Dodaj do ulubionych

UKSW ...religia

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.06, 13:22
Czy jeśli chce się studiować na UKSW to czy trzeba mieć jakieś zaświadczenie
od proboszcza??I czy jeśli ktoś nie uczęszczał na religię w szkole średniej,
więc nie ma odnotowanej jej na świadectwie może ubiegać się o studia na tym
uniwersytecie??Czy może jest dyskwalifikowany?
Obserwuj wątek
    • Gość: Anna Re: UKSW ...religia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.06, 16:10
      Mógłby mi jakiś miły człowiek odpowiedzieć???
      • gdabski Re: UKSW ...religia 20.01.06, 17:08
        Była niedawno o tym dyskusja, poszukaj. Jeśli dobrze pamiętam, nie jest to
        przeszkodą w rekrutacji na studia na UKSW.

/Gdabski
        • Gość: gerwazy Re: UKSW ...religia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.06, 21:45
          bez piatki z religii nie masz szans
    • Gość: Anusia Re: UKSW ...religia IP: *.chello.pl 20.01.06, 22:05
      Nie nie musisz mieć oceny z religii ,bez wzgledu na kierunek na jaki startujesz!
      (i nie ma mowy o żadnym zaświadczeniu od proboszcza :D i gwarantuje,ze jest tam
      dużo studentów,którzy nawet nie chodzili na religie :) w tym ja ;D
      • Gość: kywy Re: UKSW ...religia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.06, 23:26
        Chciałem tylko dodać ze UKSW jest uczelnia państwową i nie jest to uniwersytet
        katolicki. a z chrześcijanstwem to ma tyle wspólnego ze nosi imie kard.
        Wyszyńskiego z czego my studenci tej młodej uczelni jestesmy dumni:)
        • Gość: Ann Re: UKSW ...religia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.06, 00:20
          Ja się tak pytam o tą religię, ponieważ zwykły ksiądz ze szkoły powiedział,że
          trzeba mieć zaświadczenie tam...ale też myślałam,że to jednak
          niemożliwe...widocznie się pomylił...
          • Gość: zed Re: UKSW ...religia IP: *.chello.pl 21.01.06, 01:00
            jak bedziesz zdawac na teologie lub misjologie to tak. bez zaswiadczenia sie nie obejdzie. jezeli wybierasz swieckie prawo lub socjologie to nikogo nie interesuje czy chodzilas na religie czy nie
            • Gość: Ann Re: UKSW ...religia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.06, 11:21
              A na Wydział Filozofii Chrześcijańskiej potrzeba???
              • Gość: mery Re: UKSW ...religia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.06, 11:52
                Nie trzeba, ale odradzam ten wydzial z innych wzgledow :) naprawde jesli nie
                musisz to tam nie idz, pranie mozgu gwarantowane niekoniecznie na pierwszym roku
                ale juz na drugim jak najbardziej. Mowie tu o kierunku filozofia.
                • Gość: Ann Re: UKSW ...religia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.06, 17:32
                  poważnie??????Aż tak strrrasznie??
                  • Gość: mery Re: UKSW ...religia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.06, 18:36
                    Wszystko zalezy od tego co kto uwaza za starszne :) Napisze kilka przykladow
                    tego co moze Cie tam spotkac i co potencjalnie Ci sie nie spodoba:

- Na porzadku dziennym sa teksty, o tym ze podstawowa rola kobiety jest siedziec
                    w domu i rodzic/wychowywac dzieci (powaznie!)
                    - Mozesz sie spodziewac, ze wszystko co niechrzescijanskie zostanie nazwane
                    marksistowskim - "filozofia na UW to filozofia marksistowska", i tym podobne
                    - Oczywiscie co za tym idzie caly otaczajacy swiat jest pelen moralnej
                    zgnilizny, deprawacji, pedalstwa no i w ogole bez Boga.
                    - Byc moze zainteresuje Cie fakt, ze tego typu poglady wyrazane sa nie tylko
                    przez wykladowcow, ale tez przez studentow...
                    - jesli chodzi o studentow to jest sporo tzw. smutnych ludzi - przejedz sie na
                    uksw i zobaczysz o co chodzi... oczywiscie sa tez naprawde fajne osoby, tyle ze,
                    stezenie lamusow jest naprawde duze.
                    - dodaj do tego wielu sympatykow Mlodziezy Wszechpolskiej, ktorzy lgna do uksw
                    jak muchy do.. miodu?

Poza tym jest calkiem milo :) Zwlaszzca na pierwszym roku bo potem nie jest tak
                    fajnie (im dalej w las tym wiecej drzew, jesli wiesz o co chodzi )
                    • Gość: Ann Re: UKSW ...religia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.06, 20:39
                      "tego typu poglady wyrazane sa nie tylko
                      przez wykladowcow, ale tez przez studentow... "hahahhaa..poważnie???

"dodaj do tego wielu sympatykow Mlodziezy Wszechpolskiej, ktorzy lgna do uksw
                      jak muchy do.. miodu? " - to jest dopiero straszne:/

• Gość: Ann Re: UKSW ...religia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.06, 11:41
                        ale nie linczują tych, co mają zupełnie inne przekonania i nie boją się ich
                        wygłaszać?????
                        • Gość: mery Re: UKSW ...religia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.06, 13:22
                          no nie, mozna tam sobie uwazac co sie chce tylko jesli ktos mysli ze studnenci
                          uksw to kwiat postepu to jest w grubym bledzie :) oczywiscie wytrzymac tam sie
                          da czego najlepszym przykladem jestem ja, ale trzeba sie liczyc z dosc moca
                          indoktrynacja.
                          Zreszta nawet wykladowcy nie ukrywaja, ze ta uczelnia ma dosyc mocny profil
                          swiatopogladowy i tam gdzie sie da go wprowadzaja. Wiec czuj sie ostrzezona :D
                          • Gość: Ann Re: UKSW ...religia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.06, 13:37
                            boję się.....brrrr
                            • Gość: Ann Re: UKSW ...religia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.06, 13:47
                              A skoro jesteś taka miła:)) to powiedz mi jak tam jest z wf...
                              Czy można mieć zwolnienie z tych zajęć??I czy są z tym problemy??
                              • Gość: mery Re: UKSW ...religia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.06, 15:22
                                eee moj nick jest troche mylacy bo ja jestem kolesiem :)

jesli chodzi o wf to jest 15 godzin w semstrze (przynajmniej dwa lata temu tak
                                bylo) czyli dwa razy mniej niz na np. uw. dla jednych zaleta dla innych wada

zwolnienia oczywiscie przyjmuja w takim wypadku mgr. Skut (znana postac na uksw
                                :) wpisuje ci zalke do indeksu za okazaniem zwolnienia badz zaswiadczenia ze
                                trenujesz gdzie indziej.
                                • Gość: Ann Re: UKSW ...religia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.06, 15:34
                                  sądziłam,że jesteś dziewczynką, bo taki miła/y..:]więc przepraszam..
                                  Czemu on jest tak znany??
                                  • zielony_banan Re: UKSW ...religia 22.01.06, 15:40
                                    bo wlasnie on daje te zalki zwlaniajace z WF wiec kazdy kto sie zwalnia ma od
                                    niego wpis - a tych osob jest baaaaardzo duzo co roku :)
                                    • Gość: Ann Re: UKSW ...religia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.06, 17:24
                                      tzn.osób , które chcą się zwolnić czy już zwolnionych????
                                      Ten pan robi jakieś problemy???
                                      • Gość: zed Re: UKSW ...religia IP: *.chello.pl 23.01.06, 07:52
                                        ten pan robi problem wtedy gdy ludzie z calego uksw przychodza po zaliczenie, a jego biuro otwarte jest przez 45 minut raz w tygodniu. Mozna sobie wyobrazic co sie dzieje:)

Co do mw to nie przesadzalbym. Oprocz wpomnianych teologii, nie poznalem jeszcze zadnego studenta ktory studiowalby tu bo to "koscielna" uczelnia. Mw tez nie ma za duzo. ja ich nie zauwazam. Ideologia na filozofii jest bo ten kierunek chyba sie nazywa "filozofia chrzescijanska".
                                        • Gość: Ann Re: UKSW ...religia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.06, 11:49
                                          Dlaczego tylko przez 45 min.??
                                          Chyba nie skończy pracy za nim wszystkich nie przyjmie?
                                          • Gość: zed Re: UKSW ...religia IP: *.chello.pl 23.01.06, 18:37
                                            tez sie nad tym zastanawialem, gdy stalem w kolejce:)
                                            • Gość: Ann Re: UKSW ...religia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.06, 18:41
                                              Ale jest człowiekiem przychylnym czy surowym??Są jakies problemy ze
                                              zwolnieniem??
                                              • Gość: zed Re: UKSW ...religia IP: *.chello.pl 24.01.06, 14:13
                                                Zbyt mily to on nie jest, ale problemow nie mialem zadnych. pokazalem papierek ze cwicze gdzie indziej, uprawiam regularnie sport i wystrczylo.
                                                • Gość: Ann Re: UKSW ...religia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.06, 14:20
                                                  aaa....a dla ludzi, którzy nigdzie indziej nie ćwiczą, a chcą się zwolnić??:)
                                                  • Gość: zed Re: UKSW ...religia IP: *.chello.pl 24.01.06, 23:27
                                                    musi byc jakas podstawa, zeby Cie zwolnic. jezeli jestes chora, bedzie to papier od lekarza(choc nie wiem czy nie bedziesz przebadana na uskw). jezeli trenujesz to papier z klubu. jak nie trenuejsz to radze isc do jakiegos klubu, i poprosic, moze ci wystawia zaswiadczenie jak sie ladnie usmiechniesz:)
                                                  • Gość: Ann Re: UKSW ...religia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.06, 12:44
                                                    nie no nie zamierzam chodzić po klunach prosząc o papierek...
                                                    Ale nie rozumiem z tym badaniem na UKSW....Przecież to musi być specjalista...a
                                                    nie zwykły lekarz...:/
                                                  • Gość: Ann Re: UKSW ...religia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.06, 12:44
                                                    A nie wiesz czy jest tam coś takiego jak korektywa?
                                                  • Gość: zed Re: UKSW ...religia IP: *.chello.pl 25.01.06, 22:44
                                                    jest "gimnastyka rekreacyjno-rehabilitacyjna "
                                                  • Gość: Ann Re: UKSW ...religia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.06, 11:56
                                                    aha...
                                                    ale z tą komisją lekarską nie jesteś pewien, prawda??
                                                  • Gość: zed Re: UKSW ...religia IP: *.chello.pl 26.01.06, 17:11
                                                    nie jestem. Tylko obilo mi sie o uszy, a osobiscie nikogo z takim zwolnieniem nie znam.
                                                  • Gość: Ann Re: UKSW ...religia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.06, 18:17
                                                    o masz...to będę jakimś odmieńcem...:/
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka