ginny22 22.06.05, 23:18 Ludzie, są już wyniki procentowe CEWu z polskiego!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: m. Re: CEW z polskiego na UW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.05, 23:32 No i jak Wam poszlo? Odpowiedz Link Zgłoś
tuin84 Re: CEW z polskiego na UW 23.06.05, 05:22 Ja z podstawowego dostalam 60% tylko, a z rozszerzonego 71% Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m. Re: CEW z polskiego na UW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.05, 10:35 Wow to chyba dobrze, bo cos czuje ze matura mi gorzej poszla. Z probnej mialam 66% i 54%.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala MAM DO WAS PROŚBE! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.05, 19:03 ja pisałam tylko część podstawową bo kiepsko się czuje z polskiego a to chyba był błąd (w ogole nie mam pojęcia jak ta punktacja działa) czy możecie powiedziec jakie były zadania w częsci rozszerzonej? najwyżej bede probowac w przyszlym roku. dziekuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: MAM DO WAS PROŚBE! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.05, 17:21 Na poziomie rozszerzonym forma egzaminu była prawie taka sama jak na podstawowym,również w większości zadan tekst a do niego pytania typu"do kogo zwraca się autor itp.Były równiez pytania dotyczące gramatyki(jaki to zdanie? podrzędne okolicznikowe celu...itpCzęsć rozszerzona nie różniła się wiele od częsci rozszerzonej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: MAM DO WAS PROŚBE! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.05, 12:14 dziekuje :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXX Re: CEW z polskiego na UW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.05, 14:34 Co myslicie o 80% z podstawowej i 61 z rozszerzonej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kina Re: CEW z polskiego na UW IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.06.05, 11:00 a gdzie sprawdza sie wyniki z CEW-ow? na koncie sa gdzies zamieszczane? Odpowiedz Link Zgłoś
tuin84 Re: CEW z polskiego na UW 23.06.05, 12:17 Z polskiego wyniki sa na stronie www.polon.waw.edu.pl A "Rekrutacja 2005" Odpowiedz Link Zgłoś
majja86 Re: CEW z polskiego na UW 23.06.05, 18:45 dobra ale czemu wy macie wyniki z polaka juz dzis a z wosu sa w sobote :/ Odpowiedz Link Zgłoś
tuin84 Re: CEW z polskiego na UW 23.06.05, 19:01 Tego nikt nie wie, a te wyniki byly juz wczoraj ;) Po prostu blyskawicznie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m. Re: CEW z polskiego na UW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.05, 21:44 Nikt wiecej nie zdawal? No ;) Bo jestem strasznie ciekawa ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: up Re: CEW z polskiego na UW IP: *.aster.pl / *.aster.pl 24.06.05, 12:42 up Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koran Re: CEW z polskiego na UW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.05, 13:31 Słuchajcie,czy te wyniki to są wyniki procentowe czy punkty?Inaczej na 100 punktów możliwych z poziomu podst+rozszerz to dodaje się te "punkty"do siebie? Powiedzmy ze ktos miał z poziomu podstawowego 48(maks65punktów)punktów,z rozszerzonego 30:),to lącznie ma 78 punktów na 100?(podałam przykładowe wyniki) dajcie znać bo juz się pogubiłem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: CEW z polskiego na UW IP: *.noname.net.icm.edu.pl 24.06.05, 14:13 Nie sądzę, widziałam gdzies na stronie polonistyki wzór, według którego się to przelicza - bez sensu by było, gdyby część podstawowa i rozszerzona były tyle samo warte. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXX Re: CEW z polskiego na UW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.05, 14:35 Co myslicie o 80% z podstawowej i 61% z rozszerzonej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: moa7 Re: CEW z polskiego na UW IP: 82.160.115.* 24.06.05, 15:44 Ja mam 81,54% z podstawowej i 60% z rozszerzonej. Szkoda, że można zobaczyć tylko swoje wyniki, możnaby sprawdzić jak się wydadło w porównaniu z innymi. A może jest taka możliwość tylko ja o niej nie wiem. Nie wiecie czy wszystkie wyniki są może na Wydziale Polonistyki albo jak inaczej to sprawdzić? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala JAK PRZELICZYĆ NA PUNKTY? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.05, 11:55 Gość portalu: Aga napisał(a): > widziałam gdzies na stronie polonistyki wzór, według którego się to > przelicza a czy możesz zdrazić gdzie? bo ja tego nie moge znalezc... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdane? Re: CEW z polskiego na UW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.05, 15:48 a czy możecie mi powiedziec czy jest cos takiego jak zdane/niezdane, czy każdy wynik się liczy? ja mam tylko 66% (z podstawowego) ale z innych przedmiotow lepiej mi poszlo wiec moze sie dotane ale nie wiem czy zdalam? Odpowiedz Link Zgłoś
moa7 Re: CEW z polskiego na UW 24.06.05, 15:51 Wydaje mi się, że CEW się nie zdaje lub nie nie zdaje, jedynie punkty brane są pod uwagę. A nawet jeśli by tak było, to 66% powinno wystarczyć spokojnie do zaliczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sist Re: CEW z polskiego na UW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.05, 12:21 Ja mam 64% z podstawowego a 60% z rozszerzonego. a co do sposobu liczenia to przeciez mowili hehe, 65 pkt. za podstawowy a za rozszerzony 35 wiec mozna sobie obliczyc z tego ile sie ma punktow ja mam malo wiec nie licze na powodzenie, ale warto bylo sprobowac, by zobaczyc czego sie mam za rok uczyc. pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antymatematyczna Re: CEW z polskiego na UW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.05, 12:26 a czy moglby ktos matematycznie mądrzejszy ode mnie powiedziec jak to policzyc? bardzo ładnie prosze :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koran Re: CEW z polskiego na UW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.05, 13:57 Jak obliczyc wynik na punkty?Jak któś ma z części podstawowej powiedzmy 50,50 to znaczy ze ma 50punktów na 100?Ale 100 punktów było za obie częsci,więc jak to jest z tym obliczaniem???!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: CEW z polskiego na UW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.05, 13:58 Czy wiecie moze,czy są juz wyniki osób przyjętych na filologię polską na UW?Na stronach internetowych są jedynie wyniki,a lista przyjętych gdzie???? Odpowiedz Link Zgłoś
another_story Re: CEW z polskiego na UW 25.06.05, 14:01 > Czy wiecie moze,czy są juz wyniki osób przyjętych na filologię polską na UW? > Na stronach internetowych są jedynie wyniki,a lista przyjętych gdzie???? Lista przyjętych zostanie ułożona dopiero wtedy, kiedy my - nowi maturzyści - prześlemy swoje wyniki. Powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: CEW z polskiego na UW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.05, 14:18 Dzięki!A kiedy macie ogłoszenie wyników i termin przysłania wyników matur? Odpowiedz Link Zgłoś
another_story Re: CEW z polskiego na UW 25.06.05, 14:25 > Dzięki!A kiedy macie ogłoszenie wyników i termin przysłania wyników matur? Ogłoszenie wyników nastąpi najpóźniej 30 czerwca. Do 3 lipca możemy się rejestrować na UW, więc sądzę, że wraz z tą datą rozpocznie się tworzenie listy rankingowej. I pozostanie nam tylko czekać, czekać, czekać... Ja też startuję na polonistykę ;). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: CEW z polskiego na UW IP: 193.0.117.* 25.06.05, 14:22 Ponoć lista przyjętych "starych maturzystów" ma być w poniedziałek na wydziale... W każdym razie przyjmowali na polonistykę (od czterech lat) od mniej więcej 70 punktów na 100, więc znając wynik, możecie oszacować swoje szanse. Odpowiedz Link Zgłoś
another_story Re: CEW z polskiego na UW 25.06.05, 14:26 > Ponoć lista przyjętych "starych maturzystów" ma być w poniedziałek na > wydziale... To chyba niemożliwe. Przecież była mowa o wspólnej liście dla wszystkich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Do Agi-Magda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.05, 14:29 Dzięki,ale czy to jest pewna informacja?Rozumiem ze wyniki będą na Krakowskim Przedmieściu,tak?A jak to jest z tymi punktami?Czy te 70 punktów to jest z częsci podstawowej i rozszerzonej?Jak ktos powiedzmy otrzymał 50,34za częsć podstawową(no właśnie nie wiem czego czy %czy punktów)to znaczy ze ma 50,34 punktów na 100?Będę wdzięczna za informacje...A moze wiesz od ilu punktów przyjmowali na wieczorowe? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bardez Niech odpowie ten kto wie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.05, 14:19 Dobre pytanie,jak to jest z tym obliczaniem??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: roy Re: Niech odpowie ten kto wie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.05, 14:51 a moja siostra ma 100 z podstawowego i 72 z rozszerzonego.... tralalala ja mam tylko 66 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bardez Niech odpowie ten kto wie!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.05, 14:20 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Niech odpowie ten kto wie!!! IP: 193.0.117.* 25.06.05, 15:10 Na polon.uw.edu.pl jest zakładka "rekrutacja 2005", a w niej tabelka, z której wynika, że punkty dla "staromarzystów" z obu poziomów po prostu się sumuje. Jak suma jest większa niż 70 - witamy na polonistyce...;) (w pewnym przybliżeniu, oczywiście). Nie wiem, od ilu przyjmowano na wieczorowe, bo wiele osób z wieczorowych rezygnuje, więc lista wywieszona nie pokrywa się często ze stanem faktycznym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Basia Re: Niech odpowie ten kto wie!!! IP: *.chello.pl 25.06.05, 16:06 Aga, mam pytanie do Ciebie-czy na dzienne na polonistyke przyjmowali od ok 70 pkt?Bo mi wychodzi że mam 72 pkt i nie wiem czy to dużo czy mało:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: Niech odpowie ten kto wie!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.05, 17:08 Jezeli to jest prawda,ze punkty się sumuje,to ja mam 85 punktów!!!:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bele Re: CEW z polskiego na UW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.05, 17:23 Jak to łatwo obliczyć?Ja się gubię i wiele osób na forum tez ma z tym problem...Zdradz tajemnice,bo ja osobiście nie kumam,pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
another_story Re: CEW z polskiego na UW 25.06.05, 15:36 To naprawdę jest tak, że "starych" maturzystów przyjmują wcześniej niż nowych? Żadnych wspólnych rankingów? Po co w takim razie zmuszali Was do zdawania wgzaminu na modłę obecnej matury? Nie rozumiem kompletnie. Odpowiedz Link Zgłoś
another_story Ze strony UW... 25.06.05, 16:15 Hm, chyba miałam rację... "Centralny Egzamin Wstępny z Języka Polskiego stanowi podstawę do ułożenia listy rankingowej, na której znajdą się kandydaci legitymujący się zarówno „starą”, jak i „nową” maturą. Pierwsza część Centralnego Egzaminu Wstępnego z Języka Polskiego odpowiada poziomowi podstawowemu na pisemnym egzaminie maturalnym („nowa” matura). Druga część Centralnego Egzaminu Wstępnego z Języka Polskiego odpowiada poziomowi rozszerzonemu na pisemnym egzaminie maturalnym („nowa” matura). Kandydaci – w kolejności zajmowanej na liście rankingowej oraz zgodnie z limitami miejsc – zostaną zakwalifikowani na studia w trybie kolejno dziennym, wieczorowym, zaocznym." Źródło: irk.uw.edu.pl/katalog.php?op=info&id=DM-FP-POL Odpowiedz Link Zgłoś
another_story Coś jeszcze... 25.06.05, 16:27 "Ogłoszenie wyników Centralnego Egzaminu Wstępnego z Języka Polskiego nastąpi 27 czerwca 2005 r." Czyli w poniedziałek oficjalnie potwierdzą wyniki, które znacie już z netu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mała Pytanie-odpowiedzcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.05, 17:16 Za poziom rozszerzony można uzyskać maks.35 punktów,ja w wynikach mam ze za poziom rozszerzony mam 34,27co to znaczy?To znaczy ze mam 34,27%na 100%,czy ze mam 34,27 punktów na 35? Odpowiedz Link Zgłoś
tuin84 Re: Pytanie-odpowiedzcie 25.06.05, 17:23 dostalas procenty z czesci rozszerzonej, czyli masz 34% na 100%, a przelicza to sie pozniej w zaleznosci od kierunku. i nie dostalas 34,7834726 punkty na 35 bo to nielogiczne skoro odpowiedzi byly puntkowane po 2 ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jdy Re: Pytanie-odpowiedzcie IP: *.aster.pl / *.aster.pl 25.06.05, 17:34 to znaczy ze masz 34% z 35 puntow mozliwych do zdobycia czyli masz ok 12 pkt Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mała Re: Pytanie-odpowiedzcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.05, 17:37 Z podstawowej mam 78%,no cóz muszę się pogodzić z niskimi wynikami,jeszcze mam egzamin z biologii,z angielskiego chyba poszło mi lepiej...A wiecie moze od ilu punktów(procent)przyjmowali na pedagogikę)liczy się suma z 3 przedmiotów,ale na ile maksimum punktów? Odpowiedz Link Zgłoś
tuin84 Re: Pytanie-odpowiedzcie 25.06.05, 17:40 mała a na jaka specjalnosc zlozylas? i na magisterskie czy na licencjackie? ja dostalam tez srednie wyniki 60% z podstawowej i 71% z rozszerzonej, wiem, ze na pedagogike 1% = 1 punkt i te punkty z czesci podstawowej i rozszerzonej sa sumowane z trzech przedmiotow. Tez zdaje biologie :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kakacz Re: Pytanie-odpowiedzcie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.06.05, 19:19 A jak to jest z filozofią? Ile tego % trzeba mieć, żeby wogóle myśleć o ustnym? Formalnie to 30%, ale od ilu zaczynam mieć choćby mgliste szanse, żeby nie dostając MAKSYMALNEJ liczby punktów, nie wiem - np 2/3 z możliwej puli z tej "rozmowy kwalifikacyjnej" i po dodaniu punktów z 2 CEW się dostać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mała Re: Pytanie-odpowiedzcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.05, 20:02 Tak na 3-letnie edu.początkowa i \5-letnie z edukacją medialną,a Ty?Powodzenia na biologii i do zobaczenia! Odpowiedz Link Zgłoś
tuin84 Re: Pytanie-odpowiedzcie 25.06.05, 22:43 Ja tez na 3 letnie i 5 letnie ogolnopedagogiczne :) Tobie rowniez zycze powodzenia :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: CEW z polskiego na UW IP: *.noname.net.icm.edu.pl 27.06.05, 12:06 W budynku polonistyki jest lista wyników - i procentowo, i w przeliczeniu na punkty. Wystarczy dodać liczbę punktów z obu części i wiadomo, ile się miało w sumie. Proste. A 72 punkty to trcohę niebezpieczne, bo możesz być na granicy - ale z polonistki sporo ludzi rezygnuje, więc masz bardzo duże szanse. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pampi Re: CEW z polskiego na UW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.05, 12:54 Czy to są tylko wyniki,czy juz lista przyjętych?Gdzie jest ta lista,na Krakowskim?W którym budynku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sist Re: CEW z polskiego na UW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.05, 17:33 Czlowieku przeciez bylo mowione, ze lista przyjec jest wspolna wiec najpierw licealisci musza doniesc swoje swiadectwa - wez sie sam sprobuj dowiedziec a potem zasmiecaj forum Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pampi Re: CEW z polskiego na UW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.05, 12:32 Forum nie zaśmiecam,kazdy ma prawo pytać!!!KTO PYTA NIE BŁĄDZI,jest wątek na tym forum odnośnie CEW z polskiego-piszę na temat,więc nie zaśmiecam tego forum... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: CEW z polskiego na UW IP: *.noname.net.icm.edu.pl 28.06.05, 15:48 Czyżbyś zdawała na polonistykę, nie wiedząc nawet, gdzie sie ona mieści???;) Lista wyników jest gmachu na Krakowskim, lepiej wchodzic od Oboźnej. I oczywiście to tylko lista wyników, a nie przyjętych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: , Re: CEW z polskiego na UW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.05, 17:44 Wiesz,nie jestem warszawianką tak jak Ty i mogę mieć z tym problemy,ciekawe czy Ty wiesz gdzie jest ulica Mickiewicza w Poznaniu!Trochę więcej tolerancji! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sist Re: CEW z polskiego na UW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.05, 19:13 Tolerancja jest ale nie dla glupoty badz lenistwa - na stronie www.uw.edu.pl jest MAPA UNIWERSYTETU wystarczy sie zainteresowac i znalezc, jest to bardzo widoczny link mozna wszystko zobaczyc samemu, przeciez nie ma to jak zdobyc jakas wiedze samodzielnie a nie wypytywac sie innych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: , Re: CEW z polskiego na UW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.05, 13:18 W takim razie nie odpowiadaj,swoja drogą polecam mapy Poznania!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sist Re: CEW z polskiego na UW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.05, 23:01 a skad wiesz "przecinku", ze ja nie jestem poinformowana co do planu Poznania :). Ale dzieki za rade heeee. Odpowiedz Link Zgłoś