Dodaj do ulubionych

Spis treści w wordzie

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.06, 15:01
Jak w temacie? Jak za pomocą worda zrobić spis treści, żeby (.......... 23)
nie zamieniały się np. w trójkropek. Prosze o pomoc
Obserwuj wątek
    • alex_koz Re: Spis treści w wordzie 07.06.06, 15:16
      najlepiej: wygeneruj automatycznie spis tresci, wstaw/indeksy i spisy/spis
      tresci a potem sformatuj do pozadanej formy.
      • Gość: Studentka Re: Spis treści w wordzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.06, 15:25
        To brzmi banalnie, ale czy mógłbyś mi wyjaśnić to krok po kroku... jestem tylko
        blondynką i za nic w świecie nie potrafię połapać się w pewnym sprawach
        technicznych... ;-)
      • Gość: Tawananna* Re: Spis treści w wordzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.06, 16:19
        Rewelacyjna sprawa, ostatnio myślałam, czy coś takiego daje się zrobić w
        Wordzie, a tu taka niespodzianka :)

Jak można wpływać na sposób generowania spisu (tzn. na to, co Word bierze za
        tytuł rozdziału)?

Pozdrowienia :)

Tawi
        • alex_koz Re: Spis treści w wordzie 07.06.06, 18:32
          a wiec: jezeli w tekscie -do ktorego chcesz wstawic spis tresci -sa naglowki,
          jakiekolwiek wytluszczenia, badz np. wyroznione punkty - wszelkie takie
          wyroznienia word uwzgledni tworzac spis tresci.

ustaw kursor tam gdzie chcesz miec spis tresci.
          nastepnie wstaw/odwolanie/indeksy i spisy tresci (tak mam w moim Wordzie 2003)

potemw wybierasz format spisu tresci, tzn. czy wytluszczone, czy kursywa etc. i
          gotowe.
          pobawcie sie sami;) jak sie Wam nie spodoba zawsze mozna wykasowac.
          • Gość: Tawananna* Re: Spis treści w wordzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.06, 18:56
            > a wiec: jezeli w tekscie -do ktorego chcesz wstawic spis tresci -sa naglowki,
            > jakiekolwiek wytluszczenia, badz np. wyroznione punkty - wszelkie takie
            > wyroznienia word uwzgledni tworzac spis tresci.

Wszelkie wyróżnienia? Czy może da się jakoś Worda przetrenować, co ma ominąć? ;)

Mam niektóre cytaty kursywą, Word odebrał to jako rozdziały :/.
            • alex_koz Re: Spis treści w wordzie 07.06.06, 19:20
              no wlasnie na pewno jakos mozna, bo ja mam w tekscie cytatu kursywa i ich nie
              wychwycil jako rozdzial/podrozdzial i nie wiem od czego to zalezy.

pobaw sie wordem - moze po prostu wykasuj to ze spisu tresci i bedzie dobrze.
              • Gość: dorota a guzik, jakbym nie kombinowała IP: 193.111.166.* 12.06.06, 16:16
                to w spisie mam tylko wstęp, tytuł pierwszego rozdziału i nagłówek jednej z
                tabel.
                czy są inne sposoby na ładny spis treści?
                dr
                • gdabski Re: a guzik, jakbym nie kombinowała 12.06.06, 17:35
                  Żeby spis treści ładnie wyszedł, najlepiej mieć cały tekst sformatowany za
                  pomocą styli. Później poszczególnym stylom przypisuje się tzw. poziom spisu
                  treści (albo poziom konspektu, to chyba na jedno wychodzi).
                  Tylko to najlepiej wiedzieć, zanim zacznie się cokolwiek pisać ;)

/Gdabski
    • Gość: Martynka Re: Spis treści w wordzie IP: *.lama.pl 12.06.06, 21:16
      wszelkie napisy ktore maja znalezc sie w spisie tresci najlatwiej ustawic jako:
      naglowek (heading)(Format-Styl). jezeli wstep ma miec rozne wciecia (np. 1.,
      potem 1.1.) to ten drugi poziom wciec mozna by ustawic jako naglowek 2 - spis
      tresci to uwzgledni. Czcionke i wszelkie ustawienia naglowka mozna formatowac
      wg wlasnego widzimisie. trzeba uwazac, aby tylko to co ma byc w spisie tresci
      bylo naglowkiem! i potem tak jak juz zostalo wspomnane: wstaw, indeks i spisy,
      wstaw spis tresci.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka