Dodaj do ulubionych

Master of Public Administration/ Krakow

IP: *.sti.net.pl 22.02.06, 21:55
czy ktos konczyl w MSAP AE w Krakowie?
planuje rozpoczac w listopadzie, moze ktos poza mna rowniez?
poszukuje ponadto kogos, kto je ukonczyl...
Obserwuj wątek
    • manros Re: Master of Public Administration/ Krakow 22.02.06, 22:01
      zastanawialem sie nad tym kierunkiem,jestem z wawy wiec to mnie zniechęcilo ale
      powiem Ci ze studia sa bardzo tanie i widzialem po programie ze warto. Pytanie
      tylko czy ten Master to jest respektowany w innych krajach i czy ma wartosc M.A
      degree..
      • Gość: MPA w Polsce???? Re: Master of Public Administration/ Krakow IP: *.kablowka.waw.pl 22.02.06, 22:04
        Zapomnij, dyplom jest wart tyle ile akredytacji międzynarodowych ma uczelnia, a
        także jak wysoko jest w rankmingach międzynarodowych
        • Gość: Bezik26 Re: Master of Public Administration/ Krakow IP: *.sti.net.pl 22.02.06, 22:06
          a dyplomy daja dwa, jeden AE, drugi Grand Valley State University z USA
          • Gość: MPA w Polsce???? Re: Master of Public Administration/ Krakow IP: *.kablowka.waw.pl 22.02.06, 22:12
            Dają dyplom???? A nie certyfikat, podpis czy walidację??? Daj linka!!!
            • Gość: Bezik26 Re: Master of Public Administration/ Krakow IP: *.sti.net.pl 22.02.06, 22:28
              www.msap.ae.krakow.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=38&Itemid=14

cos tu jednak o wspolnym dyplomie pisza...

dlatego potrzebny ktos, kto je konczyl...
              • Gość: MPA w Polsce???? Re: Master of Public Administration/ Krakow IP: *.kablowka.waw.pl 22.02.06, 22:34
                To nie jest dyplom Grand Valley State University tylko dyplom wspólny (czyli
                niezależny). By miał jakieś znaczenie to musi być akredytowany (AASCB akredytuje
                programy a nie szkoły), ale nieźle się zapowiada, może za kilka lat. Partner
                jest całkiem, całkiem.....
      • Gość: Bezik26 Re: Master of Public Administration/ Krakow IP: *.sti.net.pl 22.02.06, 22:04
        witaj, ponoc ma...
        w wawie jest tez Master of public w Kozminie, ale za cene znacznie wyzsza i dla
        wyzszych urzednikow z nominacji premiera, czyli jeszcze nie dla mnie :)
        • manros Re: Master of Public Administration/ Krakow 22.02.06, 22:07
          Jeżeli ma to nie zastanawiaj się nawet ale wcześniej pomyśl np o KSAP ktory
          daje bezposrednio nominację na urzędnika sluzby cywilnej;)
        • Gość: MPA w Polsce???? Re: Master of Public Administration/ Krakow IP: *.kablowka.waw.pl 22.02.06, 22:07
          Koźmin ma EQUISa a AE to co ma?????
          Zresztą Polska to ma poziom Bangladeszu (w/g międzynarodowych rankingów, Indeksu
          Filadelfijskiego, a także nawet ilości wynalazków dla przemysłu...).
          • manros Re: Master of Public Administration/ Krakow 22.02.06, 22:10
            zastanawiam się co tak naprawde by dalo w Polsce MPA, do pracy samo nie
            przyjmie....
            • Gość: Bezik26 Re: Master of Public Administration/ Krakow IP: *.sti.net.pl 22.02.06, 22:23
              do KSAPu mi sie nie chce,
              do egzaminu na mianowanego bede podchodzila, teraz ma byc ponoc duzy limit,
              okolo 3 tys...
              a same studia, no coz... papierek do papierka - taka niestety polityka w tym
              kraju, a ten papierek jakos sie chyba wyrozni,
              poza tym na uniwerku konczylam administracje, teraz jestem na dr wiec tematyka
              tych studiow jest mi bliska a program interesujacy
              • manros Re: Master of Public Administration/ Krakow 22.02.06, 22:26
                daj znac czy ten MPA daje uprawnienia magistra w Polsce....
                • Gość: Bezik26 Re: Master of Public Administration/ Krakow IP: *.sti.net.pl 22.02.06, 22:31
                  nie wydaje mi sie,
                  tyt mgr musisz raczej posiadac
              • Gość: ??? Re: Master of Public Administration/ Krakow IP: *.kablowka.waw.pl 22.02.06, 22:26
                Dają dyplom???? A nie certyfikat, podpis czy walidację??? Daj linka!!!
                • Gość: Bezik26 Re: Master of Public Administration/ Krakow IP: *.sti.net.pl 22.02.06, 22:32
                  no link powyzej
                  • manros Re: Master of Public Administration/ Krakow 22.02.06, 22:33
                    wymagane są studia wyzsze wiec licencjat starczy ale nie w tym rzecz. M.A
                    ogolnie stoją jako magisterskie więc pytanie czy takie MPA daja tytul magistra
                    po restryfikowaniu dyplomu...(czy jak to sie piszę:-))
                    • manros Re: Master of Public Administration/ Krakow 22.02.06, 22:38
                      A czy z takim dyplomem np w USA przyjmują z otwartymi rękami? :D:D
                      • Gość: MPA w Polsce???? Re: Master of Public Administration/ Krakow IP: *.kablowka.waw.pl 22.02.06, 22:42
                        Nie, bo nie jest akredytowany. Przypominam iż to programy są akredytowane ,
                        anie szkoły.
                        • manros Re: Master of Public Administration/ Krakow 22.02.06, 22:49
                          ok ,w Kozminie jest akredytowany tak? Ale co to za jaja z tą nominacja premiera
                          zeby tam isc?;-)
                          • Gość: MPA w Polsce???? Re: Master of Public Administration/ Krakow IP: *.kablowka.waw.pl 22.02.06, 22:54
                            Pamiętaj iż Polska dla przeciętnego Amerykanina leży albo pod kołem
                            podbiegunowym (Pole.. North Pole) albo gdzieś w Afryce. Tak samo przeciętny
                            Polak nie wie gdzie leży sławetny Bangladesz (edukacja w Bagladeszu jest
                            oceniana lepiej od polskiej), Malawi czy Uzbekistan.
                            Wszyscy posiłkują się rankingami albo akredytacjami.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka