Dodaj do ulubionych

brak raty za listopad - Kredyt Studencki

IP: *.net-serwis.pl 12.11.05, 18:57
hej, no wlasnie, moj szanowny bank nie przelał mi pieniedzy za listopad, dzis
juz jest 12, a pieneidzy jak nie bylo tak nie ma, umowa jest taka ze pieniadze
sa do 10 kazdego miesiaca:> jakbym ja sie nie daj boze spoznila ze swistkiem
jakims to po kredycie juz by bylo, podpowiedzcie co mam robic, oprocz pojscia
do banku w pon, co mi wybitnie nie pasuje, bo mam zajecia i prace (a wiadomo z
czego slynie pko bp:>), czy moge zadac jakis odsetek? jesli tak, to chocby
byly minimalne to im nie odpuszcze!
kama
Obserwuj wątek
    • agnes_magnes Re: brak raty za listopad - Kredyt Studencki 12.11.05, 19:38
      Ja się nie znam na kredytach, ale czy to nie jest tak, że podpisałaś umowę i
      obie strony są zobowiązane do jej przestrzegania, a w razie nieprzestrzegamnia
      ponoszą konsekwencje? Powinno być jakoś zaznaczone w umowie co w takich
      przypadkach. Może czegoś nie doczytałaś? Może dostaniesz pieniądze dopiero od
      grudnia np. z jakimś wyrównaniem? Warto doczytać lub zadzwonić. Fakt faktem, że
      kiedy będziesz go spłacała, to każdy dzień zwłoki opatrzą Ci karnym odsetkami,
      a po tygodniu pewnie dostaniesz pismo ponaglające.
    • Gość: Gosia Re: brak raty za listopad - Kredyt Studencki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.05, 23:19
      Witam.
      Ja dostałam ratę w czwartek. Zaniosłas im zaświadczenie o tym, że nadal
      studiujesz? Jeśli tak, to pieniądze będą na pewno w pon.
      pzdr
      • Gość: kamaoka Re: brak raty za listopad - Kredyt Studencki IP: *.net-serwis.pl 13.11.05, 01:07
        tak, zanioslam juz dawno,
        co do umowy - nie moge jej teraz znalezzc, zostawilma ja chyba w domu (w
        rodzinnym miescie),
        eh, w pon to ja juz do nich musze sie wybrac, a nawet jesli te pieniadze pojawia
        sie wreszcie w pon to i tak nie rozumiem czemu maja sie pojawic dopiero 14
        listopada, skoro powinny byc do 10:> jak ja z ich powodu malo co nie wyrobilabym
        sie z doniesieniem wszystkich materialow potrzebnych do kredytu to by bylo po
        ptakach, a oni moga sobie tak letko mnie traktowac? eh....marne to panstwo
        • Gość: aga Re: brak raty za listopad - Kredyt Studencki IP: *.4web.pl 14.11.05, 16:06
          ale który rok pobierasz kredyt? bo jak załatwiałaś to w tym roku to dostaniesz
          go dopiero w grudniu- z wyrównaniem, a właściwie najpierw decyzję, czy wogóle go
          dostałaś.
          • Gość: khamill Re: brak raty za listopad - Kredyt Studencki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.05, 18:32
            w grudniu...chyba snisz..w tym roku to bedzie styczen...moze nawet luty:]
    • kamaoka Re: brak raty za listopad - Kredyt Studencki 15.11.05, 11:21
      kredyt pobieram juz drugi rok, wiec to nie w tym rzecz ze to pierwszy rok, i ze
      pieniadze ebda w styczniu:)
      ale wyjasnilo sie wszystko - w tym BURDELU jaki ma PKO BP zgubili moje
      zaswiadczenie, tzn "cenrala" ma adnotacje ze ja owego dokumentu nie donioslam:>
      (rate za pazdziernik dostalam, bo pazdziernik liczy sie do "poprzedniego"
      semestru, choc ja myslalam ze trzeba doniesc zaswiadczenie do 30 wrzesnia, tak
      mnie pzrynajmnije poinformowano, dlatego zdziwilam sie ze za pazdziernik
      dostalam pieniadze a za listopad nie, wiec jednk ten kwitek donosi sie do konca
      pazdzienrika, a pazdzuiernik liczy sie do poptrzedniego semestru:>)
      bylam w banku w pon, ale wyjasni sie dopiero wszytsko w sr, bo osoba zajmujaca
      sie tymi zaswiadczeniami bedzie dopiero w sr:> zajebongo, dla mnie te pieniadze
      sa na zycie, nie na rozpuste, musze poplacic rachunki, kupic sobie jedzenie, a
      oni beda wyjasniac w sr, a pieniadze znajac ich dostane pewnie w pt
      najwczesniej, po prostu super:>
      gdybym to ja spoznila sie z rata, gdy bede splacac, to po trzech dniach bym
      miala bank na karku, a po tygodniu komornika:>
      • Gość: Aga Re: brak raty za listopad - Kredyt Studencki IP: *.is.uw.edu.pl 15.11.05, 15:55
        Zaświadczenie o studiowaniu trzeba zanieść do 31 października (i 31 marca) - to
        tak na marginesie. Jakby trzeba było do 30 września, to byłoby to co najmniej
        bez sensu, (np. mój wydział nie byłby w stanie mi czegoś takiego wydać, bo
        podliczają rok do połowy października;)).
        Tez mam konto w pko bp, ale - odpukać - kasę dostaję trzeci rok bezproblemowo.
        • Gość: kamaoka pieniedzy wciaz nie ma!!! IP: *.net-serwis.pl 17.11.05, 21:51
          ha! no moj wydzial tez nie wydaje takch zaswiadczen, dopeiro do 1 pazdziernika,
          ale u mnie pani przekreslila i wpisala to co powinnno bc\yc, takze to ne w tym
          problem
          czy rozumiecie ze oni nadal tkwia w impasie co z tym zrobic! to juz jest szczyt
          absurdu, zanioslam im nadgorliwie, mimo iz nie chcieli moje potwierdzenie w sr,
          a oni andal nie wiedza co poczac, jutro juz mam sie dowiedziec jaka ejst
          decyzja, matko, dezycja! jakby mogla byc inna niz przelac wreszcie te cholerne
          pieniadze
          jak ja bym sie spoznila ze splata to naliczja odsetki rzedu 26-29% w skali roku,
          czyli za ten tydzien opoznienia (do tej pory:>) to byloby ze 3zl, plyus jescze
          koszt moich telefonow do nich, ze juz nie wspomne o "stratach moralnych", to to
          jest koszt prowadzenia mojego konta przez 2-3 miesiace i kurcze chyba do nich o
          to wystapie, po prostu nie do wiary...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka