Gość: mupett1 IP: 80.51.228.* 28.06.05, 14:34 Co moge robic po studiach biologicznych? Czy tylko czeka mnie los nauczyciela???? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kaja Re: studia BIOLOGII IP: *.marton.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 28.06.05, 15:18 Ukończenie studiów biologicznych, w stopniu zróżnicowanym zależnie od specjalizacji, przygotowuje do pracy w instytutach naukowo-badawczych, laboratoriach przemysłu farmaceutycznego i spożywczego, firmach biotechnologicznych, zakładach hodowli roślin i zwierząt, diagnostycznych laboratoriach medycznych wykorzystujących metody mikrobiologiczne, immunologiczne, biochemiczne, biofizyczne, cytologiczne i genetyczne, stacjach sanitarno-epidemiologicznych, służbach ochrony środowiska, stacjach badań i kontroli środowiska oraz instytucjach planowania przestrzennego. Studenci, którzy zaliczyli przedmioty fakultatywnego bloku pedagogicznego są przygotowani do nauczania przyrody w szkołach podstawowych oraz biologii w gimnazjach i liceach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: erłulf Re: studia BIOLOGII IP: *.target.pdi.net 28.06.05, 19:48 sra ta ta.na biologię idą w większości odrzuty z kierunków medycznych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: studia BIOLOGII IP: *.chello.pl 28.06.05, 20:36 Gość portalu: erłulf napisał: > sra ta ta.na biologię idą w większości odrzuty z kierunków medycznych No trochę się zagalopowałeś z tą większością! Ja, jak i wielu moich znajomych do nich nie należą. Wiedz, że jest wiele osób które studiują biologię a nigdy nie chciały iść na medycynę-większość wybrała ten kierunek bo biologia to ich pasja i mówienie o nich jako odrzutach jest nie na miejscu bo może to kogoś urazić Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eM Re: studia BIOLOGII IP: *.mpi-cbg.de 29.06.05, 11:17 trzeba miec atak zacmienia racjonalnego pomyslunku, zeby stwierdzic, ze medycyna jest tak konkurencyjna.... - Odpowiedz Link Zgłoś
darek12345 Re: studia BIOLOGII 28.06.05, 19:52 > Ukończenie studiów biologicznych, w stopniu zróżnicowanym zależnie od > specjalizacji, przygotowuje do pracy w instytutach naukowo-badawczych, > laboratoriach przemysłu farmaceutycznego i spożywczego, firmach > biotechnologicznych, zakładach hodowli roślin i zwierząt, diagnostycznych > laboratoriach medycznych wykorzystujących metody mikrobiologiczne, > immunologiczne, biochemiczne, biofizyczne, cytologiczne i genetyczne, stacjach > sanitarno-epidemiologicznych, służbach ochrony środowiska, stacjach badań i > kontroli środowiska oraz instytucjach planowania przestrzennego. Studenci, > którzy zaliczyli przedmioty fakultatywnego bloku pedagogicznego są przygotowani > > do nauczania przyrody w szkołach podstawowych oraz biologii w gimnazjach i > liceach. Ten tekst wygląda jak z jakiejś ulotki reklamowej jakiegoś wydziału biologii :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaja Re: studia BIOLOGII IP: *.marton.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 29.06.05, 00:56 Hmmmm. A dlaczego uważasz, że absolwenci biologii nie mogą znaleźć zatrudnienia w tych dziedzinach?? Uważasz, że są za słabo wykfalikfikowani, czy może jeszcze z jakiegoś innego powodu? Wg. mnie nie masz zielonego pojęcia o tym co piszesz. To, że mamy duże bezrobocie nie znaczy, że po biologii nie można znaleźć pracy w zawodzie. A co do tego, że idą tam głównie "niedobitki" z medycyny to też ciekawa jestem skąd to niby wiesz. Ja sama jestem takim "niedobitkiem", ale zdecydowana większość na tych studiach to ludzie, którzy właśnie to chcieli studiować i nie składali dokumentów na medycyne, farmacje itd, chyba, że w przypadku nie dostania się. A tekst który zamieściłam wyżej oczywiście nie jest mojego autorstwa. Wystarczy, że wejdziesz na stronę jakiegokolwiek wydziału biologii to podobną notkę znajdziesz Odpowiedz Link Zgłoś