Dodaj do ulubionych

WSFiZ, psychologia

31.07.05, 19:47
Hej,

szukam osób, które – podobnie, jak ja – od października zaczynają uczęszczać
na psychologię do WSFiZ. Chętnie poznam kogoś jeszcze przed rozpoczęciem roku
akademickiego, w końcu grunt to dobre znajomości ;-)
Obserwuj wątek
    • cwanaowca Re: WSFiZ, psychologia 06.08.05, 20:34
      siemanko napewno spotkamy się w szkole:) a jak będziesz studiować dziennie zaocznie?
      • czarna.japonka Re: WSFiZ, psychologia 07.08.05, 02:40
        Dziennie, choć długo wahałam się przez wzgląd na język niemiecki - który
        wchodzi na drugim roku - czy nie wybrać jednak wieczorowych. Uczyłam się go
        kilka lat, ale... hm, nie jest on moją pasją ;-) I oczywiście to samo pytanie -
        na które studia się zdecydowała(e)ś?
        • cwanaowca Re: WSFiZ, psychologia 07.08.05, 20:40
          ja na dzienne :)też,niemiecki wchodzi na drugim roku?nie wiedziałam..ja też
          uczyłam się niemieckiego ale nic nie umiem i nie lubię tego języka heh:)
        • cwanaowca Re: WSFiZ, psychologia 07.08.05, 20:45
          na początku się wahałam czy wybrać tą szkołe nic o niej nie wiedziałam i td ale
          poznałam pare opinni studentów z tej uczelni i chyba się przekonałam ,że jest ok
          :).Ale to oczywiście okaze się wkrótce..:)mam nadzieję,że będzie ciekawie.
          • czarna.japonka Re: WSFiZ, psychologia 07.08.05, 21:22
            Ja w zasadzie nie zwracałam na nią większej uwagi przez wzgląd na nazwę
            (Finansów i Zarządzania), która nijak ma się do psychologii ;-) Wydawało mi
            się, że będzie ona traktowana po macoszemu, jedynie jako szansa na wyciagnięcie
            od studentów pieniędzy. Później zainteresował mnie nią znajomy twierdzący, że
            żona studiuje właśnie tam i jest zadowolona, zaczęłam trochę czytać o niej i...
            jestem ;-) Tak na marginesie, przeglądając w międzyczasie wypowiedzi studentów,
            doczytałam się, że podobno nazwa ma zostać zmieniona właśnie na kojarząca się w
            jakikolwiek sposób z tym kierunkiem, byłoby super :-) Razi mnie też trochę
            krótki czas istnienia szkoły, ale cóż - nie ma ideałów ;-) za to ciekawie
            prezentują się poszczególne specjalizacje, szczególnie psychologia mediów,
            która wydaje mi się byłaby dobrym punktem wyjścia przy poszukiwaniu pracy w
            jakiejś np. gazecie. Chciałabym już studiować, tzn. chociaż tydzień, zobaczyć
            jak to jest i dalej mieć te dwa miesiące wakacji ;-)
            • cwanaowca Re: WSFiZ, psychologia 08.08.05, 11:31
              a nie wiesz może ile osób chcą przyjąć w tym roku?Na dniu otwartym mówili ,że
              będzie troche mniej niż wcześniej przyjmowali,jeśli będzie to znowu koło 1000 na
              dzienne to niezły mexsyk się szykuje..heheh:)
              • czarna.japonka Re: WSFiZ, psychologia 08.08.05, 12:23
                Nie wiem ile osób zamierzają przyjąć, ale im mniej, tym dla nas lepiej
                (chyba) ;-) Szczerze to nie byłam jeszcze na dniu otwartym, najbliższy jest o
                ile się nie mylę za dwa tygodnie i może wtedy uda mi się zmobilizować i
                wreszcie odwiedzić nową echem szkołę ;-)

Inauguracja roku - oczywiście czarna spódnica, biała bluzka i w zależności od
                pogody żakiet czyli taki typowy strój maturalno-rozpoczeniowo-końcowo-szkolny.
                Wydaje mi się, że to byłby najlepszy zestaw na tą okazję, chociaż z drugiej
                strony mamy jeszcze dwa miesiące, może słoneczko przygrzeje w główkę i przyjdę
                w czarnej bluzce i czerwonej spódniczce, zobaczymy ;-) A Ty?

Skoro byłaś na dniu otwartym, to może wiesz coś o wf-ie? Kiedy się zapisujemy,
                jakie są możliwe dyscypliny do wyboru itp.? Nie znoszę typowo szkolnych zajęć
                typu siatkówka, koszykówka czy biegi, za to basen czy aerobik prezentują się
                już całkiem nieźle moim zdaniem. I jeszcze jedno pytanie, o której my godzinie
                będziemy kończyć? Teoretycznie zaczynamy o 8. rano ale do której to to może
                potrwać?
                • cwanaowca Re: WSFiZ, psychologia 08.08.05, 13:09
                  no właśnie na dniu otwartym nic konkretnego nie mówili ,o wydziale psychologii
                  powiedzieli to co sama już wiedziałam nic o takich konkretnych sprawach z wf'em
                  jest taka opcja że może być na basenie bo jest blisko albo na sali gimnastycznej
                  w pobliskim gimnazjum..tyle pamiętam nie wiem czy dobrze a póżniej oprowadzali
                  po szkole ..zajrzałam do największej auli i ulotniłam sie z tamtad bo nie mialam
                  wiecej czasu.Dowiemy sie wszystkiego szczegolowo dopiero za 2 miesiace..mam
                  nadzieje ze zajecia trwaja nie pozniej niz do 2 3 bo ja pracuje po poludniu..
                • cwanaowca Re: WSFiZ, psychologia 08.08.05, 13:14
                  mam o tyle szczescia,że namówiłam koleżanke na ta szkole i bedziemy razem
                  chodzic..pewnie nie za dlugo ,do czasu aż ona nie skonfrontuje swoich wyobrazen
                  z tym co naprawde robi sie na tym kierunku ale to inna historia..tak czy siak
                  :)fajnie na samym poczatku jest miec kogos znajomego przy sobie..:)
                  • czarna.japonka Re: WSFiZ, psychologia 08.08.05, 14:15
                    Oj to dobrze będziesz miała z tą koleżanka - zawsze to jednak raźniej. Nie
                    licząc podstawówki każda kolejna szkoła to były albo znajomi ludzie albo
                    znajome mury :-)

Piszesz o konfrontacji wyobrażeń z rzeczywistością. Można wiedzieć, jak
                    wyobraża sobie te studia Twoja koleżanka i Ty sama? Dlaczego właściwie
                    zdecydowałaś się na ten kierunek?

Również mam nadzieję, że zajęcia będą kończyły się koło 14., 15. co prawa
                    jeszcze nie pracuje, ale mam nadzieję wkrótce odciążyć finansowo rodzinę, czyli
                    płacić za te studia sama, to jednak będzie wymagało pracy,a ta zazwyczaj
                    kończy, a nie rozpoczyna się wieczorami ;-)
                    • cwanaowca Re: WSFiZ, psychologia 08.08.05, 20:33
                      jeśli nie jest to dla Ciebie żaden problem to proponuję przeniesc rozmowe na gg
                      albo na meila ...jesli nie masz nic przeciwko to wyslij na moj adres swoj nr gg
                      albo adres poczty jak wolisz (cwanaowca@wp.pl)
                      • czarna.japonka Re: WSFiZ, psychologia 08.08.05, 22:14
                        Posłałam już @ do Ciebie :-)
            • cwanaowca Re: WSFiZ, psychologia 08.08.05, 11:34
              a w co się ubierasz na pięciogodzinną "inauguaracje roku" hehe..;>
    • magdusia17 Re: WSFiZ, psychologia 13.12.05, 14:20
      witam:) ja też studiuje psychologię w tej szkole ale jestem na
      zaocznych.pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka