Dodaj do ulubionych

Ilośc kandydatów na jedno miejsce

24.07.06, 13:59
O ponad 3500 miejsc na studiach stacjonarnych w KUL ubiega się 10 tys. kandydatów.
filologia angielska: 11 osób na 1 miejsce
prawo: 9 na 1
pedagogika: 9 na 1
ekonomia: 8 na 1
socjologia: 7 na 1
administracja: 6 na 1
MISH: 5 na 1
polonistyka: 3,5 na 1
filologia germańska: 3,5 na 1
psychologia: 3 na 1
Deficyt chetnych na :m.in. filozofii teoretycznej (102:130), filozofii
przyrody ożywionej (19:4) i nieożywionej (11:30), teologii i muzykologii.
źródło: kurier lubelski

Widzę ze marne moje szanse na socjologie. Szkoda :(
Obserwuj wątek
    • alutkaaa Re: Ilośc kandydatów na jedno miejsce 24.07.06, 14:41
      a nie wiesz jak z filologią romanśka???
      • kwiat_paproci Re: Ilośc kandydatów na jedno miejsce 24.07.06, 14:47
        o, że też nie ma niedoboru na filologię klasyczną :)
        Trochę martwi mnie 5 osób na mish, choć z drugiej strony na UW jest prawie 17 ;)
        • kwiat_paproci Re: Ilośc kandydatów na jedno miejsce 24.07.06, 21:46
          kwiat_paproci napisała:
          > o, że też nie ma niedoboru na filologię klasyczną :)

cóż ja plotę, pół chętnego na klasyczną ;)
      • emyot1 Re: Ilośc kandydatów na jedno miejsce 24.07.06, 14:50
        niewiem jak z filologią romanska ponieważ te dane są z kuriera lubelskiego a tam
        o filologii romanskiej nie napisali
        pozdrawiam
        • posypka Re: Ilośc kandydatów na jedno miejsce 24.07.06, 16:22
          No to pięknie :/ na prawo szanse mam zerowe ,a okazuję się ,że na socjologię
          może być pdoobnie..
          • siszaja Re: Ilośc kandydatów na jedno miejsce 24.07.06, 16:35
            Deficyt na filozofiji? Wiec moglam sie o nia starac na tej uczelni...
            przynajmniej bylabym pewna,że się dostanę. A tak liczę dni i modlę się, żebym
            zobaczyła swoje nawzwisko na UW. Niech żyje powołanie i filozofia!
    • marad11 KUL odzyskuje nalezna mu renome! 24.07.06, 16:33
      Juz to chyba gdzies pisalem, ale powtorze raz jeszcze (jw.)!
      • marad11 Aha, i chciałbym dodac ze jestem normalny 24.07.06, 16:43
        po prostu lubie ten KUL i juz :)
        • alutkaaa Re: Aha, i chciałbym dodac ze jestem normalny 24.07.06, 16:49
          juz są statystyki z wszystkich kierunków na stronce kulu:)
    • mika9944 Re: Ilośc kandydatów na jedno miejsce 24.07.06, 17:26
      no fajnie żeby to mije 63 obstało na administracje ...
    • lukario Re: Ilośc kandydatów na jedno miejsce 24.07.06, 19:32
      Ciężko z tą ekonomią...
    • andrel1 Re: Ilośc kandydatów na jedno miejsce 24.07.06, 20:07
      Spodziewałem sie, że na ekonomię będzie dużo osób. Niech dostanie sie
      najlepszy!!!!
    • czartusia a zauważyliście..... 25.07.06, 09:59
      jak mało kandydatów na psychologię, która na KULu jest przecież całkiem całkiem?

a tak swoja drogą nie wiem dlaczego ludzie tak pchają sie na socjologię :/ moja
      mama to studiuje i z mojego punktu widzenia (ale zaznaczam, ze to moja osobista
      obserwacja) jest to okropnie nudny kierunek
    • espaniolkaa Re: Ilośc kandydatów na jedno miejsce- ped 25.07.06, 12:01
      hej, zastanawia mnie pewna rzecz, a mianowicie ilość kandydatów na pedagogikę.
      W tym roku ped zrównała się z prawem, to bardzo dziwne, a na psychologię np.
      jest tak mało chętnych. Nie to żeby mi nie schlebiało, ponieważ sama studiuję
      ped, ale wydaje mi się,że ludzie liczą,że na tym kierunku są luzy i
      można ,,jakos" przebrnąc szybko i bezbolesnie przez najblizszy rok na przykład.
      Nic bardziej mylnego! KUL jest KULem, jak juz się zabiera do kształcenia
      młodziezy to porządnie:) PYTANIE DO OSÓB SKŁADAJACYCH NA PED: na naprawdę, czym
      się kierowaliście w wyborze tego kierunku?
      • c00l Psychologia - malo chetnych, bo... 25.07.06, 16:31
        ...w tym roku sa "ciezsze" wymagania. Trzeba zdawac 4 przedmioty, a nie kazdemu sie chcialo. Dlaczego akurat na ekonomii jest 8 os na 1 miejsce, skoro wiadomo, ze na AE ekonomia najlepsza? Bo mozna bylo zdawac cokolwiek z podanej listy, gdyby wymagali matematyki chetnych bylo by mnie, patrz na zarzadzanie i marketing, gdzie matme trzebabylo zdac i juz chetnych malo.
    • marad11 prawo... 9,61 kandydata na miejsce (1921 podan) 25.07.06, 16:48
      Ciekawe czy jeszcze im jakies dokumenty przyjda...

Jestem strasznie ciekawy progu punktowego... Nie sadze zeby przekroczyl 81,225
      pkt ;) ale nie zmienia to faktu ze bedzie pewien dreszczyk emocji podczas
      sprawdzania czy mnie przyjeli... Przynajmniej bedzie trochę ciekawiej... Juz
      niedlugo wszystkiego sie dowiemy.

Ale tak realnie rozumujac - moim zdaniem prog 70 pkt to max. Chociaz... Nie.
      Wyzszego nie bedzie.
      • posypka Re: prawo... 9,61 kandydata na miejsce (1921 poda 25.07.06, 16:59
        Jeżeli ludzie zdawali Wos to próg może być w granicach 70 ,jeśli większość
        historię to powinien być niższy.Pewnie nie będzie...
        Marad Ty i tak jesteś już studentem !:)
        • c00l Re: prawo... 9,61 kandydata na miejsce (1921 poda 25.07.06, 17:16
          Marad mozesz spac spokojnie, Ty mi lepiej powiedz jaki bedzie prog na administracji:P

Na pewno czesc zdawala historie, czesc wos. Znam takie osoby, ktore zdawaly sama historie. Mam nadzieje, ze na administracje beda przyjmowac od 60pkt.

To jest przynajmniej dobre, ze jak ktos skladal na prawo i administracja, a dostanie sie na prawo, to na administracje juz go nie biora.
        • marad11 Re: prawo... 9,61 kandydata na miejsce (1921 poda 25.07.06, 17:28
          Wydaje mi sie ze naprawde niewiele osob zdawalo tylko historie... Wiekszosc tez
          lepiej zdala wos (co akurat mnie nie dotyczy ;)... sam juz nie wiem... w koncu
          chocby na forum nie bylo osoby ktora mialaby wiecej niz 70 punktow! To moze o
          czyms swiadczyc! :) Glowy w gore. Do zobaczenia w pazdzierniku! Ja jestem
          optymistą realistą - dostanę się! I Wy tez! :)

c00l - nie ma szans zeby w drugim naborze Ci zabraklo. Studentem KULu bedziesz
          na pewno, teraz tylko pytanie czy juz za pare dni, czy bedziesz musial troche
          poczekac... Mysle ze najpozniej 1go sierpnia bedziesz sie jednak cieszyc. :)

Pozdrawiam!
          • posypka Re: prawo... 9,61 kandydata na miejsce (1921 poda 25.07.06, 17:38
            Ja zdawałam samą historię ,punktów mam niestety mało .. widać prawo nie jest mi
            pisane !!:/ A rzuciłam studia po to aby na nie iść hehe .Bywa i tak,ale może
            na 'coś' się dostanę.
            Ty Marad śpij spokojnie :P i c00l też :P.
            • marad11 Re: 25.07.06, 17:45
              Posypka a skladalas na cos jeszcze oprocz prawa? I gdzies jeszcze poza KULem?
              Nie c00l, jednak nie ma szans... zeby prog byl wyzszy niz 60 pkt na
              administracje. :)

Marad Wam to mówi - bedziecie studentami KULu, jako i ja bede ;)
              • c00l Re: 25.07.06, 17:52
                Ja mam 62 pkt i jesli beda brac od 60 to Ci piwo stawiam :D
                • marad11 Re: 25.07.06, 18:31
                  Spoko, trzymam za słowo. Ale jak będą brac od 62 no to chyba tez? ;)
                  • c00l Re: 25.07.06, 18:56
                    Grunt, zebym sie dostal ;)
                    • tysiak111 Re: 25.07.06, 22:58
                      zycze Ci zebys sie dostal bo wtedy i ja sie dostane:) a wtedy super by
                      bylo...ale coraz bardziej watpie ze z moimi 64 punktami dostane sie na ta
                      administracje:/
                      • c00l Re: 26.07.06, 09:59
                        W tamtym roku i z 55 pkt bys sie dostala, wiec wiesz, szanse sa duze ;) Ja obstawialem tylko administracje, wiec mozliwosci innych nie mam, pasowaloby sie dostac.
                        • tysiak111 Re: 26.07.06, 10:29
                          no to nie ma wyjscia musimy sie dostac:) pozdrawiam i zycze nam tego:)
            • c00l a jak to jest z przyjeciem nie w I naborze? 25.07.06, 17:46
              Przypuscmy, ze osoba X nie dostanie sie w I naborze, a zabraklo jej niewiele pkt i sporo osob rezygnuje z tego kierunku. I kiedy osoba X dowiaduje sie, ze zostala przyjeta? Jak to wygladalo w tamtym roku?
              • tina212 Re: a jak to jest z przyjeciem nie w I naborze? 25.07.06, 18:00
                Jak ktoś się nie dostanie to musi złożyć odwołanie w ciągu (chyba) 7 dni. Do 14
                sierpnia, osoby, które się dostały muszą złożyć dokumenty, jeśli chcą studiować
                na danym kierunku (bo większość składała na więcej niż 1). Po rezygnacji części
                osób, próg punktowy się obniża i wtedy przyjmowani są ci, którzy byli w
                kolejce. Następuje to po 14 sierpnia.
                Pozdrawiam i powodzenia :)
                • posypka Re: a jak to jest z przyjeciem nie w I naborze? 25.07.06, 19:05
                  na KUL-u jeszcze na socjologię złożyłam ehh.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka