Dodaj do ulubionych

Studenci a WYBORY !!

IP: *.swk.vectranet.pl / *.swk.vectranet.pl 14.09.05, 07:51
Słuchajcie moim zdaniem jeszcze nigdy w 15-letniej historii 3.
Rzeczpospolitej nie mieliśmy szansy wybrać takich dobrych partii jak Pis i
PO. Tylko proszę was weźcie udział w wyborach i zagłosujcie na jedną z tych
partii i oczywiście na prezydenta również.
Ja osobiście polecam wam PO – i nie słuchajcie tam haseł z reklamówek PiS, że
przez podatek liniowy biedni zapłacą więcej – i biedni i bogaci zapłacą
mniej, bo 15% podatek według reklamówek Pis sprawi, że wzrosną ceny lekarstw
i żywności – jednak trzeba wziąć pod uwagę, że 15% podatku ma obowiązywać
również na benzynę czyli zdecydowanie mniej – dużo niższa cena benzyny = dużo
niższy koszt transportu leków i żywności do sklepów = taka sama (jeśli nie
niższa cena) żywności i leków = wzrost ( tak wzrost !!!) dochodów dla budżetu
bo więcej ludzi i firm będzie kupować tańszą benzynę. 15% podatku ma
obowiązywać (a tego Pis również nie mówi) na energię, gaz, wodę itd. itp.
więc jeśli nawet ceny żywności nie SPADNĄ to każdy (również ten
najbiedniejszy) zaoszczędzi na energii, gazie i wodzie. Podatek liniowy
sprawdził się na Słowacji, gdzie zainwestowały największe koncerny
samochodowe, a budżet Słowacji nie zmniejszył się a zwiększył, bo wzrosły
obroty firm, inwestycje, zmniejszyła się szara strefa a więc i wzrosły (nawet
nie wynosiły tyle samo a właśnie WZROSŁY) dochody państwa. Pis mówi również,
że bogaci przez podatek liniowy zapłacą mniej – a teraz niby płacą więcej?
NIE. Szukają tylko sposobów, by jakoś ominąć prawo i zapłacić tyle samo
procent podatku co biedni – niech więc każdy płaci tyle samo procent podatku.
Pis moim zdaniem jest za radykalny, np. prezydent Kaczyński nie lubi
homoseksualistów – ja gejem nie jestem, ale w końcu homoseksualiści niczego
złego nie robią – nie krzywdzą innych ludzi – więc po co się ich czepiać.
Kaczyński również jest przeciw legalizacji prostytucji – najstarszego zawodu
świata – więc prostytutki zamiast pracować w domach publicznych niestety
stoją na ulicach przed i w Warszawie – ośmiesza to nasz kraj. Pis także jest
za zmianą numerku z 3. na 4. RP – po co skoro nic się w Polsce rewolucyjnego
jeszcze nie stało? I tak można mnożyć niemądre pomysły Pis, ale i tak Pis to
lepsza partia niż inne (poza PO).
Co do wyborów prezydenckich to najlepszy kandydat to moim zdaniem Tusk –
najmłodszy ( a to ważne!), umie rozmawiać o interesach Polski z zagranicznymi
politykami i ich przekonywać i zjednywać(mało istotne już, że nie zna dobrze
języków), Kaczyński będąc prezydentem mógłby spowodować napięcie i zerwanie
stosunków dyplomatycznych z częścią naszych sąsiadów, a Cimoszewicz to
komunista (zna języki, ale co z tego?) – jest stary i nie umie bronić
interesów Polski, jest za łagodny, jakiś taki nieśmiały – jak oglądaliście
rozpoczęcie kampanii SLD to na pewno zauważyliście, że to Olejniczak (ten co
zdjął krawat ;-P) wymieniał zalety kandydata SLD na prezydenta i zapowiadał
Cimoszewicza, a gdy ten się zjawił był niemiłosiernie speszony, zawstydzony,
nawet nic sam nie powiedział tylko wszystko przeczytał z kartki i woli
towarzystwo żubrów niż ludzi. Śmieszy mnie też to, że Cimoszewicz to DOKTOR
PRAWA I WYKŁADOWCA NA UNIWERSYTECIE a mimo to popełnił błędy w oświadczeniu
majątkowym na kilkaset tysięcy złotych i on uczy studentów prawa?
Weźcie udział w wyborach i zagłosujcie na prezydenta Tuska albo Kaczyńskiego –
pozostali nie mają żadnych szans, więc nawet jak ktoś tu popiera komunistów
nie warto żeby marnował głos na innych kandydatów, którzy i tak nie będą
mieli szans – to dotyczy także partii – nie marnujcie głosów na inne partie
poza Pis i PO.
Dobra i od razu mówię, że nie jestem członkiem ani Pis ani PO, nie jestem też
bogaty tylko biedny. Rozpoczynam w tym roku studia, czeka mnie więc niedługo
przeprowadzka do innego miasta – napisałem więc do PO jak mam zagłosować
skoro nie jestem tam zameldowany – to ważne – przeczytajcie, żeby wiedzieć co
robić:
„Musi pan udać się do jakiegokolwiek urzędu dzielnicy w Warszawie i wypełnić
tam odpowiedni formularz, na podstawie którego zostanie pan "od ręki"
dopisany do spisu wyborców.”
I proszę przekonujcie ludzi, żeby wzięli udział w tych wyborach tak wyjątkowo
ważnych – ważniejszych niż poprzednie! Teraz są szanse na ogromne zmiany na
lepsze, dobra ja powiedziałem co myślę, a teraz czas na was – co wy sądzicie
studenci?
Obserwuj wątek
    • Gość: dax Re: Studenci a WYBORY !! IP: *.crowley.pl 14.09.05, 08:31
      Namawiane ludzi do wyborów jest ok, ale to co ty zrobiłeś to zwykła, śmierdząca
      agitacja.
      • Gość: wyborac86 Re: Studenci a WYBORY !! IP: *.udn.pl 14.09.05, 10:13
        Nie głosujcie na PARTIE tylko na LUDZI z wszych regionów. Może się nauczą 1
        amndatówki zrobić? Jeśłi poseł u was SLD postarał się o drogę, kanalizację,
        soietlenie, obwodnicę miasta, partk, sąd, zakład pracy to na jego zagłosujcie.
        Głosujcie na sprawdoznych ludzi zwaszych miast!!!! TO amo dotyczy kazdej partii
        i ugrupowan lkalnych wybieramy LUDZI nie partie.
        • Gość: Kiep Re: Studenci a WYBORY !! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.09.05, 19:50
          Moim zdaniem nie masz racji. Poslowie powinni myslec o calym kraju a nie o swoim
          regionie, czy tez grupie spolecznej, z ktorej sie wywodza. Dlatego dla mnie
          najwazniejszy jest program partii, a dopiero w obrebie partii wybieram na
          podstawie twoich kryteriow.
    • Gość: woper Re: Studenci a WYBORY !! IP: 80.51.249.* 14.09.05, 08:35
      to żeś sie rozpisał kolego :D az sie Ciebie czytac niechce :) ... ja powiem
      krótko PIS... tusk to spidupek zza krzaka o którym niewiele wiadomo w zasadzie
      tyle co sam o sobie mówi i jaka to niebyła jego działalnosc w czasie komuny...
      Dlaczego PiS? Podatek liniowy jest dobry dla bogatych i nie daj sie zwiesc
      liberałom jak pan Rokita np że podatek liniowy rozwiaze problemy... otóz bogaci
      będa pompowac pieniadze nie do Polski gdzie raczej stan wszystkiego łącznie ze
      stanem dróg :D jest ciezki tylko do zachodnich banków :) ... jesli miałbym już
      niegłosowac na PiS to wole pójsc oddac głos na SLD... bo liberałów niezniose...
      za mało kasy mam .... ot co... zreszta jak ponad 80% tego społeczenstwa :)
      • Gość: gienio Re: Studenci a WYBORY !! IP: *.astral.lodz.pl 14.09.05, 09:20
        To forum schodzi na psy ... polityki sie wam zachciewa.Rozumiem namawiac do
        pojscia na wybory ale juz namawiac do glosowania na konkretna partie ...
      • Gość: g Re: Studenci a WYBORY !! IP: *.chello.pl 14.09.05, 12:07
        > Podatek liniowy jest dobry dla bogatych i nie daj sie zwiesc
        > liberałom jak pan Rokita np że podatek liniowy rozwiaze problemy

Rokita sie nie uwaza za liberala.

> otóz bogaci będa pompowac pieniadze nie do Polski gdzie raczej stan wszystkiego
        > łącznie ze stanem dróg :D jest ciezki tylko do zachodnich banków :)

Co to za teoria?

> bo liberałów niezniose...
        > za mało kasy mam .... ot co... zreszta jak ponad 80% tego społeczenstwa :)

Nie wiem co zlego widzisz w liberalizmie.
    • Gość: trapka Re: Studenci a WYBORY !! IP: *.mtm-info.pl 14.09.05, 09:21
      Ja wole Cimoszewicza. Tusk się nie nadaje na rezydenta. Cimoszewicz ma ogłade,
      doświadczenie, a jego kampania nie polega nawzbudzaniu współczucia, czy
      pnamolnych próbach pokazania jak bardzo rozumie problemy elektoratu (mama
      biedaczka oszukana przez panstwo, on cierpietnik, który postanowił poświęcić
      się dla kraju). Wole kampanie która opiera się na konkretach
      • in_di_ra Re: Studenci a WYBORY !! 14.09.05, 09:45
        O konkretach to mowi p.Bochniarz:D
        A Cimoszewicz ma idiotyczne hasło.aha, i ma moze ogłade ale kiedy cos idzie nie
        po jego mysli to ta jego ogłada nagle nizka i staje sie chamski i niewychowany
        :]Ja bede głosowac na Tuska i PO :}
        • Gość: mgg Re: Studenci a WYBORY !! IP: *.promax / *.internetdsl.tpnet.pl 14.09.05, 09:52
          hehe, a co z Borowskim? Przecież to "prawy człowiek lewicy" :)Ma za malo
          poparcia, ale na mnie wywarl dobre wrazenie w pewnym programie telewizyjnym.
          Jednak nie planuje wybrac sie do urn, zupelnie nie wiem na kogo tu mozna
          spokojnie oddac swoj glos...
          • Gość: WYBORCA Re: Studenci a WYBORY !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.05, 10:24
            PAJACE !

TYLKO JANUSZ KORWIN-MIKKE !!!!!!!!!!!!!!!!!!
            • Gość: lewak Re: Studenci a WYBORY !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.05, 11:26
              Przyłączmy się do związku białorusi i rosji. Niech putin nami rządzi jak sami
              tego robić nie umiemy.
            • Gość: Palej Re: Studenci a WYBORY !! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.09.05, 19:52
              Wreszcie madry glos. Niestety nie ma zadnych szans:(
    • franek31 Re: Studenci a WYBORY !! 14.09.05, 11:39
      Jednak nie zagłosuję ani na Platformę ani na Tuska - właśnie dlatego, że mam
      na uwadze dobro studentów.
      • Gość: g Re: Studenci a WYBORY !! IP: *.chello.pl 14.09.05, 12:09
        A co oni chca robic?
    • Gość: ja Re: Studenci a WYBORY !! IP: 83.17.* / *.internetdsl.tpnet.pl 14.09.05, 12:34
      no tak
      >jeszcze nigdy w 15-letniej historii 3.
      > Rzeczpospolitej nie mieliśmy szansy wybrać takich dobrych partii jak Pis i
      > PO

mam pytanie czy dobrze znasz ową historię III RP. Myślę że nie. Co do Tuska.
      Jak mam wierzyć osobie, która klamie w żywe oczy. Mówi, że jest człowiekiem z
      zasadami, że wyleczy polityków z kolesiostwa jeżeli sam bronił i nadal broni
      wszelkie układziki. Niedowiarkom polecam film Nocna zmiana (250mb) - sfilmowane
      posiedzenia sejmu, kuluarów sejmowych (zdziwią się osoby które myślą że Tusk
      był zawsze z boku). Link:
      www.radiopoloniatoronto.com/Connections/nocna.zmiana.avi
    • Gość: student Re: Studenci a WYBORY !! IP: *.swk.vectranet.pl / *.swk.vectranet.pl 14.09.05, 15:35
      odpowiadam:

do wopera: napisałeś "Podatek liniowy jest dobry dla bogatych i nie daj sie
      zwiesc liberałom jak pan Rokita np że podatek liniowy rozwiaze problemy... otóz
      bogaci będa pompowac pieniadze nie do Polski gdzie raczej stan wszystkiego
      łącznie ze stanem dróg :D jest ciezki tylko do zachodnich banków " - niestety
      to co napisałeś to bzdury - to właśnie teraz bogaci pompują pieniądze do
      zachodnich banków, bo nie chcą płacić 40% podatku bodajże dla najbogatszych i
      płacą tyle procent podatku co biedni- gdy będzie 15% podatek to nie będą mogli
      się wymigać bo wszyscy będą płacić 15%!

do franek31: napisałeś "Jednak nie zagłosuję ani na Platformę ani na Tuska -
      właśnie dlatego, że mam na uwadze dobro studentów." - nie wiem o co ci chodzi z
      tym dobrem studentów

do ja: napisałeś "no tak
      >jeszcze nigdy w 15-letniej historii 3.
      > Rzeczpospolitej nie mieliśmy szansy wybrać takich dobrych partii jak Pis i
      > PO

mam pytanie czy dobrze znasz ową historię III RP. Myślę że nie. Co do Tuska.
      Jak mam wierzyć osobie, która klamie w żywe oczy. Mówi, że jest człowiekiem z
      zasadami, że wyleczy polityków z kolesiostwa jeżeli sam bronił i nadal broni
      wszelkie układziki. Niedowiarkom polecam film Nocna zmiana (250mb) - sfilmowane
      posiedzenia sejmu, kuluarów sejmowych (zdziwią się osoby które myślą że Tusk
      był zawsze z boku). Link:
      www.radiopoloniatoronto.com/Connections/nocna.zmiana.avi". Tusk nie broni
      żadnych układów, dajesz link do ciortwie czego wiedząc, że nikt normalny nie
      będzie ściągał filmu z 250 MB!!! Zresztą w sprawie różnych filmików to jest ich
      wiele na prawie każdego polityka - zdania polityków są na nich wyrwane z
      kontekstu, a także bardzo często wszystko jest zmontowane na niekorzyść
      człowieka - także o filmikach różnych to ty lepiej nie wspominaj.
      • Gość: woper do studenta!! IP: 217.97.247.* 14.09.05, 16:12
        otóz panie drogi kolego trzeba powiedzeic że im nizszy podatek bedzie tym
        wiecej tych pieniedzy wypompują :D ... czy jest coś co byłoby niezrozumiałe?? a
        liberałów nienawidze... kłamia w zywe oczy... przykład pana TUSKA!!
        • Gość: student Re: do studenta!! IP: *.swk.vectranet.pl / *.swk.vectranet.pl 14.09.05, 17:35
          buahahahah, że co ? a co to nas obchodzi gdzie bogacze ulokują pieniądze
          (napewno w większości ulokują lub zainwestują w Polsce co przełoży się na
          wzrost zatrudnienia bo po co będą inwestować pieniądze w innym kraju skoro tu
          mieszkają - ci co inwestowali pieniądze poza Polską to i już Polske dawno
          opuścili; po co mają kupować, np. samochody na zachodzie, które są tańsze u nas
          skoro u nas są identyczne bo z tamtąd sprowadzane - a bogacze nie lubią
          przepłacać, bo jakby szastali pieniędzmi na lewo i prawo nie byliby
          milionerami)? ważne, że dzięki podatkowi liniowemu i bogacze i my dużo od nich
          biedniejsi zapłacimy mniej, a niższe podatki skłonią firmy do inwestowania w
          Polsce a bogaczy zniechęcą do uciekania z Polski do, np. Niemiec skoro u nas
          zapłacą mniejsze podatki.
        • Gość: Kiep Re: do studenta!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.09.05, 19:53
          I tacy idioci sa studentami:(
      • Gość: ja Re: Studenci a WYBORY !! IP: 83.17.* / *.internetdsl.tpnet.pl 16.09.05, 11:39
        > www.radiopoloniatoronto.com/Connections/nocna.zmiana.avi". Tusk nie broni
        > żadnych układów, dajesz link do ciortwie czego wiedząc, że nikt normalny nie
        > będzie ściągał filmu z 250 MB!!! Zresztą w sprawie różnych filmików to jest
        ich
        >
        > wiele na prawie każdego polityka - zdania polityków są na nich wyrwane z
        > kontekstu, a także bardzo często wszystko jest zmontowane na niekorzyść
        > człowieka - także o filmikach różnych to ty lepiej nie wspominaj.

jak ktos ma neo to ze sciagnieciem nie ma problemu...
        Nie oglądales filmu, a wypowiadasz sie o nim. To nie są wypowiedzi wyrwane z
        kontekstu ale kompletne sceny. Tusk brał udział w jednej - finałowej. Głownie
        ta czwórka osób: wałęsa,tusk,pawlak,moczulski(uznany niedawno przez sąd za
        tajnego agenta)pokazali ze najwazniejsze są interesy kolesi.
        A moze chcesz wiedziec co Tusk mysli o Polskości?Proszę:
        prawy.pl/czytaj.php?id=4100&pocz_n=0&xx=&dz=nowosci
        • Gość: student Re: Studenci a WYBORY !! IP: *.swk.vectranet.pl / *.swk.vectranet.pl 16.09.05, 11:55
          przed chwilą oglądałem telewizję i akurat jak trafiłem na TVTrwam to był
          reklamowany ten filmik - ech...... filmik na zlecenie ojca Rydzyka i wszystko
          jasne !
          • Gość: ja Re: Studenci a WYBORY !! IP: 83.17.* / *.internetdsl.tpnet.pl 16.09.05, 12:11
            ech....
            film powstal chyba w 1994r. gdy o Rydzyku nikt nie słyszał...
            nawet raz go puscili w TVP tez chyba w 94r (oczywiście najlepsze sceny wycieli)
            • Gość: bez Re: Studenci a WYBORY !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.05, 12:21
              PO odpada nie moge patrzec na Tuska i słuchac tych kłamstw
    • Gość: Zocha Do Studenta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.05, 11:59
      gorszej rzeczy nie mogles zrobic, jak zalozyc ten post i niejako zmuszac innych
      do glosowania na PO czy PiS. prosic o glosowanie-na pojscie do urn, to wg mnie
      swietna rzecz. mlodzi musza pokazac, ze im rowniez zalezy na przyszlosci
      Polski. ale sugerowac im na co maja glosowac? i to jeszcze na PiS... BOZE chron
      przed partia Kaczorow! krzykliwi, pretensjonalni, rewizjonistyczni. otoz, drogi
      Studencie: do wyborow pojde, to moj obowiazek, ale na PiS nawet za pieniadze
      nie zaglosowalabym! a prezydent Kaczor... brrr, az mnie sciska, jak pomysle, ze
      na arenie miedzuynarodowej mialby reprezentowac mnie ktos, kto ledwo otwiera
      usta jak mowi i-nie ukrywajmy, ma aparycje prosiaka.

namawiam wszystkich na udzial w wyborach i glosowanie na tego, na kogo ma sie
      ochote.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka