Dodaj do ulubionych

Akademik Żeński....

25.08.05, 18:42
Hejka czy któraś z przyszłych studentek KUL-u ( I rok) złożyła podanie o
przyznanie akademiku?
sądzicie i z jakich jesteście miejscowości i kierunków?
A jak ktoś już tam mieszkał to proszę napiszcie coś o tym akademiku i jak to
plus minus wygląda w roku akademickim. No wiecie... warunki, atmosfera itp
please piszcie:)
Obserwuj wątek
    • justyszda Re: Akademik Żeński.... 29.08.05, 14:40
      Cześć!!! Ja mieszkałam 5 lat. Warunki są dobre- segmenty 6- osobowe, po 3 osoby
      w pokoju, w segmencie przedpokój, łazienka i ubikacja, no i najważniejsze-
      lodówka! Każdy pokój ma balkon. Kuchnia jest na piętrze- w zasadzie, to sa 2 na
      piętrze, bo są 2 skrzydła. Na V roku można mieszkać w takim samym segmencie,
      tylko już w pokoju 2- osobowym. Ogólnie super się mieszkało- wiele zależy od
      współlokatorek. Ja miałam super dziewczymy. Ale jeśli dostaniesz niezbyt fajne,
      to możesz się starać o zmianę pokoju- w zasadzie pierwszy miesiąc to miesiąc
      przeprowadzek, poza tym, to dopiero po miesiącu dokładnie wiadomo, kto
      zrezygnował, kto nie przyjechał. Wtedy jest zazwyczaj dużo wolnych miejsc.
      Z minusów to czas odwiedzin płci męskiej- od 10 rano do 22 (ale słyszałam że
      teraz do 23). Akademik jest otwierany o 6 i zamykany o 24. Siostry są ok, może
      s. Grażyna była dość radykalna, ale od tego roku już jej nie ma, zresztą
      kierowniczka się też zmieniła, więc może i wsyzstko się zmieni. Minusem jest też
      odległość- trzeba albo dojeżdżać- ok. 15 min., albo piechtą- jakieś 30- 40 min.
      Ogólnie to polecam, jakbym miała jeszcze raz tam mieszkać, nie zawahałabym się.
      Trochę tęsknię do takiego życia, zazdroszczę Ci że dopiero zaczynasz, chociaż na
      pewno nie raz będziesz narzekała. Życzę powodzenia!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka