Dodaj do ulubionych

Wymiany studenckie

09.07.06, 17:17
To pytanie bardziej będzie adresowane do Agi i Cazioo'a: czy studenci
wyjeżdzają na wymiany typu Socrates-Erasmus? Bo w ogóle nie słyszałem o takich
wymianach na AM-ach i nie spotkałem studenta który wyjechał
Obserwuj wątek
    • cazioo Re: Wymiany studenckie 09.07.06, 17:38
      Wymiany są. Jednak w trakcie studiów, z tego co wiem, to ode mnie z roku nikt
      nie wyjechał. Natomiast na V roku wiem, że jedna osoba wyjechała za granicę, w
      ramach Sokratesa, robić pracę magisterską.
      O wyjazd to już się musisz spytać na uczelni.
      • agakoziorowska Re: Wymiany studenckie 09.07.06, 20:37
        wyjeżdzają czasami ale nie z sokratesa...z tym programem jest kiepsko jeśli
        chodzi o uczelnie medyczne...chciałam kiedyś z takiego skorzystac wiec sie
        dowiadywalam nawet w ministerstwie zdrowia. Powiedzieli mi tam ze mamy siedziec
        na miejscu na d.. i sie uczyc...no coz...a na inne wyjazdy o ile nie jestes w
        samorzadzie albo nie znasz kogos w samorzadzie zalapac sie ciezko, ale
        wyjezdzaja ludzie zwłaszcza na praktyki stosunkowo czesto...jak Ci bardzo,
        bardzo, bardzo zalezy i masz kogos kto ci fundnie niezbedne oplaty to
        wyjedziesz. Powiem tak- w liceum było u mnie znacznie lepiej i normalniej z
        wymianami. A tak na marginesie komu kibicujecie w finałach?
        • cazioo Re: Wymiany studenckie 09.07.06, 20:55
          Powiedzieli mi tam ze mamy siedziec
          > na miejscu na d.. i sie uczyc...
          Hmmm, czemu mnie o nie dziwi?!!!!!
          Kibicuję Francji:)
          • svenka_se Re: Wymiany studenckie 20.07.06, 12:58
            A ja Wam powiem, ze bardzo łatwo wyjechac na wymiane w ramach programu Socrates
            nawet na 3 roku. Znam wiele osob, ktore wyjechały i po powrocie były cholernie
            zadowolone.
            • agakoziorowska Re: Wymiany studenckie 20.07.06, 19:18
              Moja droga mu tu piszemy o farmacji i akademiach medycznych a nie psychologii .
              Tez znam mase osob z innych uczelni ktore wyjazdzaja i sa zadowolone. o AM
              niestety nie mozna tego powiedziec.
              • svenka_se Re: Wymiany studenckie 20.07.06, 22:42
                Moja droga, a skad Ty wiesz z jakiego ja kierunku jade?
                Ja pisałam o AM nie o psychologii, moja droga. Tak dobrze widzisz o Akademii
                Medycznej. Mam mnostwo znajomych wyjezdzajacych wlasnie z AM-Poznan, Bydgoszcz,
                głównie, i uwierz mi Ago, były bardzo zadowolone.
                Nie wiem, co takiego Tobie zrobiłam, ze tak na mnie wsiadłas:)
                • agakoziorowska Re: Wymiany studenckie 21.07.06, 07:46
                  znalazłam Cie na forum i pisałaś ze bedziesz studiowac psychologię. I zreszta
                  jak sama piszesz nie studiujesz na AM, także chyba się sprawdziło a jeśli nawet
                  to dobrze że sie rozmyśliłaś:):) Ciesze sie ze znasz tyle osób, mam nadzieje ze
                  osobiscie, które wyjechały, bo z Warszawy z SOKRATESA nie wyjechał nikt. Albo to
                  u nas dziura albo u was w Bydgoszczy i Poznaniu ludzie bardziej obrotni:) Jednym
                  słowem cieszę się że jednak dla niektórych jest szansa. To pocieszające :)
                  • svenka_se Re: Wymiany studenckie 21.07.06, 11:32
                    "I zreszta jak sama piszesz nie studiujesz na AM, także chyba się sprawdziło a
                    jeśli nawet to dobrze że sie rozmyśliłaś:):) "
                    Nie rozumiem o co Ci chodzi. Naprawde.
                    Napisałam to czego jestem pewna, natomiast Ty naskakujesz na mnie jakbym cos Ci
                    zrobiła.Bez przesady, wychamuj sie troche. Nie pisałam po to by sie z Toba
                    kłócic, bo jaki miałabym w tym cel. Zadnego.
                    Faktycznie z Poznania i Bydgoszsczy ludzie bez problemów wyjezdzaja na
                    Socratesa. Nikt im zadnych problemów z tego powodu nie robi! Dziwie sietroche,
                    ze w Warszawie jest tak jak piszesz.
                    • agakoziorowska Re: Wymiany studenckie 27.07.06, 19:46
                      z całym szacunkiem-nie znasz realiów AM i tylko o to mi chodzi:) Plotki ze ja
                      znam kogos kto gdzies są fajne ale wolałabym opinie z pierwszej reki. Pozdrawiam
                      - nie czuj sie urazona
                      • svenka_se Re: Wymiany studenckie 28.07.06, 13:16
                        Napisałam wczesniej, ze w Poznaniu i w Bydgoszczy mozna bez problemu wyjechac z
                        AM na Socratesa(i te realia znam i to bardzo dobrze, wierz badz nie), o
                        Warszawiem nie pisze bo nie wiem zupełnie nic na ten temat. Zastanawia mnie
                        tylko dlaczego tak jest na AMWaw.
    • asiek_farm Re: Wymiany studenckie 06.09.06, 13:11
      oto link d o strony AM w Wawie o Socrates Erasmus:
      www.am.edu.pl/zagranica/edukacja/socrates.html
      Wynika z tego że jednak można pojechać na wymianę w ramach socratesa. Czyli jak
      to jest w końcu? Czy to co napisali to pic na wodę??
      • agakoziorowska Re: Wymiany studenckie 06.09.06, 20:44
        zacznij sie dowiadywac i sprobuj zalatwic:) zobaczysz sama
        • keramyl Re: Wymiany studenckie 07.09.06, 22:45
          Ja studiuję na farmie w Wawie i zgadzam się z Agą, że sprawa załatwienia sobie
          wymiany nie wygląda chyba najciekawiej. Do tej pory jak studiuję, nie spotkałem
          osoby, który wyjechała na taką wymianę, chyba prócz jednego doktoranta na
          zakładzie botaniki, ale nie jestem tego pewien.
          • zingaro Re: Wymiany studenckie 21.05.07, 21:08
            Ja jestem obecnie na wymianie w Palermo. Robię tu badania do pracy
            magisterskiej i zabieram sie też za pisanie pracy. A załatwienie tego wyjazdu
            nie było raczej trudne.
            • krismpf Re: Wymiany studenckie 22.05.07, 19:36
              zalatwienie wymiany nie jest takie trudne na jakie wygląda. Widać w Wawie osoba
              zajmujaca sie tym nic nie robi w sprawie. Jest sporo możliwosci (wyjazdy na
              praktyki wakacyjne, wyjazdy na semestr lub caly rok).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka