Dodaj do ulubionych

praca w wojsku

05.07.06, 13:14
hej;) mam pytanie czy po normalnych studiach medycznych mogę pracować jako
lekarz wojskowy?? czy ktos wie cos na ten temat i czy to jest fajna praca??
Obserwuj wątek
    • pink_hamster Re: praca w wojsku 06.07.06, 10:40
      wiem,ze czasami wojsko organizuje nabor na lekarzy okreslonej specjalizacji(glownie chirurgia),tak jak robilo to (przynajmniej kiedys) np. z okazji misji w Iraku; proponowalabym poszukac czegos na stronach MSW, bo mysle,ze tam najpredzej cos znajdziesz;nie wiem dokladnie,na czym to polega i czy wymagane sa np. testy sprawnosciowe badz psychologiczne,oraz co dokladnie wchodzi w zakres obowiazkow lekarza wojskowego po "cywilnej" am,tzn czy nabor jest tylko dorazny, na potrzeby okreslonych operacji wojskowych, czy po prostu stale pracuje w/przy armii, nawet w kraju;
      praca jak praca, na pewno lepiej platna niz "normalnych" lekarzy w cywilnych szpitalach
      • rozowy_pysiek Re: praca w wojsku 12.07.06, 17:16
        Lepiej płatna ale... jesteś żołnierzem więc nie wolno Ci strajkować :D Dlatego o
        strajku lekarzy wojskowych nie było słychać :D poza tym jeśli wojsko będzie
        potrzebowało ortopedów.. będziesz ortopedą.. a jeśli laryngologów to taka
        własnie specjalizacje zrobisz.....
        Poza tym teraz z wydziału lekarskiego w łodzi chcą zrobić "mini wam" czyt. str. UM

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka