karla25487 06.11.05, 18:02 Skladam w 2006 roku na UJ na filologie polska. Czy ktos moglby mnie poinformowac jaki byl prog w tym roku tzn. od ilu pkt/procent sie dostawalo ? W ogole piszcie jak sie studiuje, czy warto.. itd :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Double Re: FILOLOGIA POLSKA UJ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.05, 20:10 to zależy na jaki kierunek..czy na komparatystyke, WOK, wiedzę o teatrze, specjalność pedagogiczną... W tym roku było dwa, a nawet i trzy razy więcej "składających papierów" z powodu nowej matury (np. na WOKu na którym jestem w zeszlym roku było jakoś chetne 2-3 osoby na miejsce, w tym roku 6-7). Ciężko przewidzieć, jak to się zmieni w przyszłym roku. A jak się studiuje...? Bo ja wiem, na pierwszym raczej nudno, mnóstwo obijania się, żadnych kolosów (no, pomijając gramatykę opisową, to wiadomo), pełno czytania... Spodziewałam się, że będzie ciekawiej, choć w zasadzie nie ma przecież na co narzekać ;-) mam nadzieję, że sie rozpędzi na przyszłych "rokach"... pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Double Re: FILOLOGIA POLSKA UJ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.05, 20:10 tfu, miałam na myśli nauczycielską, nie pedagogiczną Odpowiedz Link Zgłoś
karla25487 Re: FILOLOGIA POLSKA UJ 25.11.05, 23:40 thx :) mam hope ze sie dostane.. :) bardzo chetnie sie ponudze :) Odpowiedz Link Zgłoś
sutekh1 Re: FILOLOGIA POLSKA UJ 28.11.05, 13:59 bardzo kiepskie podejście : ...że się ponudzę. lepiej zajmij się czymś innym. bo ja mam kilkadziesiąt takich osób w cz-wie które nudzxą się już nawet z założenia na wszystkich zajęciach, nie ma z nimi o czym gadać... nie ma też z nimi co się umawiać..są strasznie nudni a sami się doprowadzili do stanu zupełnego znudzenia życiem. żyją żeby rano wstać. dlatego żeby się nie nudzić postranowiłem podkładać im "nogi" na zajęciach doprowadzając do wrzenia ich znudzone nerwy.. cieniasy udowadniają że mało wiedzą albo nie umieją stworzyć sensownej argumentacji.. Odpowiedz Link Zgłoś
karla25487 Re: FILOLOGIA POLSKA UJ 06.12.05, 13:36 wiesz..chodzi mi o to ze tak bardzo zalezy mi na dostaniu sie na uj, ze moglabym sie nawet ponudzic pierwszy rok..to bylo pol zartem pol serio..a co do czestochowy-mieszkam tutaj i sama wiem,jak to wszysko wyglada. Nie wyobrazam sobie zostac w tym miescie na kolejne piec lat:/ I sztandarowe haslo " w Czestochowie nie ma perspektyw" naprawde sie sprawdza. Nawet nie tylko o pracy mowiac... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sutekh Re: FILOLOGIA POLSKA UJ IP: 212.87.225.* 07.12.05, 12:33 an propos poziomu studiow, moj znajomy studiuje po licencjacie na uj komparatystyke. mowi ze to duzy przeskok slownika, wypowiedzi studentow, ich rozeznania u nas sie po prostu chodzi "na zaliczenie" to smutny i przerazajacy fakt Odpowiedz Link Zgłoś