Dodaj do ulubionych

Internet w akademikach AGH

21.09.05, 14:36
Wiem, ze jest dostep do internetu w akademikach AGH. Ale nie wiem jaki. Czy trzeba laczyc sie za pomoca modemu, czy tez jest tam bezposrednie polaczenie np. LAN, a moze jest wewnetrzna siec, ktora automatycznie rozdaje adresy IP? ? ?

Poza tym, ile kabli przypada na pokoj? Jesli w pokoju bedzie wiecej niz jeden komputer, to maja jakies rozdzielacze, czy mam przywiesc swojego "mini switch port"? ? ?
Obserwuj wątek
    • Gość: comb Re: Internet w akademikach AGH IP: *.local.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 21.09.05, 15:09
      Nie studiuję na AGH (zaczynam od października :P - elektronika i telekomunikacja), ale nocowałem w Akropolu przed egzaminem i w pokoju 3-osobowym były 3 gniazdka ethernetowe. Czyli nie ma problemu z połączeniem, na pewno jest wewnętrzna sieć LAN, jak jest z przyznawaniem adresów - nie wiem, wydaje mi się, że automatycznie.
    • Gość: d3 Re: Internet w akademikach AGH IP: *.domena.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 21.09.05, 17:05
      Internet jest gratis, tylko trzeba zapłacić za podłaczenie jednorazową opłatę - nie wiem ile ona wynosi.
      • Gość: Kiep Re: Internet w akademikach AGH IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.09.05, 22:07
        W zeszlym roku to bylo 20 albo 30 zlotych. Dokladnie juz nie pamietam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka