzaminie? Według mnie (i między innymi studentów II
roku nauk politycznych UW) był całkiem trudny.Nie dziwiłoby mnie to specjalnie
(w końcu testy układali pracownicy z WPiA), gdybym nie widziała wcześniej
tegorocznej matury z wos (tam były pytania o Ewę Łętowską i Tadeusza
Mazowieckiego, a na CEW np. o Ilkkę Laitinen).
O ile poziom wczorajszego egzaminu centralnego z historii można porównać z
nową maturą, to ja bym się nie ośmieliła porównywać nowej matury z wos i
dzisiejszego CEW!!!
Czy ktoś orientuje się, czy z wyników z wos tworzona będzie jedna wspólna
lista przyjętych na studia, na zasadzie- np. 80% z nowej matury = 80% z CEW?
Jeśli to będzie w ten sposób wyglądać, to wydaje mi się mocno niesprawiedliwe
i dyskryminujęce osoby, które posiadają dużo większą wiedzę, ale zdawały CEW.
Chyba trzebaby jakoś zaprosestować przeciw temu???!!!

PS. Jeśli chcecie się dowartościować po dzisiejszym egzaminie to polecam :
serwisy.gazeta.pl/edukacja/0,61005.html
Obserwuj wątek
    • Gość: stara maturzystka SZOK! PROTESTUJEMY! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.05, 14:36
      jestem w szoku po zobaczeniu matury z WOSu... przeciez była 10x łatwiejsza od
      CEW! trzeba rozpocząć protest, naprawde przegięli!
    • Gość: sapacz Re: Do zdających CEW z wos! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.05, 14:44
      Pisalem dzisiaj ten CEW, no i teraz zaluje ze nie skusiłem sie na pisanie wosu
      na nowej maturze ... Maturalny egzamin w porównaniu z tym dzisiejszym to byl
      banał. Tam wiele punktów mozna bylo nalapac na jakichs dennych tabelkach
      (wyliczanka etc.), a tu 75 pytań i albo znasz odpowiedz albo strzelasz ... Moim
      zdaniem troche źle nas potraktowano ...
      • Gość: wściekła i brudna Re: Do zdających CEW z wos! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.05, 14:48
        Tragedia! Jestem totalnie załamana tym egzaminem, poszło mi fatalnie. jak można
        zadawać pytania typu- co to jest KOKKAI...albo to z Indiami i Birmą i wiele
        wiele innych....to jakaś zemsta!!!
        protest nic nie da..życie jest niesprawiedliwe...depresja jak w banku...:(
    • Gość: oburzona PISZCIE MAILE! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.05, 14:46
      piszcie maile i listy do władz uczelni, to jest po prostu NIESPRAWIEDLIWE!

znalazłam na razie tylko te adresy, jeżeli ktoś zna wiecej to niech poda:
      Prorektor do spraw studenckich prof. Marek Wąsowicz: mawas@adm.uw.edu.pl

Rektor: rektor@adm.uw.edu.pl
      • Gość: moa7 Re: PISZCIE MAILE! IP: 82.160.115.* 21.06.05, 14:49
        Ja proponuje napisać podobne listy również do dyrektorów/dziekanów wydziałów na
        które chcemy się dostać, wszędzie tam gdzie jest wymagany egzamin z wos.
        • Gość: wściekła i brudna Re: PISZCIE MAILE! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.05, 14:53
          sorry, to nic nie da! uważacie że cofną nam egzamin i napiszą nowy..to
          nierealne..! na UW nie ma sprawiedliwośći !!!!!!!!!!!!
          • Gość: Student??? Re: PISZCIE MAILE! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.05, 14:59
            Nie chodzi przecież o cofnięcie egzaminu, ale o racjonalne zasady przyjęć, np.
            proporcjonalnie w stosunku do ilości zdających nową/starą maturę. Tzn. jeśli
            stosunek zdających nową i starą maturę jest np. 4:1, to przy przyjmowaniu
            należałoby 80% miejsc na kierunku przeznaczyć dla nowych, a 20% dla starych, i
            przyjmować tak jakby z dwóch oddzielnych list, zależnie czy zdawało się cew czy
            maturę. Taki proporcjonalny parytet to jest najbardziej sprawiedliwa rzecz.

PS. Czy ktoś kto ukladałwos nie mógłby wziąc wzoru z wczorajszego cew z
            historii? Sądzę że on był akurat w sam raz na takim samym poziomie.
            • Gość: pimp Re: PISZCIE MAILE! IP: 193.91.25.* 21.06.05, 18:56
              a co jeżeli te 80% będzie miało niże ustawioną poprzeczkę niż te 20%, bo okażę
              się pułap punktów dla nich będzie wyższy niż dla tych co zdawali nową maturę.
              załóżmy, że nowi maturzyści mają np. 25 puktów żeby się dostać, a starzy 60 wg
              twego parytetu. i co wtedy? znowu krzyczysz o oszustwach?
          • Gość: moa7 Re: PISZCIE MAILE! IP: 82.160.115.* 21.06.05, 14:59
            Jest czy nie ma, tego jeszcze nie wiem, ale chcę się o tym przekonać. Może po
            zobaczeniu jakie kontrowersje budzi ten egzamin to zmienią jakoś zasady
            przyjmowania. Jeśli to miałoby wygladać % z nowej matury = % z CEW, to na studia
            dostaną się chyba tylko nowi maturzyści (który w dodatku będą umieli mniej niż
            ktoś kto zdawał CEW i dostał powiedzmy 65%). Przecież im też musi zależeć na tym
            żeby mieć u siebie studentów reprezentujących jakiś poziom, a nie ludzi którzy
            przepisali pół matury z tabelki i wykresu.
      • Gość: Student??? Re: PISZCIE MAILE! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.05, 14:54
        Nie sądzę zeby należało pisac do prorektora, on raczej nie zajumuje się
        rekrutacją. Najlepiej chyba iść na dyzur do komisji rekrutacyjnej(jeśli jeszcze
        dyżurują) albo dzwonić na wydziały i pytać co to ma być. Przeciez CEW miałbyć po
        to żeby był porównywalny z nową maturą!!! Czy to co pisaliśmy było porównywalne?
        To jakaś paranoja. Oni chcą nas przyjmowac z tej samej listy co maturzystów? Ja
        sobie tego nie wyobrażam. Chyba zadzwonię do Faktu albo Super Expresu, oni lubią
        interwenioować w sprawach zwykłych ludzi ;(
        • Gość: wściekła i brudna Re: PISZCIE MAILE! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.05, 14:56
          Może lepiej zadzwonić do Radia 94 lub do UWAGI w Tvn !? Lub po prostu zróbmy
          demonstracje!! Parada sprawiedliwości!
      • Gość: stara maturzystka MINISTERSTWO EDUKACJI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.05, 15:00
        piszcie jeszcze do ministerstwa:
        www.men.waw.pl/menis_pl/kontakt/kontakt.php
        a poza tym do telewizji:
        tvn.pl/kontakt.html
        www.polsat.com.pl/telewizja?id=212
        • Gość: wściekła i brudna Re: MINISTERSTWO EDUKACJI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.05, 15:02
          gdzie najlepiej pisać?? moze jakiś jeden adres, gdzie wszyscy napiszemy?
          • Gość: moa7 Re: MINISTERSTWO EDUKACJI IP: 82.160.115.* 21.06.05, 15:04
            Z jadnym adresem gdzie napiszą wszyscy to całkiem niezły pomysł.
            • Gość: wściekła i brudna Re: MINISTERSTWO EDUKACJI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.05, 15:05
              to gdzie? gdzie???
              • Gość: stara maturzystka jeden list IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.05, 15:13
                napiszcie po prostu jeden list i wyślijcie na WSZYSTKIE MOZLIWE ADRESY! ja tak
                zrobie!
                • Gość: moa7 Re: jeden list IP: 82.160.115.* 21.06.05, 15:17
                  Ja tez.
    • Gość: Student??? Re: Do zdających CEW z wos! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.05, 14:47
      Ku..!!! Co to było? Ta ma byc porównywalne z maturą z wos? Ten kto to układał
      chyba nigdy nie widziałtegorocznej matury. Ktoś kto dostanie 70% z dzisiejszego
      egzaminu ma niby mieć taką samą wiedzę jak ktoś z 70% z matury? To chyba żarty...
    • Gość: wściekła i brudna Re: Do zdających CEW z wos! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.05, 15:06
      ciekawe co wymyślą w czwartek z anglika!!!!!!! już sie boje, pewnie bedzie
      poziom C1
    • Gość: sapacz Sprostowanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.05, 15:18
      Dodam tylko, ze CEW pisali nie tylko starzy maturzysci, ale i nowi którym ten
      egzamin był potrzebny w rekrutacji ... To było tytułem P.S., jak by ktos
      zapomniał ;]
      • Gość: moa7 Re: Sprostowanie IP: 82.160.115.* 21.06.05, 15:24
        Oczywiście, więc niestarzy maturzyści- również WALCZCIE O SWOJE PRAWA I
        SPRAWIEDLIWE TRAKTOWANIE!!!
    • Gość: khamill Re: Do zdających CEW z wos! IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 21.06.05, 15:36
      Pytanie..na czym wreszcie stanelo z pytaniem ...63??...tym, co trzeba bylo dopasowac np. prawo naturalne do opisu...Bo byly z tym jakies niejasnosci. wyszedlem z egzaminu ok. 10.30. czy cos sie pozniej zmienilo??
      • Gość: moa7 Re: Do zdających CEW z wos! IP: 82.160.115.* 21.06.05, 15:42
        W ostatniej do 3 punktu były dwie literki. Coś jeszcze im się pomyliło?
        • Gość: khamill Re: Do zdających CEW z wos! IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 21.06.05, 15:53
          A zeby ich tak cos......bodajze 16 bylo tak srednio sformulowane..cos tam: stanowi/niestanowi..o sadownictwie...cos takiego..
    • Gość: sapacz Re: Do zdających CEW z wos! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.05, 16:00
      Mozna gdzies znalezc ten arkusz egzaminacyjny CEW/wos albo chociaz odpowiedz ?
      • Gość: khamill Re: Do zdających CEW z wos! IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 21.06.05, 16:24
        Tak szczerze mowiac to watpie...a szkoda.
        • Gość: Student??? Re: Do zdających CEW z wos! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.05, 17:25
          Ciekwae czy byłaby możliwa jakaś drobna zmiana w przeprowadzaniu rekrutacji...
          Jakiś mały parytecik... Ech...
          • Gość: Biela Re: Do zdających CEW z wos! IP: 193.0.117.* 21.06.05, 19:39
            no tak: zaczęło się. Mówiło się tyle o równych szansach dla tych ze "starą" i
            nową maturą a tu proszę.
            Jestem ciekawa kiedy będą wyniki, podobno mają być dostępne na naszych kontach
            interenetowych...
            Po prostu nie mieści mi się w głowie jak można ułożyć test, który MA być
            porównywalny z nową maturą a NIE JEST .
            • Gość: jana Re: Do zdających CEW z wos! IP: *.bsk.vectranet.pl / *.bsk.vectranet.pl 21.06.05, 23:22
              ponad 10 osob z mojej szkoly zdawalo dzis historie CEW i mowią ze czesc
              rozszerzona byla banalna, duzo duzo latwiejsza niz na nowej maturze. To jest
              niespraiwdliwe wobec zdjacych nowa mature. Ale co na to mozna poradzic?
              • Gość: moa7 Re: Do zdających CEW z wos! IP: 82.160.115.* 21.06.05, 23:32
                Historia akutat miała taką samą formę i podobny stopień szczegółowość pytań.
                Moim zdaniem CEW nie był specjalnie trudny, a rozszerzona to już na pewno. Po
                maturze z historii na forum można było przeczytać również opinie, że poziom
                rozszerzony był łatwiejszy. Róznice w poziomie pewnie jakieś są, w końcu to dwa
                równe egzaminy, ale na pewno nie tak drastyczne jak w przypadku wosu.
                Ktoś już to wcześniej pisał, dołączam się- parytet mółby być dobrym rozwiązaniem.
        • Gość: stara maturzystka DOSTALAM ODPOWIEDZ OD UNIWERSYTETU! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.05, 11:39
          napisałam do UW na temat WOSu, oto odpowiedź jaką otrzymałam:

Uniwersytet Warszawski wywiązał się z zapewnień: ZAKRES materiału nie
          wykraczał poza Podstawę Programową Kształcenia Ogólnego, a więc pokrywał się
          z zakresem wymagań na maturze. Ponieważ egzamin CEW i matura były
          przygotowywane niezależnie nie można spodziewać się, że trudność
          poszczególnych arkuszy będzie taka sama.

Szef URK UW
          dr Leszek Rudak

a to jest moj list:
          > Witam,
          >
          > Uniwersytet Warszawski zapewniał, że Centralne Egzaminy Wstępne
          > będą podobne do egzaminów na nowej maturze "co do zakresu
          > wymagań i podziału na część podstawową i rozszerzoną, ponieważ
          > muszą być wzajemnie porównywalne". CEW z historii nie wzbudzał
          > wątpliwości natomiast wiele osób zdających CEW z WOSu czuje się
          > BARDZO pokrzywdzona. Uprzejmie prosimy o interwencje w tej
          > sprawie. Odsyłam do forum gdzie kandydaci dyskutują na ten
          > temat:
          >
          > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=245&w=25484493

Otrzymałam też odpowiedź od Gazety Wyborczej. Jezeli ktos z was się odważy
          podac telefon to może sie wypowiedziec w tej sprawie:

Witam,
          jutro o nowej i starej maturze będzie w GW, przypatruję temu, co się dzieje na
          uczelniach w czasie naboru,
          Proszę o podanie telefonu kontaktowego

Z pozdrowieniami
          Renata Czeladko
          Renata.Czeladko@agora.pl
          • Gość: miesiek Re: DOSTALAM ODPOWIEDZ OD UNIWERSYTETU! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.05, 11:46
            a duzo ludzi piaslo w ogole CEW z wos-u?
            Jezeli byl naprawde tak trudny jak mowicie, to wspolczucia dla Was, ja
            szczesliwie pisalem wos na nowej.
            • Gość: khamill Re: DOSTALAM ODPOWIEDZ OD UNIWERSYTETU! IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 22.06.05, 12:52
              To dobrze.....dla Ciebie:)...
          • Gość: bombel Re: DOSTALAM ODPOWIEDZ OD UNIWERSYTETU! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.05, 13:59
            aleś ty naiwna, naprawdę wierzyłaś, że taki list coś pomoże? ty chyba nie znasz
            realiów panujących na UW.
            jeżeli nie możesz pogodzić się z własną niewiedzą, to dla takich jak ty
            stworzono Wyższe Szkoły Wydawania Dyplomów. tam z pewnością poczujesz się
            bardziej na swoim poziomie.
            • Gość: stara maturzystka panie BOMBLU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.05, 14:17
              Gość portalu: bombel napisał(a):
              > jeżeli nie możesz pogodzić się z własną niewiedzą, to dla takich jak ty
              > stworzono Wyższe Szkoły Wydawania Dyplomów. tam z pewnością poczujesz się
              > bardziej na swoim poziomie.

ojej, czyżby nowy maturzysta bał się o swoje miejsce na uniwerku? ja po prostu
              chiałabym miec równe szanse bo jestem pewna że nową maturę zdałabym na 90-kilka
              procent. Ona była po prostu banalna! a jezeli chodzi o "mój poziom" to jakos
              nie mam powodow do narzekań- juz jestem studenką uniwerku, w tym roku chciałam
              rozpocząć drugi kierunek.
              • Gość: hehehehe Re: panie BOMBLU IP: *.aster.pl / *.aster.pl 22.06.05, 14:29
                ja myslisz stara maturzystko jesli pan bombel sienie dostanie na uw to pogodzi
                sie z wlasna niewiedza i pojdzie do wyzszej szkoly wydawania dyplomow alby
                poczuc sie na swoim poziomie??? a moze to nie jest nowy maturzysta tylko
                student takowej uczelni skoro tak dobrze wie jaki jest tam poziom.
                • Gość: hehehehe Re: panie BOMBLU IP: *.aster.pl / *.aster.pl 22.06.05, 14:30
                  mialo byc jak a nie ja:)
              • Gość: khamill Re: panie BOMBLU IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 22.06.05, 18:29
                Widzisz....to co ja mam powiedziec....jestem jak najbardziej nowym maturzysta z certyfikatem jakosci made in China:)...a ze zdawania wosu na nowej(wszyscy wiemy, jaki byl) zrezygnowalem w zasadzie z wlasnej nieprzymuszonej woli....zdawalem CEW..hip. hip......
              • Gość: bombel Re: panie BOMBLU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.05, 19:33
                a ja już mam studia za sobą i całe szczęście, bo przebywanie z takimi ludźmi
                jak ty nie należy z pewnością do najprzyjemniejszych.
                poza tym widzę, że nie jesteś w stanie zrozumieć mojej wypowiedzi a co dopiero
                rozwiązać test na studia i teraz w żałosny sposób próbujesz się odciąć.
                nienawidzę pieniaczy i oszołomów, a ty zdecydowanie się do takowych zaliczasz.
                myślisz, że każdy pójdzie ci na ręke, bo nie chce ci się uczyć? proponuję
                urządzić manifestację przed bramą i zasypać wjazd zbożem czy co ci tam rodzinka
                i sąsiedzi przywiozą na furmance. masz rację bierz przykład z góry, niektórym
                udało się w ten sposób coś osiągnąć :-pppp
                • moa7 Re: panie BOMBLU 22.06.05, 19:56
                  Człowieku, czy Ty mółbyś przeczytać swojego posta zanim go wyślesz? pie4niaczem
                  i oszołomem nazwałabym raczej Ciebie. Z tego co rozumiem, nie byłeś na CEW z
                  wos, nie mogłeś więc porównać go z nową maturą. Po co w takim razie w ogóle na
                  ten temat się wypowiadasz? Pewnie nie rozumiesz, że wszyscy powinni mieć równe
                  szanse, a ta sytuacja powoduje że osoby zdające nową maturę z wos są
                  uprzywilejowane!

PS. Na UJ jest parytet, czy UW też nie może go wprowadzić?!
                  • Gość: khamill Re: panie BOMBLU IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 22.06.05, 20:39
                    wiesz...ex retro non agit..jesli w momencie rozpoczecia CEW-ow tego nie wprowadzili, nie przypuszczam, aby zrobili to teraz...a szkoda
                    • moa7 Re: panie BOMBLU 22.06.05, 20:59
                      Niby tak, ale dodatkowego terminu matur dla nowych maturzystów też miało nie
                      być, a między innymi dzięki poparciu GW on odbył się. Więc może i my mamy
                      szanse na sprawiedliwe potraktowanie? Ja mimo wszystko jeszcze wierzę w
                      sprawiedliwość :(
                  • Gość: as parytet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.05, 21:45
                    nie moze wprowadzic bo musieliby to zapisac w statucie uczelni do spraw
                    rekrutacji ktory zostal uchwalony w zeszlym roku...
                • Gość: stara maturzystka pan BOMBEL nadal nie rozumie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.05, 21:56
                  > poza tym widzę, że nie jesteś w stanie zrozumieć mojej wypowiedzi a co
                  dopiero
                  > rozwiązać test na studia

to chyba jednak ty masz problem ze zrozumieniem- raz ja ci wytłumaczylam, drugi
                  raz moa7 a ty nadal nie jestes w stanie pojąć tego, że nie ma NIC ZŁEGO W TYM,
                  ŻE DOMAGAMY SIĘ RÓWNYCH SZANS! nie widziałeś CEW z WOSu więc nie masz o tych
                  testach bladego pojęcia!
                  • Gość: efwvc Re: pan BOMBEL nadal nie rozumie... IP: *.aster.pl / *.aster.pl 22.06.05, 22:01
                    przykre jest to ze w polsce ludzie po studiach(a za takiego podaje sie pan
                    bombel) nie pojmuja takich rzeczy.
                    • Gość: moa7 Re: pan BOMBEL nadal nie rozumie... IP: 82.160.115.* 22.06.05, 22:27
                      Notabene: ciekawe jakie studia skończył pan BOMBEL?
                      • Gość: bombel Re: pan BOMBEL nadal nie rozumie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.05, 23:01
                        jak tak strasznie chcesz wiedzieć to informatykę, niedouczony bezmózgu. bo z
                        tego co podajecie to same pierdoły poszły na ten egzamin.
                        wiem co było bo moja siostra pisała i twierdzi że nie było tak źle, a jako że
                        ona w przeciwieństwie do was interesuje się wosem i bieżącą polityką więc nie
                        będzie miała problemu z punktami. jesteście niedouczonymi głąbami i pogódzcie
                        się z tym, chociaż po to jest takie forum żebyście mogli się nawzajem wesprzeć
                        w waszej niewiedzy.

• Gość: moa7 Re: pan BOMBEL nadal nie rozumie... IP: 82.160.115.* 23.06.05, 06:08
                          Czy ktoś Cię na tym forum obraził, BOMBLU?
                          Jesteś taki mądry, elokwentny i zapewne wszechwiedzący, ale niestety z kulturą
                          na bakier.
                        • Gość: khamill Re: pan BOMBEL nadal nie rozumie... IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 23.06.05, 13:40
                          Juz? Ulzylo Ci stary...Lepiej...Znowu jestes kims...to fajnie...ciesze sie bardzo...nawet Twoi rodzice sie ciesza. Cala dyskusja nie toczy sie o samym poziomie trudnosci, ktory tam dali, tylko o braku porownywalnosci takowego z poziomem matury...Nie ma co, fajny jestes. Pozdro dla siostry.
                          • Gość: bombel Re: pan BOMBEL nadal nie rozumie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.05, 14:12
                            jak już tak cie zżera ciekawość:
                            1) od moich rodziców sie odp****l!!! przy okazji świeć Panie nad ich duszami,
                            bo tak się składa, skończony kretynie, że mieli wypadek kilka lat temu.
                            2) utrzymujemy się z siostrą sami, jednocześnie ciągnąc studia i pracując.
                            i jak widzisz dajemy radę. w przeciwieństwie do was, tępe nieuki.
                            3) jak chcesz znać zdanie mojej siostry na temat tego egzaminu, to powiedziała
                            wczoraj (po przedstawieniu przeze mnie waszych debilnych narzekań na swój
                            opłakany stan wiedzy), że był średnio trudny, zwyczajnie bardziej szczegółowy i
                            pytania były łatwe dla kogoś obeznanego w bieżącej polityce, bo przecież na
                            jakiejś podstawie go układali.
                            ale jak się czyta tylko "metropol" i ogląda beznadziejne wiadomości w tv, to
                            trzeba albo zmienić lekturę albo zamknąć ryj przed własną głupotą.
                            4) jeśli chodzi o kulturę to sami reprezentujecie jak najniższy poziom śląc
                            kretyńskie listy do rzecznika UW i piłując mordę jacy to jesteście
                            nieszczęsliwi, bo nie chce wam się uczyć.
                            miejcie trochę pokory w sobie. na forum możecie się kompromitować do woli, ale
                            żeby przed ludźmi z uniwerku? i to rzekomo studenci... żałosne.
                            • Gość: Khamill Re: pan BOMBEL nadal nie rozumie... IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 23.06.05, 14:41
                              <tu chcialem wpisac cos, ale uznalem, ze nawet nie warto..potem sie wyhamowalem:)>....Skoro nie umiesz czytac ze zrozumieniem, nie pisz na to forum. Dobra..inaczej, powiedzialem ci, ze kwestia samego poziomu jest nieistotna, chodzi tylko o sam fakt porownania..po z matury wysoki rezultat przy swojej gloryfikowanej przez ciebie wiedzy osiagnela by bez kiwniecia palcem. I o to tylko chodzi. tylko o to.Co do rodzicow, przykro mi bardzo, ale kierowanie do mnie w tym momencie wycieczek personalnych jest przykladem klasyczneog debilizmu, nie moglem wiedziec, jak bylo w zaden sposob. Utrzymujesz sie sam z siostra...gratulacje. naprawde, pogratulowac determinacji...tyle, ze naprawde nie ma tu to za wiele do rzeczy....nie uwlaczajac samemu faktowi. Kwestia pisanai petycji jest tematem innym, ale znowu, nie ma sensu go tu poruszac....ot jeszcze troche inny watek, ale nie bede teraz o tym pisal... I nie placz chlopcze wiecej, bo inaczej twoich inwektyw nie nazwe...bo piszac o kulturze osobistej osmieszasz sam siebie....nawet nie sama forma, ale sposobem argumentacji swoich racji.... Studentem nie jestem..jeszcze... Utrzymywac sie sam jeszcze nie musze..jeszcze...Dobra..koniec. Tak btw...jaki sens widzisz w najezdzaniu na ludzi na tym forum...tak szczerze...jaka perwersyjna przyjemnosc z bycia....lepszym?...Napisz..ciekawi mnie to.
                            • Gość: maturzystka tępe nieuki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.05, 16:18
                              fajnie, że masz taką genialną siostre ale tu nie chodzi o to, że poziom jest
                              wysoki czy niski tylko o to, że jest nierówny (naprawde uważasz że to jest w
                              porządku?). Tak, to genialna_siostra pewnie dostanie 90% a na maturze miałaby
                              100%

A poza tym- chyba masz ze sobą poważne problemy (nie będe tu gdybać jakie)
                              jeżeli nie potrafisz normalnie przedstawic swoich racji. Zamiast uzywac
                              rzeczowych argumentów ty nasz wyzywasz: "skończony kretynie" "tępe
                              nieuki" "niedouczony bezmózgu" "jesteście niedouczonymi głąbami" "pieniaczy i
                              oszołomów"... i ty nam śmiesz zarzucać że nie nadajemy się na uniwersytet?
                              zastanów się!
                              • Gość: bombel Re: tępe nieuki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.05, 17:45
                                owszem, bo ja pisze na co mam ochotę na forum, a nie ośmieszam się przed
                                osobami, z którymi mam do czynienia.
                                jak wiecie, matołki, egzamin nie dotyczy kultury osobistej, lecz wiedzy, a tego
                                nie posiadacie.
                                a teraz idźcie się dalej wypłakiwać tatusiom w rękaw. może przyjadą traktorami
                                pod uniwerek i zaprotestują przeciw złemu traktowaniu swoich przygłupiastych
                                dzieci. bez poważania.
                            • Gość: frank Re: pan BOMBEL nadal nie rozumie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.05, 17:32
                              Skąd wiesz ze inni ludzie nie dają sobie rady,mam tego dosyc ze zaśmiecasz to
                              forum swoją złośliwością,masz jakis problem ze sobą to zwróć się do psychologa
                              bo najwyrażniej sam jesteś nieukiem,bezmózgowcem,tępotą itp(to Twoje słowa,moze
                              znasz jakies inne?chętnie się podszkole!)Zastanów się jaki Ty sobą
                              reprezentujesz poziom skoro w swoim zakresie slównictwa znasz tylko takie
                              słowa...Co do pokory,to śmieszne co mówisz!Czy Ty wiesz co to słowo znaczy?Po
                              Twoim zachowaniu bardzo w to wątpie!Nie kompromituj się więcej!SAM PRZED SOBĄ!
                              Los Cię doświadczył stratą rodziców,to nie wyrzywaj się na innych,wrzuc na luz
                              i...dobra rada-poszukaj pomocy u psychologa,przyda Ci się i będzie Ci
                              lepiej,moze Ci ulży...
    • Gość: baert Re: Do zdających CEW z wos! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.05, 20:48
      mam prosbe, czy ktos moglby napisac jakies przykladowe pytania z CEW/WOS,
      jezeli oczywoscie pamietacie?
      • Gość: Student??? Re: Do zdających CEW z wos! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.05, 21:16
        Moje ulubione: Kto jest szefem ochrony granic UE?
        Jak nazywa się parlament Japonii?
        • moa7 Re: Do zdających CEW z wos! 22.06.05, 21:21
          A koordynatorzy polityki polsko- niemieckiej?
          • Gość: wqvc Re: Do zdających CEW z wos! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 22.06.05, 21:54
            co to jest kokkai???
        • Gość: khamill Re: Do zdających CEW z wos! IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 23.06.05, 13:41
          Wlasnie,....tak przy okazji. Jaka jest odpowiedz z tymi granicami. Wiem, ze moge to sobie sprawdzic inaczej, ale od czego jest forum:D:D
          • sapacz Re: Do zdających CEW z wos! 23.06.05, 14:19
            Illka Laitinen (pewnie zla pisowania), w kazdym razie zostal on wybrany pod
            koniec maja ...

Jakie pytania wg was byly najtrudniejsze ?

A ty bombel chyba tepy jestes, gdyby na tym CEW byly same (a przynajmniej w
            wiekszosci) pytania z polityki to juz teraz bym wiedzial ze jestem studentem
            UW, ale ze bylo kupe pytań z sądownictwa to moge tylko zalowac ze nie pisalem
            nowej matury z wosu ...
            • Gość: moa7 Re: Do zdających CEW z wos! IP: 82.160.115.* 23.06.05, 14:37
              Rzeczywiście było sporo pytań z prawa, bo Wydział Prawa i Administracji układał
              test z wosu. Do nich zawsze były trudne egzaminy zarówno z historii jak i wos,
              dużo trudniejsze niż na inne kierunki na UW i chyba ze 100 razy trudniejsze niż
              nowa matura z wos.
      • Gość: niesprawiedliwosc Re: Do zdających CEW z wos! IP: 82.160.115.* 23.06.05, 14:39
        Skład PKW.
        • sapacz Re: Do zdających CEW z wos! 23.06.05, 16:02
          Tego akurat nie wiedzialem :( ...
    • r.richelieu Re: Do zdających CEW z wos! 23.06.05, 23:33
      .
      • Gość: sapacz Re: Do zdających CEW z wos! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 24.06.05, 08:17
        Temat powrócił, dzieki r.richelieu :)

A jutro wyniki CEWu :| ...
    • Gość: wściekła i brudna Re: Do zdających CEW z wos! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.05, 18:31
      jutro podobno wyniki, napiszcie ile macie punktów...będzie zabawnie :) albo
      raczej...strasznie...:/
      • moa7 Gdzie wyniki? 24.06.05, 22:29
        Będą w internecie, tak jak polski? Jeśli tak, to może ktoś się orientuje na
        jakiej stronie, bo u mnie w sali nie podali tego.
        Wolałabym porównać swoje wyniki z innymi, a nie poznać tylko swój własny, bo w
        sumie to nie wiadomo czy się cieszyć czy płakać. Ale pewnie ochrona danych
        osobowych jutro mi to uniemożliwi.
        • Gość: martin Re: Gdzie wyniki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.05, 22:40
          Jeżeli wejdziesz na swoje konto na stronie UW to zobaczysz tam na stronie głównej napis wyniki egzaminów (to jest pod napisem MOJE EGZAMINY lub coś takiego), też żałuję, że tylko swoje zobaczę bo nie będę wiedział jak wypadłem w porównaniu z innymi zdającymi. Pozdrawiam
          • Gość: cog Re: Gdzie wyniki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.05, 00:11
            WYNIKI JUZ SA DOSTEPNE...
            Ile macie punktow??
            • Gość: gość Re: Gdzie wyniki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.05, 00:21
              Ja mam 74 z podstawy i 80 z rozszerzonej i idę na prawo, a Wy jak macie i na co próbujecie??:> To chyba nie tak tragicznie bo test nie należał do najłatwiejszych ;p pozdr
              • Gość: Ender Re: Gdzie wyniki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.05, 00:36

No nieżle, a ja mam 74 z podstawowej i 76 z rozszezonej. Ale czy to wystarczy
                by dostać się na Nauki Polityczne? Hmmm, watpie...
                Ale to że ludzie zdający WOS na nowej maturze mieli łatwiej i jakis głąb(bez
                obrazy) skosi po 80 za jakieś pierdoły typu tabelki czy inne łatwizny uważam
                za skandal.
                • Gość: keny Jak te wyniki są podawane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.05, 13:02
                  Ej sluchajcie jak u was były te wyniki podawane? TZn na tym IRK są wartosci
                  (powiedzmy pdst 50 i rzsz 50) to to są wartosci procentowe z kazdej czesci czy
                  ilos pkt? Bo potem jest suma (powiedzmy 100) a przeciez chyba procentow z dwoch
                  roznych testow sie nie sumuje?
                  • Gość: majja Re: Jak te wyniki są podawane IP: *.olsztyn.mm.pl 25.06.05, 13:14
                    na poczatku podaja sume potem osobno poziomy
                    • Gość: bzbzbz Re: Jak te wyniki są podawane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.05, 13:16
                      sume czyli iles tam punktow na 200?
                  • Gość: bzbzbz Re: Jak te wyniki są podawane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.05, 13:16
                    no wlasnie ja mam to samo pytanie.
                    mam 46 z podstawowego i 80 z rozszerzonego
                    to sa punkty czy procenty?
                    • Gość: khamill Re: Jak te wyniki są podawane IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 25.06.05, 13:30
                      Na poczatku podaja sume punktow procentowych...potem procenty....przeliczane na ta punkty
                      • Gość: aniania Jakie Macie wyniki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.05, 14:27
                        Piszcie jakie macie wyniki. Te wartosci to procenty czy punkty są?
                        ja mam 40 i 85
                        • Gość: roy Re: Jakie Macie wyniki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.05, 14:43
                          To są procenty.... Jestem wściekła na ten cholerny egzamin! Mam 54 i 64 i wiem
                          że to bardzo mało.... Poszłam na ten egzamin totalnie wyluzowana, bo widziałam
                          egzamin z nowej matury, myślałam że nie będę miała większych problemów,
                          tymczasem namęczyłam się jak cholera i to z kiepskim skutkiem:(
                        • Gość: khamill Re: Jakie Macie wyniki? IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 25.06.05, 15:07
                          procenty..tym samym punkty procentowe...ehhh...
                    • Gość: essa Re: Jak te wyniki są podawane IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.06.05, 17:46
                      To są zdecydowanie procenty. Zasada taka sama jak przy nowej maturze, żeby było
                      porównywalne, ha, ha, ha!!! Przy tym egzaminie to tylko to można porównać -
                      procenty. A swoją drogą, to dorzucę jeszcze jedną uwagę to tego całego absurdu
                      jakim był ten egzamin. Czy zwróciliście uwagę na to, że wszyscy mają o wiele
                      więcej punktów (procentów) za program rozszerzony? (ja zresztą też 55/72 Jest
                      to dość dziwne, zważywszy na założenia. Podstawowy powinien być zdecydowanie
                      prostszy, coś tu chyba się komuś pomyliło delikatnie mówiąc.
        • Gość: essa Re: Gdzie wyniki? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.06.05, 17:55
          Zauważyliście, że wyniki podali tylko na naszych kontach internetowych? może
          się mylę, ale szukałam wywieszonej listy i nie znalazłam. Czyżby ktoś się
          obawiał protestów? A może powinniśmy zrobić wokół tego trochę szumu (medialnego
          np.), niwiele to nam da, ale przynajmniej ktoś się będzie musiał wytłumaczyć;
          bo w efekcie wyszliśmy na słabeuszy, którzy nie potrafią poradzić sobie z
          poziomem podstawowym. Może by np. specjaliści z "Gazety" pokusili się o
          porównanie nowej matury z naszym egzaminem.
          • Gość: max Re: Gdzie wyniki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.05, 18:09
            Faktycznie ktoś powinien się wytłumaczyć ale najlepszym rozwiązaniem byłoby porównanie obu testów (matura i CEW) i wprowadzenie jakiegoś przelicznika np.

CEW * 1,3 = matura

Ja to w sumie na wyniki nie narzekam bo poziom podstawowy łatwy nie był a dostałem 74 % z podstawy i 80% z rozszerzonego. pozdr
            • Gość: essa Re: Gdzie wyniki? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.06.05, 18:21
              gratulacje max, a tak z ciekawości jesteś już studentem czy "staromaturzystą"?
              • Gość: max Re: Gdzie wyniki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.05, 18:28
                Jestem studentem i staromaturzystą (zeszłorocznym :p) :D ale to co studiuję teraz rzucam bo nie chcę mieć nic wspólnego z tą szkołą (Politechnika Radomska), mam nadzieję, że mi dopisze szczęście i od 01.X będę szczęśliwym studentem WPiA UW ;p pozdrawiam i powodzenia bo ogłoszenie list przyjętych ciągle przed nami :)
                • Gość: cynick Re: Gdzie wyniki? IP: *.noname.net.icm.edu.pl 25.06.05, 19:33
                  A raczej oni Cie wyrzucaja, bo masz problemy z podstawami matematyki ;D
                  • Gość: max Re: Gdzie wyniki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.05, 19:38
                    ja tej szkoły nie lubię i tyle, nie chcę mieć z nią nic wspólnego; uważam, że na wydziale na którym się przez dwa semestry męczyłem poziom był baaaaaaardzo niziutki a to mi nie odpowiada; z podstawami matmy problemów nie mam a na PR studiowałem kierunek humanistyczny; pozdrawiam
    • jasna_79 Drodzy Kandydaci na Studentów WPiA UW... 25.06.05, 18:41
      ...właśnie wszyscy oblaliście podstawowy test na bycie studentem tego Wydziału,
      ponieważ nie znacie klucza do sukcesu, który brzmi: "morda w kubeł i ryć
      dalej". Jak czytam o tych petycjach i medialnym szumie, to zakładam, że
      dziekanowi ds studenckich oraz pozostałym członkom ekipy uczącej pierwszy rok
      wykopsanie tych z Was, którzy się dostaną, zajmie ok. 6 miesięcy. Zero pokory i
      wyczucia, 100% postawy roszczeniowej - nieuzasadnionej.

Zaprzyjaźniona doktorantka powiedziała niedawno, że im młodsze roczniki, tym
      gorsze "ziarno na ten chleb" - teraz widzę, co miała na myśli.

Czytałam z zainteresowaniem, dopóki nie zaczęliscie rzucać pytań z tego testu,
      wtedy opadły mi ręce - jeśli matura z wosu była łatwiejsza, to matura z wosu
      jest nieporozumieniem, a Wy egzamin mieliście w sam raz.

Co nie zmienia faktu, że tkwi w tym pewna niesprawiedliwość, ale to samo życie.
      O czym, o ile cudem przy takiej wiedzy się dostaniecie, wkrótce przekonacie się
      na własnej skórze.

Pozdrawiam ciepło.
      • Gość: max Re: Drodzy Kandydaci na Studentów WPiA UW... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.05, 19:32
        fajne jest to co piszesz i po części się z Tobą zgadzam ale tylko po części bo było w tym wszystkim trochę niesprawiedliwości, wszyscy powinni mieć równe szanse choć napisanie tego testu na przyzwoitym poziomie nie należało do rzeczy bardzo trudnych, a że matura z wos-u była żenująco łatwa to wszyscy o tym wiedzą; całe szczęście, że CEW z historii i angielskiego nie był trudny ;) To jeszcze tylko teścik predyspozycji 09 VII i spotykamy się w X na Krakowskim Przedmieściu :D pozdrawiam
        • jasna_79 Re: Drodzy Kandydaci na Studentów WPiA UW... 25.06.05, 21:33
          Na razie się nie spotkamy - bo ja się jako student właśnie z ukochaną Uczelnią
          żegnam, i patrząc wstecz wiem że warto było.
          Być może spotkamy się za 3-4 lata, jeśli wybierzesz prawo finansowe - ale wtedy
          to będzie trochę inna historia ;)
          Powodzenia.
          Swoją drogą jest jeszcze ze dwa tygodnie do testu predyspozycji, po
          doświadczeniach z WOSem mogę tylko polecić posiedzenie nad ustawami, a
          najlepiej wziąć zaprzyjaźnionego dobrego studenta prawa i niech tłumaczy co to
          zobowiązanie, roszczenie, odpowiedzialność, stosunek administracyjnoprawny,
          decyzja administracyjna, delikt, kontrakt, stosunek prawny itd. Może być
          masakra, ja ich znam (wesołą ekipę od testów wstępnych).
          • Gość: max Re: Drodzy Kandydaci na Studentów WPiA UW... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.05, 21:54
            Dzięki za info; domyślam się, że będzie ciekawie; ja mam za sobą dwa semestry administracji więc powinno być dobrze ale podręcznik od wstępu do prawoznawstwa to sobie przerobię jeszcze raz; do tego podstawy logiki i sylogistyki - tyle mogę a reszta to już zależy od wrodzonych umiejętności i szczęścia.

> Być może spotkamy się za 3-4 lata, jeśli wybierzesz prawo finansowe - ale wtedy
            >
            > to będzie trochę inna historia ;)

czyżbyś planowała karierę naukową na UW??:> jeżeli tak to życzę sukcesów i powodzenia; pozdrawiam
      • Gość: khamill Re: Drodzy Kandydaci na Studentów WPiA UW... IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 25.06.05, 22:23
        Jakbys czytala dokladniej przebieg rozmowy, to bys wiedziala, ze wiekszosc osob za absurd nie trakutje tego testu, tylko faktu, ze ma on byc porownywalny z nowa matura...tyle.
      • Gość: csk Re: Drodzy Kandydaci na Studentów WPiA UW... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.05, 16:43
        jasna_79 - nie kazdy idzie na WPiA
    • aga.1986 Re: Do zdających CEW z wos! 25.06.05, 20:58
      A skąd Wy wiecie, jakie będą mieli wyniki maturzyści?? Owszem, same arkusze
      wydawały się łatwe, ale po konfrontacji z kluczem już tak kolorowo nie jest.
      Prześledźcie np. klucz do wypracowania na poziomie rozszerzonym i sami
      wyciągnijcie wnioski: czy było możliwe zdobycie np. 80%, przy tak dziwacznej
      punktacji? Podobnie ostatnie zadanie w podstawowym - i już 12% w plecy...
      Wątpię, żeby dużo osób miało w granicach 90%...
      • Gość: csk Re: Do zdających CEW z wos! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.05, 12:53
        to wszystko wydaje sie troche smieszne.
        Wszyscy placza, ze egzamin byl trudniejszy niz matura... przeciez to bylo
        oczywiste, ze na NAJLEPSZA POLSKĄ UCZELNIE egzamin bedzie trudniejszy niz
        matura. To nie jest jakas tam szkola tylko Uniwerystet Warszawski.
        Po drugie NIC im nie zrobicie, zadnymi petycjami i innymi bzdetami. Oni mogli by
        ulozyc nawet taki test gdzie kazdy zdobyl by maxymalnie po 30%. Do nich nie ma
        prawa sie nikt przyczepic. Egzaminy Wewnetrzne to jest tylko i wylacznie kwestia
        władz uczelni.

Co do tego ze poziom rozszerzony byl latwiejszy to sie zgadzam.
        Ja mialem 46/80, bylo bardzo duzo pytan na poziomie podstawowym co do ktorych
        nie mialem wogole pojecia. Skolei ta tabela z liczbami na poziomie rozszerzonym
        to bylo jakies nieporozumienie... to powinno byc na podstawowym.
        • Gość: wściekła i brudna Re: Do zdających CEW z wos! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.05, 13:13
          Tabela z liczbami powinna być na teście do gimnazjum...
        • Gość: kinia Re: Do zdających CEW z wos! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.05, 19:00
          Ale ty stary jestes glupi jak but. Nie chodzi o to tylko ze egzamin byl trudny,
          bo jezeli tylko on by decydował o rekrutacji to by nikt nie mial pretensji.
          Rzecz w tym ze on bedzie na równi traktowany z matura ktora była sto razy
          prostsza, i ci co pisali CEW nie maja w starciu z maturzystami szans!!!!!!!!!!!
          • Gość: jok Re: Do zdających CEW z wos! IP: *.krakow.sint.pl 29.06.05, 13:11
            Część test był jaki był i my z tym już nic nie zrobimy, ale mam propozycje
            wpisujcie po prostu jakie macie wyniki ja mam trochę dziwnie
            z WOSu w sumie 152 podstawowy 76 rozszerzony 76
            a z angola k@#$! marne 82
            a może jeszcze wiecie jakie wyniki mieli tegoroczni maturzyści??
            • Gość: wściekła i brudna Ja pieprzę maturzysów, a Ty? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.05, 16:26
              wjedzie sobie na forum o matrzue, wątek "WOS" i zobaczycie jakie skubańce mieli
              wyniki. I wku..a mnie to że ciągle narzekają jak to im źle poszło OLABOGA, a o
              nas to nikt nic nie piśnie słowem, żadnego reportażu nie nakręcą! Pieprzona
              hegemonia mediów!!!!!
              • aga.1986 Zamiast pieprzyć - przeczytaj 29.06.05, 18:19
                Wejdź sobie tutaj:
                www.oke.krakow.pl/moodle/mod/resource/view.php?id=2041

Wynika stąd, że ci, co zdobyli powyżej 77%, stanowią 4% ogółu. To bardzo
                kiepsko świadczy o Twoich zdolnościach analizy i rozumowania logicznego, skoro
                na podstawie niepewnych wypowiedzi w Internecie kilku (ew. kilkunastu) osób
                wyciągasz wnioski dotyczące ogółu. Może dlatego gorzej Ci poszedł CEW?
                • Gość: dragon fly Re: Zamiast pieprzyć - przeczytaj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.05, 20:13
                  a jak taka mądra jeste to sobie porównaj CEW i mature, bo jak dla mnie matura to do zrobienia była z palcem w dupie, łatwizna dla prostaczkow. ale CEW-....sama zdawalam-zdałam spokojnie oba poziomy powyżej 70% (podaje,bo jak widać masz słabość do wyników,ktore wbrew pozorom nie zawsze świadczą o posiadanej wiedzy. prywatnie z WOS-u wiem więcej niż standardowy student I-II roku politologii,ale CEW nie był dla mnie łatwy),ale nie zmienia to faku, że CEW był duuuuzo bardziej trudny niz matura...widać Ty Prostaczku nie widziałaś pytań z CEW i jesteś sfrustrowaną maturzystką, której słabo poszła matura...jak widac moje zdolności analizy nie są słabe, bo z Twojego sfrustorwania widać, że czujesz sie niezwykle "pokrzywdzona" łatwą matura. Więc najpierw przejrzyj pytania z CEW,a potem pogadamy to o tym sądzisz....a teraz-to SAM/A NIE PIEPRZ -TYLKO PRZECZYTAJ!!!!
                  • Gość: z. Re: Zamiast pieprzyć - przeczytaj IP: *.udn.pl 01.07.05, 00:14
                    O MOJ BOZE, nie wstyd wam?!
                    zamiast ekscytowac sie polecam przygotowanie do testu, ktory nas czeka. poza
                    tym, zenujace wydaja mi sie wypowiedzi wiekszosci osob ktore zdawaly CEW. Do
                    cholery, czego oczekiwaliscie?! Jestescie co najmniej rok po maturze,
                    wiekszosc z was studiowala przez ten rok kierunek pokrewny prawu/politologii
                    itp. CZY NAPRAWDE UWAZACIE ZE POWINNISCIE BYC TRAKTOWANI TAK SAMO JAK
                    MATURZYSTA, TEGOROCZNY ABSOLWENT LICEUM!? przeciez to jakas kompletna bzdura.
                    Wasza pozycja jest nieporownywalnie lepsza, wiec opamietajcie sie...
                    wstyd, po prostu wstyd
                  • aga.1986 Szokujący poziom studentów UW 01.07.05, 08:19
                    Jakim prawem nazywasz mnie prostaczkiem? Cóż Ty o mnie możesz wiedzieć? Zawsze
                    wydawało mi się, że ludzie studiujący na UW prezentują jakiś poziom (nie tylko
                    intelektualny).

Kiedy wyszłam po maturze z WOS-u, byłam przekonana, że dostanę 90-95%. Potem
                    skrupulatnie wyliczylam swoje punkty z tzw. "kluczem" i wyszło mi podobnie,
                    chociaż pojawiły się pewne niejasności. Niejasności te sprawiły, że w rezultacie
                    otrzymałam 78%. (pojęcia nie mam, za co)

To nie jest słaby wynik, więc Twój wniosek jakoby "słabo poszła mi matura" jest
                    błędny. (W Krakowskim OKE TYLKO 4% UCZNIÓW NAPISAŁO PODSTAWOWY WOS, UZYSKUJĄC
                    77% LUB WIĘCEJ)

A Twoje zdolności analizy są, niestety, słabe; wcale nie jestem sfrustrowana -
                    mój wynik z każdego przedmiotu jest grubo powyżej średniej. Ja nie widziałam
                    pytań z WOS-u, za to Ty nie przeżyłaś nowej matury, maratonu miesięcznego
                    egzaminów, potem dwóch miesięcy czekania na wyniki, znajdowania na egzaminach
                    rzeczy spoza podstawy programowej, etc. Naprawdę myślisz, że skoro jesteś ode
                    mnie rok, czy kilka lat starsza, ja automatycznie muszę być "prostaczkiem"?
                    Każdy ma inne doświadczenia i ktoś, kto tego nie wie i pochopnie ocenia innych
                    nie ma ŻADNYCH zdolności analizy.
                    • Gość: wściekła i brudna Ja pieprzę maturzystów, a Ty? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.05, 09:30
                      SŁUCHAM?? nie macie pojęcia moje drogie dzieci jak zmienił się proces
                      rekrutacji przez was-maturzystów i nową maturę! Co ty mi tu pie..sz o
                      wstydzie! Rok temu nie musieliśmy zdawać żadnych CEWów , a teraz nie dość że
                      musimy zdawać, bo niby mają być "równe szanse" (SIC!) to jeszcze poziom jest o
                      3 dioptrię zawyżony niż u kochanych maturzysów, którzy do takich egzaminów
                      (matury) byli przygototwywani 3 lata! To WY powinniście się wstydzić za waszą
                      niesprawiedliwą ocenę, za wasze narzekania, za was niepoprawinie niski poziom
                      matury!!
                      z Bogiem
                      • aga.1986 A ja NIE pieprzę, bo to nie mój poziom 01.07.05, 10:17
                        Ty naprawdę studiujesz na UW? Trudno mi w to uwierzyć...

Czy to wina rocznika '86, że zrobili "reformę" oświaty? Za cóż mamy się
                        wstydzić? Za to, że nie dopasowano podstawy programowej do wyników matury? Za
                        to, że przedłużyli nam podstawówkę o rok (gimnazjum to przecież ciag dalszy
                        podstawówki) kosztem liceum, które w efekcie trwa 2,5 roku? (II semestru 3 klasy
                        właściwie nie ma)

Piszesz, że nasza ocena jest niesprawiedliwa. Czy w takim razie w ogóle coś
                        takiego istnieje? Niby czemu to Twoja ocena ma być sprawiedliwa? Jak to się
                        potocznie mówi - punkt widzenia zależy od punktu siedzenia.

Z mojego punktu siedzenia np. bardzo niesprawiedliwe jest, że ktoś ma zabierać 2
                        miejsca na studiach dziennych dlatego, że dłużej się uczył (gdyż: 1. miał
                        4-letnie, porządniejsze liceum, 2. Jest starszy i już studiował), poznał realia
                        Uniwersytetu i w efekcie - lepiej się przygotował.

Rozczaruję Cię, ale nie byliśmy przygotowywani do tej formy egzaminów 3 lata, bo
                        3 lata temu jeszcze nikt nie wiedział, jaka jest podstawa programowa (sic!).
                        Poza tym nauczyciele całe życie przygotowywali do starej matury i nie byli w
                        stanie się do nowych wymogów (kiedy te, przed dwoma laty, niedopracowane i
                        niejasne się pojawiły) dostosować. Mówili nam to wprost.

Uwierz mi, że 99% mojego rocznika nie chciało tej reformy i dałoby wiele, żeby
                        pisać starą maturę. A Ty piszesz, że to nasza wina. W sumie to... śmieszne.
                        Obwiniasz nas tak, jakbyśmy mieli w tym wieku bierne prawa wyborcze i sami
                        wprowadzili tę reformę... (Hm... Ta wiedza i CEW z WOS-u... Ech...)

Najpierw byłam "pieprzona", potem zostałam nazwana "prostaczkiem", a teraz
                        "dzieckiem". Na koniec znów mnie "pieprzysz". Zabawne. Czy doprawdy musisz
                        używać aż tak wulgarnych określeń? Jak rozumiem, to funkcja stresu... Do tego
                        Cię doprowadziło krótkie zetknięcie z tą zakichaną reformą, w której Twój
                        znienawidzony roczkik (tzn. my) siedzi od 6 lat.

Nie zmienia to faktu, że poziom, jaki prezentujesz - odstrasza. Po studentach
                        jednej z dwóch najlepszych uczelni w Polsce spodziewałam się zarozumiałości, ale
                        nie chamstwa i zwyklego prostactwa. I właśnie dlategoto to Ty powinnaś się wstydzić.
                        • Gość: arkan ludobójca Re: A ja NIE pieprzę, bo to nie mój poziom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.05, 13:10
                          Mój braciszek głuptasek zdał na 92 i 80 procent, choć nie wie co się w tym
                          kraju dzieje.CEW bł trudniejszy od matury zgoda! Ale z drugiej strony płaczące
                          sierotki rok czasu to było wystarczająco dużo, by otrząsnąć się z własnej
                          frustracji i przygotować się do egzaminu. Rok temu na prawie miałem 109 punktów
                          na 120 możliwych i byłem ok 250(przyjmowali 400). Czy matołki nie rozumiecie
                          jaki tu trzeba reprezentować poziom wiedzy? A egzamin CEW był łatwy sam dla jaj
                          napisałem wystarczyło postudiować "prawo konstytucyjne " Garlickiego i macie 90
                          % na rozszerzonym na bank!
                          • Gość: Student??? Re: A ja NIE pieprzę, bo to nie mój poziom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.05, 15:49
                            Nie mam zamiar studiować prawa konstytucyjnego i nie będę tego robił, bo nie
                            zdaję na prawo (zdaję na sns). CEW z wosu miał dotyczyć zagadnień z zakresu
                            szkoły średniej i wiedzy o wydarzeniach politycznych, kulturalnych. Z tego co
                            wiem prawa konstytucyjnego nie ma w materiale szkoły średniej, więc skąd miałem
                            wiedzieć że to akurat będzie na CEW? Są chyba jakieś wytyczne i ich należy się
                            trzymać.
    • Gość: kij w ryj Re: Do zdających CEW z wos! IP: *.chello.pl 01.07.05, 21:27
      Witam! Już napisałem trochę, więc nie chce mi się ponownie zaczynać. Wklejam,
      więc to co napis. w innym temacie:

"Witam!
      Na razie, jak obserwuję, jestem jednym z lepszych bo mam 78 pod. i 78 roz., ale
      jak ktoś ryje już od 2 lat i co roku brakuje mu 2 pkt na prawo dzienne to i tak
      w dupe mozna se wsadzić taki wynik. A co do Wosu(pod. 74 roz. 68) to nie wiem
      kto w pizdu układał te testy. Podejżewam(tak to się pisze?), że większość
      maturzystów by nie zdała takiego egzaminu. Najbardziej mi się podobał kwiatek:
      pyt. kto wprowadził "agnostycyzm" do filozofii. Ku.. mać, przecież ja jestem
      już po II roku filozofii i myślałem, że się obsram przy tym pytaniu. Jakby ktoś
      szukał to T. Huxley(patrz: drobny druczek we W. Tatarkiewiczu).
      Pozdrawiam wszystkich.

ps. na szczęście po głębokiej weryfikacji odpowiedziałem poprawnie na owo
      pytanie, ale wydaje mi się, że nikt kto nie jest na fil nie umiałby
      odpowiedzieć, chyba że miał szczęscie kiedyś to gdzieś widzieć(tak jak ma się
      szczęście, że spadnie na Ciebie fortepian), albo po prostu strzelał. "

I oprócz tego jeszcze dwie sprawy. Gościu, który napisał, że trzeba było
      przerobić podr. Garlickiego. Możliwe, że tak, dzięki temu otrzymałeś(dla żartu)
      90 % na poz. rozszerzonym. Ja przeczytałem książke M. Krąpca "Człowiek i prawo
      naturalne" Dzięki temu umiałem odpowiedzieć bezbłędnie na jedno pytanie na poz.
      podstawowym. Tak sobie teraz myślę, że fil już studiują, to nie jest mi
      potrzebna, zdam jednak na prawo, nauki polityczne, socjologię, zjem spod siebie
      i dostanę 100 %. To będzie dopiero wyczyn.

Druga sprawa, w morde kopana. Widzę, że jak zwykle w takich chwilach pojawiło
      się zagadnienie równości. Bardzo fajnie, możemy sobie potańczyć w kółeczku, my
      jesteśmy krasnoludki, hop sa sa, hop sa sa mamy bardzo małe...budki, hop sa sa,
      hop sa sa. Jednak poważnie mówiąc, pomysł, iż słusznie CEW był trudniejszy bo
      przecież od studentów trzeba więcej wymagać nie spodobał mi się. Lepiej żeby
      jeszcze to podzielić. Dla ludzi z małych miasteczek proste, a z dużych
      trudne...o...o...albo jeszcze lepszy pomysł...niech każdy ma swój własny
      egzamin. Wtedy na świecie zapanuje sprawiedliwość.

Pozdrawiam!
      • Gość: a. Re: Do zdających CEW z wos! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.05, 21:48
        moim skromnym zdaniem poziom egzaminów centralnych był taki jaki powinien być
        na najlepszą uczelnię w kraju.inna sprawa,że matura była banalna i osoby
        zdające maturę wczesniej są na straconej pozycji.
        jak ktoś słusznie zauważył nie da się porównać rzeczy nieporównywalnych,ale nie
        za bardzo mam pomysł jak w tej chwili- kiedy kryteria naboru zostały już dawno
        ustalone- cokolwiek zmienić.
        bo pierwsza myśl jaka przychodzi do głowy to osobne pule miejsc,ale i tu znajdą
        się poszkodowani.dziś wymyśliłam,ze egzaminy wstępne powinny odbywać się w tym
        samym czasie co matura i wszyscy powinni pisać dokladnie to samo:)byłby święty
        spokój, a w tym roku uczelnie utoną w odwołaniach mam wrażenie;)
    • Gość: kij w ryj Re: Do zdających CEW z wos! IP: *.chello.pl 01.07.05, 22:02
      Najlepsza uczelnia w kraju??? Nie rozśmieszaj mnie, bo wykopyrtnę ze stołka i
      krzywdę sobie zrobię. Argumentacja niejasna. Co do nierówności etc. to zgadzam
      się jednak z przedmówczynią.Ja wiedziałem, że się wszystko obsra, egz. będą
      nieprzystające meryt. bo i jak miały by być? Dlatego też starałem się nauczyć
      wszystkiego. To, że jednak przygotowywałem się z innych rzeczy - ch... To, że
      uczyłem się nazw parlamentów europejskich a dali japoński - ch... Ja bym nie
      srał petycjami i listami otwartymi do tv, bo to nic nie da. Partyjny beton
      mocno trzyma władzę na UW. Pozdrawiam wszystkich postheglistów(patrz
      marksistów).

pozdrawię was jeszcze pewnym kolokwializmem: trzymajmy się ramy, to się nie
      posramy(a może się jednak posramy). Ja zupełnie nie wiem co to znaczy, ale
      pierodlenie bez sensu jest w modzie, więc coś w owym mainstreamie powiedzieć
      musiałem.

Pozdrawiam!
      • Gość: a. Re: Do zdających CEW z wos! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.05, 09:04
        ok,jak już sie tak bardzo czepiasz,to jedna z lepszych,a nie jak wcześniej-
        najlepsza;)
        ja sie szczerze mówiąc w ogóle nie uczyłam (bo sesja) i z wosu dostałam 60/68,
        z historii podobnie.oczywiscie to nędzny wynik,ale wiem ze w dużej mierze sama
        sobie jestem winna.nie wiem czy gdybym wcześniej poświęciła nauce więcej czasu
        wypadłabym lepiej,ale naprawde poziom był ok!
        powtórzę raz jeszcze to co napisalam wczesniej- pretensje możemy miec jedynie o
        to, ze CEW nie da się absolutnie porównać z maturą i niestety na tym stracimy:(
        • Gość: kij w ryj Re: Do zdających CEW z wos! IP: *.chello.pl 02.07.05, 11:11
          Dobrze, że stwierdzasz, że poziomio był "ok". To nic nie znaczy, więc nie ma
          się do czego przyczepić:)
          A tak poważnie to zupełnie się z Tobą zgadzam, jednak ja jednocześnie nie widzę
          różnicy czy egz. był trudny w pizduu, czy był nie porównywalny skoro matura
          była prosta(i powinna być prosta).W obu przypadkach ludzie zdający CEw
          pozostają na lodzie, a w tym poscie obie tezy traktuje się jako synonimy(bardzo
          trudny i nieporównywalny).

pozdrawiam!
          • lutea Re: Do zdających CEW z wos! 03.07.05, 02:33
            kurcze o co wy sie wogóle kłócicie. Matury nie da sie porównać do CEW. Dla
            maturzystów mogła ona być trudna bo mieli za mało czasu tylko 2 lata a my całe
            3,5 i do tego jescze fakultey.Tak na prawdę to ta cała reforma jest do
            niczego.MAtura była po prostu inna i przez to trudna, bo nikt do niej nie był
            dobrze przygotowany. A zreszta po co ja sie wysilam i tak nikogo nie przekonam.
            Jak zwykle punkt widzenia zależy od miejsca siedzenia i tyle.
            • Gość: Student??? Re: Do zdających CEW z wos! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.05, 11:17
              Wie ktoś kiedy będą listy przyjętych?
              • lutea Re: Do zdających CEW z wos! 04.07.05, 22:19
                nie wiem na 100% ale gdzieś chyba czytałam że 11 lipca
                • Gość: a. Re: Do zdających CEW z wos! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.05, 00:23
                  do 10.07 mozna wprowadzać wyniki nowej matury,więc jeżeli rankingi tworza się
                  na bieżąco to 11.07 jest realny:)a jak nie to pewnie niewiele później:)
                  • Gość: Student??? Re: Do zdających CEW z wos! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.05, 14:53
                    Czemu nikt nie pisze? Wszyscy zestresowani czekaja na wyniki? Ja tez czekam
                    niecierpliwie (wie ktos kiedy wlasciwie beda listy przyjetych?). Mam taka
                    kwestie: jaki wynik CEW uwazacie za dobry? Bo mnie denerwuja watki, gdzie ludzie
                    narzekaja ze maja "tylko" 70%. Przeciez to chyba dobry wynik, co? Ja sie nie
                    spodziwam zeby przyjmowali tylko ludzi z wynikami np.90% (tym bardziej ze nie
                    slyszalem jeszcze o takim wyniku). Mysle ze zaleznie od jakosci kierunku powinno
                    starczac ok.60-80%. Ciezko co prawda porownywac tegoroczna rekrutacje z
                    poprzednimi, no ale na kierunki takie jak np sns w ubieglych latach wystarczalo
                    ok.75% mozliwych punkotw, podobnie na stosunnki i politologie. Na prawo wiecej,
                    trzebabylo miec ok 100/120. No ale mimo zmiany formy egzaminow nie sadze zeby
                    doszlo w tym roku do takiej sytuacji ze zeby sie dostac trzeba bedzie miec grubo
                    powyzej 80%. A przynajmniej na to licze, bo zdawalem polski, historie i wos, i
                    ze wszystkiego mam wyniki w okolichach 65-80%. Jak wy sadzicie?
                    • Gość: wściekła i brudna Re: Do zdających CEW z wos! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.05, 15:15
                      No nie wiem....twoja teoria jest bardzo optymistyczna...wg mnie nie będzie tak
                      kolorowo...:/ Ja mam jeszcze w pt egzamin predyspozycyjny, więc może odrobie te
                      straty (zwłaszcza hista 63/44 ;/). Dlatego już powinnam lecieć i kuć....;/
                      Pozdrawiam
                      • Gość: a. Re: Do zdających CEW z wos! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.05, 15:39
                        w efekcie pewnie będzie się można dostać z wynikiem w granicach 70%-75%,bo
                        ZAWSZE listy sporo się przesuwają.wiadomo,ze niektórzy składają papiery na
                        kilka kierunków,wybiorą jeden,a na reszcie automatycznie zwolnią sie miejsca.i
                        w tym moja nadzieja;)
                        • Gość: Student??? Re: Do zdających CEW z wos! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.05, 15:54
                          No wiec wlasnie o to mi chodzi, zzaleznie od kierunku rezygnuje czasem nawet
                          polowa osob ktore na pierwotnej liscie przyjetych byla na miejscach
                          kwalifikowanych. Skoro po ostatecznych zakonczeniu rekrutacji nie dostalyby sie
                          osoby ktore maja ok. 70%, to musialoby chyba oznaczac ze na listach pierwotnych
                          byly same osoby majace ok.90%. A jak juz pisalem, takich osob nie ma prawie. Na
                          wydziale polonistyki byly wywieoszne wyniki z polskiego zdajacych na
                          polonistyke. Wcale nie byly rewelacyjne, nie znalazlem osoby ktora mialaby
                          2*powyzej 90%. Najlepsze osoby maja po 80kilka %, wiekszosc ma ok.60-80%. A
                          przeciez skoro zdaja na polonostyke, to pewnie sa lepsze z polskiego niz ja,
                          zdajacy na sns.

Do wscieklej i brudej: nie chcialbym byc brutalny, no ale twoj wynik faktycznie
                          nie rokuje dobrze :/ Ja mam 82 i 58.
                          • Gość: a. Re: Do zdających CEW z wos! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.05, 17:36
                            wsciekła i brudna: zdajesz na dziennikarstwo?
                            no to bez przesady,tam jest 500 za hist,wos i język i drugie 500 za test
                            predyspozycji.myślę,ze straty są do nadrobienia:)
                            • Gość: aga_86 szok!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.05, 19:56
                              ehhhh... boshhh kolejna dyskusja na wysokim poziomie.
                              To nie jest wina tegorocznych maturzystów że wprowadzili taki pochrzaniony
                              system edukacji. nam też to nie jest na rękę i wielu z nas zapewne wolałoby
                              stare zasady rekrutacji.Weźcie pod uwagę to, ze musieliśmy zrealizować okrojony
                              matriał ( wcześniej 4 lata teraz 3) i trudno nam było napisać coś o czym rok
                              wcześniej jeszcze nikt nie miał zielonego pojęcia. bzdura jest też pisanie, ze
                              od 3 lat przygotowani byliśmy do napisania tej matury. takie coś może napisać
                              tylko soba,która nie ma zielonego pojęcia o tym, jak wyglądała nowa
                              matura...Poza tym nie widzę z czego wy robicie problem, jesli macie jakieś ale-
                              to nie wkurzajcie sie na tych co pisali nową maturę, tylko na tych co wymyślili
                              ten chory system, no jak na razie to widzę, że swoją złość przlewacie na nas. i
                              tak na koniec to uważam, ze poziom matur i CEW był róny- wy mieliście
                              trudniejsze pytania ale odpowiedzi abcd do wyboru, mymieliśmy moze trochę
                              łatwiejsze pytania( nie wszystkie), ale za to wypracowanie do napisania i to
                              tak, zeby wstrzelić sie w klucz.a to już większy problem ..
                              • anais85 Re: szok!!!! 05.07.05, 20:22
                                O matko aga, odpuść już sobie!! Jesteś jakąś strażniczką godności maturzystów i
                                poziomu na tym forum?? Nie bierz wszystkiego do serca co sie tutaj pisze,
                                troszke dystansu...:/
                                Nie chce mi się już uczyć do predyspozycji, szczerze mówiąc, czuje że to będzie
                                kolejny rok na wieczorowych...God...to mnie przeraża...

Do Studenta: a ty na co zdajesz z tak POWALAJĄCYM wynikiem? :D
                                pozdrawiam
                                • Gość: wściekła i brudna Koniec marzeń! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.05, 20:30
                                  to do Studenta pytanie - kto powiedział "koniec marzeń" do Polaków i w jakich
                                  okolicznościach? Z takim pięknym wnikiem z histy musisz to wiedzieć hehehe...

Macie egzaminy predyspozycyjne jakies? Ja mam w pt, a w niedziele wyjazd i
                                  relaks w Kraku, ktoś się tam wybiera?

ps. aga - stay calm
                                  • Gość: z. Re: Koniec marzeń! IP: *.udn.pl 05.07.05, 20:34
                                    "koniec marzeń" czy "zadnych marzen" ;) ?

pzdr
                                    • Gość: wściekła i brudna Re: Koniec marzeń! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.05, 20:36
                                      hehe...to tak dla zmylenia...;)
                                      • Gość: z. Re: Koniec marzeń! IP: *.udn.pl 05.07.05, 20:43
                                        ;)
                                        "Za cel stawiali sobie zawsze zmylenie przeciwnika: atakowali w wielu miejscach
                                        jednocześnie, do ostatniej chwili skrywając kierunek właściwego uderzenia"

huehue, wlasnie to przeczytalam
                                • aga.1986 aga_86 =/= ja!! 05.07.05, 22:07
                                  Przepraszam bardzo, ale dziewczyna o nicku aga_86 TO NIE JA! Ja zawsze występuję
                                  pod tym samym nickiem i zawsze jestem zalogowana.
                    • Gość: łoferma Re: dawać jile macie punktów! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.05, 21:27
                      cew hist 76,72 cew wos 84,92 cew ang 92,88
                      • aga_86 do aga1986 06.07.05, 13:17
                        sory często zapominam się zalogować:)) ja od dawna występuję pod tym nickiem na
                        forum i nie chciałam, żeby wyszło, że się pod Ciebie podszywam. Sorka...
                        • Gość: wściekła i brudna Re: do aga1986 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.05, 14:21
                          hehe...ale obie macie podobne charakterki...:)
                          ŁOFERMO - co co zdajesz z takimi pięknymi wynikami?
                        • aga.1986 Do mojej imienniczki ;) 06.07.05, 14:39
                          Ależ nie mam o to do nikogo pretensji, a do Ciebie w szczególności. :) Chciałam
                          tylko wyjaśnić to nieporozumienie.
                      • Gość: essa Re: dawać jile macie punktów! IP: *.frafil.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.05, 14:35
                        O rany, jak to zrobiłeś, łofermo!! Takie wyniki CEW-u!!! gigant jesteś!
                        Ja już odpuściłam, na szczęście mam alternatywne rozwiązania.
                        Ale gratulacje!
                        • Gość: wściekła i brudna Re: dawać jile macie punktów! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.05, 14:40
                          przy takich wynikach łofermy, aż wstyd się przyznać do swoich...

Jestem naprawde ciekawa na co zdajesz łofermo
                          • Gość: Student??? Re: dawać jile macie punktów! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.05, 15:00
                            Ludzie, nie przejmujcie sie łofermą, to jakis kandydat ktoremu sie nudzi i
                            postanowil nas postraszyc. Jestem tego pewnien. Takie wyniki moglby uzyskac
                            tylko czlonek komisji rekrutacyjnej
                            • Gość: Student??? Re: dawać jile macie punktów! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.05, 15:01
                              Tzn mowie o wos, bo z historii i jezyka to do zrobienia
                              • Gość: łoferma Re: dawać jile macie punktów! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.05, 19:00
                                jestem na zaocznych stosunkach międzynarodowych.
                                • Gość: nowo-maturzysta Re: dawać jile macie punktów! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.05, 22:58
                                  ja mam 66 z podst i 60 z roz z cewu. Jak robiłem mature z wosu to mi wychodziło
                                  po 80-90%. Kiepściaki sie dostaną na studia w tym roku..
                                  • Gość: z. Re: dawać jile macie punktów! IP: *.udn.pl 07.07.05, 09:44
                                    a nie takie bosy jak ty, co nie ? ;)

pzdr
    • Gość: kij w ryj Re: Do zdających CEW z wos! IP: *.chello.pl 07.07.05, 09:33
      Gratuluję łoferma, świetny wynik.

to jednak moim zdaniem świadczy o mrzonkach jakoby CEW miał być na poziomie
      odpowiadać zakresem materiału temu co omówiło się w szkole średniej. A jeśli
      ktoś tak, mimo wszystko, powie to dostanie w pysk.Czemu? Bo na chamstwo trzeba
      odpowiadać chamstwem.

Pozdrawiam.
      • Gość: nowo-maturzysta Re: Do zdających CEW z wos! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.05, 09:59
        nie twierdze że jestem boss, czy ktoś tam. Jestem po prostu wku..ony że szanse
        niebyły równe, a wielu lepszych którzyp isali cew niedostanie sie na uw.
        • Gość: łoferma Re: Do zdających CEW z wos! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.05, 10:49
          w książce do wosu próżno byłoby szukać odpowiedzi do CEW-u...
      • Gość: Favor Any chances ? IP: *.neo