Dodaj do ulubionych

Czy WIT upadnie ? Ogolnie o prywatnych ...

19.03.06, 17:01
Jezeli teraz, po wejsciu w zycie nowych przepisow o wykladowcach akademickich
co sie stanie z tymi prywaciakami , gdzie wykladaja wykladowcy z UW i PW (WIT,
wg. zapewnien zlego).

Poziom drastycznie spadnie... czy mozna tak zrobic? Ktos szedl na studia i
mial zapewnienia co do kadry, a teraz go oszukaja i sprowadza jakis
magisterkow po studiach ???
Biedny zly :(
Obserwuj wątek
    • red.ken Re: Czy WIT upadnie ? Ogolnie o prywatnych ... 19.03.06, 18:48
      daje mu 3-4 lata do całkowitej zagłady! Tylko później będzie coś ch..owo
      wymachiwać papierkiem uczelni której już nie ma.
    • Gość: YaBasta Re: Czy WIT upadnie ? Ogolnie o prywatnych ... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.03.06, 20:05
      Problem lezy w tym ze wiele slabszych panstwowych uczelni trzesie portkami, bo niby dlaczego taki prof mialby nie pojsc do dajmy takiego WIT gdzie lepiej placa? dla prestizu naukowego? hahahaha
      • Gość: zły klon złego daj se siana IP: *.chello.pl 19.03.06, 20:14
        Nie masz co innego do roboty niż wypisywanie głupot? Znowu muszę bronić swojej
        uczelni a potem idioci uznają to za reklamę.
        Po pierwsze wykładowcy mogą pracować na dwóch a nie na jednej uczelni. Po
        drugie większość kadry WIT pochodzi z Instytutu Badań Polskiej Akademii Nauk -
        PO RAZ SETNY TO JUŻ POWTARZAM. Na drugiem miejscu z PW, potem UW i WAT'u. Po
        trzecie muszę cię poprawić - bo piszesz o magisterce - DOKTORA TEŻ NA MOJEJ
        UCZELNI MOŻNA ZROBIĆ !!! :D
        • Gość: WIT upadnie !!! Re: klon złego daj se siana IP: *.kablowka.waw.pl 19.03.06, 21:58
          A może już upada??? Zostanie mu jeno licencjacik.
          • Gość: zły Re: klon złego daj se siana IP: *.chello.pl 19.03.06, 22:08
            JAKI LICENCJACIK - JEŚLI JUŻ TO INŻYNIER a poza tym to ja jestem na 1. roku :P
            a nie na 3 :P
            • Gość: WIT upadnie !!! Re: klon złego daj se siana IP: *.kablowka.waw.pl 19.03.06, 22:12
              INŻYNIER to pozostanie na PW, u was to tylko LICENCJACIK :))))

Życzę szczęscia, od października kadra tylko na 2 etatach :))))
              Ponieważ mgr na PW to u was tylko lic.
              • Gość: poljugg Re: klon złego daj se siana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.06, 22:56
                Ten kto konczy inzyniera na prywatnej zasluguje tylko na wyrzucenie cv do kosza.
                Inzyniera ma sie po politechnice, a nie prywatnej szkolce propagandy i reklamy
                • Gość: Gringo Re: klon złego daj se siana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.06, 12:41
                  Z tym ze poziom nauczania na panstwowych uczelniach nie jest juz taki jak
                  kiedys. Za to pomiedzy prywatnymi trwa konkurencja. Skonczylem SWPS i jestem
                  przekonany, ze zadna z panstwowych uczelni nie dalaby mi takiej wiedzy.
        • Gość: YaB Re: klon złego daj se siana IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 20.03.06, 00:56
          nie wiem dlaczego piszesz to akurat w moim watku? mam nadzieje ze to przypadek... chyba zauwazyles ze moje stanowisko jest raczej odmienneod zdania zalozyciela i nie atakuje twojej uczelni
        • Gość: gusia Re: klon złego daj se siana IP: *.modelina.net / 80.53.157.* 07.04.06, 14:41
          zly daj se spokoj , przeciez i tak ci nikt nie wierzy. ja tez chodze do takiej
          "renomowanej" prywatnej uczelni. i wiem jak tam jest. poziom jest zenujace.i nie
          da sie go podwyzszyc bo studenci sa gorsi niz na panstwowych. jak im by
          wiekszosc wyleciala to zbankrutuja. wiec ciagna tych ludzi dajc latwe pytania na
          egzaminach itd., staraja sie zeby jak najmnie osob wylecialo a i tak troche po
          sesji nie dalo rady!po prostu ktos kto nie uczyl sie na takiej uczelni nie wie
          ze moze byc az tak nisko. wyklady to jest porazka , przychodzi 20 osob i wpisuje
          sie za wszystkich1
          • Gość: zły DO GUSI IP: *.chello.pl 07.04.06, 17:17
            cytat:
            "zly daj se spokoj , przeciez i tak ci nikt nie wierzy. ja tez chodze do takiej
            "renomowanej" prywatnej uczelni. i wiem jak tam jest. poziom jest zenujace.i nie
            da sie go podwyzszyc bo studenci sa gorsi niz na panstwowych. jak im by
            wiekszosc wyleciala to zbankrutuja. wiec ciagna tych ludzi dajc latwe pytania na
            egzaminach itd., staraja sie zeby jak najmnie osob wylecialo a i tak troche po
            sesji nie dalo rady!po prostu ktos kto nie uczyl sie na takiej uczelni nie wie
            ze moze byc az tak nisko. wyklady to jest porazka , przychodzi 20 osob i wpisuje
            sie za wszystkich1"

A co mnie to interesuje czy ktoś wierzy czy nie wierzy - ja chodzę do tej
            uczelni do której chciałem. Ty chodzisz do renomowanej prywatnej uczelni?
            Ciekawe jakiej ........ poziom jest żenujący? Z pewnością na państwowej uczelni
            też byłby żenujacy - W KOŃCU STUDIUJESZ ADMINISTRACJĘ - kierunek humanistyczny -
            a na humanistycznych niewiele się robi - na filozofii i administracji
            zwłaszcza niewiele się robi. Jakby im większość wyleciała to zbankrutują ? -
            Dziwne, bo u mnie po 2. roku (najtrudniejszym) wylatuje przynajmniej 50%
            studentów (po 1. roku sporo ludzi wylatuje, ale to nic w porównaniu do 2.
            roku). Do tytułu inżyniera dociera zdecydowanie mniej niż połowa studentów,
            którzy rozpoczynali studia tutaj i jakoś uczelnia nie bankrutuje a dodatkowo
            przyznaje stypendia pokrywające prawie w całości WYSOKIE czesne, co fajniejsze
            korzysta nawet z dotacji budżetu państwa przyznawanych dla najlepszych uczelni
            prywatnych. Zdecydowana większość studentów, którzy uzyskali tytuł inżyniera
            miała przynajmniej raz z jednego przedmiotu warunek. Jakby poziom moich studiów
            informatycznych niski to przeniósłbym się na PW, jak narazie nie mam takiego
            planu, co więcej duża grupa studentów PW po uzyskaniu tytułu inżyniera na PW
            przechodzi na moją uczelnię. Wykłady porażką?? Wykłady nie są obowiązkowe - u
            mnie na ekonomię i encyklopedię prawa również przychodzi mało osób, bo nikogo
            to nie interesuje zwłaszcza, że wykładowcy zamieszczają wykłady z tych
            humanistycznych przedmiotów w Interneci - ja również na nie nie chodzę, wolę w
            tym czasie podciągnąć się z programowania w domu - na całe szczęście na 2. roku
            i później nie będę mieć już żadnych przedmiotów humanistycznych. I nie zawracaj
            mi tu teraz głowy swoimi wypowiedziami - skoro nie odpowiada ci poziom twojej
            uczelni to znaczy, że musiałaś być wyjątkowo głupia, ze idąc na nią nie
            dowiedziałaś się o jej poziomie od studentów - (choć studenci kierunków
            humanistycznych nigdzie nic się nie uczą) - dawno mnie nie było na forum byłem
            zajęty, dziś wchodze na forum i muszę czytac twoją durną wiadomość - więc ci
            odpowiadam i myślę, że w najbliższym czasie nie zobaczysz mnie na forum - muszę
            pozałatwiać wszystkie sprawy z nauką tak by jak pojadę do domu to skupić się
            tylko na podciągnięciu z programowania z którym niestety jestem jak narazie do
            tyłu..... :/
            • negativeburn Re: DO GUSI 07.04.06, 18:27
              zły po przeczytaniu kilku twoich postów na tym forum moge jednak z cala
              pewnoscia stwerdzic ze jestes the biill em :D:D:D:D
            • Gość: YaBasta Re: DO GUSI IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.04.06, 19:08
              > też byłby żenujacy - W KOŃCU STUDIUJESZ ADMINISTRACJĘ - kierunek humanistyczny
              > -
              > a na humanistycznych niewiele się robi - na filozofii i administracji
              > zwłaszcza niewiele się robi.

> (choć studenci kierunków
              > humanistycznych nigdzie nic się nie uczą)
              nie no rzeczywiscie szkoda slow na ciebie ty bufonie.
              Jestem zwyklym bufonem ot co. Zarozumialym nadetym bufonem.
              • Gość: Vib Re: DO GUSI IP: *.acn.waw.pl 07.04.06, 19:36
                Cos mi sie przypomnialo. Tutaj kiedys byl juz taki czlowiek ktory zachwalal SGGW
                w podobny sposob i w podobnym stylu jak zly. Zagladalem tu czasem, choc nie
                pisywalem, i wydaje mi sie ze pamiec mi cos takiego podpowiada.

• natixb Re: DO GUSI 07.04.06, 19:10
              człowieku-wez cos sobie na uspokojenie,
              jestes tepy czy tylko stwarzasz takie pozory....
              zachwalasz swoja szkole i to wrecz nad wyraz...
              rozumie-chceszc cos innym udowodnic(mie krytykuje tego)ale odczep sie od
              humanistow-czepiles sie jednego i nawijasz o tym w kolko tak jakby brak bylo ci
              innych argumentow...wymysl cos innego ,stajesz sie nudny-monotonny!!
            • Gość: gusia Re: DO GUSI IP: *.modelina.net / 80.53.157.* 07.04.06, 19:41
              zly skad wiesz co sie robi na administracji , na filozofii czyzbys to juz
              studiowal i wylecial?? bo jak nie to skad niby mozesz wiedziec??potwierdzam ze
              jestem debilem jak ci juz kiedys napisalm w innym watku.a idac na ta uczelnie
              nie bylam glupia- ta uczelna ma switna opinie przez takich idoitow jak ty ktorzy
              opowiadaja mity o niesamowitym poziomie , potem ktos cie poslucha i uwierzy.no
              chyba ze dla ciebie taki niski poziom jest wysoki...
              • Gość: Vib Re: DO GUSI IP: *.acn.waw.pl 07.04.06, 19:47
                Gusiu, poziom na WSISiZ jest bardzo wysoki (nie tylko jak na uczelnie
                niepanstwowa), nie wnioskuj po jednym zlym.

A ja zajrzalem do archiwum i znalazlem - poszukajcie sobie postow czlowieka o
                nicku 'normalny' w 2004 roku. Na przyklad ta dyskusja jest super:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=245&w=14147793&a=14147793
                :)
                • klon_zlego Vitam Viba PR-a WITU :))) 07.04.06, 19:48
                  Ponownie pytam jak tam rekrutacja ???
                  Wysoki poziom
                  buahahhahahahah !!!!
                  Cale forum sie z CIebie smieje.
                  Pewnie jestes zlym w przebraniu.
            • Gość: kojot Re: DO GUSI IP: *.server.ntli.net 07.04.06, 23:50
              Stary wyluzuj. Piszesz ze duzo ludzi odpada a malo kto jest bez warunku. Ja np.
              skonczylem informe na panstwoej (Pwr) i nie mialem zadnego warunku, a malo osob
              odpadlo (stosunkowo), czy to znaczy ze moja uczlenia byla kiepska? Widzisz
              wiekszosc wymiataczy (nie uwazam sie za takeigo:)) idzie na panstwowe, a jak sa
              dobrzy to i warunkow nie maja i nie odpadaja. Zgodze sie ze super uczelnia
              prywatna moze byc lepsza od kiepskiej panstwowej, ale ... poziom studiow zalezy
              tez od studentow, a Ci najlepsi w wiekszosci przypadkow ida na panstwowe
              uczelnie. Nie pisze dletego zeby Cie pognebic, tylko jak siegne pamiecia do
              Twoich watkow to niestety zdajesz sie byc zakompleksionym bufonem, ktory nawet
              jesli zle wybral to i tak idzie w zaparte. Nie wpsomnie juz np. o Twoich
              teoriach na temat TopCoder:)) ktore jasno pokazaly ze nie wiesz nawet o czym
              piszesz. Troche pokory, pozniej troche nauki i znow troche pokory, a moze cos z
              Ciebie bedzie.
              P.S. Smiejesz sie z przedmiotow humanistycznych a sam sie rzucasz jak ktos sie
              smieje z WiTu - troche pokory jeszcze raz.
              • Gość: yb Re: DO GUSI IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 08.04.06, 00:23
                z ust mi to wyjales wspolziomku z uczelni, ale do niego tego typu argumenty i tlumaczenia nie trafiaja. ktory wydzial inf?
                zly to takie forumowe 'enfant terrible' w zlym (co za zbieznosc) znaczeniu.
                • Gość: kojot Re: DO GUSI IP: *.server.ntli.net 21.04.06, 00:58
                  Do yb: jak to ktory ?? Prawdziwi mezczyzni ida tylko na elektronike :)))
        • Gość: ewelina_t przekłamanie. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.06, 07:37
          To bardzo ciekawa manipulacja.

Otóż WIT w swoich materiałach promocyjnych i poprezez złego twierdzi, że można
          zrobić doktorat na WIT. Jest to nieprawdą.

Doktorat można zrobić w Instytucie Badań Systemowych PAN który współpracuje z
          WIT. Ale sama szkoła nie ma uprawnien do nadawania doktoratu!!!!. Pomaga tylko
          się dostać na studia doktoranckie na PAN. Co i bez ich pomocy zrobić jest łatwo!

Tylko kilka uczelni niepublicznych w Polsce ma prawo do nadawania stopnia
          doktora (to te co w rankingu prespektyw były w rankingu uczelni akademickich)
          Jest ich 10, w wiekszości warszawskie - SWPS, Colegium Civitas. Z
          informatycznych napewno PJWSTK, nie wiem czy jakaś inna... Ale na 100% nie ma
          tam WIT'a.

No i oczywiście wszystkie uniwerki i poltechniki publiczne - ale to oczywiste ;-)

Zresztą jak poczytacie sobie uwaznie strony WIT, to też to zobaczycie.

Wkurzają mnie strasznie takie przekłamania i manipulacje.

Ciekawe, że dobre uczelnie nie muszą sięgac po takie metody ;-)

A kłamcom internetowym mówimy "NIE"

• Gość: zły to ty nie kłam IP: *.chello.pl 25.04.06, 08:08
            wszystko co jest związane z wit jest związane z IBS PAN bo wydział informatyki
            jest w tym samym budynku
            informator.wit.edu.pl/?enc=uwZQrgDFADikIhDqp97h0EOwGmQP46d5c3ffed14afcc89820f6fbb207b54&tid=51673
            • Gość: ewelina_t Re: to ty nie kłam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.06, 21:39
              hi hi hi,

tzn: jeśli w tym samym bloku co moje mieszkanie jest przychodnia, to znaczy że
              mam przychodnię?

A Collegium Civitas to ma nawet teatr i kino... ba, kinotekę

hi hi...

niezły ubaw...

logiki nie macie? cholerka, to na polibudzie czy uw obowiązkowe

• Gość: badenov Re: to ty nie kłam IP: 82.160.255.* 25.04.06, 21:53
                Czytam to i powoli zaczynam się stresować :)
                Czy WIT gdziekolwiek pisze, że prowadzi studia doktoranckie? Nie, piszą
                wyraźnie, że przygotowują do doktoratu na PANie.
                Weź sie moze czepnij czego innego? Chcesz się ze złym kłócić, to może
                przenieście się na gadu? Kto sie czubi ten sie lubi, kto wie, moze coś sie z
                tego jeszcze urodzi :)
                • Gość: ewelina_t Re: to ty nie kłam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.06, 22:02
                  nasz kochany zły pisze np:

Gość: zły 19.03.06, 20:14

DOKTORA TEŻ NA MOJEJ
                  UCZELNI MOŻNA ZROBIĆ !!! :D

(na tym forum, w tym wątku)

na targach gdzie byłam z kumpelą co się na informatykę wybiera - też mówili PR-owcy.

Ogólnie to nie uważam, że wit jest jakąś wyjątkową kicha - otóż są gorsze
                  uczelnie informatyczne w polsce. ale na tym forum co się wyprawia to juz
                  przegięcie..

A kiedys byo tak miło

• Gość: badenov Re: to ty nie kłam IP: 82.160.255.* 25.04.06, 22:23
                    masz racje z jednym zastrzeżeniem - pretensje do złego a nie do WITa. Nie
                    sądzisz chyba, ze wit płaci złemu za takie ich kompromitowanie. Generalnie fakt,
                    że nagonka na złego odbija sie tak mocno na szkole obajwia mi sie jako dość
                    obrzydliwy i mało uczciwy. I taknaprawde mam niekiedy podejrzenie co do czystych
                    intencji coponiektórych...
                    • Gość: ewelina_t o zylym i zlym PR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.06, 23:18
                      2 rzeczy:

1. o tym doktoracie mówili pracownicy/studenci WIT na targach prespektyw. A na
                      ich www masz w ofercie ciągiem: inzynierskie, magisterskie, studia doktoranckie.
                      To manipulacjach. Choć fakt, że tak naprawdę rozeźlił mnie zły tymi wpisami

2. Zły i PR - jak pamiętam dawno temu - z roki, póltora - zły na forum naprawdę
                      tylko gloryfikował WITa i krytykował wszystko co nie było "wit jest najlepszy" -
                      a to ranking nie taki, a to inna uczelnia otwiera informatykę i na 100% bedzie
                      to dziadostwo, a to jak inne uczelnie są złe. Czy mu płacili - nie wiem, ale
                      chyba za darno nikt by tak nie czadował... Poza tym chwalił się WIT "agresywnym"
                      PR. No i chyba sobie zaszkodzili - zrazili do siebie forumowiczów, a zły stał
                      się postacią negatywna tego forum.
                      I on sobie nadal zmysola, atakuje, koloryzuje. A inni - pewno z braku innych
                      rozrywek - go atakują. Moim zdaniem niemądrze. Ale ich sprawa.
                      Ja sprzeciwiam się nadużyciom, manipulacjom i przekłamaniom. a tych niestety u
                      złego pełno. A jego uczelnia jakos mało reaguje na te brednie.

Nie sadzę, żeby mu płacili teraz - bo im zwyczajnie szkodzi, ale to wszyscy na
                      tym forum wiedzą. Może powinni go poprostu powstrzymać... mają pewno kasę na
                      lepszego PR-owca

Moja uczelnia też w pewnym momencie IMO przesadziła z reklamą - strach było
                      jakąkolwiek gazete otworzyć, bo dawały "po optyce" wielkie reklamy SWPS. Było
                      tego duzo za dużo. Bo dobra uczelnia nie potrzebuje ani takich złych ani 100
                      reklam - czy jest dobra czy zła wiemy od pracodawców ;-). Na szczescie lekko
                      zluzowali, bo już się śmiali studenci, że całe czesne idzie na reklamy a nie na
                      inne rzeczy które byśmy mieć chcieli (np w bibliotece - tu ukłon ws SWPS)

Więc z jedniej strony mi WIT'a szkoda, z drugiej myslę, że sami sobie
                      wychodowali bestię lub nic nie robia, by ją "oswoić".

Co gorsza sami wdają sie w niedomuwienia i niescisłości. Choc oczywiście nie
                      jest to tak naganne jak to co robia uczelnie-krzaki - oferując nieistniejące
                      dyplomy itp... I nawalanki na forum - a tu niby pracownik, a tu niby student...
                      Bez sensu. Ale jak to mówią - ich PR.

Co mnie martwi to że nawalanka na niepubliczne im szkodzi. A wzmacnia niegiedy
                      dużo mniej warte publiczne (lub ich wydziały)

Jak dal mnie EOT anyway, bo na oszukaństwa złego reagować nie ma sensu

PS. ciekawe, czy teraz moją Uczelnię przyatakuje ;-) ot w rewanżu...

• Gość: eh Re: o zylym i zlym PR IP: *.sgsp.edu.pl 26.04.06, 13:31
                        1. Jaka manipulacja? Uczelnia jest pod auspicjami IBS i stad wspolpraca z tym
                        instytutem w zakresie badan i studiow doktoranckich (srodowiskowych - to cos
                        znaczy). Moim zdaniem to daje jej duzy prestiz. Jak przejrzalem ich strony to
                        chwala sie ta wspolpraca i studiami doktoranckimi w ramach IBS. N.b. PJWSTK nie
                        ma studiow doktoranckich tylko program doktorski - jedno seminarium w tygodniu:)
                        A za obrone przed rada naukowa PJWSTK trzeba dodatkowo zaplacic 5000 zl. Ale
                        dobrze ze jest, moze sie rozwinie.
                        2. Twoje wnioskowanie jest glupie, niestety. Ludzie czaduja za darmo zeby
                        chwalic swoje, ganic obce. Nie sadze zeby ten dzieciak mial cos wspolnego z PR,
                        smiech bierze. Ty jestes oczywiscie przekonana ze zly jest PR-owcem i im wiecej
                        piszesz tym bardziej sie utwierdzasz w tym przekonaniu.

A zly jest glupi, bo na wlasna reke popsul dobrej uczelni renome na tym forum.
                        Teraz stwierdzenie 'WIT to dobra uczelnia' jest proszeniem sie o kopa. Gratulacje.
                        Z tym ze reakcja na to co pisal zly byla sporo ponizej poziomu zlego.
                        Podszywanie sie pod pracownika uczelni zeby oznajmic ze studiuja tam odrzuty
                        intelektualne a WIT nie placi pensji, pod syndyka masy upadlosciowej (lekarz,
                        geolog i inni to byl dowcip, to widac) - to nie byla normalna reakcja. To zrobil
                        glupek i menda w jednej osobie.
                        • studentk Re: o zylym i zlym PR 26.04.06, 15:34
                          Żeby prowadzić studia doktoranckie jednostka musi mieć prawo do prowadzenia
                          habilitacji. Ja bym powiedział, iż Wyższa Szkółka Gotowania na Gazie ma taki
                          sam program jak WIT bo przecież absolwent każdej uczelni może pójść na dowolne
                          studia doktoranckie. Hehehe
                          Moje przedszkole tez ma studia doktoranckie na UW no bo przecież przedszkolak
                          zawsze może skończyć gimnazjum, liceum, studia i pójść na studia doktoranckie
                          na UW :)))))

Prestiż to się ma jak się ma prawo do nadawania tytułu doktora, a nie
                          podszywanie się pod kogoś kto ma.
                          • Gość: wink Re: o zylym i zlym PR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.06, 13:14
                            Kwestie doktoratu zostały dość dobrze wytłumaczone w wątku:
                            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=245&w=40892897
                            Tam się wypowiada koleś mający ponoć coś wspólnego z uczelnią i gadający z
                            sensem, myślę, że można go o ewentualne wątpliwości dopytać..
          • Gość: Marecki Re: przekłamanie. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.06, 12:22
            Hmm, czyżby w tresci powyzszego posta byla nazwa szkoły ktora tak tu naskakuje
            na Wita? Drodzy Panstwo, faktycznie metody macie zalosne.
    • ucla Re: Czy WIT upadnie ? Ogolnie o prywatnych ... 19.03.06, 23:27
      A co to jest WIT???? Ten Swiety???
      • klon_zlego Re: Czy WIT upadnie ? Ogolnie o prywatnych ... 19.03.06, 23:57
        Nie jest to niesamowita prywatna szkola informatyczna (ucza tam tez
        zarzadzania), gdzie pisze sie gry komputerowe , powiem wiecej , na 1 roku ludzie
        pisza juz tam boty do gier komputerowych - ogolnie smietanka polskiej mysli
        algotymicznej.
        Szkoda ze sa tylko zbyt zarozumiali, by dostrzec ze w porownaniu z innymi
        umieja... niewiele.
    • Gość: zły Re: Czy WIT upadnie ? Ogolnie o prywatnych ... IP: *.chello.pl 20.03.06, 07:23
      inżynier zawsze był, jest i będzie na mojej uczelni - na tym tytule najbardziej
      mi zależy :) bardziej niż na magistrze nie wspominając o doktorze :D
      polijug "Ten kto konczy inzyniera na prywatnej zasluguje tylko na wyrzucenie cv
      do kosza. Inzyniera ma sie po politechnice, a nie prywatnej szkolce propagandy
      i reklamy" - jakiej prywatnej szkółce propagandy i reklamy ? Napewno WIT nie
      należy do tych prywatnych szkółek o których mówisz także nie wrzucaj wszystkich
      prywatnych uczelni do jednego worka
      YaB mój post nie był adresowany do ciebie :D dzięki za poparcie
      Klon złego "Nie jest to niesamowita prywatna szkola informatyczna (ucza tam tez
      zarzadzania)" NIE ZARZĄDZANIA TYLKO ZARZĄDZANIA W INFORMATYCE, A OD TEGO ROKU
      RÓWNIEŻ INFORMATYKI I EKONOMETRII - także jest to uczelnia tylko o kierunkach
      informatycznych.
      "Szkoda ze sa tylko zbyt zarozumiali, by dostrzec ze w porownaniu z innymi
      umieja... niewiele."
      Jeśli idzie o informatykę to w porównaniu do innych studentów mojej uczelni,
      np. tych co piszą bota do gry komputerowej ja umiem niewiele - muszę to
      przyznać. Natomiast jeśli idzie o matematykę to od nikogo i niczego nie
      odbiegam.

• Gość: gienio Re: Czy WIT upadnie ? Ogolnie o prywatnych ... IP: *.astral.lodz.pl 20.03.06, 08:10
        i tak wasza IiE nie przebije UŁ nigdy :D a infe w zarzadzaniu to my mamy na
        innym wydziale :D
        • Gość: ppp Re: Czy WIT upadnie ? Ogolnie o prywatnych ... IP: *.aster.pl 21.03.06, 14:00
          Skoro ten WIT taki dobry to mam pytanie odnośnie programu studiów.
          Czy student tej uczelni musi w trakcie studiów napisac
          programy o podobnym stopniu skomlikowania co na UW:
          (1) grę planszową z elementami sztucznej inteligencji (np. Backgammon)
          (2) bazę dancych stencel.mimuw.edu.pl/bd/specs/
          (3) program obiektowy w smalltalku

www.mimuw.edu.pl/~janusz/dydaktyka/2005-2006/info_po/zadanie/zad_po_05_06_010.pdf
          (4) programy współbiezne w C (semafory, kolejki komunikatow, kolejki FIFO
          pamiec wspólna, model klient-serwer..) - 4 programy w sumie ok 2000 linii
          (5) tworzenie dokumentacji technicznej w grupie 4-osobowej w standardzie RUP
          (6) systemy operacyjne students.mimuw.edu.pl/SO/PUBLIC-SO/2005-06/Zadania/
          (7) duzy program w ocamlu
          (8) sztuczna inteligencja www.mimuw.edu.pl/~awojna/SID/laboratoria.html
          (9) kompilator duch.mimuw.edu.pl/%7Esalwicki/techkomp/MRJP.html

To tylko prez pierwsze 3 lata (zreszta to nie wszystko)
          • Gość: lovehisforum pytanie do ppp IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.06, 18:56
            A jak oceniasz ZSI na UW ???
            Mozna sie czegos nauczyc?
            • Gość: ppp Re: pytanie do ppp IP: *.aster.pl 21.03.06, 22:01
              Kolega skończył ZSI i nie narzeka.
              Z jego opowieści pamiętam, że poziom nizszy ale
              nauczyć się też można sporo. Matma na pierwszym roku jest nieporównywalnie
              łatwiejsza ale już takie przedmioty jak Bazy danych, programowanie
              obiektowe, systemy operacyjne (wyklad) mają na porównywalnym poziomie.
              Mam na mysli program bo egzaminy są łatwiejsze.
              Nie mają laborków z systemów operacyjnych(na dziennych to jest katorga),
              chyba nie muszą pisać kompilatora.
              Gdybym się nie dostał na dzienne i miał kasę pewnie bym poszedł na ten kierunek.
              Zresztą po 3 roku można się przenieść na dzienne.

• studentk Re: pytanie do ppp 07.04.06, 21:37
                To każdy wie jaki WIT oferuje poziom. A poziom to studenci... a studenci tu
                tylko tacy którzy nie dostali się gdzie indziej.
                • Gość: Vib Re: pytanie do ppp IP: *.acn.waw.pl 07.04.06, 22:45
                  Tu kazdy wie jaki poziom prezentuje zly, a klon_zlego jeszcze poprawia te
                  sytuacje. A studenci WIT-u bywaja rozni, napewno nie nalezy sobie wyobrazac ich
                  jako bandy bananowcow (czesne jest niskie) ktora nigdzie sie nie dostala (bo
                  dostac sie np na Politechnike Warszawska moze kazdy minimalnym wysilkiem - moze
                  poza MiNI i Elektronika); oceniac ich poziom mozna po drugim roku. Na pewno nie
                  zamierzam bronic ani reklamowac niczego, no bo i po co. Mam sie klocic z
                  paranoikiem i becwalem? Ani mnie to ziebi ani grzeje. Dyskusja z idiota nie ma
                  sensu, bo najpierw sprowadza do wlasnego poziomu a potem pokonuje doswiadczeniem.

Jak dla mnie koniec tej zabawy, a ja wynosze sie z tego forum. Popieram dobre
                  miejsce, nie reklamuje go. Cieszylem sie, ze istnieja niepubliczne uczelnie
                  ktore daja w kosc studentom poziomem swoich zajec - m.in wlasnie WSISiZ, ale nie
                  tylko.

I obawiam sie ze to typowo polskie - opluc, zdeptac, wyssac z palca brednie i
                  cieszyc sie jak cos wartosciowego sie rozlatuje. Zycze duzo szczescia w zyciu
                  wszystkim takim, oby daleko ode mnie.

Poza tym, co to za PR, ktory mowi: 'jest trudno, duzo osob wylatuje, od cholery
                  matematyki'?

Zegnam
                  • klon_zlego tak tak.... 07.04.06, 22:49
                    zaczyna sie od drugiego , ale tak naprawdę to od trzeciego, a w końcu kończy się
                    studia NIC nie umiejąc poza gadaniem co się bedzie umiec.
                    Wiec Vib co tam wykladasz?
                    • klon_zlego Vib i zly to pewnie ta sama osoba ... 07.04.06, 22:51
                      ...
                      • klon_zlego i jeszcze jeden fakt nie do pobicia !!! 07.04.06, 22:52
                        - mowisz ze czesne niskie
                        - mowisz ze ludzie odpadaja

TO Z CZEGO TA UCZELNIA SIE UTRZYMUJE ???
                        Moze pora na kontrole skarbowa ?

Placzecie sie z zeznaniach towarzyszu.Milego marketingu bananowego WITU
                        • Gość: YaBasta Re: i jeszcze jeden fakt nie do pobicia !!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 08.04.06, 00:25
                          a co ty taki ciety na ten WIT? wylali cie?
                          • Gość: witek bankrut IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.06, 22:49
                            niestety WIT się sypie i to kompletnie,
                            wydział ekonomiczny całkowicie siadł, i żeby ratować sytuację szkółka za
                            wszelką cenę próbuje utrzymać studentów (ze studiów inżynierskich), niestety
                            odbywa się to kosztem poziomu, bo głąb nie głąb byleby płacił a jakoś się go
                            przepchnie (wiecznie powtarzające się egzaminy i zaliczenia), a to z kolei nie
                            podoba się tym, którzy się szanują i przyszli do WIT-u po rzetelną wiedzę, a tu
                            dno, więc zaczynają uciekać do bardziej porządnych uczelni,
                            wydaje się zatem, że bankructwo WITKA to kwestia 2-3 lat, chyba że postawi na
                            tanich dziadków leśnych, których tam nie brakuje i zamieni się w szkółkę
                            wydającą dyplomy, a to z kolei da WITKOWI bankructwo intelektualne,

problem z WITEM jest taki, że tak naprawdę ludzie zarządzający szkółką nie
                            wiedzą czego chcą (a złoty deszcz kandydatów się skończył) i nie potrafią
                            zarządzać uczelnią, obecnie wpadli w panikę z powodu bardzo kruchej sytuacji
                            finansowej (a będzie jeszcze gorzej) i srają w gacie ze strachu,
                            ponadto kierownictwo WITKA, to osoby (żeby nie przesadzić), które wyzwalały
                            Polskę spod okupacji hitlerowskiej (chwała IM za to) i nie mają pojęcia o rynku
                            konkurencyjnym (a taki już jest) i mając ciepłe posadki w PAN-ie (dożywotnia
                            emerytura: 2500 zł, etat PAN 2800 zł) nie czują presji "utraty jedynej pracy" i
                            jeśli WIT upadnie nie specjalnie to ich dotknie,
                            ot, przygoda w życiu,

pozdro

• Gość: dialog Re: bankrut IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.06, 11:55
                              bardzo trafna diagnoza
                            • Gość: Mistrzu Re: bez przesady IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.06, 11:03
                              Kurcze, widzę tu dziwną nagonkę na tę uczelnię. Jest masa szkół o znacznie
                              niższym poziomie, o których się tu w ogóle nie pisze i tylko wit i wit. Mam
                              wrażenie, że to z powodu złego, który robiąc uczelni reklamę, tak naprawdę ją
                              antyreklamuje :-)

W tym co piszecie jest chyba wiele przesady. PAN gwarantuje przecież pewne
                              standardy. Jakas na tym forum dziwna moda, zeby przywalac akurat witowi...
    • Gość: zły do witek !!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.chello.pl 09.04.06, 13:32
      Co ty gadasz- Wit się sypie i to kompletnie - nie poszedłbym na uczelnię,
      której grozi bankructwo - co ty za głupoty wypisujesz?
      złoty deszcz kandydatów się skończył - co za kompletne głupoty - jeśli już tak
      to formułujesz to powinieneś powiedzieć, że złoty deszcz kandydatów się
      rozpoczął po tym jak po raz pierwszy w najstarszym i najbardziej prestiżowym
      polskim rankingu Wprost uczelnia informatyczna - Wit prześcignęła PolJapa - coś
      ci się chyba pomyliło - chyba piszesz o PolJapie ?
      Kierownictwo Wit'u owszem to osoby głównie starsze z licznymi nagrodami z
      dziedziny informatyki, ale one już nie wykładają tylko zarzadzają ! Swego czasu
      jedna osoba na tym forum pisała o upadku znakomitej polskiej uczelni
      ekonomicznej przewyższającej UW i dorównującej SGH a mianowicie Koźmińskim:
      szkoly.wprost.pl/?e=13&c=17
      szkoly.wprost.pl/?e=13&c=18
      co to za dziwny atak na najlepsze polskie uczelnie prywatne ??
      • Gość: XXX Re: do witek !!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.06, 13:56
        A co Ty mozesz wiedziec, jak masz klapki na oczach?
        Za pare byc moze parenascie lat nikt nawet nie bedzie pamietal o Twojej szkolce.
      • Gość: YaBasta Re: do witek !!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.04.06, 14:06
        dalbys sobie juz spokoj. a w szczegolnosci z tym rankingiem wprost. w kolko gadasz to samo.

> co to za dziwny atak na najlepsze polskie uczelnie prywatne ??

Ja mysle ze to element obrony ukladu.
        • lol_niezly Re: do witek !!!!!!!!!!!!!!!!!! 09.04.06, 14:13
          >>> co to za dziwny atak na najlepsze polskie uczelnie prywatne ??
          >Ja mysle ze to element obrony ukladu.

:D:D
          Przypomina mi sie jakie uklady chce zniszczyc PiS:
          - uklad sloneczny
          - uklad wspolrzednych
          - uklad rownan z 2 niewiadomymi

;))
          • Gość: 44 Re: WIT wysoko bo schlali na wigili redaktora IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.06, 19:58
            • Gość: 44 Re: WIT wysoko bo schlali na wigili redaktora IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.06, 20:00
              chodzi mi o rankingi, tak samo było z koźminem, kiedy poili wódą redaktora
              wprost koźmin trzymał się mocno w rankingach, chić każdy wie że trzymają
              tam "złotą młodzież" przebojową ale epa która nie dostała się na UW albo jest
              zbyt leniwa aby studiować na prawdziwej uczelni.
              • Gość: :))))))) Re: WIT wysoko bo schlali na wigili redaktora IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.06, 14:19
                idąc za myślą 44 .... to pewnie też spoili wódą PKA, i KBN...
                i paru profesorów, dzięki czemu mają kadrę i przyznane granty
                możliwe że upijają też samych żaków :))))))
                z resztą wszystkie uczelnie niepubliczne tak czynią, bo student prywatnej
                uczelni to pijak, a każdy pijak to złodziej ...... a najbardziej to już piją na
                WIT o czym zaraz się pewnie z kolejnego posta dowiemy :)))))))))
                nieprawdaż ? :)))))))

• Gość: WIT??? Re: WIT wysoko bo schlali na wigili redaktora IP: *.kablowka.waw.pl 12.04.06, 22:45
                  Granty???? Jakie granty!!! KBN???? On już dawno nie istnieje!!!!
                  Widać co znaczą wasze słowa. Ten rok jest rokiem niżu, zobaczymy jaki będzie
                  nabór, tym bardziej że Milla się pozytywnie promuje (patrz dzisiejszy artykuł w
                  Rzeczpospolitej).
                  • Gość: Jokoono Re: WIT wysoko bo schlali na wigili redaktora IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.06, 12:02
                    Widać nie zrozumiałeś, on to pisał z przymrużeniem oka. Większość tych wątków o
                    uczelniach i obrzucanie sie emocjonalnymi wrzutami jest bez sensu. Kazda
                    uczelnia ma swoje plusy i minusy i tyle.
    • Gość: syndyk [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.06, 21:14
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • Gość: _ Re: Czy WIT upadnie ? Ogolnie o prywatnych ... IP: *.acn.waw.pl 22.04.06, 06:58
        Patrzac na ten belkot, podejrzewam ze mamy do czynienia z czarnym PR Mila
        College:) Albo prorokiem. Na pewno prowokiem:) Cos za mocna ta kampania jak na
        reakcje na jednego zlego.
        • Gość: doktor Re: Czy WIT upadnie ? Ogolnie o prywatnych ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.06, 17:59
          jednak to prawda,
          może nie w takiej formie, ale od jakiegoś czasu bardzo źle się dzieje,
          jestem wykładowcą w szkole od 6 lat i ostatnio nie są mi wypłacane honoraria w
          terminie, ponadto mam obowiązek "narzucony z góry" aby przepuszczać słabych
          studentów lub namawiać ich do powtórnych zajęć - proszę sprawdzić statystyki od
          roku jest to norma, a wszystko przez kasę a raczej jej brak, jeżeli rekrutacja
          w tym roku nie będzie po myśli to nastąpi plajta, ale jeśli rekrutacja będzie
          ok to ten rok jakoś przeżyjemy,
          tylko co to za szkoła, której losy zależą od jednej rekrutacji?
          już część pracowników po tym roku odchodzi na dobre, a sądzę że będzie to trend
          stały...
      • tomkowal Na szczęście nieprawda 24.04.06, 18:23
        Hmm, piszę, gdyż dostałem informację, że na tym forum opowiada się wiele
        dziwnych rzeczy o uczelni, dla której pracuję. Nie wiem, kto za tym stoi, ale
        powyższy post jest absolutnie nieprawdziwy - czy autor moglby podać, skąd
        uzyskał takie niesprawdzone informacje?
        W ogóle zastanawiający jest fakt, iż ktoś zadał sobie tyle trudu, by wymyslić
        taki post. Gdyby to była prawda to bym jeszcze zrozumiał...
    • Gość: zły Re: Czy WIT upadnie ? Ogolnie o prywatnych ... IP: *.chello.pl 23.04.06, 12:53
      nagonka na tym forum na moja uczelnie (przeze mnie) jest ogromna :) Syndyk
      podaj stronkę z której wziąłeś tę upadłość :D Doktor jak ty wykładasz na mojej
      uczelni to ja jestem emerytem :) Przepuszczać słabszych studentów buahahahha
      dobre dobre; nie wypłacane honoraria - to jakim cudem szkoła kupiła ostatnio
      nowe komputery do kolejnej pracowni, dopłaca do stancji dla biedniejszych
      studentów, po co przeprowadza ankietę wśród studentów co chcieliby zmienić w
      uczelni; dlaczego nie przyjmuje każdego kto miał 30% z matury z matemtyki
      podstawowej - ba - czemu nie przyjmuje każdego kto zdał maturę z byleczego -
      niekoniecznie z matmy skoro potrzeba jej jak najwięcej studentów i dlaczego ja
      tu studiuję jeśli jest tak źle ??
      • Gość: nie klam Re: Czy WIT upadnie ? Ogolnie o prywatnych ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.06, 12:54
        Przyjmuja kogo chca, jest zaledwie 2 osoby na miejsce.
        Placisz i jestes reszta to formalnosc.
        • Gość: zły Re: Czy WIT upadnie ? Ogolnie o prywatnych ... IP: *.chello.pl 23.04.06, 15:25
          oj przepraszam - nie kłamię - tutaj odbywa się totalny atak na moja świetną
          uczelnię - przez was odszedł z forum VIB, ale mnie wykurzyć wam się nie uda
      • Gość: doktor Re: Czy WIT upadnie ? Ogolnie o prywatnych ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.06, 23:50
        Zły aleś ty głupi
        - to jakim cudem szkoła kupiła ostatnio nowe komputery do kolejnej pracowni
        odp. bo jest zobowiązana do realizacji programu i stale powinna aktualizować
        laboratoria
        - dopłaca do stancji dla biedniejszych studentów
        odp. ze środków MEN-u, od roku przepisy o stypendiach umożliwiają dopłatę do
        zakwaterowania dla najbiedniejszych
        - po co przeprowadza ankietę wśród studentów co chcieliby zmienić w uczelni
        odp. bo jest zobowiązana przeprowadzać ewaluację zajęć jak każda uczelnia
        państwowa i niepaństwowa stosownie do przepisów ustawy o szkolnictwie wyższym
        - dlaczego nie przyjmuje każdego kto miał 30% z matury z matematyki podstawowej
        odp. zobacz sobie do protokołów rekrutacyjnych i wyciągnij wnioski z rekrutacji
        całkowitej (wszystkie kierunki kształcenia i systemy nauczania) i to zarówno
        pod kątem ocen z matur jak i ilości to przestaniesz żyć dawnymi mitami
        - i dlaczego ja tu studiuję jeśli jest tak źle
        odp. no właśnie, przyjmowany jest prawie sam odrzut intelektualny
        - Doktor jak ty wykładasz na mojej uczelni to ja jestem emerytem
        odp. w tej szkole jest to najliczniejsza grupa

Zły podaj numer indeksu i adres e-mailowy to prześlę ci parę faktów

• Gość: Ale ubaw Re: Czy WIT upadnie ? Ogolnie o prywatnych ... IP: *.acn.waw.pl 24.04.06, 06:21
          Do atakow na te uczelnie przylacza sie sama kadra:P Pewnie niedlugo odwiedzi nas
          Minister Edukacji i oznajmi ze szkola (ktora miala do tej pory jak najlepsze
          opinie poza tym forum) do niczego sie nie nadaje:D Albo Papiez:D

A 'doktor' oznajmia nam ze do uczelni trafia sam 'odrzut intelektualny':D:D:D
          Moze przedstaw sie, 'doktorze'?

O, kurcze, moze i zly nie jest zbyt madry, ale jego klon, 'doktor' i cala reszta
          tej bandy to naprawde cwoki:D:D I to jakie zaangazowane cwoki:D Ciekaw jestem
          skad sie wziely i czemu maja taka misje. Atak slabszych uczelni prywatnych przed
          poczatkiem roku akademickiego? :P
          • Gość: Ale ubaw Re: Czy WIT upadnie ? Ogolnie o prywatnych ... IP: *.acn.waw.pl 24.04.06, 06:22
            Aa, przepraszam - jeszcze syndyk masy upadlosciowej sie pojawil:D:D Chwilke...
            • Gość: Geolog Re: Czy WIT upadnie ? Ogolnie o prywatnych ... IP: *.acn.waw.pl 24.04.06, 06:25
              Jako pracownik instytutu geologii PAN oznajmiam ze smutkiem ze budynki WIT-u
              stoja na terenach niestabilnych tektonicznie. W zwiazku z tym beda wyburzone,
              albo wysadzone w powietrze - zaleznie od wyniku ekspertyzy nr 32342/pb do wgladu
              w archiwach odpowiednich instytucji.
              • Gość: Lekarz Re: Czy WIT upadnie ? Ogolnie o prywatnych ... IP: *.acn.waw.pl 24.04.06, 06:28
                Sponsorowane przez WHO badania prowadzone w 200 uczelniach prywatnych wykazaly
                ze najglupszymi studentami sa studenci WIT-u. Ich iloraz inteligencji wynosi
                srednio 90, z bledem szacunkowo 5%.
                • Gość: Prokurator [...] IP: *.acn.waw.pl 24.04.06, 06:31
                  Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • klon_zlego Re: Czy WIT upadnie ? Ogolnie o prywatnych ... 24.04.06, 00:23
      Bedę podbijać ten watek aż do odpowiedzi złego.
      Wypowiedź doktora jest wielce intrygująca i warto, by zły ją przeczytał.
      • Gość: zły Re: Czy WIT upadnie ? Ogolnie o prywatnych ... IP: *.chello.pl 24.04.06, 07:18
        doktor przestań gadać bzdury, bo jeszcze w życiu nie widziałem żeby na tym
        forum wypowiadał się jakiś wykładowca jakiejkolwiek uczelni a jest ich przecież
        mnóstwo w tym zdecydowana większość jeśli idzie o informatykę na poziomie
        zdecydowanie niższym niż wit i niby akurat na forum wszedł jakiś doktor autor
        określenia "dziadkowie leśni" żeby krytykować moją uczelnię. Doktorze mądralo
        moja uczelnia nie dopłaca ze środków MEN do stancji dla biedniejszych uczniów
        tylko ze środków własnych. Skoro tu wykładasz odpowiedz do czego dokłada moja
        uczelnia środki z MEN (każdy wykładowca i student o tym wie więc i ty
        musisz) ?? :)
        • Gość: nb Re: Czy WIT upadnie ? Ogolnie o prywatnych ... IP: 80.54.90.* 24.04.06, 15:56
          Dokłada Ci do netu żebyś mógl ludzi dręczyć na forum ???
          • Gość: wink Re: Czy WIT upadnie ? Ogolnie o prywatnych ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.06, 13:20
            W tym wątku koleś przyznaje się do pracy dla WIT :)
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=245&w=40892897
            może tam sie kończy śmietnisko a zacznie normalna merytoryczna rozmowa
      • Gość: Basket Re: Czy WIT upadnie ? Ogolnie o prywatnych ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.06, 10:20
        Nie karmić trolla...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka