Dodaj do ulubionych

kierunek studiów: logistyka

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.05, 15:00
przeczytałem ostanio artykuł, że logistyk to zawód przyszłościowy, no ale jak
wiadomo, takimi opiniami nie nalezy sie sugerować.

tak więc czy warto studiować logistykę?? o wyrażenie opini szczególnie prosze
osoby studiujace ten kierunek, przy okazji prosze też o opinie uczelni.
Obserwuj wątek
    • Gość: ?? Re: kierunek studiów: logistyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.05, 17:48
      a gdzie to można studiować i jakie do tego są egzaminy wstępne ??
      • Gość: giertek Re: kierunek studiów: logistyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.05, 10:59
        najlepiej na PW Transport
        jest tam dobrze prowadzona specjalizacja Magazynowa - myślę że bardzo przyszłościowa
        Z tego co wiem na zaocznych jest ciąg od stycznia - zajęcia co 2 lub 3 tygodnie
        a na dzienne chyba już za późno
        • Gość: Tarantulla Re: kierunek studiów: logistyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.05, 15:00
          Przepraszam, ze nie jestem w temacie, ale co to jest wogóle ta "logistyka"????
          • Gość: Sloonko Re: kierunek studiów: logistyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.05, 23:36
            MOże niepotrzebnie sie wtącam ale na temat logistyki mam trochę do powiedzenia.
            Mój meżczyzna skończył Logistyke i technologie transportu na wydziale
            transportu na PW. Z praca nie ma najmniejszych problemów. U nas w małym
            miasteczku również. Szkopuł twki jednak w rodzaju tej pracy. Dodam najpierw że
            studia skończył 2 lata temu i obecnie jest już w 3 pracy. W dwóch poprzednich
            zwolnił się na własne życzenie.Logistyka to w takim najprostszym tłumaczeniu
            zajmowaniem sie przechowywaniem i transportawaniem towarów. Jesli ktoś ma
            zamiar studiować ten kierunek powinien zainwestować w języki, głownie a
            angielski ale generalnie im więcej tym lepiej. Powracając do częstej zmiany
            pracy przez mojego mężczyznę musze zwrócić uwage na specyfikę tego zawodu.Bedac
            logistykiem wysyła się samochody po całej Europie, załatwia się móswto zleceń
            transportów itp. telefon potrafi dzwonić całą noc z setką pytań. W niedzielę o
            6 rano potrafi się popsuć ciągnik ciągnący chłodnie.Wtedy zaczyna się kilka
            godzin załatwiania. teraz sa wakacje więc jeszcze bardziej odczuwam mankamenty
            tej pracy. Kiedy wszyscy opalamy się na plaży, dzwoni tel mojego mężczyzny a on
            obojetnie co by nie robił rzuca wszytsko i leci do notatek,żeby wszytsko
            dokładnie wiedzieć. To by było na tyle.Studia są podobno ciekawe i akademik w
            którym mieszkają ludzie z transporrtu na PW jest świetny;)Pzdr
            • Gość: stu Re: kierunek studiów: logistyka IP: *.teldom.pl / *.teldom.pl 24.08.05, 12:39
              no to fajnie, że logistyka jest przyszłościowa. Pytanie tylko co warto robić,
              inż czy wystarczy tylko lic.
              • gosiaqus Re: kierunek studiów: logistyka 24.08.05, 13:17
                naprawde warto uczyc sie jezykow, ja teraz dorabiam w biurze logistyki,
                segreguje mnostwo papierow, ale praca w ciaglym ruchu, i sprawa jest taka, ze
                najlepiej znac jak najwiecej jezykow, angielski i niemiecki to zadna rewelacja,
                tzn wszystko zalezy skad firma ma klientow ale wracajac do meritum, chyba
                konkretne studia w tym waskim zakresie nie sa konieczne, mozna nauczyc sie tych
                wszystkich procedur, a wystaczy miec tylko wyksztalcenie ekonomiczne i jeszcze
                raz- jezyki :) to tyle,

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka