annulina 26.01.03, 15:50 Jestem na pierwszym roku i mam zamiar po drugim semestrze wziąć rok dziekański i jechać w długą do pracy za granicą.Kto miał podobne doświadczenia proszę o wypowiedż!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Eilen Re: ROK DZIEKAŃSKI ????? IP: router:* / 10.2.17.* 29.01.03, 14:47 Jeśli jesteś zadowolona ze studiów i nie masz problemów z nauką, to lepiej z tym zaczekaj, np. do III-IV roku. Bo często bywa tak, że na urlopie odzwyczajasz się od rytmu studiowania, a potem nie chce ci się już wracać... Sama tak miałam. Ale jeśli czujesz się zmęczona i skołowana, i chcesz po prostu zrobić sobie roczną przerwę, to możesz wyjść na tym lepiej niż męcząc się dalej i zawalając egzaminy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka A ja polecam... IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 02.02.03, 18:08 Czesc... ja osobiscie polecam takie doswiadczenie. Sama z tego skorzystalam. Po pierwszym roku.... 4 lat liceum... podstawowce.... zaczelam wpadac w jakas rutyne i potrzebowalam zmiany. I wyjechalam.... wrocilam. prawda jest ze pozniej trzeba wrocic do codziennej rzeczywistosci... ale bedac za granica nie musisz calkowicie przestac sie uczyc (chocby jezyk mozesz podszkalac). Doswiadczenie jest niesamowite... od razu inaczej patrzysz na swiat. "Podroze ksztalca" Jednak..jest jedno "ale".... jak juz raz wyjedziesz to juz nigdzie nie bedziesz mogla znalezc sobie miejsca... bo wszedzie bedzie cie ciagnelo :o) Ale to jest super. Pozdrawiam i zycze zrealizowania planow. Anka Odpowiedz Link Zgłoś