Gość: Bezik26 IP: *.sti.net.pl 22.02.06, 21:55 czy ktos konczyl w MSAP AE w Krakowie? planuje rozpoczac w listopadzie, moze ktos poza mna rowniez? poszukuje ponadto kogos, kto je ukonczyl... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
manros Re: Master of Public Administration/ Krakow 22.02.06, 22:01 zastanawialem sie nad tym kierunkiem,jestem z wawy wiec to mnie zniechęcilo ale powiem Ci ze studia sa bardzo tanie i widzialem po programie ze warto. Pytanie tylko czy ten Master to jest respektowany w innych krajach i czy ma wartosc M.A degree.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MPA w Polsce???? Re: Master of Public Administration/ Krakow IP: *.kablowka.waw.pl 22.02.06, 22:04 Zapomnij, dyplom jest wart tyle ile akredytacji międzynarodowych ma uczelnia, a także jak wysoko jest w rankmingach międzynarodowych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bezik26 Re: Master of Public Administration/ Krakow IP: *.sti.net.pl 22.02.06, 22:06 a dyplomy daja dwa, jeden AE, drugi Grand Valley State University z USA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MPA w Polsce???? Re: Master of Public Administration/ Krakow IP: *.kablowka.waw.pl 22.02.06, 22:12 Dają dyplom???? A nie certyfikat, podpis czy walidację??? Daj linka!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bezik26 Re: Master of Public Administration/ Krakow IP: *.sti.net.pl 22.02.06, 22:28 www.msap.ae.krakow.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=38&Itemid=14 cos tu jednak o wspolnym dyplomie pisza... dlatego potrzebny ktos, kto je konczyl... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MPA w Polsce???? Re: Master of Public Administration/ Krakow IP: *.kablowka.waw.pl 22.02.06, 22:34 To nie jest dyplom Grand Valley State University tylko dyplom wspólny (czyli niezależny). By miał jakieś znaczenie to musi być akredytowany (AASCB akredytuje programy a nie szkoły), ale nieźle się zapowiada, może za kilka lat. Partner jest całkiem, całkiem..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bezik26 Re: Master of Public Administration/ Krakow IP: *.sti.net.pl 22.02.06, 22:04 witaj, ponoc ma... w wawie jest tez Master of public w Kozminie, ale za cene znacznie wyzsza i dla wyzszych urzednikow z nominacji premiera, czyli jeszcze nie dla mnie :) Odpowiedz Link Zgłoś
manros Re: Master of Public Administration/ Krakow 22.02.06, 22:07 Jeżeli ma to nie zastanawiaj się nawet ale wcześniej pomyśl np o KSAP ktory daje bezposrednio nominację na urzędnika sluzby cywilnej;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MPA w Polsce???? Re: Master of Public Administration/ Krakow IP: *.kablowka.waw.pl 22.02.06, 22:07 Koźmin ma EQUISa a AE to co ma????? Zresztą Polska to ma poziom Bangladeszu (w/g międzynarodowych rankingów, Indeksu Filadelfijskiego, a także nawet ilości wynalazków dla przemysłu...). Odpowiedz Link Zgłoś
manros Re: Master of Public Administration/ Krakow 22.02.06, 22:10 zastanawiam się co tak naprawde by dalo w Polsce MPA, do pracy samo nie przyjmie.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bezik26 Re: Master of Public Administration/ Krakow IP: *.sti.net.pl 22.02.06, 22:23 do KSAPu mi sie nie chce, do egzaminu na mianowanego bede podchodzila, teraz ma byc ponoc duzy limit, okolo 3 tys... a same studia, no coz... papierek do papierka - taka niestety polityka w tym kraju, a ten papierek jakos sie chyba wyrozni, poza tym na uniwerku konczylam administracje, teraz jestem na dr wiec tematyka tych studiow jest mi bliska a program interesujacy Odpowiedz Link Zgłoś
manros Re: Master of Public Administration/ Krakow 22.02.06, 22:26 daj znac czy ten MPA daje uprawnienia magistra w Polsce.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bezik26 Re: Master of Public Administration/ Krakow IP: *.sti.net.pl 22.02.06, 22:31 nie wydaje mi sie, tyt mgr musisz raczej posiadac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ??? Re: Master of Public Administration/ Krakow IP: *.kablowka.waw.pl 22.02.06, 22:26 Dają dyplom???? A nie certyfikat, podpis czy walidację??? Daj linka!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bezik26 Re: Master of Public Administration/ Krakow IP: *.sti.net.pl 22.02.06, 22:32 no link powyzej Odpowiedz Link Zgłoś
manros Re: Master of Public Administration/ Krakow 22.02.06, 22:33 wymagane są studia wyzsze wiec licencjat starczy ale nie w tym rzecz. M.A ogolnie stoją jako magisterskie więc pytanie czy takie MPA daja tytul magistra po restryfikowaniu dyplomu...(czy jak to sie piszę:-)) Odpowiedz Link Zgłoś
manros Re: Master of Public Administration/ Krakow 22.02.06, 22:38 A czy z takim dyplomem np w USA przyjmują z otwartymi rękami? :D:D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MPA w Polsce???? Re: Master of Public Administration/ Krakow IP: *.kablowka.waw.pl 22.02.06, 22:42 Nie, bo nie jest akredytowany. Przypominam iż to programy są akredytowane , anie szkoły. Odpowiedz Link Zgłoś
manros Re: Master of Public Administration/ Krakow 22.02.06, 22:49 ok ,w Kozminie jest akredytowany tak? Ale co to za jaja z tą nominacja premiera zeby tam isc?;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MPA w Polsce???? Re: Master of Public Administration/ Krakow IP: *.kablowka.waw.pl 22.02.06, 22:54 Pamiętaj iż Polska dla przeciętnego Amerykanina leży albo pod kołem podbiegunowym (Pole.. North Pole) albo gdzieś w Afryce. Tak samo przeciętny Polak nie wie gdzie leży sławetny Bangladesz (edukacja w Bagladeszu jest oceniana lepiej od polskiej), Malawi czy Uzbekistan. Wszyscy posiłkują się rankingami albo akredytacjami. Odpowiedz Link Zgłoś