Dodaj do ulubionych

Pytanie do studentów UŁ

IP: 212.191.172.* 27.08.05, 13:25
Czy ktoś z was wie jak wygląda zaliczenie z wfu, konkretnie na jodze? :)
Obserwuj wątek
    • Gość: gość Re: Pytanie do studentów UŁ IP: 212.191.172.* 27.08.05, 20:41
      nikt nie pomoże? :(
      • Gość: malva Re: Pytanie do studentów UŁ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.05, 21:54
        ja sie tam dopiero wybieram, wiec nie pomoge:(. ale mam pytanie - bedziemy miec
        na wf-ie takie rzeczy do wyboru?!? moze sie jezdziectwo znajdzie...
        • Gość: gość Re: Pytanie do studentów UŁ IP: 212.191.172.* 28.08.05, 01:39
          podobno jest basen, areobik, siłownia, wf zwykły i joga ( może są inne, ale
          tego już nie wiem:))

i nikt nie chce pomóc :/

Pozdrawiam
          • Gość: malva Re: Pytanie do studentów UŁ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.05, 11:47
            nie martw sie, bedziemy tak dlugo miedzy soba pisac, ze ten watek utrzyma sie
            na szczycie i w koncu ktos go zauwazy i odpisze;). bo sama jestem ciekawa tego
            W-F-u. ale pewnie basen bedzie oblezony...
            • Gość: gość Re: Pytanie do studentów UŁ IP: 212.191.172.* 28.08.05, 12:45
              wiesz? z tym pisaniem to niezły pomysł ;)))

Z tego co wiem basen podzielony jest na dwie grupy zaawansowaną i tych co nie
              umieją pływać. Na początku myślałam właśnie o pływaniu, al enie dam rady z
              zaliczeniem :) Dlatego ciekawa jestem jak z jogą :)

A co będziesz studiować? :)
              • Gość: malva Re: Pytanie do studentów UŁ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.05, 12:49
                anglistyke, a Ty:)?. dlaczego myslisz, ze nie dasz rady zaliczyc? ja co prawda
                umiem plywac, ale uczylam sie sama pod czujnym okiem ojca i pewnie jest to
                nieco dalekie od idealu;). tylko, ze jezeli rzeczywiscie bedzie duzo chetnych
                na nasze "kierunki" na w-f-ie to jeszcze nas wrzuca na ten tradycyjny...
                • Gość: gość Re: Pytanie do studentów UŁ IP: 212.191.172.* 28.08.05, 21:59
                  A ja socjologię :)

Myślę, ze nie zalicze poniewaz jedna "dziedzina" zaliczenia basenu są skoki :/
                  Choc niepowiem to bylo pierwsze na co chcialam sie zapisac :)

Mam za duzo tzw. problemow zdrowotnych zeby szarzowac na wfie.

To nie sa moje pierwsze studia (skonczylam anglistyke licencjacka ;)) i jak do
                  tej pory nie cwiczylam :)
    • Gość: justyna Re: Pytanie do studentów UŁ IP: *.b-ras1.prp.dublin.eircom.net 28.08.05, 20:31
      hej, ja w tym roku zaczynam administracje. tez z checia bym dowiedziala sie
      czegos wiecej o zajeciach jogi. planuje sie wlasnie na nie zapisac, a dodatkowo
      platnie na aerobik na uniwerku:)
      • Gość: ange86 Re: Pytanie do studentów UŁ IP: *.satfilm.net.pl / *.satfilm.pl 28.08.05, 20:52
        ja też od października zaczynam studia na UŁ i chciałabym sie dowiedzieć-jakie
        zajęcia są do wyboru i jak wyglądaja zaliczenia...
        • Gość: gosc Re: Pytanie do studentów UŁ IP: 212.191.172.* 28.08.05, 22:00
          co do wyboru wystarczy przeczytac posty w tym temacie :/
          • Gość: malva Re: Pytanie do studentów UŁ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.05, 13:55
            trzeba odswiezyc nasz watek:). jakos studenci nie pala sie nam do pomocy,
            agrrr...a gdzie studiowalas dotychczas anglistyke? tez w Lodzi?
            • Gość: gość Re: Pytanie do studentów UŁ IP: 212.191.172.* 29.08.05, 21:14
              Tak w Łodzi, co prawda na prywatnej uczelni, ale 90% wykładowców pochodziła z
              uniwerku :) (10% to hiszpanie, rosjanin i kilku amerykanów ;))))

Tak sobie myślę, jak wszyscy studenci na UŁ tacy są pomocni to zaczynam się
              bać ;)
              • Gość: malva Re: Pytanie do studentów UŁ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.05, 23:30
                fakt, chyba, ze bedziemy ich tlumaczyc brakiem dostepu do Internetu,
                nieuczeszczaniem na w-f(bo nauka byla wazniejsza), nadmiarem obowiazkow...etc:P.
                a co do Twojej poprzedniej szkoly to przyznam, ze fajnych mialas w niej
                wykladowcow. Ci z uniwerku byli Polakami czy to tez obcokrajowcy? i tak z
                ciekawosci jacy to oni beda-jaki jest poziom ich zajec?
                • Gość: gość Re: Pytanie do studentów UŁ IP: 212.191.172.* 29.08.05, 23:44
                  Lub korzystaniem z wakacji ;)

Wykładowcy (polacy:))... hmm... zależy :) Dzięki jednej pani dr hab wyleciało u
                  nas pół roku, a połowa połowy miała warunek i podobno na uniwerku wcale lżej
                  nie jest ;) Natomiast jej mąż... gaduła i zupełnie niekonkretny facet,
                  strasznie symaptyczny :) Moja pani promotor, doktorantka w katedrze na uł
                  bardzo sympatyczna osoba i "piła" w pozytywnym sensie, bardzo lubiłam jej
                  zajęcia :) Doktorka od metodyki... brrrrrrrr :) Krążą o niej legendy ;)

No coż na prywatnej jest mniej studentów, podchodzą bardziej indywidualnie na
                  uł tego nie ma.

Ech szkoda mi, ze to już koniec filologii. Niestety u mnie nei ma jeszcze
                  magistra z tego kierunku (będę robić z innego kierunku na tej samej uczelni),
                  będzie dopiero za rok. Moze wtedy :)

Szczerze mówiąc zdawałam 3 lata temu na uł na filologię, zabrakło mi 2 pkt ale
                  nie załuję :) A nawet sie z tego ciesze :)

Mam nadzieje, ze Ty też będziesz zadowolona ;)
                  • Gość: malva Re: Pytanie do studentów UŁ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.05, 01:03
                    ja w zasadzie jestem tam dzieki nowej maturze, inaczej chyba nigdy nie
                    zagnaloby mnie do Lodzi a przynajmniej nie w tym kierunku...ale wymagania byly
                    dla mnie w sam raz-bez egzaminow(gdzie indziej je mialam i dlatego nie chcialam
                    zawracac sobie glowy jeszcze tymi na anglistyke), tylko nowa matura, jeszcze te
                    przedmioty, ktore mi poszly najlepiej, miejsc sporo, wiec zlozylam tak na
                    wszelki wypadek gdyby moj koronny kierunek nie wypalil. no i nie wypalil;). na
                    jednym uniwerku tez braklo mi 2 pkt, wiec rozumiem Twoj bol. ale teraz dochodze
                    do wniosku, ze anglistyka jest calkiem niezla i jezeli przezyje na niej te
                    pierwsze semestry to moze wcale nie bedzie tak zle jak na poczatku myslalam:D.
                    agdzie bedziesz mieszkac - na kwaterze czy w akademiku?
                    • g0mpk4 Re: Pytanie do studentów UŁ 30.08.05, 10:22
                      Hyh to witam w klubie Malva ;) dla mnie Lodz to 350 km od domu ale zlozylem tam
                      papiery bo mam tam troszke rodziny, jak widzialem ze jest 4 osoby na miejsce w
                      Lodzi a 2,2 na AE w kraku to myslalem ze z lodzia sie moge pozegnac a okazalo
                      sie ze do lodzi sie dostalem w kraku zabraklo 3 pkt :P

Co do wf-u to niezly harkor z ta yoga, jesli to sie okaze prawda to moze nawet
                      bym sie na to skusil.

I jeszcze pytanie do przyszlych studentow : wybiera sie ktos na ten oboz
                      integracyjny ?? :P Bo jestem w troche nieciekawej sytuacji bo nie znam nikogo z
                      moich okolic kto idzie na UŁ. pozdro :)
                      • Gość: malva Re: Pytanie do studentów UŁ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.05, 13:05
                        hej:-), ja mam zamiar, tylko szczerze mowiac jeszcze nie wzielam sie za
                        zapisywanie. mam nadzieje, ze zdaze. a na co zlozyles? i skad jestes? moze sie
                        okaze, ze z podobnych okolic;)?pozdrawiam!
                        • Gość: gość Re: Pytanie do studentów UŁ IP: 212.191.172.* 30.08.05, 13:42
                          Mieszkam w domu ;) Jestem z Łodzi, więc nie mam takiego problemu :/ Ale na
                          stronach uniwerku chyba można znaleźc info o akademikach :) Jednak muszę
                          powiedzieć, że bardziej opłaca się wynając mieszkanie- najlepiej z kimś :)
                          • Gość: malva Re: Pytanie do studentów UŁ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.05, 14:13
                            no to rzeczywiscie masz luksus:D. o akademikach wiem, wniosek wyslalam i tam
                            zamierzam na razie mieszkac.a dlaczego mieszkania sa bardziej oplacalne? i co
                            ogólnie myślisz o Łodzi jako mieście? bo różne opinie krążą...
                            • Gość: gość Re: Pytanie do studentów UŁ IP: 212.191.172.* 30.08.05, 14:36
                              Hmm no nie wiem czy luksus, wolałabym nie mieszkać z rodzicami ;))

Akademiki są jakby to powiedzieć... w gorszym stanie niż mieszkania, które
                              możesz wynająć ;) Jeśli chcesz się uczyć to będziesz musiała pokombinować, bo w
                              akademiku to trudny wyczyn :) Z tego co wiem jeden kiedyś był nad klubem ;)

Poza tym wynajmując mieszkanie jesteś poniekąd "na swoim". Jeśli wynajmiesz
                              mieszkanie z kimś może wyjsć, że płacisz tyle co za akademik mając swoją
                              kuchnię, łazienkę w spokojnej dzielnicy i mieszkając z kimś kogo np. znasz :)

Na pewno akademik ma swoją atmosferę, poza tym wszystko zależy od
                              współmieszkańców, ale ja mam znajomych, którzy tam mieszkają i hmm...
                              odwiedzałam ich tylko kilka razy ;) Trzeba mieć mocne nerwy żeby tam mieszkać i
                              już ;)

A Łódź, hmmm... Łódź jest cool ;) Poza tym wcale nie tak trudno znaleźć pracę
                              jeśli się jej naprawdę szuka. Dostałam już 3 oferty pracy jako nauczycielka
                              angielskiego, al ekontynuuję studia więc na razie z tego nici :)
                              • martini.wnm Re: Pytanie do studentów UŁ 30.08.05, 18:06
                                Sprostowanie: nie jeden akademik jest nad klubem tylko dwa (synapsa i medyk) i
                                oczywiście jest jeszcze Balbina przechrzczona na Futro! Dodajmy do tego Magica,
                                Saxofon i Tygrys to daje razem: 4 kluby, pizzeria i niby pub. Jest co robić
                                zamiast się uczyć.
                              • Gość: malva Re: Pytanie do studentów UŁ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.05, 19:27
                                pocieszyłaś mnie z pracą(bo gdzieś czytałam, że w Łodzi praktycznie jej nie ma
                                a jeżeli już to jakaś tytaniczna), z akademikami nieco mniej, no ale zobaczy
                                się;-). coś więcej powiem za jakiś czas. a co do naszych studentów z UŁ to
                                nadal milczą... chyba, że martini jest jednym z nich. tylko dlaczego nie chce
                                nic pisać o zaliczeniu z w-f-u?!~?!
                                • g0mpk4 Re: Pytanie do studentów UŁ 30.08.05, 21:36
                                  Hyh co do pracy to wlasnie rodzinka mi mowila ze ciezko z praca strasznie i
                                  czesc uciekla w inne rejony Polski, poza tym gdzies w newsweeku czytalem ze
                                  Lodz stracila bardzo duzo mieszkancow i wg badan wlasnie z powodu braku pracy.
                                  Oczywiscie mowimy tutaj o pracy ktora przynosi dochody za ktore mozna sie
                                  utrzymac, bo popatrzmy prawdzie w oczy, nauczyciel za duzo nie zarabia a taki
                                  po studiach tym bardziej. Do prezentacji z polskiego przygotowywala mnie taka
                                  polonistka ktora byla zaraz po studiach. Ani nie byla nauczycielem dyplomowanym
                                  ani nic, zadnych dodatkowych kursow tylko studia. I mieszkala z ciotka bo to co
                                  dostawala ze szkoly nie wystarczalo na utrzymanie jej samej! A mieszkam w
                                  Krosnie, jakby ktos nei wiedzial to podkarpacie 60 km na poludnie od Rzeszowa
                                  no i moja mama nauczycielka ;) Co do zapisow na oboz to ja tez sie jeszcze nie
                                  wzialem ale coz w koncu to ma byc 26 wrzesnia wiec jeszcze czas :D

A co do glownego tematu zeby nie pisac calkiem offtopic to chetnie bym sie
                                  zapisal na taka yoge, bardzo pomocne cwiczenia do medytacji i hmm OoBE
                                  czyli "wychodzenia ducha z ciala" pzoa tym swietnie relaksuje, lepiej niz
                                  niejeden papieros :]
                                  • Gość: malva Re: Pytanie do studentów UŁ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.05, 22:16
                                    no coz-moja mama tez jest nauczycielka:)...a jestem spod zywca. ma tylko
                                    pytanie odnosnie wyjazdu-jakie macie terminy-bo moje to 12-18.09. a miejsce to
                                    Bialy Dunajec kolo Zakopca...
                                    • Gość: gość Re: Pytanie do studentów UŁ IP: 212.191.172.* 31.08.05, 01:51
                                      Martini poza martini to zna się tylko na klubach chyba ;)

Z pracą to jest tak, ze ludzie po studiach to od razu chcieliby dostawać
                                      niewiadomo ile pieniędzy a to nie na tym polega. Nie jest moim marzeniem praca
                                      w szkole, ale jak się obroniłam to pochodziłam po szkołach i popytałam czy by
                                      mnie nie przygarnęli :) Niektórzy nie robili problemów, z czego się cieszę bo
                                      jestem po licencjacie :)

Nie chciałam Cię martwić z tymi akademikami, pisałam tylko co ludzie tam
                                      mieszkający mówili :) Dasz radę ! :)

A z ta jogą to naprawdę fajny pomysł :) Tylko chciałabym właśnie dowiedzieć się
                                      jak tam z zaliceniami jest :/
                                      • g0mpk4 Re: Pytanie do studentów UŁ 31.08.05, 08:30
                                        Z zarobkami to chodzi o taka kwestie zeby byc w stanie utrzymac samego siebie a
                                        nie Bog wie ile pieniedzy ;) Co do terminu wyjazdu to mnie Zadziwilas strasznie
                                        :| Ja mam Ustron morski 26-30.09 i to jest oboz integracyjny. Dostalem tez druga
                                        ulotke, lato studentow i tam bylo pare wyjazdow ale chodzilo mi o zapisy na na
                                        wyjazd do Ustronia Morskiego;) na ulotce byl adres www ale gdzies mi sie
                                        zapodziala ulotka i bede szukal na goglach albo na strone uniwerku jakiegos
                                        odnosnika chyba ze ktos ma ulotke i poda adres :) pozdro
                                        • Gość: Karolciaaa Re: Pytanie do studentów UŁ IP: *.cable.wsm.wielun.pl 31.08.05, 09:29
                                          Obóz integracyjny w Ustroniu Morskim - www.oboz.samorzad.com
                                          Oferty letnich wyjazdów dla studentów - www.latostudentow.pl
                                          Obóz roku "0" w Łazach k/Mielna lub Białym Dunajcu k/Zakopanego -
                                          www.zsp.lodz.pl
                                          • Gość: gość Re: Pytanie do studentów UŁ IP: 212.191.172.* 31.08.05, 15:27
                                            A co z jooooooogą ;)

Naprawdę nikt nie wie? :(
                                            • Gość: malva Re: Pytanie do studentów UŁ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.05, 16:14
                                              a co z tymi obozami integracyjnymi, bo sie juz gubie... kolego z Krosna, a na
                                              jakim jestes kierunku? bo moze rozne kierunki maja rozne oferty? to samo
                                              pytanie kieruje do gosc z Łodzi:)(a swoja droga, moze sie sobie przedstawmy,
                                              bedzie latwiej kierowac pytania;))
                                              • g0mpk4 Re: Pytanie do studentów UŁ 31.08.05, 17:06
                                                "Obóz integracyjny jest inicjatywą Wydziałowej Rady Samorządu Studentów Wydziału
                                                Ekonomiczno-Socjologicznego i skierowany jest do studentów 1 roku wszystkich
                                                wydziałów Uniwersytetu Łódzkiego. Wyjazd ten jest doskonałą okazją do bliższego
                                                poznania zarówno życia studenckiego jak i zawarcia znajomości, które na pewno
                                                ułatwią Wam funkcjonowanie na Uniwersytecie Łódzkim." To prosto ze strony tego
                                                obozu czyli dla Wszystkich jest taki sam :D Ja dostalem sie na informatyke i
                                                ekonometrie no i mam na imie Przemek. Czuje sie jak w jakiejs ofercie
                                                matrymonialnej no ale coz ;) a tak jak nie macie co robic to looknijcie
                                                markoid.sympatia.onet.pl/
                                                • Gość: malva Re: Pytanie do studentów UŁ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.05, 17:56
                                                  ja tam sie nie czuje jak w ofercie matrymonialnej, ale skoro takie poczucie
                                                  jest potrzebne...;-). a co do tego linku, ktory podales to nie powiem,
                                                  ciekawy:D. akurat tej oferty obozu integracyjnego nie dostalam, mam tylko ta od
                                                  zsp-tam sa propozycje 2 wyjazdow, z czego jeden wlasnie sie odbywa...
                                                  • g0mpk4 Re: Pytanie do studentów UŁ 31.08.05, 18:06
                                                    Tak, patrzyklem na te ZSP a drugi jest na dniach i to mi nie odpowiada a ten w
                                                    Ustroniu Morskim ma termin ktory mi pasuje a cena tez jest nizsza, wiecej kasy
                                                    do kieszeni wezmiesz ;) co do potrzeby hmm poczucia to ...... ;P
                                          • Gość: malva Re: Pytanie do studentów UŁ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.05, 17:05
                                            dzieki Karolcia, a mozesz nam jeszcze powiedziec dlaczego jest tyle roznych
                                            ofert?
                                            • Gość: gość Re: Pytanie do studentów UŁ IP: 212.191.172.* 31.08.05, 18:36
                                              Ja za bardzo nie przyglądałam się tym obozom, więc dużo nie powiem :> Funduszy
                                              brak na takie imprezy :( Muszę oszczędzać na drugi kierunek ;)

Agnieszka :)
                                              • Gość: malva Re: Pytanie do studentów UŁ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.05, 22:00
                                                dla mnie ze wzgledow osobistych wyjazd do Ustronia Morskiego jest za pozno. mam
                                                nadzieje, ze zalapie sie jeszcze na Zakopane.

a studenci jak milczeli tak milczą dalej....

Malwina:-)
                                                • Gość: gość Re: Pytanie do studentów UŁ IP: 212.191.172.* 01.09.05, 11:41
                                                  Pojechałabym sobie nad morze :(

Studenci no ;) Help! :)
                                            • Gość: Karolciaaa Re: Pytanie do studentów UŁ IP: *.cable.wsm.wielun.pl 02.09.05, 12:37
                                              tego niestety nie wiem ;)
                                        • Gość: qbass39p007 Re: Pytanie do studentów UŁ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.05, 15:10
                                          Ja odrazu zapisuje sie na sekcje lekkoatletyczna i nie bede musial chodzic na wf a na lekkoatletyke :):):)
                                          • Gość: gość Re: Pytanie do studentów UŁ IP: 212.191.172.* 01.09.05, 19:53
                                            A wiesz już co i jak? ;)
                                            • Gość: gienio Re: Pytanie do studentów UŁ IP: *.astral.lodz.pl 01.09.05, 20:33
                                              to SPOX ze na tym forum udzielaja sie jacys studenci zajebistego kierunku jakim
                                              jest IiE na UŁ :D pozdro dla g0mpk4 :D
                                              • g0mpk4 Re: Pytanie do studentów UŁ 01.09.05, 20:39
                                                haha to czy zajebisty to sie dopiero okaze, w tym roku zaczynam to studiowac i
                                                mam nadzieje ze dobrze wybralem ;) pozdro dla gienio :D
                                              • Gość: qbass39p007 Re: Pytanie do studentów UŁ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.05, 21:05
                                                z tego co wiem to sie zapisujesz na ta sekcje, zajecia masz pozno bo o 19 ale co to dla mnie ;] treningi sa typowo sprawnosciowe po to by rozciagnac miesnie , silownia itp.

wiem bo sie pytalem osoby ktore chodzily an to a pozatym jestem bardzo czesto wLodzkim azs-e bo moja dziewczyna tam chodzi trenowac (jest w moim wieku)

pozdrawiam ;]
                                                • Gość: gienio Re: Pytanie do studentów UŁ IP: *.astral.lodz.pl 01.09.05, 21:23
                                                  haha ja tez zaczynam w tym roku :D moj kumpel w tym roku skonczyl i sobie
                                                  chwali :D poza tym specjalnosc ekonometria jest podobno najlepeij prowadzona w
                                                  polsce :D wiec z robota nie powinno byc problemu :P gorzej z ukonczeniem ... :DD
                                                  • g0mpk4 Re: Pytanie do studentów UŁ 01.09.05, 21:37
                                                    jak ukonczysz to powiesz ze jednak to nie bylo takie trudne ale jednak trzeba
                                                    pokonoc co madrzejszych doktorow czy nawet magistrow... a ja jednak chyab i tak
                                                    wole joge niz lekkoatletyke :P a tak BTW. to jest w Lodzi jakis skatepark albo
                                                    miejsce gdzie mozna spokojnie pojezdzic na deskorolce ??
                                                  • Gość: gienio Re: Pytanie do studentów UŁ IP: *.astral.lodz.pl 02.09.05, 08:50
                                                    no BA ze jest :P z co lepshych miejscowek jest plac wolnosci (ale tam straz
                                                    czesto goni :/) fajnie mozna pojezdzic w californi (taki skatepark:D) na
                                                    zarzewiu. i w paru innych miejscach ktorych nie podam bo mi sie nie chce :D sam
                                                    se je znajdziesh :D
                                                  • g0mpk4 Re: Pytanie do studentów UŁ 02.09.05, 11:28
                                                    o to super tutaj sytuacji sie przedstawia, coraz bardziej mi sie ta Lodz podoba ;)
                                                • Gość: gość Re: Pytanie do studentów UŁ IP: 212.191.172.* 01.09.05, 22:01
                                                  Dzięki za info :)

Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka