Dodaj do ulubionych

co wybrać????

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.06, 18:12
technologia chem. czy inzynieria chem. czy biotechnologia???? co wybrać???
Obserwuj wątek
    • Gość: m Re: co wybrać???? IP: 87.207.71.* 27.04.06, 18:22
      biotechnologię
    • Gość: zakręcona Re: co wybrać???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.06, 18:24
      ale dlaczego???
      • Gość: m Re: co wybrać???? IP: 87.207.71.* 27.04.06, 18:37
        A dlaczego nie??;) mi biotechnologia wydaje się o wiele ciekawsza niż sama
        chemia czy sama biologia
        • ba_ba_ja_ga Re: co wybrać???? 27.04.06, 18:53
          Gość portalu: m napisał(a):

> A dlaczego nie??;) mi biotechnologia wydaje się o wiele ciekawsza niż sama
          > chemia czy sama biologia

Pamiętaj, że biotechnologia to nie połączenie chemii z biologią tylko coś znacznie bardziej zaawansowanego. A jeżeli chodzi o technologię chemiczną i inżynierię chemiczną - inżynieria nie zajmuje się stricte chemią, tylko raczej projektowaniem elementów aparatury procesowej. To dość ciężki kierunek, wymaga zaangażowania, robi się masę projektów, ale znajomi, którzy to studiują są zadowoleni ze swojego wyboru. Technologia chemiczna ma z chemią nieco więcej wspólnego, zajmuje się procesami prowadzonymi w przemyśle, jak dla mnie (4 rok już) kierunek jest bardzo ciekawy, zdobywamy wszechstronną wiedzę (nie mylić z kierunkiem "chemia" na uniwersytetach!), jest trochę ciężko, ale jak ktoś chce to da sobie radę.
    • Gość: kasia Re: co wybrać???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.06, 21:36
      ja mysle, ze technologia chemiczna, potem biotechnologia a poten ta inzynieria

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka