Dodaj do ulubionych

wznowienie studiów

14.10.05, 14:22
Witam.
Kto z Was wie, po ilu latach maksymalnie można wznowić przerwane studia?
Szukam w necie i nie mogę znaleźć. Przerwałem cztery lata temu (po zaliczeniu
drugiego roku), bo zacząłem inne i nie wiem.. czy jest szansa, bym skończył
jeszcze te poprzednie..? Do ilu lat zaliczone przedmioty się liczą..?
Pozdrawiam:)
Obserwuj wątek
    • Gość: are Re: wznowienie studiów IP: *.clubnet.pl 14.10.05, 15:04
      To zalezy w jaki sposob przerwales. Co powiedzxiales w dziekaniacie itd. Musisz
      isc sie spytac tam, bo roznie jest za roznych uczelniach - albo moze jedna
      ustawa reguluje to wszystko? Nie wiem. Spytaj w dziekaniacie.
      • disappoint Re: wznowienie studiów 14.10.05, 15:07
        Raczej jedna ustawa to reguluje. Inaczej byłoby bezsensu.
        Masz rację, że tam trzeba zapytać przede wszystkim:))
        • hippeastrum Re: wznowienie studiów 14.10.05, 21:01
          Wydaje się, że mogą to być 2 lata - w ustawie Prawo o szkolnictwie wyższym na ten temat nic nie ma i prawdopodobnie będzie to zależeć od uczelnianego Regulaminu studiów. Zwracam jednak uwagę, że w międzyczasie mogła nastąpić zmiana programu studiów (choćby przez wejście studiów dwustopniowych) i prosty powrót na studia bez rekrutacji może nie być możliwy. Ważne jest też, z jakiego powodu przerwałeś studia, bo nawet gdyby była pełna zgodność programowa, ew. powrót na pewno zależeć będzie od okoliczności przerwania studiów. Najlepiej będzie, jeśli rozwiejesz wątpliwości w rozmowie z Prodziekanem.
    • Gość: Tawananna* Re: wznowienie studiów IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 14.10.05, 21:26
      Dodam, że jeśli nie uda się ze zwykłym wznowieniem studiów, jeśli Ci na tym
      zależy, warto chyba przejść jeszcze raz rekrutację (albo dostać się na
      podstawie średniej z Twojego drugiego kierunku) i potem postarać się zaliczyć
      te dwa lata.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka