Dodaj do ulubionych

PRAWO NA UG

IP: *.wmc.net.pl 16.07.05, 16:42
są już opublikowane testy oraz poprawne odpowiedzi. Policzcie sobie pkt i
wpisujcie ile macie...

www.prawo.univ.gda.pl/wydzial/
Obserwuj wątek
    • Gość: egeshegerege Re: PRAWO NA UG IP: *.acd74.internetdsl.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 16.07.05, 17:43
      ja tak licze licze i sam nie wiem ..około 30-35 pkt. może bede miał..czyli coś około 50-60%
      • Gość: a Re: PRAWO NA UG IP: *.olsztyn.mm.pl 16.07.05, 18:12
        Ile czasu mieli na rozwiazanie tego testu?
        • Gość: dabad Re: PRAWO NA UG IP: *.wmc.net.pl 16.07.05, 18:18
          90 minut. czyli nie za duzo nie za malo. akurat chyba.
          ciekawe ile moze wyniesc prog?
          na UJ prog wynosil 60 % ale tam bylo 110 pytan i 150 minut. a im wiecej zadan
          tym mniej efektywnym saie chyba jest. ;]
          cholera.... moze jest jakas "wtyczka" na z UG na tym forum ktora cos slyszala o
          progu?? bo na UG ktos tam wczesniej wiedzial conieco...
          pozdr.
          • Gość: jaa Re: PRAWO NA UG IP: *.olsztyn.mm.pl 16.07.05, 18:27
            tylko ten na ujocie był sporo trudniejszy .ten był całkiem prosty
            • Gość: dabad Re: PRAWO NA UG IP: *.wmc.net.pl 16.07.05, 18:32
              troszke trudniejszy.... ale z drugiej strony te wymiatacze, debesciaki pewnie
              studiuja juz w wawie i krakowie.
              • Gość: xyz Re: PRAWO NA UG IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.05, 19:11
                Prosze o ten prog 30 pkt, plisss
    • mernes Re: PRAWO NA UG 16.07.05, 19:32
      Wychodzi mi 40 punktów, ewentualnie troche więcej, bo nie pamiętam wszystkich
      odpowiedzi które zaznaczyłem...

Zadania dało się zrobić, ale nie w tak krótkim czasie. Z tego wynika, że na
      studia prawnicze przyjmą tylko osoby, które potrafią myśleć w tempie automatów i
      mają ukończone kursy szybkiego czytania z wynikiem 1000 słów na minute...

• Gość: lea Re: PRAWO NA UG IP: *.atx.pl / *.atx.pl 16.07.05, 19:53
        na bank zle mam 7
        calkiem sporo nie pamietam.
        wydaje mi sie ze mniej niz 37-38 nie bede miec.
        pierwszy raz na egz zabraklo mi czasu!! nigdy, przenigdy nie narzekalam na brak
        czasu! zobaczymy....
      • Gość: dabad Re: PRAWO NA UG IP: *.wmc.net.pl 16.07.05, 19:54
        racja.. ja tez wszystkich nie pamietam... ale moze to i dobrze ze zrobili taki
        test
        tu dobrym wynikiem moze bedzie 70% i nie chodzi tu o to zeby rozwiazac caly
        dobrze tylko jak najwiecej dobrze. natomiast na UW np, bylo podobnych 28 zadan
        i tyle samo czasu. i tam dobrze napisany test to 85-90% i bylo tam mniej textow
        itp.
        • Gość: rychu Re: PRAWO NA UG IP: *.smgr.pl / 195.136.126.* 16.07.05, 21:07
          Sadze ze wynik w granicach 42 punktow bedzie wystarczajacy. Z tego co widzialem
          to z czasem sie malo kto wyrobil.
    • mernes Re: PRAWO NA UG 16.07.05, 21:43
      A orientuje sie ktoś ilu było wszystkich kandydatów?
      • Gość: dabad Re: PRAWO NA UG IP: *.wmc.net.pl 16.07.05, 22:12
        prowadzacy egzamin na mojej sali (taki starszy koles) w pewnym momencie
        powiedzial ze testy bedzie sprawdzal komputer bo inaczej by to wszystko dlugo
        trwalo jakby trzeba bylo samodzielnie sprawdzac 3000 prac.
        wiec pewnie kolo 3000 ;]
        • Gość: lea Re: PRAWO NA UG IP: *.atx.pl / *.atx.pl 17.07.05, 01:03
          ja słyszalam, ze było nawet 13 osob na miejsce...
    • Gość: EtOH Re: PRAWO NA UG IP: 213.199.214.* 17.07.05, 11:45
      Było troche poniżej 2000 w tym wliczeni byli olimpijczycy,więc ok. 8osób.
      Kilkadzisiąt osób dostało się na UW i UJ, wiec na 90% rezygnują z UG.Testnei
      był zły,ale logika była dramtyczna.Gdyby logika byłaby na normalnym pioziomie
      to 60 minut starczyło by idealnie. Co do tekstów to bzdurą były tekst prawnicze
      bo z testami prawniczymi nie miały za duzo wspólnego no i były
      banalne.Pozdrawiam czekam na was w pańxdziernikuw Gdańsku
    • Gość: paula Re: PRAWO NA UG IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 17.07.05, 12:50
      będę miaala ok 32-33 pkt slabo, ale mam jeszcze malą nadzieję ze się dostnę. To
      moja ostatnia szansa na studia dzienne ;-(
    • Gość: dabad Re: PRAWO NA UG IP: *.wmc.net.pl 17.07.05, 15:21
      kurde, na tronce napisali teraz ze wynikow nie bedzie w necie tylko zostane
      wywieszone na sciance budynku...troszke szkoda
      • Gość: parole Re: PRAWO NA UG IP: *.chello.pl 17.07.05, 15:31
        i ciekawe co to znaczy w "godzinach wieczornych" ;-)
        ja jadę o 19:00
        • Gość: dabad Re: PRAWO NA UG IP: *.wmc.net.pl 17.07.05, 16:01
          heh, a ja mieszkam w Slupsku... nie wiem czy zapieprzac pociagiem 130 km czy
          moze mimo wszystko opublikuja w necie.
          • Gość: dawny Re: PRAWO NA UG IP: *.kolonia.lan / *.kolonianet.pl 17.07.05, 16:10
            Nie opublikują w sieci. A przynajmniej napewno nie dziś. Dziś tylko na drzwiach
            budynku
            • Gość: dabad Re: PRAWO NA UG IP: *.wmc.net.pl 17.07.05, 16:16
              hmm a skad wiesz? bo jezeli to w miare pewne info to sie przejade...
              to moze wiesz tez jaki jest próg, bo jak jakis wysoki to sie nie bede
              fatygowal :]
              • Gość: laszło Re: PRAWO NA UG IP: *.osowagora.pl 17.07.05, 17:59
                Mam goraca prosbe do kogokolwiek, kto byl juz na wydziale (lub w inny sposob
                sie tego dowiedzial), aby poinformowal nas, jaki jest prog na prawo dzienne w
                tym roku ;) Chodzi po prostu o to, jaki wynik z testu miala osoba
                sklasyfikowana na 250 miejscu listy rankingowej.

Z gory thx za info ;)
                • Gość: dabad Re: PRAWO NA UG IP: *.wmc.net.pl 17.07.05, 18:41
                  przyłączam się do prośby poprzednika :]
                  • Gość: lea Re: PRAWO NA UG IP: *.atx.pl / *.atx.pl 17.07.05, 18:56
                    ja tez sie przyłączam do tejze prośby :)
                    • Gość: parole Re: PRAWO NA UG IP: *.chello.pl 17.07.05, 19:33
                      prawdopodobnie bedzie to 39 ;-)
                      pozdrawiam :-)
                    • Gość: laszlo Re: PRAWO NA UG IP: *.osowagora.pl 17.07.05, 19:35
                      Co by watek utrzymal sie na szczycie i byl dla wszystkich zainteresowanych
                      widoczny :P:P, takze aby prosba udreczonych kandydatow zostala w te pedy
                      spelniona- konkretyzuje :

JAKI JEST LIMIT PKT (z testu) NA PRAWO DZIENNE NA UG ? ;)

Z gory wielkie dzieki dla szlachetnego informatora ;)
                      • Gość: laszlo Re: PRAWO NA UG IP: *.osowagora.pl 17.07.05, 19:39
                        Kolega Parole proszony jest o podanie zrodla informacji o 39 pkt, jako limicie
                        pkt ;)

Pozdrawiam ;)

ps. JAKI JEST LIMIT PKT (z testu) NA PRAWO DZIENNE NA UG ? :P:P:P
                        • Gość: parole Re: PRAWO NA UG IP: *.chello.pl 17.07.05, 19:44
                          sprawa ma sie tak:
                          250 osoba na liscie ma 39pkt, ale za nia jest jeszcze ok. 20-40 osob.
                          na czele listy jest kilku olimpijczykow + kilka osob z matura miedzynarodowa
                          (gwarantowane miejsca)

na 99% ktos z juz zakwalifikowanej 250 zrezygnuje (zaoczni, przyjeci na UW i
                          UJ), wiec lista moze przesunac sie o te 20-40 osob i progiem bedzie 39pkt :-)

wydaje mi sie, ze prog bedzie 39 - chodz to nie jest oficjalna wiadomosc.
                          • Gość: laszlo Re: PRAWO NA UG IP: *.osowagora.pl 17.07.05, 19:48
                            Parole w dzisiejszym konkursie otrzymuje zloty medal i uscisk dloni Laszlo,
                            burmistrza Budapesztu ;) Wielkie dzieki za to info. Obliczylem, ze w wersji
                            pesymistycznej mam 39 pkt, wiec moze... ;)

Jeszcze raz wielkie dzieki ;)

ps. Oczywiscie inne osoby takze proszone sa o dalsze wiadomosci. Wszystko
                            wazne ;)
                            • Gość: parole Re: PRAWO NA UG IP: *.chello.pl 17.07.05, 19:50
                              tak a propos... wyniki byly dostepne (wywieszone) juz w godzinach
                              popoludniowych, tj. ok 16:00 ;-) :-)
                          • Gość: ale... Re: PRAWO NA UG IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.05, 19:53
                            czegoś tu nie rozumiem - skoro miejsc jest 250, ostatnia osoba ma 39 i
                            powiedzmy jeszcze 20 osób ma te 39, no to przecież te 20 osób też chyba
                            przyjmują? więc lista się nie 'przesunie', żeby objąć te osoby. (może się
                            przesunąć, jeśli zrezygnuje jeszcze więcej osób i próg będzie np 37 punktów)
                            • Gość: parole Re: PRAWO NA UG IP: *.chello.pl 17.07.05, 19:58
                              nie wiem jak beda przyjmowac.
                              wiem, ze jest taka sytuacja, ze ostatnia osoba z wynikiem 39pkt jest ok. 260-
                              280 (sorry, ale nie pamietam dokladnie).

osob z 38pkt jest tez naprawde duzo.
                              obstawilem prog 39pkt, ale jaki bedzie ostateczny - nie mam pojecia.
                              • Gość: ale... Re: PRAWO NA UG IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.05, 20:03
                                sądzę, że 39 będzie już tym pierwszym progiem, zresztą nawet gdyby nikt nie
                                zrezygnował, przyjąć nawet 40 osób więcej nie byłoby dla wydziału żadnym
                                problemem. oczywiście mogę się mylić i próg będzie wyższy... ale życzę
                                wszystkim powodzenia;)
                              • Gość: laszlo Re: PRAWO NA UG IP: *.osowagora.pl 17.07.05, 20:03
                                Z reguly robi sie to tak, ze przyjmuje sie 250 osob i wszystkie te, ktore mialy
                                wynik taki, jak 250 osoba na liscie rankingowej (jesli osoba z 250 miejsca
                                zdobyla 39 pkt, to najprawdopodobniej zostana przyjete takze wszystkie inne
                                osoby, ktore zdobyly 39 pkt).

Pozdrawiam ;)
    • mernes Re: PRAWO NA UG 17.07.05, 20:12
      Jakoś nie chce mi się wierzyć by wystarczyło tylko te 39 punktów (w końcu jest
      mało miejsc a bardzo dużo kandydatów).

W każdym razie jeżeli ten próg się potwierdzi to kolega Parole ma u mnie
      flaszke. :-)
    • Gość: Podatnik Re: PRAWO NA UG IP: *.SERVER / *.internetdsl.tpnet.pl 17.07.05, 20:28
      Co to się stało,że piszecie "wydził prawa", w ub.latach tam działo sie
      bezprawie z przyjmowaniem po protekcji.Z wypowiedzi wielu prominentów wysnuwam
      wniosek,że oni ukonczyli wydziły bezprawia.
      • Gość: izi Re: PRAWO NA UG IP: *.ciechanow.cvx.ppp.tpnet.pl 18.07.05, 00:27
        czy wy wszyscy zamierzacie stawić się tam osobiście aby zobaczyć wyniki?
        ja mam nadzieję że wpia pójdzie po rozum do głowy i wyniki umieści na stronie.
        oni boją się to zrobić ze względu na ochronędanych osobowych, ale przecież
        tyle uczelni nie miało z tym kłopotów. ja musiałabym jechać baaaaardzo daleko.
        możliwe że po nic, bo na 100% nie wiem czy się dostanę. czy ktoś też ma taki problem?
        • Gość: lea Re: PRAWO NA UG IP: *.atx.pl / *.atx.pl 18.07.05, 00:45
          ochrona danych....
          tak, a jak wieszaja liste na budynku wydzialu to nikt nie widzi czy ja sie
          dostalam, czy nie? tam nie trzeba chronic danych osobowych? nie rozumiem.
          • Gość: izi Re: PRAWO NA UG IP: *.ciechanow.cvx.ppp.tpnet.pl 18.07.05, 01:27
            teraz chcą być strasznie porządni chyba,
            aby im nikt nie zarzucił niczego (np. ujawnienia danych osobawych)
            ale ta nadgorliwość jest uciążliwa :-((
            • Gość: laszlo Re: PRAWO NA UG IP: *.osowagora.pl 18.07.05, 11:10
              W ramach odslony odrobinki danych osobowych, bezczelnie sie pochwale, ze
              zdobylem 43 pkt i jestem na okolo 110 pozycji w rankingu ;) 5 lat na plazy
              wydaje sie byc kolorowa perspektywa :P

Wyzej podano, ze osoba na 250 miejscu ma 39 pkt i z tego, co udalo mi sie
              ustalic, jest to informacja prawdziwa ;) Zycze wszystkim powodzenia i udanych
              wakacji ;)
        • mernes Re: PRAWO NA UG 18.07.05, 11:19
          (+48-58) 552-98-82

Pod tym numerem powinni powiedzieć wam jaki jest próg, czy się dostaliście itp.
          • Gość: kuman Re: PRAWO NA UG IP: *.smgr.pl / 195.136.126.* 18.07.05, 11:43
            pod tym numerem albo nikt nie odbiera albo jest zajete
          • Gość: lea Re: PRAWO NA UG IP: *.atx.pl / *.atx.pl 18.07.05, 11:44
            laszlo! gratuluje!
            ja wciaz probuje sie dodzwonic.....
    • Gość: ege Re: PRAWO NA UG IP: *.acd74.internetdsl.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 18.07.05, 16:02
      ehhh ja sie nie dostałem :( jest lista na stronce juz jak ktos nie wie..
      • Gość: paula NIE DOSTAŁAM SIĘ!!!! IP: *.gdynia.cvx.ppp.tpnet.pl 18.07.05, 16:44
        Prawo na UG było moją ostatnią szansą... nie dostałam się.Zabrakło 5 punktów.
        • Gość: lea Re: NIE DOSTAŁAM SIĘ!!!! IP: *.atx.pl / *.atx.pl 19.07.05, 00:24
          niestety...
          nie wiem ile pktow zabraklo...
          bede jeszcze dzwonic. cos mi sie zdaje ze zabraklo 1pkt... no coz..
          moze sie troche miejsc zwolni. dobrze, ze jestem juz studentka UG :)
          • Gość: neti dostalam sie:) ciesze sie bardzo:) IP: *.int.elnet.pl / 83.238.70.* 19.07.05, 08:18
            mialam 39 pkt:)- fart stulecia!!:)

pozdro dla wszystkich:) i udanego wypoczynku zycze:) i do zobaczenia w
            pazdzierniku:]
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka