Dodaj do ulubionych

co teraz wybrać ???

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.06, 22:46
jestem studentem II roku PK, dostałem sie też na AE - tylko co teraz wybrać?
Obserwuj wątek
    • Gość: chichot Re: co teraz wybrać ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.06, 22:46
      jaśniej może?
    • Gość: ..Misia.. Re: co teraz wybrać ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.06, 22:52
      z wielka checia doradze...tylko co to jest PK i
      AE???????????????????????????????????????????????????????????????????
      • Gość: ..Misia.. Re: co teraz wybrać ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.06, 22:54
        pewnie PK to jakas polibuda a AE...hm...akademia...
      • Gość: .... Re: co teraz wybrać ??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.06, 22:55
        no PK to jest yapewne politechnika krakowska ewentualnie koszalinska,a AE to
        zapewne akademia ekonomiczna
        • Gość: merfii Re: co teraz wybrać ??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.06, 23:02
          politechnika krakowska w Krakowie( jestem na budownictwie II rok)a dostałem sie
          na Akademie Ekonomiczną w Krakowie , musze z czegoś zrezygnowac ( a może nie)
          • Gość: miśka Re: co teraz wybrać ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.06, 23:06
            A nie dasz rady studiowac na dwóch kierunkach?
            A na czym ci bardziej zalezy na polibudzie czy ekonomiku?
          • Gość: Ola Re: co teraz wybrać ??? IP: *.is.net.pl 21.07.06, 23:09
            Mój brat był w tamtym roku w podobnej sytuacji i pzreniósł się z polibudy na AE-
            jest zadowolony bardzo. tylko tyle ze po polibudzie masz duuuzo wieksze szanse
            znalezienia pracy- inż zawsze bedą w cenie (apropo- moja mama skonczyla
            budownictwo na PK i teraz pracuje w urzedzie miasta w architekturze)a
            generalizując- ekonomistów w Polsce jest aż przesyt.
            PS. Tylko nie rzucaj moneta, bo to zbyt ryzykowne ;)
            • alex_koz Re: co teraz wybrać ??? 21.07.06, 23:13
              Gość portalu: Ola napisał(a):

> PS. Tylko nie rzucaj moneta, bo to zbyt ryzykowne ;)

i nie powierzaj tak waznej decyzji osobom z tego forum;)
              • Gość: student Re: co teraz wybrać ??? IP: *.is.net.pl 22.07.06, 16:27
                cwaniak
            • Gość: merfii Re: co teraz wybrać ??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.06, 23:18
              W ubiegłym roku nie dostałem sie na AE , politechnika była rezerwowa,
              ekonomistów faktycznie jest sporo ale jakos mnie to ciągnie ( a może życie
              studenckie bo raczej na AE się nie przemeczają w przeciwieństwie do
              politechniki)
          • Gość: ..Misia.. Re: co teraz wybrać ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.06, 23:13
            w takim razie jak Ci sie podoba na tym budownictwie napisz a potem ja dam
            odpowiedz. jak na razie jestem przekonana w 65 % abys jednak zostal na polibudzie:)
            • Gość: miśka Re: co teraz wybrać ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.06, 23:27
              Ja też uwazam,ze powinieneś zostać na polibudzie.
              Podoba Ci się zycie studenckie na AE? Sorry,ale głupszego tłumaczenia nie
              słyszałam:) Ja ide na studia,żeby się ksztalcić i rozwijać swoja pasję,i takie
              też wybrałam,a nie szukałam kierunku na którym za bardzo bym się nie
              przemeczyła.
    • Gość: Ja Re: co teraz wybrać ??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.06, 23:29
      Ja bym ciagnal dwa kierunki :)
      • Gość: merfii Re: co teraz wybrać ??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.06, 23:33
        o tym też myślę , nie wiem tylko czy muszę miec zgode uczelni (politechniki)
        • Gość: Ja Re: co teraz wybrać ??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.06, 23:36
          A po co Ci zgoda? Przeciez to Twoja sprawa co robisz ze swoim wolnym czasem po
          zajeciach :)
          • Gość: merfii Re: co teraz wybrać ??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.06, 23:42
            musze donieść oryginał świadectwa a uczelnia niechce mi go wydac ( choć moje),
            może wypożyczą na pare godzin ale to nic nie daje
            • Gość: Ja Re: co teraz wybrać ??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.06, 23:46
              To jakas dziwna ta PK, jak ja powiedzialem u nas w sekretariacie, ze chce
              skladac na druga uczelnie i moze mi byc potrzebne swiadectwo (ale nie bedzie :)
              ) to pani sama mi zaproponowala, ze napisze mi oswiadczenie o tym, ze wypozyczam
              swiadectwo :)
              • Gość: merfii Re: co teraz wybrać ??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.06, 23:50
                może źle zrozumiałem , pójdę jeszcze raz
                • Gość: girl Re: co teraz wybrać ??? IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 22.07.06, 00:07
                  mam moze nie dokladnie ten sam problem ale podobny...;) dostalam sie wlasnie na
                  ekonomie na ae (ku mojemu zaskoczeniu:)) skladalam tez na pk (tam raczej sie
                  dostane) i ten sam dylemat luzne studia z czasem wolnym czy zakuwanie i prawie
                  pewna pozniej praca ehhh ciezkie jest zycie;)
                  • Gość: <> Re: co teraz wybrać ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.06, 00:22
                    luźne studia z czasem wolnym ,ja to chyba nieonrmalna jestem ale luźne to są
                    może humanistyczne ,a nie ekonomiczne ,apewna praca? jak jestes cienki to cie
                    nifgdzie nie zatrudnią bo po co mu niedouczony inżynier ,no chyba,że z plecami.
                  • Gość: milka Re: co teraz wybrać ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.06, 00:23
                    na niektórych uczelniach jest tak,ze możesz studiowąc drugi kier.,ale po drugim
                    roku,jesli bedziesz mial dobrą średnią i dostaniesz zgodę na tej pierwszej
                    uczelni(wydziale),ale nie wiem czy to prawda....
                    ciagnij 2 kierunki,albo zostań na politechnice
                    • franek31 Re: co teraz wybrać ??? 22.07.06, 16:58
                      Pogodzić życie studenckie ze studiami, nawet intensywnymi, to akurat jest
                      całkiem możliwe. Ale ciągnąć od pierwszego roku studia techniczne
                      i jakies inne, to w większości przypadków jest poważny błąd, który często
                      kończy się porażką na jednym kierunku, a bywa że i na obu. Jak spróbujesz
                      na trzecim, czwartym roku - to już na ogół się udaje, a wtedy już będziesz
                      miał większe pojęcie o tym czy warto.
                      • Gość: nika Re: co teraz wybrać ??? IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 22.07.06, 17:48
                        ekonomia w porownaniu z budownictwem na pk to sa luzne studia, co do
                        humanistycznych to to calkiem z innej beczki wiec nie ma sensu porownywac. tez
                        mi sie wydaje ze trudno pogodzic budownictwo z ekonomia, zwlaszcza tak wczesnie
                        • Gość: <> Re: co teraz wybrać ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.06, 18:20
                          ekonomia i budownictwo też są studia z innej beczki ,więc?
    • Gość: #4# Re: co teraz wybrać ??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.07.06, 00:15
      coś wybrać trzeba, czasem lepiej nie mieć wyboru, bedzie na co zwalac jak nie
      wyjdzie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka