Dodaj do ulubionych

Co po zarządzaniu.....

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.03.06, 12:18
wielu moich znajomych wybiera sie na ten kierunek, pytam sie ich gdzie sie
pracuje potym kierunku najczestsza odpowiedza ze zakladanie firmy i jej
prowadzenie, a jak ktos niebedzie chcial zakaldac firmy to co gdzie znajdzie
prace????
Obserwuj wątek
    • Gość: e? Re: Co po zarządzaniu..... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.06, 12:35
      jesli wszyscy beda chcieli zakladac firme, to te firmy padną, bo kto bedzie w
      nich pracował?
    • Gość: <> Re: Co po zarządzaniu..... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.06, 12:44
      Mozesz pacować jako księgowy ,jeśli wybierzesz specjalność rachunkowość;nie
      trzeba wtedy zdawać dość trudnego egzaminu państwowego ,ponieważ od razu masz
      uprawnienia i możesz chyba otworzyć wtedy własne biuro rachunkowe;możesz
      pracować w dziale marketingu jakiejś firmy ,możesz pójść na specjalnosć
      związaną z contollingiem i zajmować się finansami ;wszystko zależy od
      specjalnośi.Co do własnej firmy ,zawsze będą ludzie ,którzy podejmą takie
      ryzyko i Ci ,którzy nigdy w życiu się tym nie zajmą.Liczy się przede wszystkim
      dobry pomysł,analiza wszystkich czynników zewnętrznych i wewnętrznych
      otoczenia;zatrudnić pracowników można jeśli interes się rozrośnie.
      • Gość: X Prawie wszystko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.06, 13:45
        Cześć,

Ja skończyłam zarządzanie i dzisiaj rok po ukończeniu studiów mogę śmiało
        powiedzieć, że właściwie nic mnie nie ogranicza. Mogę się zajmować księgowością,
        marketingiem, HR itd., ponieważ mam ogólne pojęcie prawie na każdy temat.
        Obecnie pracuję w nieruchomościach (przygotowuję się do zawodu pośrednika),
        studiuję dalej socjologię, zapisałam się na kurs o funduszach europejskich.
        Trochę tego może dużo, ale wiesz co? Najwięcej można się nauczyć w praktyce.
        Zarządzanie jest w sumie OK, pomimo że wiele osób potępia ten kierunek.

Przede wszystkim musisz sobie zadać pytanie, co chcesz naprawdę robić. Wtedy
        możesz się ewentualnie dokształcać w tym kierunku.

Powodzenia.
        • Gość: Ala Re: Prawie wszystko IP: *.laczpol.net.pl 18.03.06, 14:22
          Całkowicie zgadzam się z wypowiedzią X.
          Ja też dlatego studiuję zarządzanie by mieć duży wybór dziedzin gdzie mogę
          pracować.
          Przecież prawie w każdej dziedzinie gospodarki trzeba zarządzać.
          I naprawdę nie rozumiem tego powszechnego oburzenia że te studia nic nie
          dają,jak się po nich dorobi specjalistyczne kursy to można dobrze na nich wyjść.
          • Gość: onet Re: Prawie wszystko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.06, 14:40
            a po innych studiach mozna dobrze wyjsc bez specjalistycznych kursów.
            a czasami i same specjalistyczne kursy wystarcza...
            • Gość: onet Re: Prawie wszystko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.06, 15:48
              ...a mówię to ,ponieważ w swoim długim życiu skończyłem ledwie zawodówkę i jest
              mi przykro ,że nie mogłem sie kształcić dalej.
          • Gość: Richelieu* Re: Prawie wszystko IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.03.06, 20:52
            > Przecież prawie w każdej dziedzinie gospodarki trzeba zarządzać.

otoż to. Ludzie po zimie biorą się za zarządzanie w branżach, na których
            kompletnie się nie znają. Od zarządzania w prawie każdej itd. są ziipy na
            wydziałach kształcących inżynierów mechaników, elektryków itd. Człowiek po
            zimie ma ogólne pojęcie o zarządzaniu samym w sobie i dobrze sprawdzi się tam,
            gdzie właśnei takie ogólniki są wymagane. Specjalizując się nabiera wiedzy z
            określonej, jednej dziedziny, i jest wtedy półspecjalistą, bo do całości pewnie
            braknie mu uprawnień, przykład z nieruchomościami.
      • Gość: yomen Re: Co po zarządzaniu..... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.06, 19:08
        Mój znajomy studiował zarządzanie i zaraz po studiach poszedł na staż do British
        American Tobacco. Teraz jest tam managerem i zarabia mnóstwo kasy, a wszyscy
        mówlili mu, że to nie jest przyszłościowy kierunek ;)
    • compol Re: Co po zarządzaniu..... 31.03.06, 10:41
      Po zarządzaniu ale czego?

Mozna zarządzać firmą, projektem, produkcją, sklepem spożywczym....
    • Gość: /k/ i uznam ten post za... IP: *.man.polbox.pl / *.man.polbox.pl 31.03.06, 11:20
      ... wreszcie cos pozytywnego o zarzadzaniu
      • Gość: tahela Re: i uznam ten post za... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.06, 16:12
        zgadzam sie to dobre pytanie:)
        mozna zarzadzac mala firma np do 10 osob albo jakas wielka korporacja w stylu
        batu czy dajmy na to msterfoods albo albo i tych albo jest bardzo wiele
        wiec sprecyzuj co masz na mysli;)
        • dynnia Re: i uznam ten post za... 31.03.06, 16:24
          Chyba się zarządza.....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka