Dodaj do ulubionych

......Łazarski opinie

IP: *.ynet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 31.05.06, 17:41
co mozecie powiedziec na temat tej uczelni? wpisujcie pozytywne i negatywne opinie (swoje lub te ktore slyszeliscie od innych->lecz prawdziwe i obiektywne=) napewno przydadza sie i bede bardzo wdzieczna. z gory dziekuje
Obserwuj wątek
    • Gość: =p Re: ......Łazarski opinie IP: *.ynet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 06.06.06, 22:05
      ...hm
      • Gość: lukas Re: ......Łazarski opinie IP: *.aster.pl 07.06.06, 00:03
        ja studiuje na Łazarskim. Rok temu mialem podobny dylemat jak Ty. Wyvralem te
        uczelnie i po roku nauki nie jestem zawiedziony. Wczesniej startowalem na UW i
        SGH jednak noga sie powinela i nie udalo sie. Na Łazarskim jest spoko - sa tam
        ludzie ktorym zalezy na nauce jak tez tacy ktorym zalezy tylko na imprezach,
        jednak szczerze mowiac tych sumiennych i przykladajacych sie do nauki jest
        wiekszosc. Atmosfera na uczelni jest bardzo przyjemna - dobre mozliwosci do
        rozwoju - duzo kol naukowych i zakrojona na szeroka skale aktywnosc uczelni na
        promowanie kultur innych krajow. Jedyne co nie podoba mi sie w Łazarze to
        organizacja - panie w dziekanacie nigdy nic nie wiedza, w administracji nic nie
        wiedza i jest balagan z systemem platniczym - nieodnotowane wplaty i takie
        inne. Sa takze wykladowcy na ktorych nie racze trafiac bowiem sa takei
        przypadki ze na egzaminie potrafia oblac nawet 80 % studentow. Co do
        pozostalych plusow to podoba mi sie ze uczelnia kladzie nacisk na jezyki - sa
        one prowadzoen na wysokim poziomie i jest wiele mozliwosci zdobycia
        certyfikatow. Ogolnie poziom nauczania jest dosc wysoki - i nie ma tu zasady
        jaka panuej na innych uczelniach ze jak przjedziesz pierwszy rok to jzu z
        gorki - tutaj jest na odwrot - taki proces wdrazania sie na pcozatku jest latwo
        a potem coraz trudniej i trudniej.
        Reasumujac z reka na sercu moge polecic te uczelnie - jakbym mial jeszcze raz
        wybierac to wybral by wlasnie ja.
        Pozdrawiam
    • Gość: ares Re: ......Łazarski opinie IP: *.acn.waw.pl 07.06.06, 09:40
      szkola nie warta pieniedzy ktore sie za nia placi. na tym forum bylo sporo
      watkow o tej uczelni. uwazam, ze jest przreklamowana z tym swoim nie wiadomo jak
      wysokim poziomem. mialem okazje sie tam uczyc i szybko z niej zrezygnoalem. paru
      moich znajomych nadal tam studiuje i sami przyznaja, ze tylko dlatego, ze nie
      maja innej perspektywy i mozliwosci. z poziomem szkoly to sa jaja, a egzaminy
      malo co sprawdzaja... ale jak zle pojdzie to nie ma co sie martwic, poprawek
      mozesz miec dziesiatki i na pewno za ktoryms tam razem zdasz...zeby zostac
      wywalonym ze szkoly trzeba przestac placic kase, bo jak placisz to jedziesz do
      przodu.
      Co ciekawe Lazarski ma tez zadowolonych studentow... to mnie najbardziej
      dziwi... moze jest to po prostu hipokryzja (jestem tej szkole to musze mowic, ze
      jest najlepsza?) czy tez ludzi satysfakcjonuje pewien pseudo poziom, a moze
      ludzie mysla, ze w wyzszej szkole nie moze byc inaczej?
      zreszta jak jestes w lazarskim to lepiej abys byla cool ;-) na pierwszym roku
      dowiesz sie co to znaczy cool w lazarskim, lepiej abys miala swoja bryke i miala
      mase fajnych kolezanek z ktorymi bedziecie odstawiac dzien w dzien rewie mody.
      mila administracja ktora za przeproszeniem przed zlozeniem papierow w d...
      wchodzila, dzwonila, oprowadzala, po rozpoczeciu studiow bedzie Cie miala w
      d.... jestes na studiach to plac i bujaj sie.
      a teraz aby nie bylo, ze jade sobie tylko po tej szkole... patrzac na prywatne
      szkoly ktorych sie robi coraz wiecej (przynajmniej dobrze ze jest w czym
      wybierac) lazarski nie jest taki zly. glowna zaleta tej szkoly jest to, ze jest
      rozpoznawalna oraz to, ze nie zniknie w ciagu paru lat studiow. jezeli masz
      samodyscypline i chec do nauki to oczywiscie sie mozesz czegos nauczyc, jezeli
      nie to bez problemu przemkniesz przez te pare lat studiow.
      wybor szkoly to bardzo wazna decyzja i zycze Ci abys dostala sie tam gdzie tego
      pragniesz i abys po skonczeniu uczelni byla nadal zadowolona ze swojego wyboru :)
      pozdrawiam
      • Gość: kinga Re: ......Łazarski opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.06, 17:48
        Potwierdzę wypowiedź poprzednika. Moja koleżanka studiuje w Łazarskim i
        spóźniła się o 3 dni z zapłatą za semestr. Została wykreślona z listy studentów
        i długo musiała sie prosić żeby ją dopisali ponownie. To jest żałosne...
        Moim zdaniem tam jest zerowy poziom. Masz ściągi to zdajesz, poziom kolokwiów z
        matmy zbliżony do liceum. W agencjach które zajmują się ofertami pracy coraz
        więcej pracodawców zaznacza że interesują ich absolwenci po uczelniach
        państwowych.
        Znam jedną opinię o Łazarskim :" banowa szkoła" i zadzam się z nią w 100%.
        Większość studentów to leserzy jeżdżący an weekend do Paryża.
        żeby nie było że jadę tylko po Łazarskim, dodam że 2 szkoła prywatną o niskim
        poziomie jest Mila College
        • Gość: leszek Re: ......Łazarski opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.06, 18:31
          Mój syn studiuje tam prawo na pierwszym roku. Twierdzi że jest dość wysoki
          poziom, przyjazna atmosfera i dobre warunki lokalowe. Wykładowcy z renomą. Z
          czesnym nie ma problemu, złożył podanie o rozłożenie na 10 rat (ma kredyt stud.)
          do 10-ego każdego miesiąca, powinien płacić w 8 do 1 -ego. Nienaliczyli żadnych
          odsetek. W weekendy nie jeździ do Paryża bo go nie stać na to, ponieważ mama
          jest pedagogiem a stary na rencie.
          • Gość: TZW Re: ......Łazarski opinie IP: *.aster.pl 31.07.06, 10:10
            He he he, gratuluję pisania o sobie jednocześnie w pierwszej i trzeciej osobie...
    • Gość: zoś Re: ......Łazarski opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.06, 19:49
      zdecydowanie lepszy jest koźmiński- jeśli możesz wybrać pomiędzy, to odstaw na
      bok łazarskiego. szkoły te różnią się między sobą tym, że w jednej pieniądze
      idą na zagraniczna kadrę i lepszą renomę, a w drugiej na nowe kanapy na
      korytarzu.
      • diaboliada23 Re: ......Łazarski opinie 07.06.06, 21:20
        Nie zastanawiaj się i uciekaj jak najdalej! Prawo w Łazarskim to śmiech na
        sali :D:D:D
        Tam jest naprawdę niski poziom...
      • Gość: Miras Re: ......Łazarski opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.06, 15:00
        Też mam podobne odczucia. Na takim przykładzie widać, kóre szkoły czeka jasna
        przyszlość, a które zaraz znikną. W odróżnieniu od Koźmina, o Łazarskim
        słyszałem mnóstwo złych rzeczy
    • babunowa Re: ......Łazarski opinie 07.06.06, 21:37
      czy w ogole po studiach na kierunku prawo na takiej prywatnej uczelni mozna
      potem zdawac na aplikacje etc.?Byc moze ja mam stare jakies wiadomosci,ale pare
      lat temu slyszalam,ze prywatne studiowanie prawa daje tyle samo co prywatne
      studiowanie medycyny.I jedno i drugie nie powinno istniec i nic nie daje w
      sensie uprawnien.
      • Gość: ares Re: ......Łazarski opinie IP: *.acn.waw.pl 07.06.06, 22:00
        prawda jest taka, ze formalnie masz takie same "uprawnienia" jezeli chodzi o
        podchodzenie na aplikacje, bez wzgledu na to czy jestes po studiach panstwowych
        czy prywatnych. Jednak powiedzmy sobie szczerze, aby sie na aplikacje dostac to
        malo tego, ze musisz sie wykazac wiedza, to jeszcze czesto (niestety) plecami ;]
        nie bez znaczenia jest tak czy inaczej poziom uczelni na ktorej jestes bo im
        wyzszy tym pozniej jest latwiej. oczywiscie mozna sie samemu uczyc itd itp :)
        generalnie uwazam, ze studiowac sobie prawo mozna na prywatnej uczelni ... hmmm
        jako czyste hobby? ;) cos sie zawsze mozna nauczyc i dowiedziec ciekawego ;)
        chyba trudno mi jest sobie na dzien dzisiejszy wyobrazic prawnika po
        Lazarskim... chociaz na pewno tacy sa ;) moze potrzeba na to czasu ;] generalnie
        mam o tej szkole zdanie negatywne, przede wszystkim w aspekcie kierunku jakim
        jest prawo...
        • Gość: ggooomis Re: ......Łazarski opinie IP: *.noname.net.icm.edu.pl 08.06.06, 10:52
          moj kolega ma 2 lata na zawiasach za pobicie a mimo to przyjeli go do Lazara na
          prawo(!)
    • Gość: hycel [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.06, 15:14
      Treść postu jest niedostępna.
      • Gość: papkin Re: ......Łazarski opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.06, 15:50
        Ja wolę uczelnie, które mniej kasy pakują w marketing, a więcej w program zajęć
        i stypendia. Bo akurat to są dla mnie konkrety. Pzdr
        • Gość: monik87 Re: ......Łazarski opinie IP: *.ynet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 08.06.06, 19:39
          hm teraz to jzu sama nie wiem...bo kozminski odrzucilam ze wzgledu na kierunki-> interesuje mnie bardziej ekonomia niz zim czy bankowosc.;/ dlatego teraz zwatpilam troche...a moze ktos polecic jakas prywatna dobra uczelnie na ktporej jest ekonomia? bo jesli nie to trylko lazarski zostanie moim kolem ratunkopwym....
          • Gość: lukas Re: ......Łazarski opinie IP: *.aster.pl 09.06.06, 10:02
            tak wszyscy jedziecie po lazarskim a moze ktos mi wytlumaczy dlaczego wlasnie
            lazarski a nie kozminski zajmuej pierwsze miejsce wsrod uczelni prywatnych
            ogolem i wsrod prywatnych ekonomicznych, dlaczego to wlasnie lazarski dostaje
            certyfikaty zaufania? kozminski natomiast w ostatnich rankingach w ogole nie
            wystepuje...
            • Gość: Brembol Re: ......Łazarski opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.06, 11:21
              No nie wiem, rankingi, które ja ostatnio przeglądałem, uwzględniały koźmina i to
              na wysokich miejscach. Czy koźmin jest lepszy czy gorszy od łazarskiego to nie
              wiem, nie sposób mi to racjonalnie policzyć. Inna sprawa, że więcej osób narzeka
              na łazarskiego niż na koźmina, na przykład na gronie
            • Gość: ares Re: ......Łazarski opinie IP: *.acn.waw.pl 09.06.06, 11:51
              jest wiele rankingow i pozycja szkol jest w nich rozna. w jednym nr 1 ma szkola,
              ktora wogole nie miesci sie w czolowce w drugim. podobnie z certyfikatami...
              wiekszosc szkol prywatnych ma jakies certyfikaty, czy to polskie czy
              zagraniczne... jezeli uczelnia nie bedzie miala czym sie pochwalic w kwestii
              osiagniec studentow czy osiagniec naukowych pracownikow naukowych (ktorzy na
              uczelniach prywatnych w wiekszosci sa tylko "zapozyczeni" z uczelni
              panstwowych)to bedzie szukala certyfikatow ktore maja swiadczyc o jakims
              poziomie... dobra uczelnia sama w sobie jest marka i swiadczy o poziomie.
              kozminski z tego co wiem tez ma jakies certyfikaty ;] co nie zmienia faktu, ze
              mam o tych obydwu szkolach podobne zdanie...
              • Gość: kalarepa Re: ......Łazarski opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.06, 12:03
                Poza Łazarskim i Koźminem są też inne szkoły opierające się na niezłej kadrze i
                na dość solidnym poziomie. W
                • Gość: Bronco Re: ......Łazarski opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.06, 12:23
                  Ale jest też całe mnóstwo, zdecydowana większość, szkółek sporo gorszych. Łazar
                  i Koźmin to dobre, renomowane już szkoły. Obie bywają wysoko w rankingach. Jedno
                  wolą jedną, inni drugą. Osobiście wybrałem Koźmina jakiś czas temu i generalnie
                  jestem bardzo zadowolony z wyboru :)
                  • Gość: ... Re: ......Łazarski opinie IP: *.ynet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 10.06.06, 09:27
                    hm a inne te ktore byscie polecili i naktorych jet ekonomia?
                    • Gość: monisia!!!!!!!!! Re: ......Łazarski opinie IP: *.ynet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 14.06.06, 23:56
                      mysle ze nie ma i tak lepzej uczelni od lazarsiego(z prywatrnych na ktoprych
                      jest ekonomia)takze jesli rodzice beda przychylni to sie zdecyduje:)
                      ps:polska !!!!kocham polakow!!:D ->po meczu-byli super cop wy na top;D<---a
                      neimcy jak kazdy....maja szczescie;p ale to tylko jako ps;D!
                      • Gość: oliwka Re: ......Łazarski opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.06, 21:43
                        Ekonomia jest w Wyższej Szkole Ekonomiczno - Informatycznej na Stokłosach,
                        oraz ekonomia społeczna jako specjalizacja wystepuje w Wyższej Szkole
                        Zarządzania Personelem (kierunek:Socjologia, specjalność: Praca socjalna,
                        specjalizacja: ekonomia społeczna)
                        Ekonomia jest tez chyba w Prywatnej Wyższej Szkole Biznesu i Administracji.

• Gość: bebento mori [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.06, 22:05
                          • Gość: monik87 Re: ......Łazarski słyszę niepochlebne opinie IP: *.ynet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 15.06.06, 22:49
                            eh super:)...ja osobiscie nie wybeiram sie do szkoly tylko po to zeby "przesiedziec " w niej..szczerze mowiac to jestem zdziwiona waszymi opiniami ze wzgledu na to co czytalam w rankingach lub "madrych;)" artykulach..ogolnie to wyrozniali ta szkole...ale w sumie...jelsi tam pojde to tylko na 3 lata pozneij jesli bedzie mozliwosc to przeniose sie na cos bardziej ambitnego tak czy inaczej..wiec moze to bedzi ejakies rozwiazanie(o ile nie dostane sie odrazu na panstwowa;)
                            • Gość: rhkj [...] IP: *.aster.pl / *.aster.pl 15.06.06, 23:44
                              • Gość: andrzej Re: ......Łazarski słyszę niepochlebne opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.06, 23:51
                                jestem przyjezdny, ale nie jestem burakiem :)
                                nie jestem nowobogackim.
                                Pracuje ciezko na swoje studia
                                nie studiuje w Łazarskim, ale w innej niepublicznej uczelni
                                • Gość: bebento mori Re: ......Łazarski słyszę niepochlebne opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.06, 00:21
                                  nie dołujcie tak ludzi!!
                                  • Gość: aaaaaaaaaaaaaa ! IP: *.ynet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 16.06.06, 09:03
                                    hm jeszcze pytanie...? ta sa wasze opinie ogiolnie o prywatnych(bo zaczynam miec takei wrazenie) czy konkretnie o tej uczelni...bo o jaka szkole by sie czlowiek nei zapytal(prywarna) to opinie sa takei same
                                    *ze sie kupuje wyksztalcenie-(w tym wypadku niby do niczego sie nie nadajace->chociaz ludzie pzneioj znajduja jakas prace i wcale nei nar4zekaja-> wiem nawet z najblizszego otopczenia)
                                    *ze sie nei przykladaja do nauki (bo jak placa to czego wiecej mozna od nich wymagac->tylko ze jest cala masa ambitnych ludzi ktorym sie poprostu nie powiodlo w dostaniou na panstwowkie-> i co wtedy z nimi? do ohp?!!?? ida na prywatna i jak chca to chyab jak kazdy moga cos osiagnac
                                    *ze sa diametralnie inni niz w panstw...-> tylko ze wg mnei harakter nie zalezy od tego jaka sie wybralo szkole..kja zauwazylam ze bardziej ludze z panstw chodza z podniesionym czolem i jak uslysza ze ktos jest z prw to mieszaja go z blotem-> nie wiem czy to pozytwna cecha

podsumowujac ja mam takie zdanie ze mopze te wszystkie uczenie mozna podzielic i np porownac z liceum i technikum...wiadomo co jest lepsze i gdzie jest wyzszy poziom itp itd...ale wszystko zalezy od nas..jaki bedzimy mieli tosunek do tego co robimy i czy bedziemy tego chcieli...
                                    z tej i z tej szkoly wychodza matoly jak i ludzie ktorzy sa wartosciowymi osobami ...wiec
                                    szufladkowanie z gory osob po tym czy tamtym swiadczy jedynie o zarozumialstwie i braku obiektywnego patrzenia na sprawe...

a co do lazarsikiego to npo o ludziach z polibudy tez slyszy sie ciagle niepochlebne opinie a jakas wszyscy sie tam rwa? dlaczego? bop ich przyszlosc nie zalezy od tego co mowia rowiesnicy o niej lecz jak pozniej mozna sobei ulozyc przyszlosc dziek t j szkole(moze i w tym wypadku sprobowac ulozyc->okaze sie ale zawsze trzeba przeciez cos robic??!! wiec wasze opinie ze 3maj sie z daleka nie wiem czy sa ok bo co ja zrobie jak nie nma panstw i nie pryw...chyab ze zaczne was pytac czy sprzataczka tro dobry zawod...
                                    sorki ze tak dlugo ale troche mnie ponioslo;p
                                    • Gość: aaaaaaaaaaaaaaaaaa Re: ! IP: *.ynet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 16.06.06, 09:05
                                      ps przepraszam jeszcze za bledy ale dopiero wstalam ;) a pisze to bo juz przed oczami widze wasze opieni-> "z taka pisownia toylko do lazarka;)) hehhe
                                      • Gość: kkkk Re: ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.07.06, 12:46
                                        AAAAA nie da sie tego czytac, odpuscilem sobie.
                                    • Gość: mm Re: ! IP: *.acn.waw.pl 16.06.06, 15:06
                                      na pewno nastepuja tutaj generalizacje i zawsze moze sie znalezc osoba, ktora
                                      czuje sie (jest) pokrzywdzona. Trudno jednak przeprowadzic gruntowne badanie
                                      ktore by wykazalo jaki poziom ma np. lazarski, wiec mysle, ze kazdy bazuje na
                                      doswiadczeniu swoim i swoich znajomych. Nie chodzi o to aby przekreslac kogos,
                                      bo skonczyl szkole prywatna bo moze byc naprawde swietnym czlowiekiem i miec
                                      bardzo duza wiedze, ale nie trudno zauwazyc, ze uczelnia prywatna jaka jest
                                      lazarski, ksztaltuje warunki zdobywania wiedzy na poziomie dosc mizernym, w
                                      ktorym od studenta nie wymaga sie duzo, gdyz zbyt wysokie wymagania przekresliby
                                      byt wielu osob na tych studiach, a co za tym idzie, szkola stracilaby kase i w
                                      efekcie wlasny byt. Czy ambitne jednostki sie tam znajda? jasne, ze tak. Tyle,
                                      ze prosperuja one w troche innych warunkach, bo nie wymaga sie od nich duzo,
                                      wiec pytanie jak dlugo same beda z siebie dawac wiecej skoro nie czuja takiej
                                      potrzeby? dla ambitnej osoby widze 2 mozliwosci... albo bedzie na tyle silna i
                                      zdeterminowana aby trzymac swoj poziom (a nie szkoly), albo nastapi jej
                                      intelektualna degradacja... niestety znam pare osob z lazarskiego u ktorych
                                      takie cos nastapilo. naprawde byli to ambitni ludzie, obecnie w lazarskim maja
                                      dobre oceny, ale co do ich poziomu wiedzy i wogole nauki... to mam strach w
                                      oczach jak taka osoba potem mialaby cos doradzac ludziom (bo studiuja prawo, tak
                                      jak ja). aby nie bylo - lubie ich, ale jak mam byc szczery to oceny sa g...
                                      warte. na zadnej uczelni ocena nie bedzie doskonalym wyznacznikiem wiedzy, w
                                      lazarskim tego wyznacznika po prostu nie ma. wzroslo u nich natomiast mniemanie
                                      o sobie. Tego ich ta szkola na pewno nauczyla.
                                      Najgorsze jest to, ze Lazarski jest i tak (ehhh) jedna z lepszych szkol
                                      prywatnych. strach pomyslec co sie dzieje w tych ... gorszych?
                                      • Gość: aaa Re: ! IP: *.ynet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 17.06.06, 09:39
                                        ta wypowiedz juz mi sie bardziej podoba;) ale jesli jestes zorientowany\a to moglbys\moglabys;))podpowiedziec jaka szkola na ktorej wystepuje ekonomia moglaby byc godna polecenia?
                                        • Gość: badenov Re: ! IP: 82.160.255.* 17.06.06, 13:27
                                          Ja studiuje na Koźmnie i na pewno moge go polecić. O Łazarskim nic nie wiem,
                                          więc nie moge go porównać, ale na Koźmnie studiuje sie w porzadku. Jest czas na
                                          nauke, jest troche czasu na zabawe, ekonomia jest raczej na wysokim poziomie,
                                          wykładowcy nieźli i mają czas dla studentów. Ogólnie Koźmin jest dla mnie
                                          przykładem, że prywatne szkoły mogą być dobre, wymagające i mogą coś oferować
                                          studentowi w zamian za czesne. Ja jestem zadowolony i polecam :)
                                          • Gość: AAAA Re: ! IP: *.ynet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 17.06.06, 14:50
                                            TY;LKO ZE PROBLEM W TYM ZE NA TEJ UCZELNI NEI MA EKONOMI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! A WSZYSTKIE INNE (JUZ TERAZ RRAZEM Z LAZARSKIM(() WYDAJA MI SIE NIE WARTE ZACHODU:(
                                            • Gość: humbug Re: ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.06, 15:57
                                              O ile dobrze widze to jest Zarządzanie i Marketing i Finanse i Bankowość.
                                              Ekonomia jako taka faktycznie nie jest z nazwy wymieniona, ale to chyba flatego,
                                              ze chcieli zaakcentowac praktyczny wymiar biznesowych kierunków przez nich
                                              wykładanych, w odróżnieniu od niepraktycznej ekonomii gdzie indziej :)
                                              • Gość: aa Re: ! IP: *.ynet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 19.06.06, 21:49
                                                hm nie wiem czy jest sens rozmawiac na temat co jest bardziej "oplacalne" zim czy ekonomiaa.... co wy o tym myslicie..wg mei ekonomia jest bardziej elastyczna a zim..hm..
                                                • Gość: piraq Re: ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.06, 12:37
                                                  zarządzanie i marketing ma bardziej przydatne informacje, jest jak już ktos
                                                  wcześniej wspomniał, ma bardziej praktyczny wymiar. Daje taką podstawe jakby, a
                                                  teoria o ekonomii powszechnie wykładana na państwowych uczelniach od lat tak
                                                  samo. Tu wymagane jest świeże podejscie młodych ludzi, a nie pokolenia 50
                                                  • Gość: s Re: ! IP: *.ynet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 20.06.06, 16:52
                                                    jednak wiecej ludzi znajduje prace po ekonomii a nie po zim...
                                                  • Gość: prywaciarz Re: ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.06, 14:11
                                                    a ja jestem zdania że to nie ma znaczenia, ważne by na dobrej uczelni studiować
                                                    jedno bądź drugie.
                                                  • Gość: kropek Re: ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.06, 14:18
                                                    zarządzanie i marketing są bardzie rozwojowe, nie są ścisle ukierunkowane. Po
                                                    zarządzaniu masz też wiedze praktyczną, o ile studiowałeś na uczleni prywatnej.
                                • Gość: Oplan Re: ......Łazarski słyszę niepochlebne opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.06, 17:14
                                  To tak samo jak ja :) W Warszawie czy wogóle w Polsce jest całkiem sporo dobrych
                                  uczelni prywatnych, a na nich studiują całkiem wartościowi ludzie. Jak ktoś
                                  przyjezdża do warszawy, zarabia na swoje utrzymanie to i szuka szkoły, która
                                  jest w stanie zapewnić mu odpowiednią oprawę studiów. Mnie na przykład nie stać
                                  na 30 osobowe kolejki do nieuprzejmej pani z dziekanatu, musze zarobić na mieszkanie
                                  • Gość: mirina Re: ......Łazarski słyszę niepochlebne opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.06, 17:12
                                    żeby tylko nieuprzejma pani z dziekanatu, do której stoi w godzinnej kolejce.
                                    Słabo opłacani wykładowcy przyjeżdżają zmęczeni, bo dorabiają wcześniej i są
                                    sprawn na prywatnych uczelniach, poza tym na państwowowych-biednych warunki
                                    nauczania powodują, że nie chce się uczyć, a Tobie uczyć, tak samo jak
                                    wykładowcom przykładać.
                                    • Gość: marg Re: ......Łazarski słyszę niepochlebne opinie IP: *.local.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 29.07.06, 17:24
                                      ja wybieram sie do łazarskiego jesli nie dostanę sie na państwowe,a wybrałam tą
                                      uczelnie własnie dlatego ze jest pierwsza w rankingu pracodawców newsweeka oraz
                                      mam tam rok za darmo.wybieram sie na prawo,jestem ambitną osoba,lubiaca rowniez
                                      imprezy. Widzę po opiniach że chyba moj wybór byl trefny?
                                      • Gość: s Re: ......Łazarski słyszę niepochlebne opinie IP: *.ynet.pl / 81.15.159.* 31.07.06, 09:32
                                        wlasnie nei rozumiem tegop z BARDZO...ez wybralam lazarka zeby nie siedziec w domu i sie nad soba uzala ze mi sie nei powiodlo przez glupie 2 pky czy 5;/ ale jak slucham opienie ludzi na temat prywatnych to mi sie odechciewa...tylko jakos nei widze innego rozwiazania, najwyzej po licencjacie (jelsi bedzie taka mozliwosc) sie gdzies rpzeniose...
    • Gość: megi86 Re: ......Łazarski opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.06, 12:12
      W zeszłym roku wybrałam tą uczelnie. Większość idąc na studia prywatne myśli,
      że bez problemu zaliczy wszystko i za kasę, którą płaci będzie miała ładne
      stopnie... Otóż NIE! Z mojego kierunku po pierwszym semestrze odpadło 20 osób,
      kilkanaście już po pierwszym semestrze miało warunki i to nie jeden, ale np.
      dwa. Po drugim semestrze też nie było lepiej - ile nas zostało przekonamy się w
      październiku (wrześniu, bo my wcześniej zaczynamy semestr).
      Jeżeli chodzi o lans... no cóż są takie osoby, które jeżdżą na weekend do
      Paryża, ale gdzie ich nie ma? Stać ich na to, to niech jeżdżą. A jeśli ktoś z
      Was słyszał, że do nas na uczelnie przyjeżdża się tylko Mercedesami, no cóż,
      zapraszam w ciągu roku na parking, przez dwa dni zobaczycie, że są to ciągle te
      same auta i że wcale nie jest ich tak dużo.
      Jeżeli chodzi o kadre, to ja jestem jak najbardziej zadowolona. Czasami na
      prawdę może mogłam trafić lepiej, ale wszystko jest do zniesienia. Skoro już
      piszę o wykładowcach, to... cóż, jeżeli ktoś będzie ściągał całyczas, to nigdy
      się nic nie nauczy i tak jest wszędzie, więc nie zależy to do końca od wymagań
      wykładowcy!
      Jakieś info? Wszystko na stronie Łazarskiego. Radzę też poczytać rankingi
      uczelni...
    • Gość: zenon szkoła bajsu i hajsu ... IP: *.telsten.com / *.internetdsl.tpnet.pl 31.07.06, 12:30
      czytasz fakt i ogladasz polsat ?
      • Gość: MBA Re: szkoła bajsu i hajsu ...nie w Koźminie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.06, 13:23
        to ja się ciesze, że siedze u konkurencji Łazarskiego na Koźmińskim. I nie moge
        powiedzieć tyle niedobrego co jest w tym wątku o tej szkole napisane.
        • Gość: ad Re: szkoła bajsu i hajsu ...nie w Koźminie IP: *.ynet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 02.08.06, 22:52
          wszyscy tu jestescie super madrymi osobami ktore maja swoj sposob na zycie..tylko ciekawe co byscie zrobili na miejscu l;udzi ktorym zabraklo kilka pkt na panstwoowkie? ciekawe czy tez byscie tak jechali ta szkole czy przypadkiem nie skozystali ....bardzo ciekawe...taka natura ludzi..bleh
    • Gość: Martyna Guzik Opinia IP: *.warszawa.vectranet.pl 22.02.14, 02:27
      Witam. Jestem studentką stacjonarną I roku ekonomii na Łazarskim. Tu jest tak niesamowicie genialnie! Jestem bardzo zadowolona. Wykładowcy z wielkim szacunkiem podchodzą do studenta. Odpisują zawsze szybko na maile i są do dyspozycji kiedykolwiek potrzebujesz pomocy. Poziom jest wysoki - kto nie daje od siebie nic, będzie miał kłopoty z zaliczeniami. Specjalizacje są bardzo ciekawe, ja osobiscie wybrałam analizę ekonomiczną i biznesową. Ludzie, z którymi mam do czynienia są mili i otwarci. Jedyne co mi się średnio podoba to to, ze połowa uczelni to ludzie z Ukrainy. Nie przeszkadzałoby mi to w żadnym stopniu gdyby nie to, że wszędzie gdzie tylko mogą mówią po rosyjsku (przy pracach grupowych, na zajęciach wf, piszą na fejsie cyrylicą na grupie). Zapisałam się na wf gdzie byli sami Ukraińcy i nawet mój trener zaczął mowic do mnie w ich języku bo ciągle zapominał ze jestem polką. Wszystkim jak najbardziej polecam - nie trzeba się o nic martwic, wszystko ma się załatwione, wszystko sprzyja studentowi. Jezeli chodzi o finanse - uczelnia jest droga, ale uwazam ze warto. Chciałam pojsc na uczelnię ALMAMER ale nie utworzyli mi kierunku i to byla najszczesliwsza wiadomosc mojego zycia (jezeli placisz tam ratami, musisz zaplacic 300 zlotych wiecej niz normalnie i praca licencjacka Cie kosztuje 800 zlotych). Koźminski jest drogi a ludzie ktorzy tam chodzą, przychodzą aby tylko się pokazac a nie uczyc. Wszystkim baaaaaaaaardzo polecam. Mam ogromne wsparcie od wykladowców, uczą mnie ważne i powazane osoby, renomowaną uczelnię, którą każdy pracodawca myslę ze doceni (druga w rankingu tuz po Koźminskim) oraz ludzi, którzy zawsze Ci pomogą :)
    • Gość: Koza .....Łazarski opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.14, 15:59
      Podbijam wątek, bo widzę,że ostatni wpis był jakiś czas temu. Zastanawiam się nad wyborem prawa na Łazarskim...Może znajdzie się "dobra duszyczka", która powie mi, jak Jej się tam studiuje oraz jakie jest podejście wykładowców do studentów. Wiem, że w wielu rankingach Łazarski zajmuje bardzo wysokie miejsca pod względem prawa itp., ale rankingi, a atmosfera na uczelni to swoją drogą. Byłabym bardzo wdzięczna za jakąkolwiek odpowiedź!
      • Gość: clownie Re: .....Łazarski opinie IP: *.dynamic.chello.pl 16.08.14, 21:42
        Ja się dołączam do pytania, też zastanawiam się nad tą uczelnią lub Koźmińskim... Chętnie przeczytam opinię na temat obu uczelni.
    • Gość: Fiołek Łazarski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.14, 22:18
      Cześć wykładowców jest naprawdę świetna, ale inni to porażka. Płaci się za naukę tutaj gruby hajs, a oni chyba myślą, że jak przyszli z SGH albo UW to mają do czynienia z idiotami i mogą nas tak traktować. Jak wymieniam korespondencję mailową z niektórymi i patrzę na ich lekceważące odpowiedzi, to brak mi kulturalnych słów, żeby to opisać. Mam porównanie z publiczną uczelnią i naprawdę nie widzę, aby tu było jakoś szczególnie korzystniej pod względem kadry. Aż nóż się w kieszeni otwiera, że płaci się za to, żeby oni nas mieli głęboko w dvp5kv :]
    • Gość: gosia26 o Łazarskim IP: 148.81.195.* 20.08.15, 12:52
      jestem na stażu w bibliotece Łazarskiego jako osoba niepełnosprawna i ludzi takich jak ja traktuje się jako tych co nie mają nic do gadania, nie mogę wchodzić na drabinę - nikogo to nie obchodzi, robię wolno - źle, jak zrobiłam szybko to operetka bo też źle
    • Gość: Eetor Re: ......Łazarski opinie IP: *.free.aero2.net.pl 22.01.16, 19:31
      Jakie tu ściemy idą to pojęcia ludzkie przechodzi. Jestem studentem wydziału prawa na Uczelni Łazarskiego na 3 semestrze. Co mogę powiedzieć to powiem, i dobrego i złego. Pominę kwestie atmosfery itp bo dla każdego ona jest inna.
      Jeśli chodzi o kwestię płatności za studia to ma bardzo mocny efekt w postaci wykładowców, którzy prowadzą na Łazarskim zajęcia, jeśli ktoś próbuje krytykować to niech zajrzy na stronę Łazarskiego i poczyta o kadrze. Przychodzą tu profesorowie, znani ludzie, którzy nie pracują tylko na Łazarskim ale równierz na innych renomowanych uczelniach państwowych jak KUL, UAM czy UJ - tak dojeżdzają aż z Krakowa i Białegostoku do Warszawy na wykłady.Zajęcia prowadzą w ten sam sposób jak na uczelniach państwowych, egzaminy też robią podobne do tych, jakie robią na uczelniach państwowych. Jeśli ktoś pisze, że jest 10 poprawek, to niech się stuknie w głowę. Poprawki są 2 i ewentualnie warunek.
      Ściągać owszem da się, ale nie u każdego. Uczelnia jest bardzo innowacyjna, konferencji i spotkań z ciekawymi ludźmi w ciągu roku masa, chcesz praktyki? Nie ma problemu, wysyłasz cv i masz przez wakacje praktyki w instutcjach rządowych jak BOR, Sądy, Kancelarie i konsulaty na całym świecie.
      Co ciekawe znam bardzo dużo osób, które przychodzą z uczelni państwowych jak UW czy UJ i nie narzekają na te mity typu: lans, łatwo, niczego się nie nauczysz. Wszystkim hejterom uswiadamiam, że studiowanie to jest Wasza własna praca, bo przypominam, że testy na aplikacje są takie same dla studentów z uczelni państwowych, jak i prywatnych. Krótka piłka - uczysz się, żeby zdać oby oby, mija 5 lat, z magistra dostajesz ledwo 3, przystępujesz do aplikacji i upie...sz. W drugą stronę: uczysz się, przychodzisz na ćwiczenia, pracujesz nad materiałem w domu i po 5 latach możesz dziękowac sobie za sumienność i wytrwałość.
      To, ze ktoś przychodzi na łazarski z myslą, że kupi te studia jest w błędzie, znam takie osoby i współczuję im. Zdecydowanie jednak bardziej współczuję tym, którzy się wypowiadają na temat łazarskiego źle, bo wasza wyobraźnia bądź też sposób myślenia mocno zawodzą. Pozdrawiam
    • jan_malcz Re: ......Łazarski opinie 29.07.16, 11:17
      Pierwszy rok prawa (zaocznie) na Łazarskim za mną, to moje drugie studia po UW (kilka lat temu) i jestem bardzo zadowolona. Postawa wykładowców nieporównywalna do tej na UW, jedni mniej drudzy bardziej, a niektórzy bardzo wymagający. Jeżeli ktoś nie chodził na zajęcia a do egzaminu przygotowywał się na 2 dni przed, to się mocno zdziwił. Dwa terminy poprawek, nie wiem jak wyglądają warunki. Atmosfera super fajna, kontakt z wykładowcami też. Bardzo polecam, tym którzy chcą się czegoś nauczyć.
    • indekswkieszeni Re: ......Łazarski opinie 17.08.18, 16:22
      Niektórych do łazarskiego zniechęca na pewno cena. Jest opcja studiowania za darmo - olimpiady przedmiotowe! Najlepsze w Polsce przygotowania na indekswkieszeni.pl/
    • Gość: Melich Re: ......Łazarski opinie IP: *.static.vip-net.pl 17.06.24, 17:25
      To primo biznes ! Secundo uczelnia! Proszę sprawdzić ile jest miejsc na uczelni i ile przyjmą. To nie jest prostudencka uczelnia. Owszem jest wielu fajnych profesorów. Sa doktoranci i panie z problemem przekwitania / humorów. Warto wybrać się na uczelnię i porozmawiać ze studentami zanim podejmie się decyzję. W necie tylko opinie moderowane przez uczelnię. 3/5 ogólnie. Kasa misiu kasa 💰

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka