fla 04.04.06, 15:19 pytalam o to kiedys na forum "lublin", ale zapytam jeszcze tutaj czy ktoś wie coś o kulturoznawstwie na KUL? Moze jest tu ktos kto studiuje ten kierunek? Ponoc nowy.. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
diabliczka019 Re: kulturoznawstwo 04.04.06, 20:05 Hej. To jest zupełnie NOWY kierunek i w przyszłym roku zacznie go studiować dopiero pierwszy rok ;)) Dlatego tak naprawdę nikt nic nie wie.Masz tylko na stronie KULu zasady rekrutacji. A propos ja pewnie też wezmę sobie jakieś zajęcia z kulturoznawstwa;P (studiuję na MISHu).Pewnie będą fajniutkie.POzdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kwiat_paproci Re: kulturoznawstwo 08.04.06, 17:32 przepraszam, że się wtryniam do tego wątku, ale wreszcie udało mi się znaleźć kogoś z MISH-a :D Czy mogłabyś mi, diabliczko, powiedzieć choć ogólnie, co sądzisz o tym kierunku, jak wygląda jego realizacja na KUL-u, czy jesteś zadowolona z wyboru i, jeśli jesteś na pierwszym roku, to od jakiego pułapu punktowego przyjmowano ludzi ?? :) Odpowiedz Link Zgłoś
diabliczka019 Re: kulturoznawstwo 09.04.06, 10:22 Witam;) Owszem jestem na pierwszym roku MISHu. Bardzo mi się tu podoba!!!Na początku było średnio(trzeba się zaklimatyzować), ale teraz... całkiem spox.Fajni ludzie, ciekawe przedmioty no i przede wszystkim możliwośc dobrania sobie tego, czym się najbardziej interesujesz :)).Co do punktów.. jeśli maz/będziesz miała nową maturę to nie ma do nas egzaminu, rekrutacja odbywa sie na podstawie samych wyników z matury rozszerzonej(z 2 przedmiotów musisz zdawać na rozszerzonym).Najlepiej mieć oczywiście jak najwiecej procent,ale to różnie bywa - zależy od rocznika.W każdym razie ja gorąco POLECAM!!! Pozdrawiam ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
kwiat_paproci Re: kulturoznawstwo 09.04.06, 13:26 to jeszcze spytam o taką sprawę poboczną, ale mnie ona nurtuje ;) Czy często widzisz się z ludźmi z MISH-a, czy raczej masz znajomych na innych kierunkach ?:D I jeszcze powiedz, jakie kierunki realizujesz i już Cię więcej nie będę męczyć ?? :D Odpowiedz Link Zgłoś
kwiat_paproci Re: kulturoznawstwo 09.04.06, 13:27 nie, jeszcze jedno pytanie :D Czy na roku masz dużo osób po jakichś olimpiadach, tzn. przynajmniej finalistów ? Odpowiedz Link Zgłoś
diabliczka019 Re: kulturoznawstwo 09.04.06, 16:03 ;)) No szczerze u nas jest sporo osób po olimpiadach, ale nie wszyscy. Nie przejmuj się, nie zamartwiaj, tylko spróbuj;). Właściwie widzę ludzi z MISHu bardzo często i bardzo dobrze sie dogadujemy. W ogóle pierwszy rok jest wybitnie rozrywkowy;) i sympatyczny ("autoreklama" mała;) ). Może dzieje się tak dlatego, że dużo ludzi, tak jak ja, studiuje historię sztuki, ale przede wszystkim zależy to od ludzi:) . Ja realizuje wyżej wymienioną i dobieram sobie inne zajecia (np. z filologii pol. i klasycznej; a w przyszłym roku zobaczymy...).Jak masz jakieś pytania to pisz;) Pozdrawiam i trzymam kciuki;) Odpowiedz Link Zgłoś
kwiat_paproci Re: kulturoznawstwo 09.04.06, 18:19 uuu, ja to właściwie też po olimpiadzie jestem ;) A spytałam o to, bo ciekawiło mnie, czy może nie jest tak, że wszysycy kandydaci są po olimpiadach i władze MISHu muszą robić selekcję spośród nich. No ale jeśli "zwyczajni" ludzie też są, to jestem spokojniejsza. Byle jeszcze tylko dobrze WOS zdać i od października będziemy się widywać na korytarzach ;D A z tą historią sztuki to się nie spodziewałam, myślałam, że najbardziej jest u was oblegana psychologia i prawo :D Odpowiedz Link Zgłoś