Gość: merfii IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.06, 22:46 jestem studentem II roku PK, dostałem sie też na AE - tylko co teraz wybrać? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: chichot Re: co teraz wybrać ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.06, 22:46 jaśniej może? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ..Misia.. Re: co teraz wybrać ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.06, 22:52 z wielka checia doradze...tylko co to jest PK i AE??????????????????????????????????????????????????????????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ..Misia.. Re: co teraz wybrać ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.06, 22:54 pewnie PK to jakas polibuda a AE...hm...akademia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: .... Re: co teraz wybrać ??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.06, 22:55 no PK to jest yapewne politechnika krakowska ewentualnie koszalinska,a AE to zapewne akademia ekonomiczna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: merfii Re: co teraz wybrać ??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.06, 23:02 politechnika krakowska w Krakowie( jestem na budownictwie II rok)a dostałem sie na Akademie Ekonomiczną w Krakowie , musze z czegoś zrezygnowac ( a może nie) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miśka Re: co teraz wybrać ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.06, 23:06 A nie dasz rady studiowac na dwóch kierunkach? A na czym ci bardziej zalezy na polibudzie czy ekonomiku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola Re: co teraz wybrać ??? IP: *.is.net.pl 21.07.06, 23:09 Mój brat był w tamtym roku w podobnej sytuacji i pzreniósł się z polibudy na AE- jest zadowolony bardzo. tylko tyle ze po polibudzie masz duuuzo wieksze szanse znalezienia pracy- inż zawsze bedą w cenie (apropo- moja mama skonczyla budownictwo na PK i teraz pracuje w urzedzie miasta w architekturze)a generalizując- ekonomistów w Polsce jest aż przesyt. PS. Tylko nie rzucaj moneta, bo to zbyt ryzykowne ;) Odpowiedz Link Zgłoś
alex_koz Re: co teraz wybrać ??? 21.07.06, 23:13 Gość portalu: Ola napisał(a): > PS. Tylko nie rzucaj moneta, bo to zbyt ryzykowne ;) i nie powierzaj tak waznej decyzji osobom z tego forum;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: merfii Re: co teraz wybrać ??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.06, 23:18 W ubiegłym roku nie dostałem sie na AE , politechnika była rezerwowa, ekonomistów faktycznie jest sporo ale jakos mnie to ciągnie ( a może życie studenckie bo raczej na AE się nie przemeczają w przeciwieństwie do politechniki) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ..Misia.. Re: co teraz wybrać ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.06, 23:13 w takim razie jak Ci sie podoba na tym budownictwie napisz a potem ja dam odpowiedz. jak na razie jestem przekonana w 65 % abys jednak zostal na polibudzie:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miśka Re: co teraz wybrać ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.06, 23:27 Ja też uwazam,ze powinieneś zostać na polibudzie. Podoba Ci się zycie studenckie na AE? Sorry,ale głupszego tłumaczenia nie słyszałam:) Ja ide na studia,żeby się ksztalcić i rozwijać swoja pasję,i takie też wybrałam,a nie szukałam kierunku na którym za bardzo bym się nie przemeczyła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: co teraz wybrać ??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.06, 23:29 Ja bym ciagnal dwa kierunki :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: merfii Re: co teraz wybrać ??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.06, 23:33 o tym też myślę , nie wiem tylko czy muszę miec zgode uczelni (politechniki) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: co teraz wybrać ??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.06, 23:36 A po co Ci zgoda? Przeciez to Twoja sprawa co robisz ze swoim wolnym czasem po zajeciach :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: merfii Re: co teraz wybrać ??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.06, 23:42 musze donieść oryginał świadectwa a uczelnia niechce mi go wydac ( choć moje), może wypożyczą na pare godzin ale to nic nie daje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: co teraz wybrać ??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.06, 23:46 To jakas dziwna ta PK, jak ja powiedzialem u nas w sekretariacie, ze chce skladac na druga uczelnie i moze mi byc potrzebne swiadectwo (ale nie bedzie :) ) to pani sama mi zaproponowala, ze napisze mi oswiadczenie o tym, ze wypozyczam swiadectwo :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: merfii Re: co teraz wybrać ??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.06, 23:50 może źle zrozumiałem , pójdę jeszcze raz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: girl Re: co teraz wybrać ??? IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 22.07.06, 00:07 mam moze nie dokladnie ten sam problem ale podobny...;) dostalam sie wlasnie na ekonomie na ae (ku mojemu zaskoczeniu:)) skladalam tez na pk (tam raczej sie dostane) i ten sam dylemat luzne studia z czasem wolnym czy zakuwanie i prawie pewna pozniej praca ehhh ciezkie jest zycie;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: <> Re: co teraz wybrać ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.06, 00:22 luźne studia z czasem wolnym ,ja to chyba nieonrmalna jestem ale luźne to są może humanistyczne ,a nie ekonomiczne ,apewna praca? jak jestes cienki to cie nifgdzie nie zatrudnią bo po co mu niedouczony inżynier ,no chyba,że z plecami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: milka Re: co teraz wybrać ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.06, 00:23 na niektórych uczelniach jest tak,ze możesz studiowąc drugi kier.,ale po drugim roku,jesli bedziesz mial dobrą średnią i dostaniesz zgodę na tej pierwszej uczelni(wydziale),ale nie wiem czy to prawda.... ciagnij 2 kierunki,albo zostań na politechnice Odpowiedz Link Zgłoś
franek31 Re: co teraz wybrać ??? 22.07.06, 16:58 Pogodzić życie studenckie ze studiami, nawet intensywnymi, to akurat jest całkiem możliwe. Ale ciągnąć od pierwszego roku studia techniczne i jakies inne, to w większości przypadków jest poważny błąd, który często kończy się porażką na jednym kierunku, a bywa że i na obu. Jak spróbujesz na trzecim, czwartym roku - to już na ogół się udaje, a wtedy już będziesz miał większe pojęcie o tym czy warto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nika Re: co teraz wybrać ??? IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 22.07.06, 17:48 ekonomia w porownaniu z budownictwem na pk to sa luzne studia, co do humanistycznych to to calkiem z innej beczki wiec nie ma sensu porownywac. tez mi sie wydaje ze trudno pogodzic budownictwo z ekonomia, zwlaszcza tak wczesnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: <> Re: co teraz wybrać ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.06, 18:20 ekonomia i budownictwo też są studia z innej beczki ,więc? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: #4# Re: co teraz wybrać ??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.07.06, 00:15 coś wybrać trzeba, czasem lepiej nie mieć wyboru, bedzie na co zwalac jak nie wyjdzie. Odpowiedz Link Zgłoś