Dodaj do ulubionych

kulturoznawstwo

04.04.06, 15:19
pytalam o to kiedys na forum "lublin", ale zapytam jeszcze tutaj czy ktoś wie
coś o kulturoznawstwie na KUL? Moze jest tu ktos kto studiuje ten kierunek?
Ponoc nowy..
Obserwuj wątek
    • diabliczka019 Re: kulturoznawstwo 04.04.06, 20:05
      Hej. To jest zupełnie NOWY kierunek i w przyszłym roku zacznie go studiować
      dopiero pierwszy rok ;)) Dlatego tak naprawdę nikt nic nie wie.Masz tylko na
      stronie KULu zasady rekrutacji. A propos ja pewnie też wezmę sobie jakieś
      zajęcia z kulturoznawstwa;P (studiuję na MISHu).Pewnie będą
      fajniutkie.POzdrawiam
      • fla Re: kulturoznawstwo 07.04.06, 10:04
        dzieki za odpowiedz :)
        • kwiat_paproci Re: kulturoznawstwo 08.04.06, 17:32
          przepraszam, że się wtryniam do tego wątku, ale wreszcie udało mi się znaleźć
          kogoś z MISH-a :D Czy mogłabyś mi, diabliczko, powiedzieć choć ogólnie, co
          sądzisz o tym kierunku, jak wygląda jego realizacja na KUL-u, czy jesteś
          zadowolona z wyboru i, jeśli jesteś na pierwszym roku, to od jakiego pułapu
          punktowego przyjmowano ludzi ?? :)
          • diabliczka019 Re: kulturoznawstwo 09.04.06, 10:22
            Witam;) Owszem jestem na pierwszym roku MISHu. Bardzo mi się tu podoba!!!Na
            początku było średnio(trzeba się zaklimatyzować), ale teraz... całkiem
            spox.Fajni ludzie, ciekawe przedmioty no i przede wszystkim możliwośc dobrania
            sobie tego, czym się najbardziej interesujesz :)).Co do punktów.. jeśli
            maz/będziesz miała nową maturę to nie ma do nas egzaminu, rekrutacja odbywa sie
            na podstawie samych wyników z matury rozszerzonej(z 2 przedmiotów musisz zdawać
            na rozszerzonym).Najlepiej mieć oczywiście jak najwiecej procent,ale to różnie
            bywa - zależy od rocznika.W każdym razie ja gorąco POLECAM!!! Pozdrawiam ;))
            • kwiat_paproci Re: kulturoznawstwo 09.04.06, 13:26
              to jeszcze spytam o taką sprawę poboczną, ale mnie ona nurtuje ;) Czy często
              widzisz się z ludźmi z MISH-a, czy raczej masz znajomych na innych kierunkach
              ?:D I jeszcze powiedz, jakie kierunki realizujesz i już Cię więcej nie będę
              męczyć ?? :D
              • kwiat_paproci Re: kulturoznawstwo 09.04.06, 13:27
                nie, jeszcze jedno pytanie :D Czy na roku masz dużo osób po jakichś olimpiadach,
                tzn. przynajmniej finalistów ?
                • diabliczka019 Re: kulturoznawstwo 09.04.06, 16:03
                  ;)) No szczerze u nas jest sporo osób po olimpiadach, ale nie wszyscy. Nie
                  przejmuj się, nie zamartwiaj, tylko spróbuj;). Właściwie widzę ludzi z MISHu
                  bardzo często i bardzo dobrze sie dogadujemy. W ogóle pierwszy rok jest
                  wybitnie rozrywkowy;) i sympatyczny ("autoreklama" mała;) ). Może dzieje się
                  tak dlatego, że dużo ludzi, tak jak ja, studiuje historię sztuki, ale przede
                  wszystkim zależy to od ludzi:) . Ja realizuje wyżej wymienioną i dobieram sobie
                  inne zajecia (np. z filologii pol. i klasycznej; a w przyszłym roku
                  zobaczymy...).Jak masz jakieś pytania to pisz;) Pozdrawiam i trzymam kciuki;)
                  • kwiat_paproci Re: kulturoznawstwo 09.04.06, 18:19
                    uuu, ja to właściwie też po olimpiadzie jestem ;) A spytałam o to, bo ciekawiło
                    mnie, czy może nie jest tak, że wszysycy kandydaci są po olimpiadach i władze
                    MISHu muszą robić selekcję spośród nich. No ale jeśli "zwyczajni" ludzie też są,
                    to jestem spokojniejsza. Byle jeszcze tylko dobrze WOS zdać i od października
                    będziemy się widywać na korytarzach ;D A z tą historią sztuki to się nie
                    spodziewałam, myślałam, że najbardziej jest u was oblegana psychologia i prawo :D

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka