Dodaj do ulubionych

Do studentów AM :] Pomóżcieeeeeeee

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.02.06, 00:02
Witam
Mam pytanie do studentów akademii medycznej na wydziale medycyna lub
stomatologia. Czy przy przyjęciu na studia a także w czasie ich trwania
mieliście wykonywane jakieś badania ( krwi lub inne)?? Jeśli to to dokładnie
jakie??

Bardzo proszę od odpowiedz

Pozdrawaiam :)
Obserwuj wątek
    • Gość: tylkonieto Re: Do studentów AM :] Pomóżcieeeeeeee IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.06, 00:14
      Tylko nie mow ze masz zapalenie watroby typu C lub jestes zarazona virusem hiv ://
      Tak szczerze mowiac, to osoby chore na takie choroby nie powinny miec mozliwosci
      wykonywania zawodu.Ja tam bym sie nigdy nie dal dotknac kolesiowi takiemu.
      • Gość: mdx Re: Do studentów AM :] Pomóżcieeeeeeee IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.06, 00:19
        nie pewnie jakies "leki" zostajace dluzej we krwi..
        • Gość: tylkonieto Re: Do studentów AM :] Pomóżcieeeeeeee IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.06, 00:32
          hehe, no tak w koncu to medycyna, tony ksiazek na pamiec ;)
          "Skrypt 700-stronicowy"
          O dziwo , ja sie jeszcze z tymi lekami nie spotkalem na studiach.
          Moze dlatego ze na moim kierunku kucia na pamiec nie ma a jest duzo myslenia ;(
          (fizyka).
          • Gość: mdx Re: Do studentów AM :] Pomóżcieeeeeeee IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.06, 00:49
            fizyka tez nie jest dla kazdego.. tez "ciezki kawalek chleba".. z tego co wiem
            to kandydaci na medycyne przechodza jakies "powazniejsze" badania zdrowotne..
            ale niech sie wypowie ktos kto studiuje medycyne bo moge sie mylic..
    • Gość: Ani13 Re: Do studentów AM :] Pomóżcieeeeeeee IP: *.amwaw.edu.pl 03.02.06, 07:31
      Skladajac papiery na AM, musisz dostarczyc tez zaswiadczenie od lekarza
      medycyny pracy. Kazdy lekarz medycyny pracy zleca inne badania, wiekszosc kaze
      zrobic morfologie, mocz, czasem rtg klatki piersiowej, badanie okulistyczne,
      dermatolog...w trakcie studiow tez ostatnio zaczeli sprawdzac czy mamy wazne
      badania wlasnie medycyny pracy, nosicielstwo(SANEPID), szczepienia WZW B i TB.
      przynajmniej tak jest na AM Waw!!
      aha...badania sa bezplatne tylko musisz pobrac skierowanie i wykonac je w
      podanych miejscach(ich lista powinna byc wywieszona w rektoracie). dostajesz
      skierowanie jak odbierasz inne druki i formularze w rektoracie.
      • Gość: zaphod Re: Do studentów AM :] Pomóżcieeeeeeee IP: *.olimp.unis.pl / *.crowley.pl 03.02.06, 10:17
        No to widze ze w Wawie powaznie podchodza do sprawy bo badania przyszlego
        studenta medycyny w Kraku wygladaja mniej wiecej tak:
        -zdrowy pan?
        -zdrowy
        -papierosy?
        -nie
        -alkohol?
        -nie
        -no to dziekuje :D
        I tyle wystarcza zeby dostac papier, pozniej w czasie studiow jeszcze tylko
        szczepienie na WZW i to by bylo na tyle.
    • Gość: demlkaaa Re: Do studentów AM :] Pomóżcieeeeeeee IP: *.crowley.pl 03.02.06, 10:21
      na ślamie w zabrzu na początku przy składaniu papierów mieliśmy robione próby
      wątrobowe tylko(ASPAT, ALAT) no i badanie u lekarza medycyny pracy jeżeli można
      to było nazwać wogóle badaniem, a w trakcie studiów jak narazie nic, może
      trzeba będzie cos wykonać przed praktykami w szpitalu.Pozdrawiam
    • Gość: fryga Re: Do studentów AM :] Pomóżcieeeeeeee IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.02.06, 14:20
      Nie jestem żadnym nosicielem wzwC ani hiv. Poprostu chciałam wiedzieć co czeka
      takich studnetów (nie można zapytać?) . Bardzo dziękuję za wszytkie odp.
      Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka