Dodaj do ulubionych

pytanie do Vilyi

23.07.05, 14:22
witaj! :)
nie wiem czy czytałaś mój ostatni wpis, ale żebyś miała ogólny obraz to może
przeczytaj...-> forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=12784&w=26425126
moje pytanie jest nastepujące-wiem już że nie muszę zdawać matury pod kątem
wybranego kierunku na MISH-u, ale w takim wypadku, czy na UJ trzeba pisać
jakis test, żeby dostać sie na filologię?? nic o tym nie piszę na stronach
krakowskiego MISH-u :/ więc będę wdzięczna za pomoc :)
pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • vilya1 Re: pytanie do Vilyi 23.07.05, 17:27
      Wiesz co, prawdę powiedziawszy, nie jestem pewna. :( Mam znajomych, którzy
      realizują program na anglistyce czy romanistyce i wydaje mi się, że nie pisali
      żadnych testów, ale musiałabym się upewnić. (Tutaj koleżanka mi podpowiada, że
      na germanistyce ponoć była taka forma sprawdzania znajomości języka - jednak to
      miał być wyjątek, gdzie indziej się to nie zdarza... Na anglistyce ponoć na
      pewno nic nie ma.) Wiem tylko, że problemy w ogóle są z iberystyką, jeżeli nie
      chcemy pisać tam pracy magisterskiej...
      Poszukam jeszcze, popytam i odezwę się tutaj ponownie w tej sprawie.
      Pozdrawiam :)
      • majeczka87 Re: pytanie do Vilyi 24.07.05, 10:57
        hej! :)
        byłabym wdzięczna za wszelkie dodatkowe informacje :) więc będę czekać...
        ale już i tak dziękuje
        pozdrawiam
        • vilya1 Re: pytanie do Vilyi 29.07.05, 20:42
          Krótka i dość pobieżna kwerenda mówi, że nikt nic nie wie. :/ Znam tylko dwie
          osoby, które na MISHu mają coś wspólnego z romanistyką (z tym, że jedna z nich
          studiuje toto osobno, nie zaś w ramach naszych studiów, nie będzie więc i tak
          prawdopodobnie się orientowała, czy takowe testy są dla mishowców
          przeprowadzane), ale z żadną z nich nie mam przez wakacje kontaktu (adresów
          mailowych i numerów telefonów nie znam :(). Więc na mnie można liczyć dopiero w
          październiku, kiedy w Krakowie się z nimi spotkam. :(
          Chyba że wcześniej przeżyję jakieś oświecenie, które sprawi, że wymyślę sposób
          na skontaktowanie się z kimś, kto może mi udzielić jakichś informacji. ;)
          Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka