Gość: reatywujący IP: 217.97.247.* 18.09.05, 13:36 Piszczcie na kogo będziecie głosowac w wyborach prezydenckich i parlamentarncyh... bez zbędnych komentarzy...dziękuje za udział Mój głos: PiS, Lech Kaczyński Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Mózg'u Re: PRAWYBORY na forum!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.05, 13:59 Ja też PiS i Lechu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: C4 Re: PRAWYBORY na forum!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.05, 14:37 PO D.Tusk jedyny sensowny kandydat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lol_niezly Re: PRAWYBORY na forum!!!! IP: *.satfilm.net.pl / *.satfilm.pl 18.09.05, 14:42 PO i Tusk. Dla mnie PiS i Kaczor sa nieco za bardzo... fanatyczni :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nefretete Re: PRAWYBORY na forum!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.05, 15:06 PO i D.Tusk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: noniemoge Re: PRAWYBORY na forum!!!! IP: 80.51.118.* 18.09.05, 15:42 PO i Kaczyński. Nigdy nie oddam full władzy jednemu ugrupwoaniu - mieliśmy juz prezia z SDRP i rząd SLD (kontynuacja) i każdy wie jak to się skończyło. PO proponuje głębsze i sensowne reformy, no i postuluje wprowadzenie Jednomandatowych Okręgów Wyborczych! Zaś Kaczor będzie twardszy w stosunkach z sąsiadami, takiego reprezentanta nam potrzeba, po latach kłaniania się i dawania rosjanom do zrozumienia, że Polska to nadal ich strefa wpływów... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Elka Re: PRAWYBORY na forum!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.05, 18:32 PO i Donald Tusk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eh Re: PRAWYBORY na forum!!!! IP: *.swk.vectranet.pl / *.swk.vectranet.pl 18.09.05, 16:11 głosujta ludziska tylko na PO i Tuska, bo KACZYŃSKI WYGONI Z POLSKI WSZYSTKICH HOMOSEKSUALISTÓW, UWIĘZI ATEISTÓW I jest za szeroki tu i ówdzie...... Odpowiedz Link Zgłoś
marcin2561 Re: PRAWYBORY na forum!!!! 18.09.05, 16:16 PiS i Kaczyński. PO pieprzy sprawe podatkiem liniowym. To nie na nasze realia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: danko Re: PRAWYBORY na forum!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.05, 16:32 PO,Tusk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: odpowiedzialny Re: PRAWYBORY na forum!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.05, 16:54 Samoobrona RP i Andrzej Lepper. wcale sobie nie żaruję. Na to ugupowanie i tego kandydata oddam swoj głos! I nie będzie to głos zmarnowany. A wy róbcie co chcecie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: odpowiedzialny Re: PRAWYBORY na forum!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.05, 16:56 i żeby nikt się nie czepiał to nawet porawię błąd. Samoobrona i Andrzej Lepper - wcale sobie nie ŻARTUJĘ. zgubiłem "T". Odpowiedz Link Zgłoś
kawa_malinowa Re: PRAWYBORY na forum!!!! 18.09.05, 16:52 Zieloni (do sejmu), SDPL/SLD (do senatu), M.Borowski na prezydenta (nie moja wina, że ktoś zrezygnował, nie moja...) W drugiej turze ostatecznie Tusk, ale będzie cięzko, bo wtedy ręce mi opadną... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: PRAWYBORY na forum!!!! IP: *.umultowo.sdi.tpnet.pl 18.09.05, 17:03 PiS i Kaczynski Odpowiedz Link Zgłoś
kawa_malinowa Re: kawo- off topic 18.09.05, 20:29 A dziękuję:) "Jesień średniowiecza" to zachwycająca i inspirująca lektura :) Odpowiedz Link Zgłoś
klymenystra Re: kawo- off topic 18.09.05, 22:13 ano zgadzam sie:) podobnie jak starofrancuski, za ktorym przeeeeepaaaadam :) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
klymenystra Re: PRAWYBORY na forum!!!! 18.09.05, 17:19 Tusk- najmniejsze zlo... partia- Zieloni. tu juz za sercem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MEG Re: PRAWYBORY na forum!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.05, 17:30 PiS i Kaczyński(zrobia porzadek) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bazz Re: PRAWYBORY na forum!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.05, 18:25 Ja tam jestem za Kaczorem i PiS! Tusk na prezydenta? Naprawdę przemyślcie to! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olga Re: PRAWYBORY na forum!!!! IP: *.czajen.pl 18.09.05, 18:31 Tusk- typowy karierowicz :/ Kaczyński - 160 centymetrowy chomik Jeśli trzeba wybrać między dżumą, a cholerą to wybiore chomika! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mard Re: PRAWYBORY na forum!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.05, 20:02 PO i Tusk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: @@@ Re: PRAWYBORY na forum!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.05, 20:16 PiS i Tusk :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dr Re: PRAWYBORY na forum!!!! IP: *.is.net.pl 18.09.05, 20:28 Kaczyński i PiS:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: PRAWYBORY na forum!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.05, 21:27 PO i Tusk a mial byc Cimoszewicz.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dawid Re: PRAWYBORY na forum!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.05, 21:37 PO i Donald Tusk Nie oddam władzy dwóm takim, co zrujnują Polskę Nie oddam władzy dwóm takim, co depczą ludzi Nie oddam władzy dwóm takim, co dażą do władzy po trupach Nie oddam władzy Jackowi i Plackowi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Richelieu* Re: PRAWYBORY na forum!!!! IP: *.zyg2.brewet.pl / *.zyg2.brewet.pl 18.09.05, 22:55 Daniel Podrzycki lub Leszek Bubel, trudno mi się zdecydować bo jeden kusi a drugi nęci jeszcze we łbie mi zakręci. Tak właśnie myślę Odpowiedz Link Zgłoś
wiaszcz Re: PRAWYBORY na forum!!!! 18.09.05, 23:15 SDPL, Borowski(Cimoszewiczu wracaj!!!!!!!) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: studenciak Re: PRAWYBORY na forum!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.09.05, 23:18 Pis i Kaczor Ale wiele zalezy od wynikó do parlamentu - jesli wygra pis zastanowue sie czy nie głosowac na tuska tak na wszelki wypadek:) Odpowiedz Link Zgłoś
hrrrabianka Re: PRAWYBORY na forum!!!! 18.09.05, 23:18 Chcialabym zauwazyc, ze wiekszosc glosow idzie albo na Kaczora albo na Donalda, wiec... i tk Walt Disney wygra. ;D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: g Re: PRAWYBORY na forum!!!! IP: *.chello.pl 19.09.05, 01:29 Ja skreslam wszystkich. Nie widze partii dla siebie. (czyli niewazny glos) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mgg Re: PRAWYBORY na forum!!!! IP: *.promax / *.internetdsl.tpnet.pl 19.09.05, 08:29 Ojciec Rydzyk zabrania głosować na Tuska :) Ja prawdę mówiąc odpuszczę sobie głosowanie w tych wyborach, być może to błąd, ale naprawdę nikomu jakoś nie mogę zaufać... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sopelle Re: PRAWYBORY na forum!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.05, 09:38 po i D.Tusk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oszczędna Re: PRAWYBORY na forum!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.05, 10:48 Korwin Mikke - za tanią kampanię wyborczą i oszczedzanie wspólnej kasy. Poza tym czasami patrzy dalej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zosia Re: PRAWYBORY na forum!!!! IP: *.nni.pl 19.09.05, 11:46 A ja się wciąż zastanawiam może na Bochniarz zagosuję??ale w 2 turze to z dwóch Kaczorów wybieram Donalda:D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mgg Co do K. Mikke... IP: *.promax / *.internetdsl.tpnet.pl 19.09.05, 12:46 On proponuje zniesienie akcyzy (czyli duzo tansze paliwa), zniesienie poboru do wojska, obnizenie podatkow.... Fajnie to wszystko brzmi, gdyby tylko jeszcze dotrzymal :) Odpowiedz Link Zgłoś
latajacy_rosomak Re: Co do K. Mikke... 19.09.05, 12:53 > On proponuje zniesienie akcyzy (czyli duzo tansze paliwa), zniesienie poboru do > > wojska, obnizenie podatkow.... Oraz m.in. całkowitą prywatyzację szkolnictwa (od żłobków po uniwersytety) i likwidację opieki społecznej. Miodzio! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mgg Re: Co do K. Mikke... IP: *.promax / *.internetdsl.tpnet.pl 19.09.05, 13:02 Ale ja nie powiedzialam ze go popieram:) powiedzialam tylko to co udalo mi sie wyczytac w jego programie- jako ciekawostkę. Mikke jest dla mnie troche dziwny, no i zreszta nie ma zadnych szans na wygrana... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oszczędna Re: latajacy rosomak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.05, 13:04 za artroskpię i przeszczep więzadła w państwowym szpitalu - zapłaciłam za naukę (książki, przybory, pomoce, zajęcia dodatkowe) w państwowym przedszkolu - płacę itp, itd...... wolę już wywieszony cennik w szpitalach i innych społecznych instytucjach, a moze wtedy na coś się przyda kościół ze swoimi ideami ;) jestem wobec tego za prywatyzacją szkolnictwa i likwidacją opieki społecznej (z której korzystają najczęściej krewni i znajomi tam pracujących) Odpowiedz Link Zgłoś
latajacy_rosomak Re: latajacy rosomak 19.09.05, 13:15 > za artroskpię i przeszczep więzadła w państwowym szpitalu - zapłaciłam Gdy masz grypę też płacisz za wizytę? Poza tym Twoja wypowiedź to chyba argument przeciwko łapówkom, a nie państwowej służbie zdrowia. > za naukę (książki, przybory, pomoce, zajęcia dodatkowe) w państwowym > przedszkolu - płacę > itp, itd...... Skoro dodatkowe kilka tysięcy rocznie nie robi na Tobie wrażenia... > jestem wobec tego za prywatyzacją szkolnictwa i likwidacją opieki społecznej (z > > której korzystają najczęściej krewni i znajomi tam pracujących) Uwierz, że nie tylko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oszczędna Re: latajacy rosomak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.05, 14:44 - to nie była żadna łapówka, tylko normalna opłata za zabieg na konto szpitala - jeśli mam grypę, kupuję aspirynę i lezę w łózku, bo jak bym poszła do lekarza, to bym się dopiero rozchorowała (czekając kilka godzin na wizytę) i straciła kupę forsy na przepisane leki, z których lekarze mają prowizję - faktycznie nie tylko krewni i znajomi, jeszce cwaniaczki, którzy robią na "czrno" i mają świstek, ze są bezrobotni, bo tym, którzy mają 600PLN brutto, świadczenia socjalne nie przysługują. Odpowiedz Link Zgłoś
latajacy_rosomak Re: latajacy rosomak 20.09.05, 09:20 > - to nie była żadna łapówka, tylko normalna opłata za zabieg na konto szpitala A to pardon. > - jeśli mam grypę, kupuję aspirynę i lezę w łózku, bo jak bym poszła do > lekarza, to bym się dopiero rozchorowała (czekając kilka godzin na wizytę) i > straciła kupę forsy na przepisane leki, z których lekarze mają prowizję W dziwnych miejscach się leczysz. Ja nie mam takich problemów, gdy korzystam z państwowej służby zdrowia. > - faktycznie nie tylko krewni i znajomi, jeszce cwaniaczki, którzy robią > na "czrno" i mają świstek, ze są bezrobotni, bo tym, którzy mają 600PLN brutto, > > świadczenia socjalne nie przysługują. Te słowa podeprzesz jakimś argumentem czy jest to sąd z serii "wszyscy rudzi są wredni, wszyscy murzyni to brudasy, wszyscy politycy to złodzieje, a wszyscy żydzi to cykliści"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oszczędna Re: PRAWYBORY na forum!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.05, 13:12 www.radiopoloniatoronto.com/Connections/nocna.zmiana.avi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: branko rasic Re: PRAWYBORY na forum!!!! IP: 80.51.118.* 19.09.05, 13:24 o wlasnie, warto obejzec... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dom Re: PRAWYBORY na forum!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.05, 13:34 PKJM I JANUSZ KROWIN. ps do rosomaka, chyba oci..iłes jesli uważasz ze bezpłatna słuzba zdrowia jest zajebista. jak wchodze do darmowej przychodni jto mi sie zygac chce, a tK TO PRZYNAJMNIEJ BEDZIE MIODO TY IDIOTO !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna Re: PRAWYBORY na forum!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.05, 15:37 PiS i Kaczyński (jedyni czyści i sensowny program) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JKM JKM JKM JKM Re: PRAWYBORY na forum!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.05, 19:47 PJKM I JANUSZ KORWIN-MIKKE!! A FRAJERZY, KTÓRZY PISZĄ PO I PIS TO LEPIEJ PODUCZCIE SIE NA TEMAT POLITYKI <buhhaahhaahahhahhaaahahahhaa> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicky Re: PRAWYBORY na forum!!!! IP: 80.51.226.* 19.09.05, 20:33 Ja jestem następnym frajerem ktory głosuje na PO a na dodatek jeszcze na TUSKA!!!on i tak wygra to po co sie rozdrabniać na takie partie jakPJKM.Wiesz troche czytałem na temat polityki bo tak sklada ze politologie zacząłem w tamtym roku ale sie przeniołsem na prawo Odpowiedz Link Zgłoś
abott1 Re: PRAWYBORY na forum!!!! 19.09.05, 20:38 Wiesz, mi sie wydaje ze sondaze sa dmuchane. Pamietasz jak w 2000 roku Kwasniewski mial w sondazach ok 68%? W wyborach mial 56% czy jakos tak. TO samo SLD w 2001 roku, sondaze 51%, a w wyborach mieli juz mniej. A teraz szefem TVP jest Dworak, ktory jest bylym czlonkiem PO, a z kolei TVP i OBOP sa powiazane ekonomicznie. Dlatego uwazam, ze media dmuchaja sondaze dla PO. Zauwazyles jak w ostatnim czasie zmniejszyli poparcie PO z 41% na 32%? Zeby skandalu nie bylo w wyborach, jak sie nagle okaze ze PO dostanie 25%. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicky Re: PRAWYBORY na forum!!!! IP: 80.51.226.* 19.09.05, 20:43 pamiętam tamte sytuacje.Wiem że w I turze Tusk nie wygra ale w drugiej napewno- to tyle co do wyborow prezydenckich ale co do parlamentarnych i róznie może byc Odpowiedz Link Zgłoś
abott1 Re: PRAWYBORY na forum!!!! 19.09.05, 22:18 Tez uwazam, ze Tusk wygra i tez uwazam ze w drugiej turze. Ale ciekawia mnie tez zdania dzienikarzy o tym, ze gdy np wybory do parlamentu wygra PO, to czy to odbije sie negatywnie na glosach dla Tuska... Odpowiedz Link Zgłoś
latajacy_rosomak Re: PRAWYBORY na forum!!!! 20.09.05, 09:29 > ps do rosomaka, chyba oci..iłes jesli uważasz ze bezpłatna słuzba zdrowia jest > zajebista. Nie uważam, że bezpłatna służba zdrowia jest zajebista. Jestem tylko przeciwny jej likwidacji, bo nie chcę ponosić kosztów rzędu kilkudziesięciu złotych za każdą fizytę u lekarza. > jak wchodze do darmowej przychodni jto mi sie zygac chce, A ja mam na odwrót - jak chce mi się rzygać, to idę do przychodni. > a tK TO PRZYNAJMNIEJ BEDZIE MIODO > TY IDIOTO !! Ładnie zarymowałeś, mistrzu kulturalnej erystyki. Nie rozumiem jednej rzeczy. Aktualnie są przychodnie państwowe lub prywatne, które mają podpisaną umowę z Narodowym Funduszem Zdrowia (te ostatnie polecam - jest czyściej, schludniej, a i opieka lekarska na wyższym poziomie) oraz prywatne gabinety. Dlaczego ma być mi zabrane prawo wyboru gdzie chcę iść. Gdy mam anginę idę do przychodni, a gdy boli mnie ząb leczę się prywatnie. W przypadku całkowitej prywatyzacji ten wybór będzie mi odebrany. Z jakiej racji? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asia Re: PRAWYBORY na forum!!!! IP: *.szczucin.sdi.tpnet.pl 19.09.05, 21:58 Tusk, PO Odpowiedz Link Zgłoś
majatoja1 A DEMOKRACI? 19.09.05, 22:25 ludzie!jestem przerazona!!!!a partia demokratyczna?-partia inteligentow? i dziwimy sie pozniej ze w kraju szerzy sie zlodziejstwo i prostactwo..ale skoro tacy ludzie sie rwa do wladzy , a ci ktorzy potrafia i maja na ten temat pojecianie nie sa do wladzy dopuszczeni... a w prezydenckich nie mam kandydata... moze JKM? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fajermen Re: Piszcie nazwiska w tytule matoły!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.05, 22:49 nie chce mi się wszystkich przeglądąć a tak by było jakieś rozeznanie i każdy interesujący się np. Tuskiem poczytałby wypowiedzi ludzi z takim tytułem. Jeśli chodzi o mnie to CHWDP polityczne bandziory? Odpowiedz Link Zgłoś
leute Re: A DEMOKRACI? 22.09.05, 19:15 Chciałam napisać to samo - ludzie, Partia Demokratyczna!!! Gdyby oni doszli do władzy, w tym kraju wreszcie zaczęłoby się robić normalnie... Dziwię się, że studenci mają w większości takie same preferencje polityczne, jak reszta społeczeństwa... A jako kandydata na prezydenta proponuję Henrykę Bochniarz. Ta kobieta chce i może zrobić dużo dobrego! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: PRAWYBORY na forum!!!! IP: 12.38.140.* 19.09.05, 23:46 PJKM (Platforma Janusza Korwina Mikke) w wyborach do sejmu, Janusz Korwin Mikke w wyborach prezydenckich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: d Re: PRAWYBORY na forum!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.09.05, 00:31 PO, Tusk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: PRAWYBORY na forum!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.09.05, 00:46 PIS i Kaczyński Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Re: PRAWYBORY na forum!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.05, 08:56 PD i Mikke :] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: reter Re: KORWIN-MIKKE IP: 217.97.247.* 20.09.05, 14:24 Prawo i Sprawiedliwośc .... Kaczor :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Velika Re: PSL - KALINOWSKI IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.09.05, 18:14 PO i Tusk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: PSL - KALINOWSKI IP: 212.76.37.* 20.09.05, 18:36 PiS i Kaczyński - jedyny uczciwy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kfiatek Re: PRAWYBORY na forum!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.05, 23:29 PIS, TUSK(ZŁOTY SRODEK Z PRAWEJ STRONY:D) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karolinka Re: PRAWYBORY na forum!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.05, 17:04 Po, TUSK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anex Re: PRAWYBORY na forum!!!! IP: *.CNet2.Gawex.PL 22.09.05, 18:24 SLD (sejm i senat), prezydent- oddam nieważny głos Odpowiedz Link Zgłoś