Dodaj do ulubionych

Pielęgniarstwo

IP: *.easycomm.pl / *.easy.com.pl 06.12.05, 14:47
Hej, mam pytanie do studentów a raczej studentek tego kierunku. Jakie są
wasze wrażenia i czy naprawdę jest tak dużo zajęć i nauki? Jaki przedmiot
jest najtrudniejszy? I czy warto startować na ten kierunek bo słyszałam że
dużo osob po kilku miesiącach zrezygnowało ponieważ doszli do wniosku że nie
dają rady. Czekam na wypowiedzi...
Obserwuj wątek
    • Gość: Kamila Re: Pielęgniarstwo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.12.05, 14:51
      Ja od pazdziernika studiuje pielegniarstwo.Na ten kierunek chcialam isc od
      poczatku liceum wiec nie trafilam tam przypadkiem jak wiele innych osob.Musze
      przynac ze liczylam ze bedzie latwiej.Jest bardzo duzo zajec.Nieraz naprawde
      ciezko wyrobic i sie spi po 4 godziny na dobe,no ale jak komus zalezy to sie
      troche poswieci.Pozdrawiam :)
    • Gość: kelle Re: Pielęgniarstwo IP: *.icpnet.pl 16.12.05, 16:46
      jestem na pierwszym roku, od poczatku chcialam isc tu i tylko tu. to prawda jest bardzo duzo zajec i sa rozwleczone po calym dniu np od 8 do 20. jest tez bardzo duzo przedmiotow (40 na 1 roku). najgorsze jest zdrowie publiczne i to co sie na to sklada czyli organizacja pracy pielegniarskiej, epidemiologia, higiena, zdrowie publiczne - typowe rycie na pamiec definicji z ktorych malo rozumiesz. anatomia jest prosta, troche bardziej rozszerzona niz w liceum. chemii nie ma wcale, to bardziej polaczenie biologii czlowieka i nauk spolecznych typu pedagogika, psychologia, socjologia. :) ja jestem zadowolona nie wiem co bedzie jak zaczna sie egzaminy:)
    • Gość: Szpaq Re: Pielęgniarstwo IP: 212.160.196.* 16.12.05, 18:54
      Pielęgniarstwo nie jest trudne praktycznie nic tam niema do rozumienia po prostu
      trzeba wkuć na pamięć pewne rzeczy i tyle :P przynajmniej tak jest na Akademii
      Świętokrzyskiej, zajęcia są porozwalane po całym dniu czasami się zaczynają o 14
      a kończą o 20, czasami trzeba jeździć po rożnych szpitalach na zajęcia, no i
      obowiązkowo dużo praktyk

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka