Dodaj do ulubionych

studia BIOLOGII

IP: 80.51.228.* 28.06.05, 14:34
Co moge robic po studiach biologicznych? Czy tylko czeka mnie los
nauczyciela????
Obserwuj wątek
    • Gość: kaja Re: studia BIOLOGII IP: *.marton.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 28.06.05, 15:18
      Ukończenie studiów biologicznych, w stopniu zróżnicowanym zależnie od
      specjalizacji, przygotowuje do pracy w instytutach naukowo-badawczych,
      laboratoriach przemysłu farmaceutycznego i spożywczego, firmach
      biotechnologicznych, zakładach hodowli roślin i zwierząt, diagnostycznych
      laboratoriach medycznych wykorzystujących metody mikrobiologiczne,
      immunologiczne, biochemiczne, biofizyczne, cytologiczne i genetyczne, stacjach
      sanitarno-epidemiologicznych, służbach ochrony środowiska, stacjach badań i
      kontroli środowiska oraz instytucjach planowania przestrzennego. Studenci,
      którzy zaliczyli przedmioty fakultatywnego bloku pedagogicznego są przygotowani
      do nauczania przyrody w szkołach podstawowych oraz biologii w gimnazjach i
      liceach.
      • Gość: erłulf Re: studia BIOLOGII IP: *.target.pdi.net 28.06.05, 19:48
        sra ta ta.na biologię idą w większości odrzuty z kierunków medycznych
        • Gość: aga Re: studia BIOLOGII IP: *.chello.pl 28.06.05, 20:36
          Gość portalu: erłulf napisał:

> sra ta ta.na biologię idą w większości odrzuty z kierunków medycznych

No trochę się zagalopowałeś z tą większością! Ja, jak i wielu moich znajomych
          do nich nie należą. Wiedz, że jest wiele osób które studiują biologię a nigdy
          nie chciały iść na medycynę-większość wybrała ten kierunek bo biologia to ich
          pasja i mówienie o nich jako odrzutach jest nie na miejscu bo może to kogoś
          urazić
        • Gość: eM Re: studia BIOLOGII IP: *.mpi-cbg.de 29.06.05, 11:17
          trzeba miec atak zacmienia racjonalnego pomyslunku, zeby stwierdzic, ze medycyna
          jest tak konkurencyjna.... -
      • darek12345 Re: studia BIOLOGII 28.06.05, 19:52

> Ukończenie studiów biologicznych, w stopniu zróżnicowanym zależnie od
        > specjalizacji, przygotowuje do pracy w instytutach naukowo-badawczych,
        > laboratoriach przemysłu farmaceutycznego i spożywczego, firmach
        > biotechnologicznych, zakładach hodowli roślin i zwierząt, diagnostycznych
        > laboratoriach medycznych wykorzystujących metody mikrobiologiczne,
        > immunologiczne, biochemiczne, biofizyczne, cytologiczne i genetyczne,
        stacjach
        > sanitarno-epidemiologicznych, służbach ochrony środowiska, stacjach badań i
        > kontroli środowiska oraz instytucjach planowania przestrzennego. Studenci,
        > którzy zaliczyli przedmioty fakultatywnego bloku pedagogicznego są
        przygotowani
        >
        > do nauczania przyrody w szkołach podstawowych oraz biologii w gimnazjach i
        > liceach.

Ten tekst wygląda jak z jakiejś ulotki reklamowej jakiegoś wydziału biologii :-)
    • Gość: kaja Re: studia BIOLOGII IP: *.marton.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 29.06.05, 00:56
      Hmmmm. A dlaczego uważasz, że absolwenci biologii nie mogą znaleźć zatrudnienia
      w tych dziedzinach?? Uważasz, że są za słabo wykfalikfikowani, czy może jeszcze
      z jakiegoś innego powodu? Wg. mnie nie masz zielonego pojęcia o tym co piszesz.
      To, że mamy duże bezrobocie nie znaczy, że po biologii nie można znaleźć pracy
      w zawodzie. A co do tego, że idą tam głównie "niedobitki" z medycyny to też
      ciekawa jestem skąd to niby wiesz. Ja sama jestem takim "niedobitkiem", ale
      zdecydowana większość na tych studiach to ludzie, którzy właśnie to chcieli
      studiować i nie składali dokumentów na medycyne, farmacje itd, chyba, że w
      przypadku nie dostania się. A tekst który zamieściłam wyżej oczywiście nie jest
      mojego autorstwa. Wystarczy, że wejdziesz na stronę jakiegokolwiek wydziału
      biologii to podobną notkę znajdziesz

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka