Dodaj do ulubionych

co robić?? PW - AGH?

IP: *.localdomain / *.czajen.pl 19.08.05, 10:57
witam.
dostalem sie na elekronike i telekomunikacje na AGH i na infe na PW (ale
niestety nie od pazdziernika tylko od lutego). no i niestety nie wiem co
robic... chcialem niby studiowac infe ale nie chce mi sie czekac do lutego.
no i mam wlasnie kilka pytan... co tak wogole jest ta telekomunikacja?? z
czym to sie je?;). mam jeszcze jedna droge wyjscia... PW podobno mozna by sie
jeszcze wbic tez na telekomune ale po ang... byl (jest?) ktos na tym?? ciezko
jest?? jak jest z tym jezykiem technicznym i z zaliczeniami??
przyjeli mnie takze do DS Ustronie w wawie... slyszalem ze warunki sa
tragiczne ale fajna atmosfera? jest sens tam mieszkac czy lepiej szukac
mieszkania?
bylbym wdzieczny za jakakolwiek pomoc...
do wawy to ide praktycznie w ciemno i sam (praktycznie cala klasa wybyla do
kraka i tam tez mialbym mieszkanie z nimi...)
a tak wogole to slyszlem ze wawa jest droga... i atmosfera w kraku lepsza...
co byscie na moim miejscu zrobili?
z gory thx za pomoc...
Obserwuj wątek
    • Gość: kam Re: co robić?? PW - AGH? IP: *.localdomain / *.czajen.pl 19.08.05, 15:36
      no pomoze mi ktos??:/
      • Gość: ggggggg Re: co robić?? PW - AGH? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.05, 15:44
        Moze i Warszawa jest droga, ale jezeli studia zaczniesz w lutym to do lutego
        mozesz popracowac i zarobic troche kasy.
    • Gość: raflik Re: co robić?? PW - AGH? IP: 82.160.123.* 24.08.05, 21:26
      ja tez zaczynam od lutego infe na pw i nad niczym sie nie zastanawiam tylko
      ciesze sie ze mam dlugie wakacje:D do lutego zarobie cos; przez pol roku mozna
      wiele pozytecznych rzeczy zrobic np. prawo jazdy, nauczyc sie gotowac,
      programowac, spawac, zmieniac opone w samochodzie, mozna zostac didżejem albo
      pudzianem(takim mniejszym) raz ma sie 19 lat i tyle czasu wolnego, a
      informatyka nie zajac; szkoda ze wszyscy wyjada, wynajma sobie mieszkania razem
      beze mnie; no i nie mam zadnej pracy, najchetniej nauczylbym sie robic gry i
      sprzedawac je ale rodzice mi nie wierza i mowia ze w tesco mam pracowac a nie
      prad marnowac; na Twoim miejscu nie sugerowalbym sie polroczna przerwa w nauce
      tylko tym co chcesz studiowac wiec idz na infe; jak chcesz pogadac to moje
      gg:9416968
      • Gość: Tomek Re: co robić?? PW - AGH? IP: 213.25.217.* 25.08.05, 00:23
        Ja radzilbym Ci podszkolic sie z Fizyki i Analizy, no i programowanie, zalezy
        jak stoisz.. ale glownie Fizyka / Analiza
        • Gość: maciejek Re: co robić?? PW - AGH? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.08.05, 09:49
          Ja również dostałem się na infę na pw od lutego i jakoś nie przejmuję się
          dłuższymi wakacjami:] istotnie będzie co robić. Natomiast analizy samemu jest
          dosyć trudno się nauczyć (nie można tu mylić analizy matematycznej np z
          geometrią analityczną, jaka jest w szkole średniej. Z tego, co mi znajomi mówili
          (również z infy na elce), analiza opiera się głównie na całkach,których w "nowym
          programie dla szkół średnich" po prostu nie ma. W dawnych, 4letnich liceach
          profil matematyczny miał całki w programie. Ale nie ma się co przejmować, z tego
          co mówili, wiedza licealna starczyła im na 15 min pierwszego wykładu, potem
          hardcore:]) Dlatego nie ma co się uczyć analizy teraz moim zdaniem;] Fizyka
          istotnie może być problemem po takiej dużej przerwie (tym bardziej, że np ja
          jestem bardziej matematyczny niż fizyczny - po przeliczeniu pktów z matury
          miałem 84/100 z maty i 54/100 z fizy:P) Co do programowania to również można
          (nawet planuje to zrobić:), byle żeby nie nabrać jakiś "złych nawyków" (jak to
          mi znajomy z infy na UW opowiadał;) Pozdrawiam:] do zobaczenia w lutym:]
          • Gość: Tomek Re: co robić?? PW - AGH? IP: 213.25.217.* 26.08.05, 19:53
            Polecam ksiazki z Politechniki Wroclawskiej, ja sam bez nikogo nauczylem sie
            analizy i dobrych podstaw rownan rozniczkowych, o algebrze nie wspominajac,
            jezeli ktos nie chodzi na wyklady, albo chce samemu nadrobic to sa najlepsze
            ksiazki... tylko trzeba miec cala serie (tj 3 ksiazki z analizy, 3 z algebry
            etc... bo RR maja jedna) : Przyklady i zadania, Definicje twierdzenia i wzory,
            Egzaminy i kolokwia... Do fizyki Resnick, Halliday, Walker...
            • Gość: Tomek Re: co robić?? PW - AGH? IP: 213.25.217.* 26.08.05, 19:54
              Poprawka. Z analizy jest 6 ksiazek (2 semestry) ;) Ale spoko one maja po 150-200
              stron ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka