Dodaj do ulubionych

Matematyka Stosowana

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.06, 15:58
kto decyduje się na podjęcie tego kierunku i dlaczego?
czy jesteście pasjonatami matematyki,a może nie dostaliście się na wasz
wymarzony kierunek i ten jest rezerwowy? co was motywuje?

ja chyba zrezygnuje z matmy stos na aghu na rzecz infy i ekonometrii na ae
tylko nie wiem czy dobrze robię

co do matmy to niby mówi sie że jest to matematyka stosowana z ciekawymi
specjalizacjami i jest póżniej wiele możliwości pracy ale tak naprawde nie do
końca w to wierze i nie wiem czy później nie będę zmuszona zostać naucycielem
po 5 latach ciężkiej nauki

może ma ktoś podobny problem?
Obserwuj wątek
    • Gość: awer Re: Matematyka Stosowana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.06, 16:18
      Ja bym sie nawet nie zastanawial i szedl na informatyke i ekonometrie. Tym
      bardziej ze dostalas sie na AE. Matma jako kierunek wydaje mi sie jednak zbyt
      waski, a co do otwartego rynku dla ludzi konczacy ten kierunek to jestem pewny,
      ze to wielka przesada.
      No chyba, ze masz ochote uczyc matmy w szkole. Ale podobno do szkol biora tych,
      ktorzy nigdzie indziej nie znajduja pracy..
      • Gość: gucia Re: Matematyka Stosowana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.06, 16:27
        Myśle że z tymi perspektywami pracy po matmie to masz racje.
        A ty już studiujesz czy dopiero zaczynasz?
        Można wiedzieć jaki kierunek wybrałeś?
        • Gość: kasia Re: Matematyka Stosowana IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.08.06, 16:59
          Oj, pomylka. Proponuje poszukac watku tutaj lub na forum Praca o perspektywach
          po matematyce. Tylko, ze na studiach matematycznych trzeba najpozniej w
          okolicach 3. roku zastanowic sie, co chcesz robic i jesli nauczanie i praca
          naukowa Cie nie interesuja, to zajac sie jakimis finansami lub czyms podobnym.
    • Gość: pimpus Re: Matematyka Stosowana IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 02.08.06, 17:50
      hej ja sie dosttalam na matme na uam w Poznaniu i ide tam dlatego ze to byl
      jedyny przedmiot ktory lubilam jako tako w szkole i najlepiej mi z niego matura
      poszla;) A tak wedlug mnie to po matmie mozna znalezc prace(ja po 2 roku chce
      wybrac specjalizacje finansowa) ale wole nie ryzykowac i od 2 roku mam zamiar
      zaczac studiowa zaocznie na ae(zawsze 2 kierunek sie przyda)... ale z tego co
      rozmawialam z ludzmi studiujacymi matme sa to dosyc fajne studia i nie trzeba
      bylo byc geniuszem w LO zeby dawac sobie tam rade bo podobno matma nie jest
      podobna do tej szkolnej... a co do bycia nauczycielem to w Poznaniu tez po 2
      roku sie wybiera specjalizacje i sa 4 do wyboru i jedna z nich jest
      nauczycielska wiec nie przesadzajcie ze kazdy po matmie zostaje nauczycielem...
      w wielu firmach(widzialam ogloszenia) potrzebuja matematykow. Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka