Dodaj do ulubionych

FILOLOGIA POLSKA UJ

06.11.05, 18:02
Skladam w 2006 roku na UJ na filologie polska. Czy ktos moglby mnie
poinformowac jaki byl prog w tym roku tzn. od ilu pkt/procent sie dostawalo ?
W ogole piszcie jak sie studiuje, czy warto.. itd :)
Obserwuj wątek
    • Gość: Double Re: FILOLOGIA POLSKA UJ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.05, 20:10
      to zależy na jaki kierunek..czy na komparatystyke, WOK, wiedzę o teatrze,
      specjalność pedagogiczną... W tym roku było dwa, a nawet i trzy razy
      więcej "składających papierów" z powodu nowej matury (np. na WOKu na którym
      jestem w zeszlym roku było jakoś chetne 2-3 osoby na miejsce, w tym roku 6-7).
      Ciężko przewidzieć, jak to się zmieni w przyszłym roku.
      A jak się studiuje...? Bo ja wiem, na pierwszym raczej nudno, mnóstwo obijania
      się, żadnych kolosów (no, pomijając gramatykę opisową, to wiadomo), pełno
      czytania... Spodziewałam się, że będzie ciekawiej, choć w zasadzie nie ma
      przecież na co narzekać ;-) mam nadzieję, że sie rozpędzi na
      przyszłych "rokach"...
      pzdr
      • Gość: Double Re: FILOLOGIA POLSKA UJ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.05, 20:10
        tfu, miałam na myśli nauczycielską, nie pedagogiczną
    • karla25487 Re: FILOLOGIA POLSKA UJ 25.11.05, 23:40
      thx :) mam hope ze sie dostane.. :) bardzo chetnie sie ponudze :)
      • sutekh1 Re: FILOLOGIA POLSKA UJ 28.11.05, 13:59
        bardzo kiepskie podejście : ...że się ponudzę. lepiej zajmij się czymś innym.
        bo ja mam kilkadziesiąt takich osób w cz-wie które nudzxą się już nawet z
        założenia na wszystkich zajęciach, nie ma z nimi o czym gadać... nie ma też z
        nimi co się umawiać..są strasznie nudni a sami się doprowadzili do stanu
        zupełnego znudzenia życiem. żyją żeby rano wstać.
        dlatego żeby się nie nudzić postranowiłem podkładać im "nogi" na zajęciach
        doprowadzając do wrzenia ich znudzone nerwy.. cieniasy udowadniają że mało
        wiedzą albo nie umieją stworzyć sensownej argumentacji..
        • karla25487 Re: FILOLOGIA POLSKA UJ 06.12.05, 13:36
          wiesz..chodzi mi o to ze tak bardzo zalezy mi na dostaniu sie na uj, ze moglabym
          sie nawet ponudzic pierwszy rok..to bylo pol zartem pol serio..a co do
          czestochowy-mieszkam tutaj i sama wiem,jak to wszysko wyglada. Nie wyobrazam
          sobie zostac w tym miescie na kolejne piec lat:/
          I sztandarowe haslo " w Czestochowie nie ma perspektyw" naprawde sie sprawdza.
          Nawet nie tylko o pracy mowiac...
          • Gość: sutekh Re: FILOLOGIA POLSKA UJ IP: 212.87.225.* 07.12.05, 12:33
            an propos poziomu studiow, moj znajomy studiuje po licencjacie na uj
            komparatystyke. mowi ze to duzy przeskok slownika, wypowiedzi studentow, ich
            rozeznania
            u nas sie po prostu chodzi "na zaliczenie"
            to smutny i przerazajacy fakt

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka