bukol87 13.08.06, 01:59 dlaczego nie moge rozpoczac dwoch kierunkow jeden na studiach dziennych na KuL-u a drugi zaocznie na UMCS?? przeciez to troche smieszne. Jestem dorosly i sam podejmuje decyzje co oni do tego maja?? Moze mi ktos to wyjasnic. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marad11 Re: 2 kierunki?? 13.08.06, 08:41 A kto Ci to sprawdza? Nie mozesz po prostu przemilczec tego faktu? Jakie kierunki chcesz zaczac? Odpowiedz Link Zgłoś
c00l Re: 2 kierunki?? 13.08.06, 09:32 A kto Ci powiedzial, ze nie mozesz? Kul sie nie zgadza, czy umcs? Odpowiedz Link Zgłoś
josefinepaferie Re: 2 kierunki?? 13.08.06, 13:39 Pewnie obie uczelnie wymagają od Ciebie oryginału świadectwa, nie? Odpowiedz Link Zgłoś
espaniolkaa Re: 2 kierunki?? 14.08.06, 00:25 generalnie jest tak,ze gdy zdasz na 2 rok i będziesz miał dobrą średnią wtedy możesz podjąć 2 kierunek.Dopiero zaczynasz studia i tak naprawdę dopiero będziesz się wdrażał w nowy system nauki, będziesz poznawac wykładowców, wymagania, itp. Wydaje mi się,że dla osoby, która jest tak młoda i jeszcze niedoświadczonaw w tematyce studiów, trochę trudno byłoby rozdwoić się między dwoma, tak, nie ukrywajmy ,,innymi uczelnimi".Co by było gdybys np. miał zajęcia w sobotę na zaocznych i przesunięty wazny egzamin na dziennych. Myślę,że to byłaby trochę obciążająca sytuacja dla ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
jocelyne Re: 2 kierunki?? 16.08.06, 13:48 Szczerze mowiąc nie wiedziałam, że moze być taki problem... Myślałam, że uczelnia nie ma prawa zabraniać mi studiować na innym uniwersytecie i tylko ode mnie zależy to jak i czy sobie poradzę. Planowałam zacząć dwa dziennie kierunki, jeden na UMCS, drugi na KUL, Wychodzi na to, że muszę z jednego zrezygnować. Naprawdę nic nie da sie zrobić? -- Imperare sibi maximum est imperium Odpowiedz Link Zgłoś
miniskatop1 Re: 2 kierunki?? 16.08.06, 14:44 najlepiej spytac sie w dziekanacie, a mam dobrą wiadomość, moja koleżanka studiuje 2 kierunki jeden na KULu a drugi na UMCS, właśnie jest po I roku i jakoś nikt się jej nie czepiał :D Odpowiedz Link Zgłoś