madzia742 15.09.05, 18:33 Czy ktoś studiował na AE w charakterze "wolnego słuchacza"? Jak to jest? Czy trudno zaliczyć rok? pomóżcie i udzielcie mi jakis inf. MAm dylemat poważny. dzeki pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: malenka Re: AE Kraków:) IP: *.is.net.pl / *.is.net.pl 15.09.05, 19:56 czes:)ja tez dostalam sie na AE krakow na wolnego sluchacza..zarzadzanie i marketing..szczerze mowiac nie mam pojecia jak to jest..wiesz moze cos wiecej o tym wolnym sluchaczu?bo ja tylko wiem ze ligitymacji nie zostaniemy..a indeksy? a w ogole na jakim kierunku jestes? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marteczka Re: AE Kraków:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.05, 20:56 Siemka:) Też jestem wolnym słuchaczem na zarządzaniu:)))))Ja jestem pewna że damy rade:))Mam takie pytanko, czy wpłaciłaś tam już pieniążki bo ja nie wiemkiedy trzeba. Pani w dziekanacie nic mi nie powiedziala;/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malenka Re: AE Kraków:) IP: *.is.net.pl / *.is.net.pl 15.09.05, 21:33 ja jutro jade do krk..ale z tego co wiem to pieniadze do 10.10.05 1rata..a pozniej chyba w marcu druga..gdzies to na stronce znalazlam..a nie wiesz czy indeksy dostaniemy..a tak w ogole skad jestes? Odpowiedz Link Zgłoś
madzia742 Re: AE Kraków:) 16.09.05, 08:35 heloo:) ja jestem na finansach i bankwosci. ja uzyskałam inf. że wpłacać należy do 1 października. Nie przysluguje nam legitymacja, indeks, karta zdrowia i nie mamy ubezpieczenia, ale można za niewielka wplata ubzepieczyć się prywatnie:) Mamy tylko jakąś książeczke do wpisywania zaliczeń. pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marteczka Re: AE Kraków:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.05, 11:17 Indeksów chyba nie dostaniemy;/ A ja jestem ze Starachowic:)) Odpowiedz Link Zgłoś
madzia742 Re: AE Kraków:) 16.09.05, 08:39 jak myślicie damy rade? czy trudno jest zaliczyć rok? ja się troszkę obawiam, wsumie nie bedziemy mieć żadnych praw studenckich. ALE to tylko ROk a potem Ukochane studia na AE. prosze o odp. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marteczka Re: AE Kraków:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.05, 11:19 Damy rade na bank:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Martucha Re: AE Kraków:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.05, 11:23 Wpis w poczet studentów studiów dziennych Akademii Ekonomicznej w Krakowie i odbiór dokumentów (indeks, legitymacja studencka) odbędzie się w dziekanatach prowadzących poszczególne kierunki studiów. Należy wówczas okazać: dowód tożsamości, i złożyć: wypełnione ZAŚWIADCZENIE LEKARSKIE, wypełnioną kartę użytkownika serwera "WIZARD", dowód wniesienia opłaty wpisowej w wysokości 50 zł na konto Akademii Ekonomicznej w Krakowie BPH S.A. IV O/Kraków nr 32 1060 0076 0000 3300 0015 1982 Czy nas też to dotyczy??? Odpowiedz Link Zgłoś
madzia742 Re: AE Kraków:) 16.09.05, 14:25 Sądze że nas to nie dotyczy. My nie otrzymamy legitymacji i indeksu. wiem z dobrym źródeł (dział nauczania). a wiecie moze ile exam jest w semestrze? i czy trudno jest zaliczyć rok jako wolny słuchacz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student_ae Re: AE Kraków:) IP: *.is.net.pl / *.is.net.pl 16.09.05, 16:38 jak dobrze zrozumialem jestes na finansach - wiec w 1 semestrze 4 examy - socjologia, encyklopedia prawa, podst. informatyki i historia albo geografia (do wyboru) egzaminy dla wolnych słuchaczy są takie same jak dla "normalnych" studentów, a czy jest trudno to juz zależy od indywidualnych uwarunkowań Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malenka Re: AE Kraków:) IP: *.is.net.pl / *.is.net.pl 16.09.05, 20:27 mam takie pytanko..idziecie 30 na uczelnie na to szkolenie?bo dzis bylam w krk i wiem ze na pewno nie dostaniemy indeksow i nic takiego..tylko karte egz..tylko nie wiem keidy trzeba ja odebrac..hmm?bo szczerze mowiac ja nie znam nikogo na AE:(i nie chce niczego przegapic:P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student_ae Re: AE Kraków:) IP: *.is.net.pl / *.is.net.pl 16.09.05, 21:32 karte egzaminacyjną dopiero przed samą sesją się odbiera, razem z innymi studentami dostaniecie, zawsze wszystkie karty odbiera w dziekanacie starosta grupy i potem rozdaje, a wasze karty sie nie roznią od tych co będą miec inni studenci Odpowiedz Link Zgłoś
madzia742 Re: AE Kraków:) 16.09.05, 21:54 dzęki za inf. student. a nie wiesz czasem jak wyglada staystyka zaliczania roku przez "wolnych sluchaczy"? COraz bardziej przekonuję się do studiowania tego roku w takim charakterze. Mam nadzieje że nie bede miała problemów z zaliczeniem. dzeki wielkie:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student_ae Re: AE Kraków:) IP: *.is.net.pl / *.is.net.pl 16.09.05, 22:26 ja znam 2 wolnych słuchaczy, to znaczy obecnie już studentów 2 roku, statystyk oczywiście nie znam, zresztą pewnie nikt ich nie prowadzi Odpowiedz Link Zgłoś
madzia742 Re: AE Kraków:) 17.09.05, 08:21 hej:P chiałam zapytać cię też o to czy wolni słuchacze sś traktowani tak samo zarównoo przez wykładowców jak i samych studentów. Czy mamy prawo do korzystania z biblioteki, korzystania z pomieszczeń dydaktycznych, urządzeń i środków technicznych./ dzeki za wszystkie inf. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student_ae Re: AE Kraków:) IP: *.is.net.pl / *.is.net.pl 17.09.05, 12:49 trudno mi ocenić, ja w sumie nie zauważyłem jakiejś dyskryminacji w stosunku do wolnych słuchaczy, normalnie sie ich traktuje, a właściwie to nikt sie nie pyta czy jesteś wolnym słuchaczem, takze możesz nikomu nie mowić, dopiero przy sesji wyjdzie jak sie okaże że nie masz indeksu ;) z wykładowcami też nie wiem jak jest, ale wydaje mi sie za jak piszesz egzamin, to dopiero przy wpisywaniu ocen wychodzi że jestes wolnym słuchaczem (bo nie masz indeksu) więc chyba nie mogą cie niesprawiedliwie ocenic Odpowiedz Link Zgłoś
madzia742 Re: AE Kraków:) 17.09.05, 12:52 Bardzo ci Dzękuje za dokładne inf. studencie_ae. Przydały mi się i teraz wiem że poradze sobie jak bede się starać. wielkie dzęki pozdro:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paula Re: AE Kraków:) IP: *.Smoczka.ptc.pl 17.09.05, 13:01 jeśli Cie to pocieszy tez nikogo nie znam :( , narazie.. jestem na Towaroznawstwie a Ty :>? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paula Re: AE Kraków:) IP: *.Smoczka.ptc.pl 17.09.05, 13:02 ta odpowiedz byla do malenki ;] Odpowiedz Link Zgłoś
madzia742 Re: AE Kraków:) 17.09.05, 13:04 no czesc paula. Nie martw sie ja tesh nikogo tam nie znam i bede sie czuć jak dzik:) jestem na finansach i bankowości :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ekonom wszyscy jestescie dzicy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.05, 13:09 ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Martucha Re: AE Kraków:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.05, 13:31 madziu a przyszło ci do domu jakieś powiadomienieo tym, że zostałaś wolnym słuchaczem bo mi nic!Nie wiem czy my też dostaniemy skieowania na badania czy moze nas one nie dotycą bo nie bedziemy ubezpieczeni. Odpowiedz Link Zgłoś
madzia742 Re: AE Kraków:) 17.09.05, 13:37 Nie otrzymałam zawiadomienia do domu:) Tylko otrzymałam w wynikach odwołańna stronce AE potwierdzenie ze jestem wolnym słuchaczem:) No chyba nas nie dotyczą nie jestemy ubezpieczoneale to maly problem teraz mozna sie ubezpeiczyn na rok prywatnie za małe koszty. Czy naInauguracje idziemy? To wydarzenie chyba nas dotyczy? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Martucha Re: AE Kraków:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.05, 14:01 Chyba tak:)Pewnie ona bedzie trwała troche dlugo ale wytrzymamay:)A z tymi badaniami to fajnie ,ze nie musimy robic bo ja sie strasznie boje:P:P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Martucha Do studenta ae IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.05, 14:03 mam takie pytanko małe:)Czy wolni słuchacze mają prawo do sesji poprawkowej?? Odpowiedz Link Zgłoś
madzia742 Re: Do studenta ae 17.09.05, 14:06 Martucha mam pytankomalutkie:) jestes wolnym sluchaczem na jakim kierunku? :) ja finansach i szukam bratniej duszy :-) Odpowiedz Link Zgłoś
madzia742 AE 17.09.05, 14:07 Sorki to nie do studenta_ae było pytanko , mała pomyłka:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Martucha Re: Do studenta ae IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.05, 14:14 Ja jestem na Zarządzaniu:)Na finanse będę sie probowała przniesc za rok:)Teraz już chyba nie da rady;/ Odpowiedz Link Zgłoś
madzia742 Martucha 17.09.05, 14:28 napisz emaila na ten adres: madzia742@wp.pl Prosze:) wielkie dzeki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Martucha Re: Martucha IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.05, 14:36 wysłany:P:P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student_ae Re: IP: *.is.net.pl / *.is.net.pl 17.09.05, 14:19 jako wolni słuchacze macie te same prawa jeśli chodzi o poprawki, a wogóle to spytajcie w dziekanacie czy mozna dostac gdzies jakis regulamin studiów w charakterze wolnego słuchacza, to by wam rozwiało wątpliwości Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Martucha Re: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.05, 14:26 Dziękowszy baaaaaardzo!!Powiedz mi jeszcze czy zajęcia są od poniedziałku do piątku czy może do czwartku tylko??Moja kuzynka uczy sie na ae w Poznaniu i właśnie piątki mają wolne, może i w Krakowie też tak jest? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student_ae Re: IP: *.is.net.pl / *.is.net.pl 17.09.05, 14:43 zależy jak się ułoży, my w 1 semestrze mieliśmy w piątek jedne ćwiczenia i sie udało je przełożyć na poniedziałek, w drugim już od razu był piątek wolny, ale to nie jest jakas zasada bo inne grupy miały zajęcia przez cały tydzień i nic z tym nie mogli zrobić, trzeba miec po prostu szczescie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Martucha Re: AE Kraków:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.05, 14:19 Madziu wysłałam ci na maila moje gg:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Martucha Re: AE Kraków:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.05, 14:41 2697660:) Odpowiedz Link Zgłoś
madzia742 Re: AE Kraków:) 17.09.05, 16:16 Trzymam kciuki za wszystkich WOLNYCH SŁUCHACZY:-) PORADZIMY SOBIE:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asia Re: AE Kraków:) IP: *.szczucin.sdi.tpnet.pl 17.09.05, 22:12 Hej! ja też jestem na finanasach! jak chcesz to napisz na gg:8696860 :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Edward:) Re: AE Kraków:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.05, 21:34 No witam ! :) Ja takze jestem wolnym słuchaczem na finansach, mysle ze bedzie spoko i jak to mowia "w kupie siła" :) 3mta sie! Odpowiedz Link Zgłoś