Dodaj do ulubionych

Języki na studiach

IP: *.lipska.net / *.internetdsl.tpnet.pl 03.07.06, 21:22

Myślę nad tym aby na studiach wziąć dodatkowo 2 jezyki. Obowoazkowy jest
angielski, łacina i jeden do wyboru (biorę niemiecki). Z tego co wiem to jest
możliwość uczenia się jakiś dodatkowych- chciałabym francuski i włoski. Jak
radzicie- brać aż tyle języków czy nie? Jesli chodzi o moje zdolności językowe
to są średnie, to znaczy nigdy specjalnie się za duzo nie uczyłam jezyków ale
teraz mam zamiar to nadrobić. Poradźcie.
Obserwuj wątek
    • Gość: OnA Re: Języki na studiach IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 03.07.06, 21:25
      bierz wszystko co daja:)
      • Gość: cocorito Re: Języki na studiach IP: *.lipska.net / *.internetdsl.tpnet.pl 03.07.06, 21:27
        Chodzi mi też o to żeby nie zagrzebac się w książkach. nie mam pojęcia ile na
        studiach trzeba się uczyć, domyslam się że duzo.
        • Gość: holly Re: Języki na studiach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.06, 21:35
          a chodzi o języki na UW?STRATA CZASU, niczego się tam nie nauczysz.
          • Gość: cocorito Re: Języki na studiach IP: *.lipska.net / *.internetdsl.tpnet.pl 03.07.06, 21:41
            chodzi o języki na UJ
            • Gość: cocorito Re: Języki na studiach IP: *.lipska.net / *.internetdsl.tpnet.pl 03.07.06, 21:44
              mam jeszcze pytanie: nie wiecie czy w trakcie studiów mogę sobie dobrać języki
              czy juz na poczatku trzeba zdecydować?
    • hearcik Re: Języki na studiach 03.07.06, 21:44
      Jezyki sa marnie prowadzone na studiach. Niestety.
    • r.richelieu Re: Języki na studiach 03.07.06, 21:51
      5 języków jednocześnie? Rozumiem, że każdy z nich znasz na innym poziomie, a
      Twoje umiejętności uczenia się języków są raczej wyższo-średnie niż niższo-
      średnie.
      • Gość: holly Re: Języki na studiach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.06, 21:53
        hm,tak w ogóle to nie wiem jak jest na UJ, ale na UW trzeba doplacać za każdy
        kolejny ponadprogramowy język (szkoła języków obcych UW) i to już jest
        wyrzucanie pieniędzy w błoto..
        ale w sumie jak możesz sobie pochodzić za darmo i bez konsekwencji to czemu
        nie..chociaż 5 jezyków jednocześnie to chyba jednak za dużo.
    • Gość: Ana Re: Języki na studiach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.06, 11:44
      jeśli naprawdę masz średnie zdolności językowe i czujesz niechęć na myśl o
      zagrzebaniu się w książkach, to nie ma najmniejszego sensu brać tylu języków
      naraz.

uświadom sobie, że jeśli uczysz się dwóch języków naraz od zera, to będą ci się
      mylić, dojdzie też nauka innych przedmiotów i w rezultacie niczego nie zrobisz
      porządnie. może na początku to brzmi fajnie i mówisz sobie, że dasz radę, ale
      nauka języka osóbom średnio utalentowanym w tej dziedzinie zabiera (powinna
      zabierać) dużo czasu, język trzeba non stop ćwiczyć.
      • Gość: cocorito Re: Języki na studiach IP: *.lipska.net / *.internetdsl.tpnet.pl 04.07.06, 21:25
        jeszcze sie nad tym zastanowie, mam cały rok, ale pewnie wezme dodatkowo sam
        francuski a włoskiego bedę uczyła się w domu. Dzieki za porady!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka