Dodaj do ulubionych

kościół akademicki

13.09.05, 17:07
kościół akademicki kulu jest piękny, taki nietypowy, ale.. jak tam się ludzie
mieszczą np. na mszy na rozpoczęcie roku akadem.? bo przecież taka jest i
zaproszeni są chyba wszyscy studenci kul, wiec te 50 osób w środku, a reszta
na zewnatrz? na deszczu czy mrozie?
jak to sie odbywa?
Obserwuj wątek
    • best-seler1 Re: kościół akademicki 13.09.05, 17:10
      Jest jeszcze duży balkon. A w ciepłe dni plac przed kościołem.Nie wszyscy
      studenci chodzą na oficjalne inauguracje.(A życie toczy, toczy swój garb
      uroczy...pozdro.)
      • czwartanadranem ..toczy toczy się los :) 13.09.05, 20:12
        mmmm.. dzieki za odp. best seler :)
        to spotkajmy się na tym balkonie ;D
        albo lepiej nie.. "spotkamy się u studni" jesli wiesz co mam na myśli, a myslę
        że wiesz (poznałam po "garbie" :)
        pozdrawiam również :)
        • best-seler1 Re: ..toczy toczy się los :) 13.09.05, 21:41
          patrz wątek "była studentka KUL", umów się lepiej przy studni z historykiem
          sztuki (będzie baardzo precyzyjnie). Rilian, wybacz, że troszeczkę uwzięłam się
          na Ciebie.
      • rilian Re: kościół akademicki 13.09.05, 20:24
        jako historyk sztuki protestuję - nie "balkon", a "chór muzyczny". po lewej zaś
        stronie nawy jest fragment dawnego skrzydła klasztornego oo. dominikanów,
        obecnie pełniący funkcję empory nad nawą boczną. W sumie kościół faktycznie nie
        jest wielki, ale spokojnie i swobodnie mieści się w nim ponad 500 osób... Wadą
        jest niestety kiepska wentylacja, która powoduje nieznośny zaduch. Ale wiele
        osób potrafi to znieść np. w czasie fantastycznej liturgii Wielkiej Soboty w
        kościele akademickim... ;)
        • czwartanadranem Re: kościół akademicki 13.09.05, 20:37
          500 czy 50 to rzeczywiście jest różnica, ale to nie zmienia faktu że i tak
          postaram sie być w środku (mimo wspomnianego zaduchu ;) no chyba że zaśpie.. :P
          (co mi się zdarza)

p.s. rilian skończyłeś historie sztuki? brawo gratuluje, i zazdroszczę (choc
          zazdrosć jest słowem i zjawiskiem uczuciem którego nie znoszę i od któremgo się
          odżegnuję), w każdym bądź razie słowa uznania z tego powodu, bo to mnie kiedyś
          interesowało, ale wybrałam można powiedziec cos bardziej "praktycznego".. ;)
          jakby to moja mama powiedziała
          p.s.2 rilian a czy jest praca po takim kierunku (i jaka?) czy raczej różnie
          bywa?
          pzdr
          • adrianzbiciak Re: kościół akademicki 13.09.05, 21:34
            wkoło będzie zielono... widzę że na KULu będzie sporo fanów SDMu... albo
            Stachury :)a propos, nie wiecie czy szykuje się jakiś koncert SDMu w Lublinie?
            • czwartanadranem :D 13.09.05, 22:14
              wiem wiem, przeczytałam to wcześniej, ale tak prawdę mówiąc to nie przeszkadza
              mi że jesteś dziewczyną, w mojej odpowiedzi liczyło sie to że znasz SDM.. a
              tacy ludzie zawsze mile widziani :)
              p.s. a co do wieku do zarówno ty jak i rilian nieco mnie przewyższacie
              delikatnie mówiąc.. a cytat o studni był czysto muzyczny rodem z krainy
              łagodności :)
              • best-seler1 Re: :D 13.09.05, 22:40
                Bardziej chodziło mi o to, że Rilian jest na miejscu, a mnie od lubelskich
                studni dzielą dziesiątki km. No to fajnie, że tyle spotkań jeszcze przed Tobą.
            • czwartanadranem .................... 13.09.05, 22:28
              też mam taką nadzieję adrianie :)
              zarówno SDMu jak i Stachury
              a co do koncertu w Lublinie to mam pewne nieoficjalne wiadomości.. taki jeden
              zielony (jak nadzieja na koncert) anioł bieszczadzki zesłał z nieba pożądane
              wieści na temat październikowego już koncertu Starego Dobrego w L-nie.
              a więc.. "spotkamy się u studni"!

p.s. nie mozna sobie wyobrazić lepszego rozpoczęcia roku akademickiego!
              pzdr dla wszystkich bywalców krainy łgodności:)
              • vierundvierzig Re: .................... 13.09.05, 22:35
                Anioły są wiecznie ulotne
                zwłaszcza te w Bieszczadach
                nas też czasami nosi
                po ich anielskich śladach... Hehe... kolejny argument za pójściem na KUL!
                trzymajcie kciuki :)
                • czwartanadranem ludzie kochani! 13.09.05, 22:49
                  ludzie kochani rzeczywiście aż mi się chce juz do tego L-na wyemigrować ;)
                  cudnie że umiemy tak żywo reagowac na to co nam w duszy gra!
                  już czuję tę Dobrą Energię i Pozytywne Wibracje :)
                  a więc:

"Komu w drogę temu teraz" jak mawiał pewien Człowiek..

• vierundvierzig Re: ludzie kochani! 13.09.05, 22:57
                    Odczuwalny entuzjazm! Super! Ja chce isc na KUL!!!! Moze troche kierunek
                    sztywniacki ale niekoniecznie taki bedzie! Mam nadzieje ze sie dostane i ludzie
                    tez fajni beda, a wsrod nich fani/wielbiciele/fanatycy np SDMu :) bede tu
                    czesciej zagladal, a teraz idziemy spac (zeby na KUL sie dostac) uuu... rym nie
                    był zamierzony :) jutro powrot pod "różowy dach" (mam nadzieje ze ktos kojarzy
                    moja szkolke - takze katolicka) i bierzemy sie ostro do pracy. Do roboty
                    panowie! Panie niech nie będą złe, bo to tylko cytat ;)
          • rilian do "4inthemorning" o historii sztuki... 14.09.05, 08:07
            dobrze, że wybrałaś coś bardziej praktycznego... po historii sztuki w sumie
            jest tak samo trudno jak po innych kierunkach, może nawet trudniej... jestem
            nauczycielem - czwarty rok uczę w podstawówce, skończyłem doktorat. i niewiele
            poza tym. na uczelni dostać pracę - awykonalne, na prywatnych uczelniach -
            jeszcze trudniej. jestem w skali świata specjalistą w bardzo wąskim
            zagadnieniu, aczkolwiek dość aktualnym. ale poza pojawianiem się w radiu, tv,
            prasie, nic z tego nie wynika.

studia na historii sztuki są piękne i wspaniałe. niezwykli ludzie tam uczą i
            studiują. klimat starego KULu, może ze względu na położenie w starym
            gmachu... ;)
            • czwartanadranem "gdy wyścig szczurów trwa ty bądź motylem" 14.09.05, 10:28
              wiesz rilian, nie chcę tu przytaczać pustych sloganów, bo wiem że życie nie
              rozpieszcza, ale jeśli się kocha to co się robi to nawet jeśli jest ciężko to
              przynajmniej jest ta satysfakcja.. pozostałeś wierny swoim zainteresowaniom,
              jak sam piszesz jesteś specjalistą w swoim fachu, dobrze wykształconym,
              ambitnym, docenionym,
              sorry, nie mam prawa tu opisywać Twojej sytuacji.. mogę tylko powiedzieć że
              GRATULUJĘ i PODZIWIAM

..i życzę powodzenia
              • palulina18 Re: "gdy wyścig szczurów trwa ty bądź motylem" 14.09.05, 11:11
                Najgorsze jest to rozdarcie...czy studiować to co się kocha, czy coś co da
                większe szanse na "torze wyścigowym". Jak narazie wybrałam to drugie...z
                ambitnym planem, ze za rok lub dwa zaczne tez studiować historie, żeby mieć coś
                tylko dla siebie....
                • czwartanadranem Re: "gdy wyścig szczurów trwa ty bądź motylem" 14.09.05, 11:30
                  to podobnie jak ja..
                  tyle że drugi fakultet to i tak dla mnie za mało, bo nie moge się zdecydować
                  (historia? historia sztuki? judaistyka? filologia angielska?)

ale najpierw: OBY ZALICZYĆ PIERWSZY ROK! ;D

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka