Dodaj do ulubionych

Pytanie do studentów informatyki

29.07.06, 12:11
Witam
Wybieram sie na studia dzienne i mam dylemat poniewaz dostalem sie i na informatyka na polsl w gliwicach i na finanse i bankowasc w ae w katowicach. Osobiscie uwazam ze po informatyce mam w przyszlosci wieksze szanse znalezienia pracy ale moj problem polega na tym ze jestem laikiem w sprawach programowania, elektroniki itd (jestem po lo) i nie wiem czy dam rade na infie (z maty jestem dobry). Uprzejmnie prosze studentów infy o dobra rade czy podołam na tym badz co badz trudnym kierunku bez znajomosci jezykow programowania-wiem ze wszystkiego idzie sie nauczyc ale czy naprawde jest tak ciezko??
Obserwuj wątek
    • Gość: Paweł Re: Pytanie do studentów informatyki IP: 80.50.255.* 29.07.06, 13:03
      Ja wybrałem politechnikę (miałem trochę inną alternatywę), ale postanowiłem
      zaryzykować. Jestem zielony z fizyki:P
      • Gość: me Re: Pytanie do studentów informatyki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.06, 13:13
        jest nadprodukcja ekonomistów, a banki się konsolidują i zwalniają mnóstwo
        pracowników!!!
    • Gość: krzysztof Re: Pytanie do studentów informatyki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.07.06, 14:08
      nie wydaje mi się, aby informa była jakimś wielce trudnym kierunkiem... ale do
      rzeczy:
      1) na I roku i tak bedziesz mial wiekszosc matmy i fizy
      2) programowanie bedziesz miał od podstaw i nie beda od Ciebie wymagac pisania
      programow na pierwszym roku
      3) polibuda śląska to nie UW wiec nie ma co sie martwic...

poza tym dobry wybor - ekonomistow starczy juz w tym kraju.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka